Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Friday, 17-Jul-98 18:47:43

Ευχάριστα τα νέα για την ΑΕΚ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης έκανε δεκτή την προσφυγή της ΕΝΙΚ και η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο Κύπελλο Ουέφα, την νέα αγωνιστική περιόδο.

Οπως ειναι γνωστό, η ΕΝΙΚ ζητούσε την αναστολή για ένα χρόνο της απόφασης της ΟΥΕΦΑ που απαγορεύει σε δύο ομάδες που έχουν κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, να αγωνίζονται στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Mετά την απόκτηση του Αριαν Κόμαζετς, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι και την απόκτηση του Αμερικανού μπασκετμπωλίστα Μπαϊρον Ντίνκινς.

Επίσης ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την ανανεωση της συνεργασίας με τον Μίλαν Τόμιτς έως το 2002. Ο 26χρονος γκάρντ του οποίου το συμβόλαιο τελειωνει το καλοκαίρι, συμφώνησε να υπογράψει νεα συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Παρουσια του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο λόφο της Πνύκας, η τελετή έναρξης της 38ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για νεους μετέχοντες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, στην ομιλία του-εκτός κειμένου- έκανε μια θετική προτροπη ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Χαρακτηριστικά είπε

''Θα πρέπει να κάνετε σοβαρή προετοιμασία γιατί ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος. Πρέπει να δώσετε προσοχή στην προετοιμασία των ελλήνων αθλητών, δεν φτάνει να οργανώσετε καλούς αγώνες αλλα να έχετε και καλή εμφάνιση στον αγωνιστικό τομέα''.

Ο κύριος Σάμαρανκ θα έρθει και πάλι στην Αθήνα, στις 9 Αυγούστου προκειμένου να παρακολουθήσει το τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Στην αρχή της εκδήλωσης, η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, πρόσφερε το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ατλάντα, στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στις εργασίες της συνόδου, που αρχίζουν το απόγευμα στην Αρχαια Ολυμπια, συμμετέχουν 202 νεοι και νεες απο 97 χώρες.

Νεα βελτιωμένη πρόταση κατέθεσε χθες προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με την ανακαίνηση και τον εκσυχρονισμό του Σταδίου Καραϊσκάκη.

Η πρόταση που υπογράψει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, κοινοποιήθηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όπως αναφέρει προωθεί την ανάπτυξη του αθλητισμού συμβάλλοντας στην προσπάθεια για άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

ΠΑΟΚ και Αρης διεκδικούν τον Γιώργο Σιγάλα. Μέχρι την Δευτέρα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, για το που θα συνεχίσει την καρριέρα του ο διεθνής άσσος. Ο Αρης έχει ενα προβάδισμα αφού προσφέρει 500 εκατομμύρια δραχμές εναντι 400 που δίνει ο ΠΑΟΚ.

Με την συμμετοχή 1200 αθλητών και αθλητριών απο όλη την χώρα αρχίζει το πρωϊ στις εννεα με τα προκριματικά στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών. Τα τελικά αγωνίσματα θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα.

Την τέταρτη θέση με δυο μέτρα και 25 εκατοστά κατέκτησε ο Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος, στο Γκραν Πρι Στίβου που έγινε χθες το βράδυ στη Νίκαια της Γαλλίας.

Στο ιδιο αγώνισμα ο Κουβανός Χαβιέ Σοτομαγιόρ σημειωσε την καλύτερη φετεινή επίδοση στο κόσμο με δυο μέτρα και 34 εκατοστά.

Επίσης, καλύτερες φετεινές επιδόσεις σημειωσαν, ο Κενυάτης Μπαρκετούνι στα 3000 μέτρα στήπλ με 8 πρώτα 1 δεύτερο και 53 εκατοστά, η Μαροκινή Ουαζίζ στα 3000 μέτρα με 8.28.66, η Αμερικανίδα Μπάτεν στα 400 εμπόδια με 53 δευτερα και 17 εκατοστά και ο Μαροκινός Ελ Γκουερούς στο μίλι με 3.44.60.

Απόφαση-σοκ στο χώρο του υγρού στίβου.

Ο Αθλητικός Δικαστής Ανδρεας Μαρκάκης διευκρίνησε χθες οτι οι 2,5 μήνες τιμωρίας του Ναυτικού Ομίλου Χίου, για τα επεισόδια στον αγώνα της προημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος πόλο με τα Χανιά, μεταφράζονται σε αποκλεισμό της ακριτικής ομάδας απο το πρωτάθλημα της Α1 και όχι σε αποκλεισμό της έδρας της.

Αυτό σημαίνει οτι δέκα περίπου αγώνες η Χιος θα τους χάσει στα χαρτιά με 5- 0, γεγονός που θα την οδηγήσει σε υποβιβασμό.

Η ακριτική ομάδα θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών και σύμφωνα με εκτιμήσεις Νομικών δεν θα χρειαστεί να φθάσει στα Πολιτικά Δικαστήρια καθώς θα δικαιωθεί εκεί.

Τέλος, αύριο το απόγευμα στις 8 στο κολυμβητήριο του Πειραια διεξάγεται ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 17 July 1998 - 16:09:10 UTC