Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 99-02-25

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Επιστρέφουν από τη Κένυα

[Β] Καιρός - Σήμερα

[Γ] Καιρός - Πρόγνωση


[Α] Επιστρέφουν από τη Κένυα

25/02/99

Αισιόδοξα φθάνουν τα μηνύματα από το Ναϊρόμπι για τον απεγκλωβισμό των "4" απο την Ελληνική πρεσβεία.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου, Παύλου Αποστολίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Κένυας έγινε σε καλό κλίμα και -εκτός απροόπτου- ο ταγματάρχης Καλεντερίδης και οι τρείς συνεργάτιδες του Οτσαλάν θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα.

Το πρωϊ ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς.

Εν' τω μεταξύ, θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις Γιαννόπουλου περί διπλού πράκτορα για τον ταγματάρχη Καλλεντερίδη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης πάντως, μέσω του ΑΝΤ1, διευκρίνησε ότι δεν υιοθετεί την κατηγορία αλλά ότι έχει ακούσει να λέγεται και να γράφεται κάτι τέτοιο.

Για πολιτική μικρότητα έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής και κάλεσε την κυβέρνηση να προσκομίσει τυχόν στοιχεία. Ταυτοχρόνως ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Την υποστηριξή του πάντως προς τον κ.Σημίτη εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ.Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση Οτσαλάν, πρόσθεσε, όμως ότι η συστράτευση όλων και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαία.

Εξέφρασε επίσης τις έντονες ανησυχίες του για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και τη πιθανότητα θερμού επεισοδίου

Απο πλευράς δικαιοσύνης, με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση Οτσαλάν.

Εξήντα λεπτά διήρκεσε το πρωί η κατάθεση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Φίλιππου Πετσάλνικου. Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει η συγγραφέας Βούλα Δαμιανάκου στο σπίτι της οποίας φιλοξενήθηκε ο Κούρδος Ηγέτης.

[Β] Καιρός - Σήμερα

Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική χώρα και το Νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα Δυτικά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες .

Από το απόγευμα πάντως και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κα πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 5 έως 13 βαθμούς.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το πρωϊ στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

[Γ] Καιρός - Πρόγνωση

Συννεφιά με τοπικές βροχές θα έχουμε και το επόμενο 24ωρο αλλα στη συνέχεια και ιδιαίτερα το Σαββατο ο καιρός βελτιώνεται και παραμένει καλός μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη με τους ανεμους να εξασθενούν και τη θερμοκρασία να ανεβαινει.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο τα στα ανατολικά και νότια θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα να βρέξει για λίγο το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, ασθενείς στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 6 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο στη διαρκεια της ημερας, αλλα τη νύχτα και νωρίς το πρωί παραμένει χαμηλή προκαλώντας παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καλοκαιρία περιμένουμε την Κυριακή και τη Δευτέρα, με ασθενεις γενικά ανέμους, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 12 με 13 βαθμούς στα βόρεια και στους 16 με 18 στην υπόλοιπη χωρα.

(c) Antenna 1999


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 25 February 1999 - 14:23:10 UTC