Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>


ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4 ΤΗΣ 8/10/96 ΩΡΑ:19.00

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,08/10/1996 (ΑΠΕ)

Οι τίτλοι των κυριότερων ειδήσεων του δελτίου μας από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα:

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σ'ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

Τουρκικό F-16 που είχε παραβιάσει το FIR Αθηνών,κατέπεσε 15 μίλια ανοιχτά της Χίου,μετά από εικονική αερομαχία με ελληνικά Μιράζ που πήγαν να τα αναχαιτήσουν.Σώος ο ένας πιλότος,αναζητείται ο δεύτερος.

Σωρεία παραβιάσεων του FIR Αθηνών και Λευκωσίας από τουρκικά μαχητικά, κατά την άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ,που ολοκληρώθηκε στην Κύπρο με τη συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων.

Σημαντικές διαρροές σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία,κατα την εκλογή προέδρου της Βουλής.Εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν τον Απόστολο Κακλαμάνη,που εξελέγη σε δεύτερη ψηφοφορία.Αλλοι 9 βουλευτές της Ν.Δ δεν ψήφισαν την Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα,δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για ήττα και ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση κάνουν λόγο οι κύριοι Εβερτ και Σουφλιάς.

Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν.Σέβομαι όσους δεν με ψήφισαν,δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και διοικητές των ΔΕΚΟ,δήλωσε ο πρωθυπουργός,στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,δίνοντας παράλληλα το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για την ισχυρή δόνηση 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοικτά της Πύλου,χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Στη Γενεύη θα συνεχισθούν τη Δευτέρα οι Ελληνοσκοπιανές συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας. Εξετάζεται η τριπλή ονομασία του γειτονικού κράτους.

Τρείς νεκροί και 5 τραυματίες από πτώση Ρωσικού εμπορικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή, στο Τορίνο.

Σοβαρή πολιτική κρίση απειλεί την Τουρκία.Πρόταση μομφής κατά του κυβερνητικού συνασπισμού κατέθεσαν δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πτώση 0,85% στο Χρηματιστήριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την πτώση ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου F16, εντός του FIR Αθηνών,στη θαλάσσια περιοχή 15 μίλια νοτιοδυτικά της Χίου, σημαδεύθηκε η ένταση που επικρατεί από χθές στο Αιγαίο,με αφορμή την άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ,η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στην ελέυθερη Κύπρο, με τη συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων.Επί τόπου έσπευσε αμέσως ελικόπτερο της πολεμικής μας αεροπορίας,που περισυνέλεξε σώο τόν ένα πιλότο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Χίου.Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις ερευνές για τον εντοπισμό και του δεύτερου πιλότου,που επέβαινε στο F-16,το οποίο μάλλον ήταν εκπαιδευτικό και μαζί με ένα παρόμοιο αεροσκάφος συνόδευαν 4 τουρκικά F-4 εντός του FIR Αθηνών.Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτησαν ελληνικά Μιράζ 2.000 και μάλιστα έγιναν εικονικές αερομαχίες. Κατά την αποχώρηση και μετά από ελιγμούς ο τούρκος πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και το εγκατέλειψε.Για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη ο πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν οι ανάλογες κινήσεις από το υπουργείο εξωτερικών.

Την ίδια ώρα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τουλάχιστον 20 φορές το FIR Αθηνών και Λευκωσίας,σε μια προσπάθεια να παρενοχλήσουν τα ελληνικά αεροσκάφη που έπαιρναν μέρος στην Κυπριακή άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης,χαρακτήρισε αυξημένη τη δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας,ενώ χθές πραγματοποιήθηκαν 50 έξοδοι τουρκικών αεροσκαφών.Πάντως η άσκηση ΝΙΚΗΦΟΦΟΣ ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και για πρώτη φορά έπεσαν έλληνες αλεξιπτωτιστές στην Κύπρο. Ο υπουργός εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι το πολιτικό μήνυμα της άσκησης είναι η απάντηση του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου απέναντι σε οποιαδήποτε ξένη απειλή.Με τις ασκήσεις πρόσθεσε,επιβεβαιώθηκε η σημασία που δίνει η κυβέρνηση,η οποία θεωρεί ως θέμα αξιοπιστίας τη δέσμευσή της να κάνει πράξη το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Με την καταγραφή σημαντικών διαρροών στα δύο μεγάλα κόμματα, σημαδεύθηκε η σημερινή ψηφοφορία στη βουλή για την εκλογή προέδρου του σώματος. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια,πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ψηφοφορία, καθώς στην πρώτη ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης,δεν υποστηρίχθηκε από 10 βουλευτές του κόμματος του και επί 160 παρόντων συγκέντρωσε 150 ψήφους.Στη δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία απουσίαζαν συνολικά 13 βουλευτές, ο κ. Κακλαμάνης πήρε 154 ψήφους και εξελέγη πρόεδρος της βουλης.Διαρροές όμως υπήρξαν και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπου η προτεινόμενη για τη θέση του προέδρου Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, πήρε στην πρώτη ψηφοφορία 95 ψήφους και 94 στη δεύτερη, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 9 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν υποστήριξαν την κυρία Μπενάκη. Λαμβάνοντας το λόγο μετά την επανεκλογή του, ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν εκφράζοντας ταυτοχρόνως τον απόλυτο σεβασμό του για όσους δεν τον ψήφισαν.

Δεν δημιουργεί πολιτικό θέμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,προσθέτοντας ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι συμπαγής και θα αποδειχθεί κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση,τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Για ήττα του κ.Σημίτη μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναρωτηθεί από πού θα κινδυνεύσουν οι θεσμοί. Για ηχηρό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ που βγαίνει τραυματισμένο και διχασμένο, έκανε λόγο ο Γιώργος Σουφλιάς,προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής πώς θα πορευθεί η κυβέρνηση. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωσε οτι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη απο την καθαρώς αυτή πολιτική εκδήλωση.

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στους βασικούς τομείς, προσδιόρισε ο πρωθυπουργός,μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης ζήτησε συνέπεια,αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα και ανακοίνωσε ότι όσοι τοποθετηθούν γενικοί γραμματείς υπουργείων,ή διοικητές σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές.Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ώς μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ,γιατί κατόρθωσε να ανατρέψει σ' ένα χρόνο μιά χαμηλή δημοτικότητα σε σαφή υπεροχή στο Εκλογικό Σώμα. Παράλληλα άσκησε δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισε την παρούσα περίοδο,ως τη σημαντικότερη από τη μεταπολίτευση.Αναφερόμενος στην οικονομία είπε ότι θα κληθούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και ότι η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος και τις πιέσεις από ομάδες,για να πάρει τις τολμηρές αποφάσεις που χρειάζονται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις των καιρών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν από την πτώση ρωσικού εμπορικού αεροσκάφους, στην περιοχή του Τορίνο.Νεκροί είναι ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης καθώς και ένα μέλος του πληρώματος.Το αεροσκάφος, τύπου Αντόνοφ 104, που συνετρίβη την ώρα που προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τορίνο, μετέφερε αυτοκίνητα και προερχόταν από τη Μόσχα, θα έκανε μία μικρή στάση στην Ιταλία και θα συνέχισε το ταξίδι για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σοβαρή πολιτική κρίση απειλεί την Τουρκία, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσαν το αντιπολιτευόμενο Ρεπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά του ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν.Η δυσαρέσκεια του πολιτικών κύκλων της Τουρκίας κατά του Ερμπακάν κορυφώθηκε μετά το ταξίδι του τελευταίου στην Λιβύη, όπου ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Τουρκίας όσον αφορά τις σχέσεις της με τη Δύση και με το Κουρδικό.Επίθεση όμως δέχθηκε και ο πρόεδρος της χώρας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, όπου κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία, η ιταλική ηγεσία του υπενθύμισε οτι για την σύνδεση της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει πρώτα να λυθεί το Κουρδικό και το πρόβλημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την πρώτη του δημόσια επίσκεψη φιλοξενούμενος του ισραηλινού προέδρου Εζερ Βάίζμαν, πραγματοποίησε στο Ισραήλ ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ.Μετά από συνομιλίες που είχε μαζί του δήλωσε οτι θα κάνει οτι είναι δυνατόν για την ειρήνη στην περιοχή και ταυτόχρονα, προσκάλεσε τον ισραηλινό πρόεδρο τη Γάζα.Στη Δυτική Οχθη, παρά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες στο πέρασμα Ερέζ, υπάρχουν ενδείξεις για μία ύφεση στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Για πρώτη φορά μετά τα αιματηρά επεισόδια, το Ισραήλ άνοιξε δύο μεθοριακές διαβάσεις στη Γάζα και ήρε τον αποκλεισμό της Ραμάλα.

Η Ρωσία θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δύναμη αντικαταστήσει την υπάρχουσα στη Βοσνία ειρηνευτική δύναμη, η εντολή της οποίας λήγει τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο ρώσος στρατηγός Αλεξάντερ Λέμπεντ από τις Βρυξέλλες όπου έχει συνομιλίες με την ηγεσία του ΝΑΤΟ για την διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς.Την ίδια ώρα στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν απέκλειε το ενδεχόμενο να χορηγηθεί πλήρης ανεξαρτησία στην Τσετσενία, ζητώντας παράλληλα από τις ξένες χώρες να μην επεμβαίνουν σε μια διένεξη, που όπως υποστήριξε, είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.

Μετά την πρώτη ευφορία της νίκης, τώρα έρχονται τα δύσκολα για τους φανατικούς ισλαμιστές Ταλεμπάν που από τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν.Ο έκπτωτος πρόεδρος της χώρας Ραμπανί εξασφάλισε την υποστήριξη του ουζμπέκου πολέμαρχου, στρατηγού Ρασίντ Ντόστουμ, στον αγώνα του εναντίον τους.Και δεν έφθανε μόνο αυτό τώρα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπούτρος Γκάλι, προειδοποιεί οτι εάν συνεχισθούν οι μεσαιωνικές διακρίσεις κατά των γυναικών, ενδέχεται να ανασταλεί η ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Στον βρετανό καθηγητή Τζέϊμς Μίρλις και στον καναδό συνάδελφό του Ουίλιαμ Βίκρεϊ, απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας 1996 για την θεμελιώδη συνεισφορά τους στην οικονομική θεωρία των κινήτρων στις ασύμμετρες πληροφορίες.Ο Μίρλις διδάσκει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ και είναι ο έβδομος βρετανός που τιμάται με το Νόμπελ Οικονομίας, ενώ ο Βίκρεϊ που διδάσκει στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης είναι ο πρώτος Καναδός στον οποίο απονέμεται αυτό το βραβείο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν συντρέχουν λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωϊ στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου Μεσσηνίας,δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής του Εργαστήριου Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.Η δόνηση ήταν μεγεθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο κ. Παπαζάχος είπε ότι το επίκεντρο τοποθετείται στη σεισμική ζώνη του ελληνικού τόξου, που αρχίζει από τη Ζάκυνθο, διασχίζει την Κρήτη και φτάνει έως τη Ρόδο.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν στη Γενεύη οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας, υπό το διεθνή μεσολαβητή, Σάιρους Βανς. Χθες στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν οι πρέσβεις των δύο χωρών κύριοι Ζαχαράκις και Τοσέφσκι. Στο νέο αυτό γύρο, εξετάζεται φόρμουλα τριπλής ονομασίας.

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και οι προοπτικές ανάπτυξής τους, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του φινλανδού ομολόγου του στο Ελσίνκι. Ο κ.Στεφανόπουλος έθεσε και τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι στις διεθνείς διαφορές πρέπει να ισχύει ο διάλογος και η διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη στο βράδι.

Στον εισαγγελέα έχει παραπέμψει το υπουργείο Ανάπτυξης ορισμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πώληση προϊόντων μέσω αλληλογραφίας, επειδή διαπιστώθηκε ότι καταφεύγουν σε μεθόδους παραπλανητικές για το κοινό.Οι επιχειρήσεις αυτές, με διαφημιστικά έντυπα εν είδει επιστολών που αποστέλουν προσωπικά στους παραλήπτες, τους πληροφορούν με παραπειστικό τρόπο ότι κέρδισαν δήθεν σε κάποια διεξαχθείσα κλήρωση κάποιο δώρο, το οποίο μπορούν να πάρουν εφόσον αγοράσουν κάποιο από τα προϊόντα τους. Το υπουργείο Ανάπτυξης εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς πανομοιότυπες επιστολές απευθύνονται σε πλήθος καταναλωτών, πράγμα που αποδεικνύει ότι η όλη διαδικασία είναι απατηλή, αφού όλοι φαίνονται νικητές.

Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η δίκη των εφοριακών υπαλλήλων,Λουλά Συλαίου και Βασίλη Πολίτη, που φέρονται ότι εισέπραξαν 600.000 δρχ από τον ιδιοκτήτη φροντιστήριου ξένων γλωσσών Χρήστο Γραμματικό, προκειμένου να καλύψουν φορολογική του παράβαση. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν τριήμερη αναβολή της δίκης τους, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Μέχρι την Παρασκευή, το δικαστήριο διέταξε να αρθεί η κράτησή τους και να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα αίτηση του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ο οποίος ζητεί τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, μέχρι του ποσού των 45.000.000 δρχ. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι την περίοδο που ο τραγουδιστής είχε τη γνωστή δικαστική διένεξη με την πρώην σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου, τον δάνεισε συνολικά το ποσό των 30 εκ. δρχ, χωρίς μέχρι στιγμής να του τα έχει επιστρέψει.Από την πλευρά του Τόλη Βοσκόπουλου, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, διαψεύδεται εντελώς η σύναψη δανείου από τον αιτούντα.Μάλιστα ο οδηγός του τραγουδιστή,που κατέθεσε ως μάρτυρας υποστήριξε ότι ο εργοδότης του διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ότι είναι απίθανο να δανείστηκε.Αλλά και αν πράγματι, συνέβη κάτι τέτοιο πρόσθεσε,είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπαργυρόπουλος δεν πρόκειται να χάσει ούτε μια δραχμή. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

Δυο δολοφονίες, που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα, εξιχνίασε η αστυνομία.Η πρώτη αφορά τη δολοφονία της Ιωάννας Αδοσίδου, 31 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου 1995 σε ακάλυπτο χώρο στο Μεταξουργείο. Δράστης είναι ο φίλος της Σταύρος Χατζηεργάτης, 28 ετων.Η δεύτερη αφορά το φόνο του Κώστα Νούση, 62 ετών, που βρέθηκε νεκρός στις 15 Ιουνίου στο διαμέρισμά του στο Βύρωνα.Δράστες σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο Ρουμάνος Νικολάι Μπαλόνιου, 22 ετών, που έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και ηδη εχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειές για την έκδοσή του, καθώς και ένας άλλος Ρουμάνος, ονόματι Χρήστος, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Εννέα τόννους χαλασμένου τυριού φέτα συσκευασμένο σε τενεκέδες, εντόπισαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Σκαφίδι ΕΠΕ - Τυροκομικά Προϊόντα, που βρίσκεται στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης. Οι ποσότητες του χαλασμένου τυριού βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη, όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν το γιο του ιδιοκτητη της επιχείρησης Γεώργιο Γκιούλη, 23 χρόνων, κατοικο Κοζάνης και έναν 25χρονο εργαζόμενο στην επιχειρηση, τον Αργύρη Πλάκα, να μετασυσκευάζουν το τυρί. Μετά από σχετική εξέταση η τριμελής επιτροπή της Κτηνιατρικής Υπηρεσιας Κοζάνης έκρινε χθες τις ποσότητες του τυριού ακατάλληλες και ζήτησε την καταστροφή τους.

Επτά χιλιάδες τριακόσια εξήντα πακέτα αφορολόγητα τσιγάρα είχε στο ταξί του, ο Πέτρος Χαριτίδης, που συνελήφθη. Το ταξί και τα τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν στην υπόθεση εκτός απο τον Χαριτίδη ενέχονται και άλλα άτομα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγές στα σχέδιά του αναφορικά με τον αυριανό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Δανίας, φαίνεται ότι θα κάνει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολυχρονίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας τεχνικός πρόκειται να παρατάξει ένα αμυντικό σχήμα με μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό τον Ντέμη Νικολαϊδη.Ο Γιώργος Δώνης θα παίξει, αλλά θα αναλάβει να βοηθάει και τη μεσαία γραμμή. Πάντως,η βασική ενδεκάδα θα ανακοινωθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή απόψε το βράδυ.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του μπάσκετ, Ηρακλής και Απόλλων Πατρών, δίνουν τους 4-ους αγώνες τους γιά τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονται απο τις 6.00 το απόγευμα στο Βροκλάου της Πολωνίας με την τοπική Σλάσκ, σε ένα παιχνίδι που μεταδίδει απ' ευθείας το πρώτο κανάλι της Ελληνικής τηλεόρασης. Στις 7 άρχισε στο Κίεβο της Ουκρανίας ο αγώνας του Απόλλωνα με την ισχυρή Μπουντιβέλνικ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης Τιμών να υποχωρήσει στις 955,29 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,85%. Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές των τραπεζών και των κατασκευών, ενώ η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 7 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 1,02%, Ασφάλειες πτώση 1,81%, Επενδύσεις πτώση 0,97%, Λήζινγκ πτώση 0,17%, Βιομηχανίες πτώση 0,78%, Κατασκευές πτώση 1,02%, Διάφορες πτώση 0,38%, Συμμετοχών πτώση 1,27%. Ο δείκτης της παράλληλης αγοράς υποχώρησε κατά 1,63%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειο- Ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα Νότιοι με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 16 με 24 και στο Αιγαίο 18 με 25 βαθμούς.Νεφώσεις με τοπική βροχή, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 24 και 15 με 19 αντίστοιχα,θα έχουν αύριο Αθήνα και θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Tuesday, 8 October 1996 - 13:11:37