Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-06-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τρίτη 24-06-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Ο Βασίλης Μπορμπόκης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι αποδοχές του διεθνή μέσου θα φτάνουν τα 90 εκατομμύρια δραχμές ετησίως.

-Να περάσουμε στο μπάσκετ,

-Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός απροόπτου για τα επόμενα τρία χρόνια ο Φράκνο Νάκιτς έναντι του ποσού των 240 εκατομμυρίων δραχμών.

Στο μεταξύ ο Κένι Σμίθ που πέρσι αγωνιζόταν στους Ντένβερ Νάγκετς προτάθηκε στους ερυθρόλευκους. Ο 32-χρονός Αμερικανός πλέι-μέικερ ύψους 1.92 έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ με την φανέλλα των Χιούστον Ρόκετς

-Επίσημη πρόταση στον Απόλλωνα Πατρών για την απόκτηση του Ντούσαν Βούκσεβιτς υπέβαλλε ο Παναθηναικός.

Οι πράσινοι προσφέρουν ως ανταλλάγματα τους Μυριούνη, Σταυρακόπουλο και Γεωργικόπουλο ενώ προτίθονται να αφήσουν για έναν ακόμη χρόνο στον Απόλλωνα τον Σέρβο παίκτη.

-Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί χωρίς αγώνα στα ημιτελικά του τουρνουά Μακ Ντόναλντς που θα διεξαχθεί απο τις 16 εώς τις 18 Οκτωβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι διοργανωτές. Οι ερυθρόλευκοι, ως πρωταθλητές Ευρώπης, θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις οκτώ το βράδυ με αντίπαλο το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Ατένας ντε Κόρντομπα απο την Αργεντινή και την πρωταθλήτρια Ιταλίας Μπενετόν Τρεβίζο.

Στα ημιτελικά του Μακ Ντόναλντς εκτός από τον Ολυμπιακό θα περάσουν χωρίς αγώνα και οι πρωταθλητές του ΝΒΑ Σικάγο Μπούλς οι οποίοι στις 17 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα και την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ρασίνγκ Παρί.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως οι Σικάγο Μπούλς είναι βέβαιο πως θα παραταχθούν με όλα τα μεγάλα αστέρια τους, δηλαδή τους Σκότι Πίπεν, Ντένις Ρόντμαν και Τόνι Κούκοτς. Μία μικρή αμφιβολία υπάρχει αναφορικά με τη συμμετοχή του Μάικλ Τζόρνταν αλλά όπως δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στέρν, εφόσον ο σούπερ στάρ έχει ανανεώσει την συνεργασία του με τους Μπούλς τότε θα δώσει το παρών στο Μακ Ντόναλντς Οπεν.

-Ενα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στην δέκατη ημέρα των 13ων Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Χριστίνα Παπαδάκη και η Χριστίνα Ζαχαριάδου στο διπλό γυναικών στο τέννις. Στον τελικό νίκησαν με 2-1 (6-3, 5-7,9-7) τις Ιταλίδες Γκαρβίν και Ζαβάλια.

Στα σκάφη τύπου 470, οι ιστιοπλόοι μας Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Δυο ημέρες πριν το τέλος των αγώνων η Ελλάδα έχει κατακτήσει 61 μετάλλια στο σύνολο (19 χρυσά, 22 αργυρά και 20 χάλκινα μετάλλια).

Στο ποδόσφαιρο η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε να πάρει το εισητήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Μετά απο ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση γνώρισε την ήττα με 1-0 απο την Τουρκία.

Πλέον η εθνική μας θα διεκδικήσει αύριο το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο την Ισπανία η οποία στον άλλο ημιτελικό έχασε με 2-0 απο την Ιταλία.

Στο πολο, η εθνική μας νίκησε με 11-7 την Γαλλία και αντιμετωπίζει στις 6 το απογευμα την Σλοβενία διεκδικώντας την 5η θέση.

Στον ημιτελικό στο μπάσκετ των γυναικών μετέχει η εθνική μας ομάδα στις 7 το βράδυ με αντίπαλο τη Κροατία.

Τέλος στο τέννις στο απλο των γυναικών η Χριστίνα Παπαδάκη αντιμετωπίζει στον μικρό τελικό την Ισπανίδα Ελκασάν διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο.

-Εννέα δισεκατομμύρια δραχμές ζήτησε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε οχήματα, τηλεποικινωνιακό υλικό και μετακινήσεις προσωπικού ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου που θα γίνει τον Αύγουστο την Αθήνα.

Απο την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας είπε ότι δεν μπορεί να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

-Στον εξωτερικό χώρο,

-Ο βετεράνος διεθνής αμυντικός Φράνκο Μπαρέζι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει οριστικά την ενεργό δράση μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γήπεδα με τη φανέλλα της Μίλαν και της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Ο 37-χρονός Μπαρέζι αποκάλυψε ότι θα παραμείνει κοντά στους Ροσονέρι αφού θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου και παράλληλα την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων της Μίλαν.

``Θέλω να επιβεβαιώσω ότι εγκαταλείπω οριστικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το σκέφτηκα πάρα πολύ και πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γιά να κάνω κάτι τέτοιο`` είπε μεταξύ άλλων ο Μπαρέζι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μιλάνο.

Ο Μπαρέζι έκανε το ντεμπούτο του στο καμπιονάτο στις 23 Απριλίου του 1978 με τη φανέλλα της Μίλαν και έδωσε συνολικά 716 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας των Μιλανέζων με τους οποίους αναδείχθηκε έξι φορές πρωταθλητής Ιταλίας και κατέκτησε τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα ενώ ενίσχυσε 81 φορές την εθνική ομάδα της χώρας του.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 24 June 1997 - 11:10:03 UTC