Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

H λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ. Στο τελικό του φαϊναλ φορ που έγινε στο Μόναχο νίκησε μετά από συναρπαστικό παιχνίδι την Ιταλική Κίντερ Μπολώνια 82-74. Στο ημίχρονο η ομάδα του Καζλάουσκας προηγήθηκε 45-30, διαφορά στα μέσα του δευτέρου μέρους έφτασε 20 πόντους, η Κίντερ μείωσε 76-70, αλλά ένα τρίποντο του Μπούι έδωσε την χαριστική βολή στους Ιταλούς πρώην πρωταθλητές Ευρώπης. Κορυφαίοι της Ζαλγκίρις οι Αμερικανοί Εντνι και Μπούι.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τρίτη θέση, αφού στο μικρό τελικό νίκησε με 74- 63 την Τιμ Σύστεμ Μπολώνια. Καλύτεροι παίκτες της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν οι Βούκσεβιτς και Κόμαζετς που σημείωσαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Πριν το παιχνίδι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε τους παίκτες στο ξενοδοχείο και τους εξέφρασε την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ζαλγκίρις και τους επέστησε την προσοχή για την συνέχεια λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο ποδόσφαιρο,

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στα σενάρια μεταγραφολογίας γύρω από τα ονόματα των Νίκου Λυμπερόπουλου και Κώστα Κωνσταντινίδη. {Κανένας παίκτης δεν πωλείται μέχρι την λήξη του συμβολαίου του}, αναφέρει η ανακοίνωση. Το συμβόλαιο του Λυμπερόπουλου λήγει το καλοκαίρι του 2001 και τυ Κωνσταντινίδη τον Δεκέμβριο τυ 2001. Για τον Κωνσταντινίδη έχει ενδιαφερθεί η Χέρτα Βερολίνου, ενώ για τον Λυμπερόπουλο η Ντόρντμουντ.

Στο μεταξύ, ο μάνατζερ του Νταβόρ Σούκερ με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι η Τσέλσι και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει επίσημες προτάσεις για την απόκτηση του Κροάτη άσου.

Ο Ντέμις Νικολαίδης προπονήθηκε κανονικά χθες και θα αγωνιστεί εναντίον του Ιωνικού την Κυριακή στη Νίκαια.

Με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας του τιμωρήθηκε ο Αρης για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο και έτσι θα ανατιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. ο παιχνίδι .

Στο πόλο,

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στις 5.30 την Βουλιαγμένη στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο. Με νίκη του Ολυμπιακού ο τίτλος θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι που θα γίνει αύριο στον Λαιμό, ενώ με νίκη η Βουλιαγμένη θα κατακτήσει τον τίτλο. Πάντως, το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο αφού ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του απάντησε στις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την διαιτησία ο προπονητής της Βουλιαγμένης Γιάννης Γιαννουρής μετά την λήξη του πρώτου τελικού.

Στο βόλεϊ,

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Στέφανος Πολύζος θα είναι ο συνεργάτης του Ιταλού Τζιαμπάολο Μοντάλι στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών.

Ο αθλητικός δικαστής διέταξε έρευνα για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα Κτησιφών - ΑΕΚ. Σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων και δημοσιεύματα του Τύπου οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν μειωμένη απόδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι το οποίο κέρδισε ο Κτησιφών και έμεινε στην κατηγορία σε βάρος του Ηφαίστου Δράμας.

Στην Χαλκίδα θα εκτίσουν τις ποινές τους η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στους επαναληπτικούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή αντίστοιχα για τα πλέι οφ

Μαγιόρκα και Λάτσιο θα διεκδικήσουν στις 19 Μαϊου στο Βίλα Πάρκ του Μπέρμιγχαμ το τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Οι Ισπανοί επικράτησαν με 1-0 στις Βαλεαρίδες της Τσέλσι και πέρασαν στον μεγάλο τελικό καθώς είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 πριν 15 ημέρες στο Στάμφορντ Μπριτζ. Στην Ρώμη, η Λάτσιο αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με την Λοκομοτίβ Μόσχας, όμως, η ιταλική ομάδα προκρίθηκε με το 1- 1 που είχε αποσπάσει στο πρώτο παιχνίδι στην ρωσική πρωτεύουσα.

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε τα παιχνίδια της νέας διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ να διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των τηλεοπτικών μεταδόσεων από καλωδιακά και μη δίκτυα. Η Πέμπτη θα είναι ``αφιερωμένη`` αποκλειστικά σε αγώνες του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το οποίο από τη νέα περίοδο θα ``αφομοιώσει`` και το κύπελλο κυπελλούχων.

Επίσης, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αποφάσισε ένας παίκτης να τιμωρείται με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, όταν συμπληρώνει τρεις κίτρινες κάρτες και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τέλος στην μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών, που ήθελε τον Ζινεντίν Ζιντάν να φεύγει από την Γιουβέντους, έβαλε η διοίκηση της ``γηραιάς κυρίας``, διά στόματος Λουίτζι Μότζι. Ο γενικός διευθυντής της Γιουβε, δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Την απόφασή του να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γεωργίας μετά τον αγώνα εναντίον της Νορβηγίας την επόμενη Τετάρτη για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωστοποίησε ο προπονητής της Βλαντιμίρ Γκουτσάγιεφ. Η Γεωργία είναι στον ίδιο όμιλο με την εθνική μας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, με αντίπαλο την εθνική ομάδα της χώρας. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 17 Ιουλίου στο νεόκτιστο στάδιο του Σίδνεϊ, που κατασκευάστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 και το δεύτερο στο ``Κρίκετ Γκράουντ`` της Μελβούρνης, στις 19 Ιουλίου.

Η αρχαιότερη μπάλα ποδοσφαίρου θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή εκθέματα στο Μουσείο της Σκωτίας, στο Εδιμβούργο. Η κατασκευή της χρονολογείται στα τέλη του 15ου αιώνα. Πρόκειται για μια σφαίρα φτιαγμένη από δέρμα γουρουνιού, αρκετά μικρότερη από τη ``στρογγυλη θεά`` που έχουμε συνηθίσει. Οπως είπαν ο διευθυντής του Μουσείου, Μάικλ ΜακΓκίνες, η μπάλλα αυτή ανήκε πιθανότατα στην βασίλισσα της Σκωτίας, Μαρία, η οποία διασκέδαζε παίζοντας ...ποδόσφαιρο γύρω στο 1570. Η μπάλα βρέθηκε κρυμμένη στο κάστρο του Στίρλινγκ στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της βασίλισσας Μαρίας.

Φυσικά, τότε το ποδόσφαιρο είχε πολλές διαφορές σε σχέση με το άθλημα που γνωρίζουμε σήμερα. Ηταν μία ``μίξη`` ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι, όπου η μπάλα ριχνόταν ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες ``παρατάξεις`` που προσπαθούσαν με ``νύχια και με δόντια`` να την σπρώξουν προς το κέντρο της πόλης με δεκάδες θύματα.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 23 April 1999 - 8:09:08 UTC