Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-04-15

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τρίτη 15-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης Πρωινό Δελτίο

Nέο ξεκίνημα κάνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με την έναρξη των αγώνων της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ, με μοναδικό στόχο τη κατάκτηση του φετινού τίτλου του πρωταθλήματος.

Με τον Μιχάλη Κυρίτση να κάνει ντεμπούτο στο πάγκο του και τον Τζον Αμίτσι να κάνει την επανεμφανιση του στη 10αδα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη προημιτελική φάση των πλέι οφ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 7 παρά 20 και θα μεταδοθεί απ ευθείας από τη τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Πάντως, η αυλαία της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα στο Ειρήνης και Φιλίας με το τζάμπολ του αγώνα Ολυμπιακού - Απόλλωνα Πάτρας.

Στο ποδόσφαιρο,

Ο Γιώργος Φοιρός κι ο Ντίνος Κούης ανέλαβαν από σήμερα τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του Αρη, στη θέση του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Τις λεπτομέριες έχει ο Γιώργος Ζαχαριάδης. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κάνουν τις τελευταίες τους προετοιμασίες για τον τελικό του κυπέλου Ελλάδος που θα γίνει αύριο στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Στο μεταξύ ο Γιάννης Καλλιτζάκης που υπέστη θλάση στο δικέφαλο την περασμένη εβδομάδα, θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου ένα μήνα.

Εγινε πριν από λίγο η κλήρωση των διαιτητών στους αγώνες της 30ης αγωνιστικής.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Καλαθενός Δωδεκανήσσου) Βέροια - ΑΕΚ ( Δευτέρα - Παπαχίτζιος Θεσσ.) ΠΑΟ - Σκόντα Ξάνθη (Δούρος Κορίνθου) ΟΦΗ - Εδεσσαϊκός (Μιντιούρης Σερρών)

-Πρωτοφανής απόφαση για τα ελληνικά αθλητικά χρονικά εξέδωσε χθές ο αθλητικός δικαστής.

Με την κατηγορία ότι διαπραγματευόταν την απόκτηση του μεσοαμυντικού της Βέροιας Ευριπίδη Κατσαβού έξω από τη μεταγραφική περίοδο και έχοντας ως βάση την συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στις 23 Ιανουαρίου στην οποία ανέφερε ότι θέλει να μεταγραφεί μόνο στην ΑΕΚ, ο κ. Παπαιωάννου επέβαλλε στην ΑΕΚ πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών ενώ της απαγόρευσε να αποκτήσει τον παίκτη στο μέλλον.

Ο Ευρυπίδης Κατσαβός απαλλάχθηκε απο κάθε κατηγορία.

Απο την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι " θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτοφανούς αποφάσεως του κ.Παπαιωάννου που τιμώρησε με σκληρό και προσβλητικό τρόπο την ΑΕΚ στην υπόθεση του ποδοσφαιριστή Κατσαβού ".

-Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην πρώτη εθνική κατηγορία έκανε ο Απόλλων Αθηνών μετά τη χθεσινή του νίκη με 3-0 επί της Καλαμάτας στη Ριζούπολη, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστικη.

-Για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, η Δόξα Βύρωνα νίκησε στην έδρα της με 2-0 τη Δόξα Δράμας, ο Εθνικός κέρδισε έκτος έδρας με 4-0 τον Πύργο ενώ Καλαμμαριά και Ελευσίνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Θεσσαλονίκη.

Στο βόλεϊ, ο Αρης έκανε το πρώτο βήμα για τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε 3-1 την Ορεστιάδα στον πρώτο τελικό που έγινε στη Μίκρα. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει αύριο στην Ορεστιάδα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διεθνής φορ της Νιούκαστλ Αλαν Σίρερ ανακυρήχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Αγγλία.

Για την 33η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος η Εσπανιόλ νίκησε την Εσπανιόλ (την ομάδα του Χουάν Χοσέ Μπορέλι) με 2-0.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 15 April 1997 - 16:09:17 UTC