Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-06-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Δευτέρα 23-06-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στο τελευταίο φιλικό της παιχνίδι πρίν τους αγώνες του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που ξεκινούν την Τετάρτη, νίκησε άνετα επί Ισπανικού εδάφους μετά απο καλή εμφάνιση με 103-70 την Πολωνία.

Πρώτοι σκόρερ της εθνικής μας ήταν οι Χριστοδούλου με 17 και Παπανικολάου με 13 πόντους.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

-Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τους ερυθρόλευκους να ενδιαφέρονται για τον διεθνή σέντερ-φόρ της Γιουβέντους Μικέλε Παντοβάνο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων " ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία με τον παίκτη ή την ομάδα του και κατά συνέπεια ουδεμία οικονομική προσφορά υπέβαλε ".

Εντωμεταξύ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αρης Λάμπρος Γράντας έρχεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Δημήτρη Μαυρογενίδη στον Ολυμπιακό.

-Μέχρι σήμερα θα περιμένει ο Βασίλης Μπορμπόκης νέα πρόταση απο την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλιώς θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ κύκλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ άφησαν να διαρρεύσει ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει γίνει γνωστό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας.

-Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον Παναθηναικό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο Ερυθρός Αστέρας που έχει τα δικαιώματα του παίκτη, έχει ήδη αποφασίσει να παραχωρήσει για έναν χρόνο δανεικό τον 26χρονο Σέρβο λίμπερο στους πράσινους.-

-Στους Μεσογειακούς Αγώνες, τώρα.

Στις 6 το απόγευμα, στο ποδοσφαιρο η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στον ημιτελικό την Τουρκία. Στο τέννις στις 12 το μεσημέρι στον τελικό του απλού γυναικών η Χριστίνα Παπαδάκη θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Γκαρπίν ενω στις 5 το απογευμα στον τελικό του διπλού γυναικών η Χριστίνα Παπαδάκη και η Χριστίνα Ζαχαριάδου θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στις Ιταλίδες Ζαβάνκι και Γκαρπίν.

Το Σαββατο, στην Ενόργανη Γυμναστική και συγκεκριμένα στα τελικά οργάνων, η Ελλάδα πήρε 1 χρυσό 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Στο έδαφος ο Γιώργος Ελλησιάδης πήρε το χρυσό μετάλλιο ενω η Βασω Τσαβδαρίδου στις ασκήσεις εδάφους και στην δοκό κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ο Δημοσθένης Ταμπάκος ήταν τρίτος στους κρίκους.

Συνολικά η χώρα μας έχει κατακτήσει 59 μετάλλια ( 18 χρυσά-22 αργυρά και 19 χάλκινα).

Στο βολλεϋ η ελληνική ομάδα έχασε με 3-1 σετ απο την Ιταλία και αποκλείστηκε απο τα ημιτελικά.

Στο πολο, η εθνικη μας αντιμετωπίζει στις 5 και μισή το απογευμα την Γαλλία παίζοντας για τις θέσεις 5 εως 8. Η ελληνική ομάδα μετά το ισόπαλο αποτελεσμα 10-10 που έφεραν η Γιουγκοσλαβία με την Ιταλία αποκλείστηκε απο την ημιτελική φάση.

Στο μπάσκετ των γυναικών η εθνική μας παρά την ήττα της με 63-58 στην παράταση απο την Γαλλία, προκρίθηκε στα ημιτελικά.

-Δεν τα κατάφερε τελικά η εθνική ομάδα στίβου των ανδρών να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Ζάουλι.

Η εθνική μας μετά απο μεγάλη μάχη κατέλαβε την τελευταία θέση και μαζί με την Νορβηγία που ήταν έβδομη, υποβιβάστηκαν στην πρώτη κατηγορία.

Η τελική βαθμολογία

    1.Αγγλία...............118
    2.Γερμανία.............105
    3.Ρωσία................104
    4.Ιταλία................96
    5.Ισπανία...............78
    6.Γαλλία................75
    7.Νορβηγία..............72,5
    8.Ελλάδα................71,5

Στην χθεσινή δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, η ευχάριστη έκπληξη ήρθε στα 200 μέτρα όπου ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Βρετανός Λίνφορτ Κρίστι πέσανε μαζί στο νήμα του τερματισμού με χρόνο 20.56 με αποτέλεσμα οι κριτές να δώσουν την πρώτη θέση και στους δύο αθλητές.

Στον ακοντισμό ο Κώστας Γκατσιούδης ήταν δεύτερος με βολή στα 86 μέτρα και 10 εκατοστά ενώ στα 5 χιλιόμετρα ο Παναγιώτη Παπούλιας ήταν τρίτος με 13.40.02

Στη σκυταλοδρομία 4 επί 400, η ελληνική ομάδα αν και ήταν έβδομη κατέρριψε το πανελλήιο ρεκόρ με χρόνο 3.05.88.

Η παλιά επίδοση ήταν 3.06.16 απο τους Βαλκανικούς αγώνες του 1988.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο - πρώτη ημέρα των αγώνων ο Κώστας Κουκοδήμος ήταν δεύτερος στο μήκος με 7.88, ο Αλέξης Παπαδημητρίου τρίτος στη σφυροβολία με 74.12, ο Παναγιώτης Παπούλιας τρίτος στα 3 χιλιάδες μέτρα με 7.45.65 και τέλος ο Αγγελος Παυλακάκης τέταρτος στα 100 μέτρα με 10.24.

Στις γυναίκες το Ευρωπαικό Κύπελλο κατέκτησε η Ρωσία με 125 βαθμούς ενώ δεύτερη ήταν η Γερμανία με 112 και τρίτη η Αγγλία με 86 βαθμούς.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 23 June 1997 - 11:09:10 UTC