Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-07-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Πέμπτη 24-07-97

- Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ και προσωπικά του Γιώργου Βασιλακόπουλου πρός τον γενικό γραμματέα της ΦΙΜΠΑ Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, αφαιρέθηκε απο τη Κίντερ Μπολώνια το letter of clearance του Δημήτρη Παπανικολάου.

Η ΦΙΜΠΑ την Τρίτη είχε στείλει ένα φάξ στην ΕΟΚ με το οποίο έκανε γνωστό ότι δίνει την ελευθέρας του διεθνή φόργουορντ στην Ιταλική ομάδα.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν υπαίτιο τον Παντελή Δέδε, μέλος της επιτροπής Ευρωπαικών Κυπέλλων της ΦΙΜΠΑ και πρώην σύμβουλος της ΕΟΚ.

Απο την πλευρά του ο κ.Δέδες αποποιείται κάθε ευθύνη.

Το όλο θέμα θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη σε συνεδρίαση ειδικής επιτροπής της ΦΙΜΠΑ στην οποία μάλιστα θα προεδρεύσει ο κ.Στάνκοβιτς

Εννέα ημέρες απέμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας και η κεντρική οργανωτική επιτροπή γνωστοποίησε σήμερα μεταξύ άλλων ότι το πρωτάθλημα θα έχει οργανωτικές δαπάνες ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων - 800 εκατομμυρίων δραχμών, τα οποία αφορούν ξενοδοχεία, μεταφορές, διαμονή και διατροφή των 200 αποστολών, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα 800 εκατομμύρια που κοστίζει η τελετή έναρξης.

Η επιτροπή προσδοκά ότι θα εισπράξει 3 δίς 500 εκατομμύρια δρχ απο την πώληση των εισιτηρίων και τις εισπράξεις για την διαμονή των αθλητών καθώς και σημαντικό ποσό απο ενοικιάσεις χώρων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας ανακοίνωσε ότι η χώρα μας του χρόνου θα διοργανώσει το Μπρούνο Ζάουλι ενώ σε ότι αφορά την κίνηση των εισητηρίων για το Αθήνα'97, περίπου 17 χιλιάδες έχουν μείνει αδιάθετα ανά ημέρα.

Μετά την εθνική νεανίδων και η εθνική ομάδα των εφήβων βαδίζει πρός την κορυφή του παγκόσμιο πόλο.

Το εθνικό μας συγκρότημα κέρδισε σε αγώνα κατάταξης με 11-7 την Αυστραλία και τα ξημερώματα αντιμετωπίζει την Ουγγαρία και με νίκη θα βρεθεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αβάνα της Κούβας.

Την πρόθεση του να διανύσει την απόσταση Σουνίου- Ηρακλείου Κρήτης, η οποία είναι περίπου 200 ναυτικά μίλια, γνωστοποίησε σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νίκος Κακλαμανάκης.

Σε ένα εγχείρημα το οποίο πρωταρχικό σκοπό έχει την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Αθήνας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της επιτροπής διεκδίκησης Αθήνα 2004, ο Κακλαμανάκης θ'αρχίσει την διαδρομή του απο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και με ενδιάμεσο σταθμό τη Σαντορίνη, θα καταλήξει στο Ηράκλειο.

Στο ποδόσφαιρο,

Η ΑΕΚ δίνει το τελευταίο της φιλικό τέστ επί Γερμανικού εδάφους με αντίπαλο την ερασιτεχνική Τουρκ-Γιουτζούκ.

Ο τεχνικός της Κυπελλούχου Ελλάδος Ντουμίτρου Ντουμιτρίου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον Βραζιλιάνο νεαρό επιθετικό Μαρτσέλο Ντρουμόντ.

Υπό το βλέμμα του προπονητή του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, η Κονστρουκτορούλ απο τη Μολδαβία υποδέχεται αυτή την ώρα τη Μοζίρ απο τη Λευκορωσία, στο πρώτο παιχνίδι για την προ-προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λήγκ.

Ως γνωστόν ο νικητής απο τις δύο αναμετρήσεις, θα είναι ο αντίπαλος των ερυθρολεύκων στο δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Πήτ Παπαχρόνης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με το Ηράκλειο.

Στο μεταξύ η ομάδα της Κρήτης απέκτησε και τον Αμερικανό φόργουορντ Αντριαν Κάλντγουελ με θητεία σο ΝΒΑ.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει η Λάρισα την απόκτηση του πλεί-μέικερ του Αρη Αλέξη Παπαδάτου.

Η Ρασίνγκ Παρί του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ενδιαφέρεται έντονα για τον Μέλβιν Τσίτουμ που πέρσι αγωνιζόταν στη Λάρισα.

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αθήνας και η κεντρική οργανωτική επιτροπή γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι το πρωτάθλημα θα έχει οργανωτικές δαπάνες ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων - 800 εκατομμυρίων δρχ, τα οποία αφορούν ξενοδοχεία, μεταφορές, διαμονή και διατροφή των 200 αποστολών, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα 800 εκατομμύρια που κοστίζει η τελετή έναρξης.

Η επιτροπή προσδοκά ότι θα εισπράξει 3 δίς 500 εκατομμύρια δρχ απο την πώληση των εισιτηρίων και τις εισπράξεις για την διαμονή των αθλητών καθώς και σημαντικό ποσό απο ενοικιάσεις χώρων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας ανακοίνωσε ότι η χώρα μας του χρόνου θα ζητήσει απο τη ΙΑΑΦ να διοργανώσει το Μπρούνο Ζάουλι ενώ σε ότι αφορά την κίνηση των εισητηρίων για το Αθήνα'97, περίπου 17 χιλιάδες έχουν μείνει αδιάθετα ανά ημέρα.

Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής των ονομαστικών δηλώσεων συμμετοχής για το Αθήνα'97 απο τις χώρες-μέλη της IAAF.

Μέχρι τώρα, 102 Εθνικές Ομοσπονδίες έχουν αποστείλει τις δηλώσεις τους ενώ τουλάχιστον 195 χώρες θα επιβεβαιώσουν την αρχική τους συμμετοχή, αριθμός- ρεκόρ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Λάμπης Νικολάου σε απάντηση της επιστολής του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη, αναφέρει ότι το αίτημα των ερυθρολεύκων για ριζική αναμόρφωση του Σταδίου Καραισκάκη θα συζητηθεί στην ολομέλεια που θα συγκληθεί μετά τη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στις 5 Σεπτεμβρίου στη Λοζάνη.

Την πρόθεση του να διανύσει την απόσταση Σουνίου- Ηρακλείου Κρήτης, η οποία είναι περίπου 200 ναυτικά μίλια, με την ιστιοσανίδα του γνωστοποίησε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νίκος Κακλαμανάκης.

Σε ένα εγχείρημα το οποίο πρωταρχικό σκοπό έχει την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Αθήνας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της επιτροπής διεκδίκησης Αθήνα 2004, ο Κακλαμανάκης θ'αρχίσει την διαδρομή του απο τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και με ενδιάμεσο σταθμό τη Σαντορίνη, θα καταλήξει στο Ηράκλειο.

Ο Καναδός χρυσός Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων Ντόνοβαν Μπέιλι θα είναι ο επικεφαλής της εθνικής ομάδας στίβου της χώρας του που θα έλθει στην Αθήνα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο Μπέϊλι θα τρέξει στα 100 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4χ100 ενώ ένα άλλο μεγάλο όνομα του καναδικού στίβου που θα μετέχει στους αγώνες είναι ο σπρίντερ Μπρούνι Σουρίν.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10 χιλιάδες μέτρα Αιθίοπας Χάινε Γκεμπρεσιλασιέ θα λάβει τελικά μέρος στο Αθήνα'97 μετά απο πιέσεις της ομοσπονδίας του.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 24 July 1997 - 13:27:13 UTC