Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-26

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α εθνικής έκανε ο Ολυμπιακός μετά τις νέες βαθμολογικές απώλειες που είχαν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός οι οποίοι συνεχίζουν την δική τους μονομαχία για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Αρη με 1-0 και ξέφυγε 7 βαθμούς από την ΑΕΚ και 11 από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιωνικός πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα επικράτησε της ΑΕΚ 2-1, ενώ στα τελευταία λεπτά ισοφάρισε και ο Ηρακλής τον Παναθηναϊκό στο Καυτατζόγλειο σε 3-3.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Προοδευτική - Βέροια 1-0, Ξάνθη - Καβάλα 4-1, Εθνικός Αστέρας - Ελευσίνα 0- 0, ΠΑΟΚ - Απόλλωνας 3-1. Το Σάββατο ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 το Πανηλειακό στο Πύργο, ενώ η 27η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον αγώνα Πανιωνίου - Εθνικού.

Στην βαθμολογία σε 27 αγώνες προηγείται ο Ολυμπιακός με 68 βαθμούς και ακολουθούν ΑΕΚ 61, ΠΑΟ 57, ΠΑΟΚ 47, Ξάνθη 46, ΟΦΗ 44, Ιωνικός 43.

Και οι πέντε πρωτοπόροι της Β εθνικής κατάφεραν να νικήσουν στους αγώνες της 29ης αγωνιστικής. Τα αποτελέσματα: Καλλιθέα - Καλλαμαριά 5-1, Λάρισα - Γιάννενα 0-2, Δόξα Βύρωνα - Πανσερραϊκός 2-0, Καλαμάτα - Αγ.Νικόλαος 3-0, Τρίκαλα - Καρδίτσα 4-1, Παναχαϊκή - Ιάλυσος 3-0, Παναιτωλικός - Αθηναϊκός 1- 1, Εδεσσαϊκός - Νίκη Β. 1-0, Λύκοι - Πιερικός 2-1. Στη βαθμολογία σε 29 αγώνες: Τρίκαλα 56, Καλλιθέα 55, Παναχαϊκή 55, Γιάννενα 55, Καλαμάτα 53.

Ο Ανδρέας Λαγωνικάκης βρίσκεται στην Αυστρία και διαπραγματεύεται 3ετές συμβόλαιο με τη Ραπίντ Βιέννης έναντι του ποσού των 300 εκ. δραχμών. Στο μεταξύ, ο Χούλιο Σέζαρ μετά τον νέο αποκλεισμό του από το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα ζητήσει από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη να λύσουν το συμβόλαιο τους.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 13ο τίτλο στην ιστορία του στο πόλο και ανέβηκε και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάρθρου μετά το 1996. Στο τρίτο και τελευταίο τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την Βουλιαγμένη 5-4 (τα 9λεπτα: 1-2, 1-1, 1-0, 1-2).

Μετά την απονομή σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια, συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και καταστράφηκαν τα γραφεία του Ν.Ο. Βουλιαγμένης. Η διοίκηση του ΝΟΒ με ανακοίωση της καταγγέλει τη διοίκηση και τους οπαδούς του επειδή παραβίασα τη είσοδο του κολυμβητήριου και εισήλθαν χωρίς εισιτήριο με σκοπό να προκαλέσουν βανδαλισμούς. Από τη πλευρά τους οι παράγοντες του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι την ένταση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προπονητή της Βουλιαγμένης Γιάννη Γιαννουρή από τον πρώτο τελικό και το ότι ο ΝΟΒ έδωσε μόλις 70 εισιτήρια στους ερυθρόλευκους αντί 200 που δικαιούνταν στον τρίτο τελικό.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε τον Αρη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 8 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο Ομπέρτο που έπαθε κάταγμα στον καρπό και θα χάσει το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν. Η ατυχία ήταν διπλή για τον Αργεντίνο καθώς την ίδια ημέρα του έκλεψαν και το αυτοκίνητο του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό καθώς το Σάββατο νίκησε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ 74-64. Το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει αύριο στο Αλεξάνδρειο.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ 3-0 στον δεύτερο αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας στο βόλεϊ που έγινε στην ουδέτερη έδρα της Χαλκίδας. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους για την πρόκριση στα ημιτελικά σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Σε τρίτο παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη στην Ορεστιάδα θα παίξουν την πρόκριση η ακριτική ομάδα και ο Αρης ο οποίος το Σάββατο νίκησε την Ορεστιάδα 3-0 και ισοφάρισε τις νίκες σε 1-1.

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής. Οι ερυθρόλευκοι νίκησε στην Ηλιούπολη την Φιλία 3-1, ενώ ο Ηρακλής νίκησε τον Παναθηναϊκό στην ουδέτερη έδρα της Χαλκίδας με 3-0. Ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και για 4η φορά στην ιστορία του. Σήμερα θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για το αν θα υποβιβαστεί ο Κτησιφώντας στην Α2 επειδή δε διατηρούσε τμήματα υποδομής την φετινή σεζόν.

Νικηφόρο ξεκίνημα πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τσεχία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Δανίας σε αγώνα γιά τον Δ' Ομιλο της πρώτης φάσης. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Καλατζής με κεφαλιά στο 68ο λεπτό. Οι δύο επόμενοι αγώνες του εθνικού μας συγκροτήματος είναι την Τρίτη (14.00 ώρα Ελλάδας) με την ομάδα της Γερμανίας και την Πέμπτη (16.00 ώρα Ελλάδας) με την ομάδα της Τσεχίας.

Πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε και με ατομικό ρεκόρ, για την Παρασκευή Τσιαμήτα, στο γκραν πρι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το πρώτο επίσημο της IAAF. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν με άλμα στα 14.27 μέτρα. Πρώτη ήταν η Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα με 14.50 μέτρα. Τρίτη με 14.10 μέτρα ήταν η Τσέχα Σιάρκα Κασπάροβα.

Ο Δούκας κατέκτησε το 17ο Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ νικώντας στον τελικό το Κιλκίς με 21-18. Την 3η θέση στο φάιναλ φορ που έγινε στο Κιλκίς πήρε ο Πανελλήνιος που νίκησε 23-21 τον Αρχέλαο στο μικρό τελικό. Από το παιχνίδι πάντως δεν έλειψε η ένταση και τα επεισόδια. Παράγοντες του Κιλκίς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι που δόθηκε στον Δούκα και ενώ το σκορ ήταν 15-12, προκλήθηκαν επεισόδια και το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά στο 47ο λεπτό.

Ο Λόρδος Κίλανιν, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, πέθανε σήμερα στο Δουβλίνο, σε ηλικία 84 χρονών. Ο Κίλανιν διετέλεσε πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1970 έως το 1980.

Οι πιτσιρικάδες της Ισπανίας, εν αντιθέσει με τους άνδρες που είχαν απογοητεύσει στο Μουντιάλ της Γαλλίας το περασμένο καλοκαίρι, ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου. Οι ``φούρια ρόχας`` έκαναν επίδειξη των τρομερών δυνατοτήτων τους, στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου Νέων, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Λάγκος της Νιγηρίας, συνέτριψαν με 4-0 την Ιαπωνία και στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Η Ισπανία είχε αποκλείσει στα προημιτελικά την Γκάνα του Πίτερ Οφορίκουε ο οποίος ούτε χθες έδωσε σημεία ζωής στον Ολυμπιακό.

Η Φέγενορντ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην Ολλανδία. Η ομάδα του Ρότερνταμ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο ``Ντε Κούιπ`` στη Μπρέντα, αλλά ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για να της χαρίσει τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη της σεζόν. Ο φετινός τίτλος είναι ο 14ος στην ιστορία της Φέγενορντ και ο πρώτος από το 1993. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιά ομάδα θα καταλάβει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα ακολουθήσει την πρωταθλήτρια Φέγενορντ στο τσάμπιονς λιγκ. Η Βίτεσε του Νίκου Μαχλά έχασε από την Νιμέγκεν 3-1 και απειλείται άμεσα στην 2η θέση από την Αϊντχόβεν και την Βίλεμ.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να νικήσει στο ``Χίλσμπορο`` τη Σέφιλντ Γουένστεϊ, έμεινε στο 0-0 και έχασε και άλλο πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για την διεκδίκηση του τίτλου στην ``πρέμιερ λιγκ``.

Κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν η Αρσεναλ που νίκησε εκτός έδρας την Μίντλεσμπρο 6-1 και μπέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφού και η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λιντς (1-1). Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος: Σέφιλντ Γουένστεϊ-Τσέλσι 0-0, Αστον Βίλα-Νότινγχαμ 2-0 Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ 1-3, Ντέρμπι Κάουντι- Σαουθάμπτον 0-0, Εβερτον-Τσάρλτον 4-1, Λέστερ- Κόβεντρι 1-0, Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 1-2 Γουίμπλεντον-Νιούκαστλ 1-1.

Στη βαθμολογία σε 35 αγώνες: Αρσεναλ (34 αγ) 69, Μάντσεστερ (33 αγ) 68, Τσέλσι (34 αγ) 65, Λιντς (34 αγ) 59.

Η Λάτσιο νίκησε εκτός έδρας την Σαμπντόρια 1-0 για την 30η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Κάλιαρι-Περούτζια 2-2, Εμπολι-Μπάρι 0-2, Ιντερ-Ουντινέζε 1-3, Γιουβέντους-Φιορεντίνα 2-1, Πιατσέντζα-Βενέτσια 0-1, Ρόμα-Πάρμα 1-0, Σαλερνιτάνα-Μπολόνια 4-0, Σαμπντόρια-Λάτσιο 0-1, Βιτσέντζα-Μίλαν 0-2.

Στη βαθμολογία: Λάτσιο 59, Μίλαν 58, Φιορεντίνα 51, Πάρμα 49, Ρόμα 48, Γιουβέντους 48. Ουντινέζε 48.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Βαυαρίας μεταξύ της Μόναχο 1860 και της πρωτοπόρου της μπουντεσλίγκα, Μπάγερν Μονάχου, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Η Μπάγιερν Λεβερκούζεν νίκησε εκτός έδρας τη Στουτγκάρδη 1-0.

Στη βαθμολογία (28 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 65, Μπάγερν Λεβερκούζεν 57, Χέρτα Βερολίνου 48, Καϊζερσλάουτερν 48.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 26 April 1999 - 8:09:08 UTC