Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-10

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Γλυκιά ήττα με υπέστη ο Αρης στη Σλοβενία από τη Πιβοβάρνα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε 72-63, αλλά με τη διαφορά των 23 πόντων που είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι πήρε τη πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Σαπόρτα. Ο Αρης λαχτάρισε πριν εξασφαλίσει τη πρόκριση, αφού στο 23ο λεπτό η Πιβοβάρνα προηγήθηκε μέχρι και με 19 πόντους διαφορά (47-28). {Την τελευταία στιγμή ξυπνήσαμε και αποφύγαμε τα χειρότερα}, δήλωσε ο Σβι Σερφ. Πρώτοι σκόρερ του κακού Αρη ήταν ο Σιούτης και ο Λιαδέλης με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Αντίπαλος του Αρη στα ημιτελικά θα είναι η Πάμεσα Βαλένθια με πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία. Η Βαλένθια έχασε χθες από την Μπανταλόνα 99-96 στον ισπανικό εμφύλιο, αλλά προκρίθηκε επειδή στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με επτά πόντους διαφορά (57-50).

Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν η ιταλική Μπενετόν Τρεβίζο και η γιουγκοσλαβική Μπούντογκνοστ. Οι ημιτελικοί θα γίνουν 23 και 30 Μαρτίου και ο τελικός στις 13 Απριλίου στη Σαραγόσα.

Στους επαναληπτικούς αγώνες για την προημιτελική φαση του Κυπέλλου Σαπόρτα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Παρτιζάν Βελ. (Γιουγκοσλαβία)-Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία) 73-73 (77-90), Τόφας Προύσας (Τουρκία)-Μπούντοτσνοστ (Γιουγκοσλαβία) 64-82 (65-67), Μπανταλόνα (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 69-66 (50-57), Πιβοβάρνα Λάσκο (Σλοβενία)-ΑΡΗΣ 72-63 (72-95).

Οριστικό φαίνεται ότι θα είναι το διαζύγιο του Παναγιώτη Γιαννάκη με την εθνική ομάδα μπάσκετ. Ο Γιαννάκης δεν ανακαλεί τη παραίτηση του και σήμερα ίσως συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο για να συζητήσουν το θέμα. Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε καλύψει τον Γιαννάκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή, ωστόσο, η πραμονή του "δράκου" στον πάγκο της εθνικής θεωρείται πλέον απίθανη. Οι εξελίξεις για τον αντικαταστάτη του Γιαννάκη θα δρομολογηθούν μετά τη κλήρωση των ομίλων του ευρωμπάσκετ της Γαλλίας που θα γίνει τη προσεχή Παρασκευή.

Από την εθνική μπάσκετ στην εθνική ποδοσφαίρου η οποία θα δώσει απόψε στις 7.30 στο Ολυμπιακό Στάδιο διεθνές φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Κροατία. Πρόκειται για την πρόβα τζενεράλε ενόψη του αγώνα με τη Νορβηγία στις 27 Μαρτίου για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000. Το δυσάρεστο είναι ότι ο Ανχελ Ιορντανέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μαχλά και Νταμπίζα, αλλά και αρκετούς διεθνείς του Ολυμπιακού που είναι καταπονημένοι από τις συνεχείς υποχρεώσεις.

Η 11αδα που πιθανότατα θα παρατάξει ο Ιρντανέσκου είναι οι: Ατματζίδης, Κ.Κωνσταντινίδης, Γεωργάτος, Καλιτζάκης, Γκούμας, Ουζουνίδης, Γιαννακόπουλος, Μάρκος, Ζαγοράκης, Νικολαϊδης, Λυμπερόπουλος.

Με την Κροατία θα αγωνιστούν ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο Νταβόρ Σούκερ και όλα τα άλλα μεγάλα αστέρια του Μπλάζεβιτς όπως οι Γιάρνι, Μπόμπαν, Βλάοβιτς, Μπίλιτς.

Ο Νταβόρ Σούκερ σε δηλώσεις που έκανε ευχαρίστησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του και εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει προσωπικά τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο Σούκερ ευχύθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς με τη Γιουβέντους.

Ρεκόρ εισπράξεων υπολογίζεται ότι θα κάνει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό αγωνα με τη Γιουβέντους παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται περίπου 70.000 θεατές. Οσο για τα μαγικά χαρτάκια του σπουδαίου αγώνα αποτελούν είδος πολυτελείας.

Ο Γιώργος Ανατολάκης απάντησε μέσω του Ιντερνέτ στον Γιώργο Παπανδρέου που τραυματίστηκε στη μεταξύ τους σύγκρουση στον αγώνα Ολυμπιακού - Πανηλειακού τη Δευτέρα. "Ζητάω συγνώμη όχι για την ενέργεια μου, αλλά μόνο για το αν χτύπησε το παιδί, που τελικά ευτυχώς δεν χτύπησε. Από εκεί και πέρα θεωρώ υπερβολική και άδικη την εκταση που ήρε το θέμα με τις δηλώσεις του Παπανδρέου", δήλωσε ο Ανατολάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 είχε χαρακτηρίσει εγκληματική και δολοφονική την ενέργεια του Ανατολάκη.

"Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπάρχει χρόνος και πολλές αγωνιστικές για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και την απόσταση από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ", δήλωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στη πρώτη του συνέντευξη στη Παιανία μετά από 30 μήνες. Ο προπονητής του τριφυλλιού έκανε έκκληση στους οπαδούς της ομάδας να συμπαρασταθούν στην ομάδα αρχής γενομένης στο επόμενο παιχνίδι με τον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των Βριλησσίων που θα αναχωρήσει αύριο για τη Προύσα όπου το σαββατοκύριακο θα λάβει μέρος στο φάιναλ φορ του κυπέλλου κυπελλούχων νίκησε 3-0 τον Ιωνικό ΝΦ. σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική.

Γίνοται σήμερα οι πρώτοι ημιτελικοί των πλει οφ του πρωταθλήματος χαντμπολ. Θα παίξουν Δούκας - Κιλκις, Ιωνικός ΝΦ. - Πανελλήνιος.

Μπορεί οι Ελληνες πρωταθλητές του στίβου να γίνονται εκατομμυριούχοι, μέσω των επιτυχιών τους, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους αθλητές άλλων χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ετσι λοιπόν, την στιγμή που η Κατερίνα Θάνου, η Ολγα Βασδέκη, η Νίκη Ξάνθου, ο Χάρης Παπαδιάς και τόσοι άλλοι, να έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους, οι Ρουμάνοι πρωταθλητές, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ή από την Πολιτεία. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το πριμ που εξασφάλισαν η Γκαμπριέλα Σάμπο και η Βιολέτα Ζέκελι, δύο αθλήτριες που στέφθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στους αγώνες, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας. Αεροπορικά εισιτήρια του κρατικού αερομεταφορέα (TAROM) για όλη τους την ζωή.

``Η Σάμπο και η Ζέκελι είχαν καθοριστική συνεισφορά στο να αναδειχθεί η χώρα μας, δεύτερη στον πίνακα μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος``, δήλωσε αιτιολογώντας την απόφαση της TAROM, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Βασίλε Ρακάρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ίδιο προνόμιο θα δοθεί και στους προπονητές των δύο αθλητριών.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Κρίστο Στόϊτσκοφ αποφάσισε να εγκαταλήψει την ενεργό δράση.

Στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας προκρίθηκε η Πάρμα η οποία στον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης, επικράτησε με 2-1 της Ιντερ. Ουσιαστικά, η Πάρμα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, όταν είχε νικήσει με 2-0 στο Μιλάνο. Ο τελικός θα είναι ``διπλός`` (14/4, 15/5) και η Πάρμα θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Φιορεντίνα-Μπολόνια, που γίνεται σήμερα. Οι ``βιόλα`` στο πρώτο ματς είχαν νικήσει 2-0.

Η Αρσεναλ, σε αγώνα γιά την 28η ημέρα της πρέμιερ λίγκ, νίκησε με 3-0 στο Χάιμπουρι την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν στα τελευταία λεπτά της συνάντησης οι Ντένις Μπέργκαμπ (83', 88') και Νουάκβο Κανού (86'). Μετά τη νίκη της αυτή, η Αρσεναλ ``έπιασε`` την Τσέλσι στην δεύτερη θέση με 53 βαθμούς, άν και οι ``μπλε`` έχουν έναν αγώνα λιγότερο, ενώ προηγείται με 57 βαθμούς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 10 March 1999 - 17:09:09 UTC