Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-07-09

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 09-07-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Πανέτοιμος ν'αγωνιστεί στον Παναθηναικό δήλωσε ο Ντίνο Ράτζα κατά την άφιξη του στην Αθήνα Ο Κροάτης σέντερ θα περάσει σήμερα απο ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια εκτός απροόπτου θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πράσινους.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΚ Σωκράτη Κόκκαλη θα έχει πιθανότατα την Παρασκευή ο Δημήτρης Παπανικολάου για να συζητήσει εκ νέου την παραμονή του στον Ολυμπιακό και ενώ η Κίντερ Μπολώνια πιέζει τον διεθνή φόργουορντ να πάει στην Ιταλία για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Απο την πλευρά του ο Γιώργος Σιγάλας έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Ν.Υόρκη προκειμένου να λάβει μέρος στα ντράφτ των Νιου Γιορκ Νικς, ωστόσο πιθανότατα δεν θα πάει προκειμένου να συναντηθεί και αυτός με τον κ.Κόκκαλη.

Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Στην Γενεύη είναι στραμμένα τα βλέμματα των παραγόντων του Ολυμπιακού καθώς στις 12 το μεσημέρι διεξάγεται η κλήρωση της προ-προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λήγκ.

Οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν το ζευγάρι απο όπου θα βγεί ο αντίπαλος τους στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Υπέρ της υποψηφιότητας που έχει θέσει η Στοκχόλμη για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τάχθηκαν ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης Καρλ Λιούϊς και ο συμπατριώτης του, πρωταθλητής του τριπλούν, Γουίλι Μπάνκς.

Ως γνωστόν η Στοκχόλμη μαζί με την Αθήνα, τη Ρώμη, το Κέϊπ Τάουν και το Μπουένος Αϊρες διεκδικούν την ανάληψη της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ η πόλη που θα λάβει τελικά το χρίσμα θα γίνει γνωστή στις 5 Σεπτεμβρίου μετά από σχετική ψηφοφορία των μελών της ΔΟΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Λωζάνη.

Δύο εικοστετράωρα απέμειναν για την έναρξη του 34ου Ράλυ Αιγαίου και τα 42 σκάφη και τα πληρώματα τους είναι πανέτοιμα για την εκκίνηση την οποία θα δώσει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νίκος Κακλαμανάκης.

Να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια απο την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

Στον εξωτερικό χώρο,

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο Μπουένος Αϊρες αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο Ντιέγκο Μαραντόνα να φορέσει και πάλι τη φανέλλα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο κ.Γκροντόνα έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση την καλή φυσική και αγωνιστική κατάσταση του Ντιεγκίτο ο οποίος ως γνωστόν, αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση με την ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, την Μπόκα Τζούνιορς.

Ακόμη πρόσθεσε ότι τον τελευταίο λόγο για την ενεδεχόμενη επιστροφή του Μαραντόνα στην εθνική ομάδα τον έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ντανιέλ Πασαρέλα.

Ο μεγαλύτερος κατά πολλούς επαγγελματίας πυγμάχος όλων των εποχών αλλά και πασίγνωστος για τις ιδιορρυθμίες του χαρακτήρα του, Μάϊκ Τάϊσον, δεν βρίσκεται πλέον στους επίσημους καταλόγους της Παγκόσμιας Ενωσης Πυγμαχίας.

Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εν λόγω Ενωσης, ο Τάϊσον δεν έχει δικαίωμα να περιλαμβάνεται στις λίστες της, αφού βάσει των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της, απαγορεύεται τιμωρημένος πυγμάχος να ανήκει στη δύναμη της.

Οπως είναι γνωστό ο Τάϊσον κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Εβάντρε Χόλιφιλντ, που έγινε στις 28 Ιουνίου στο Λας Βέγκας, δάγκωσε τα αυτιά του αντιπάλου του με αποτέλεσμα να διακοπεί σε βάρος του ο αγώνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάϊσον έχει τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό από τους αγώνες ενώ πιθανολογείται ότι η αθλητική επιτροπή της Πολιτείας της Νεβάδα θα τον τιμωρήσει με οριστικό αποκλεισμό απο τους αγώνες και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 9 July 1997 - 13:09:43 UTC