Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 99-02-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Τρόπους να απαλλειφθεί το κλίμα αβεβαιότητας αναζητά η κυβέρνηση

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] ΝΑΤΟϊκα στρατεύματα στο Λιτόχωρο
  • [02] Κατέθεσε και ο Θ.Πάγκαλος
  • [03] Παρέμβαση Στεφανόπουλου ζήτησε η κυβέρνηση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Συνεχίζεται η απεργία στα λεωφορεία
  • [05] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Κοσσυφοπέδιο- Συμφωνία της τελευταίας στιγμής
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Εντείνονται οι πιέσεις στην Αγκυρα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Αεροπορική τραγωδία στην Κίνα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Αρχίζει ο διάλογος για το φορολογικό
  • [10] Αύξηση στην τιμή των καυσίμων
  • [11] Χρηματιστήριο-Ρεκόρ ανόδου
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Τρόπους να απαλλειφθεί το κλίμα αβεβαιότητας αναζητά η κυβέρνηση

    24/02/99

    Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου

    Tρόπους να απαλλειφθεί το κλίμα αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η υπόθεση Οτσαλάν αναζητά η κυβέρνηση και αυτό ήταν και το κύριο αντικείμενο της μαραθώνιας κοινής συνεδρίασης της κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

    Στο μεταξύ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται και η δικαστική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην μεταφορά του Κούρδου ηγέτη στην Αθήνα. Κατέθεσε και ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και υπεύθυνος της αίθουσας V.I.P Στέφανος Ευαγγελάτος που ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην διοικητής της Ε.Υ.Π Χαράλαμπος Σταυρακάκης ενώ χθες αργά τη νύχτα και με άκρα μυστικότητα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει πάντως η δήλωση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου ότι ο ταγματάρχης της Ε.Υ.Π, Σάββας Καλλεντερίδης ίσως είναι πράκτορας της Μοσάντ. Ο ίδιος ο κ.Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αntenna ανέφερε ότι ο ίδιος δεν υιοθετεί αυτήν την κατηγορία αλλά είπε ότι έχει ακούσει να λέγεται και να γράφεται σε έκθεση της ΠΑΣΚ Ε.Υ.Π.

    Στην γενέτειρα του Καλεντερίδη έγινε το πρωϊ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

    Στην Ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι παραμένουν ο ταγματάρχης της Ε.Υ.Π και οι τρείς γυναίκες συνεργάτιδες του Οτσαλάν οι οποίοι θα αναχωρήσουν για Ελλάδα μόνον όταν εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταφορά τους.

    Για την επιστροφή Καλλεντερίδη, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες εμπλοκή.

    Οι Κενυατικές αρχές δεν επιτρέπουν προς το παρόν τουλάχιστον στον ταγματάρχη να επιστρέψει και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε την παρέμβαση του κύριου Στεφανόπουλου .

    Ο κ.Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τον υπόθεση Οτσαλάν.

    Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι μετά τα παιδαριώδη λάθη της κυβέρνησης στην υπόθεση Οτσαλάν είναι εκ' του πονηρού η προσπάθεια να δημιουργήσει την αίσθηση ότι κινδυνεύει ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία είπε είναι εγγυητής αυτού του προσανατολισμού

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] ΝΑΤΟϊκα στρατεύματα στο Λιτόχωρο

    24/02/1999

    ΝATOικά στρατεύματα αναμένονται σε Θεσσαλονίκη και Λιτόχωρο με προορισμό το Κοσσυφοπέδιο.

    Μέχρι τις 20.00 το βράδυ θα φθάσουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έξι Βρετανικά C-130 που θα μεταφέρουν 50 άτομα, 10 τζίπ και 10 ρυμουλκούμενα οχήματα.

    Ακόμη θα έχουν φθάσει ένα βρετανικό Τρι-Σταρ με 225 άτομα και δύο Γαλλικά air-bus με 140 άτομα το καθένα.

    Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα φθάσει ένα Γαλλικό πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων που μεταφέρει 136 οχήματα και 350 άνδρες.

    [02] Κατέθεσε και ο Θ.Πάγκαλος

    24/02/1999

    Aργά τη νύxτα κατέθεσε με άκρα μυστικότητα στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος. Μάλιστα την ώρα της κατάθεσης την όρισε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ενώ την ανέβαλε τρείς φορές

    [03] Παρέμβαση Στεφανόπουλου ζήτησε η κυβέρνηση

    24/02/1999

    Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου προς τον πρόεδρο της Κένυα Αράπ Μοϊ ζητησε η κυβέρνηση ωστε να αρθεί το αδεέξοδο με τις τρεις γυναίκες Κούρδες και τον ταγματάρχη Καλεντερίδη που παραμένουν έγκλειστοι στην Ελληνική πρεσβεία, στο Ναϊρόμπι.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [04] Συνεχίζεται η απεργία στα λεωφορεία

    24/02/99

    Εως τις 17.00μμ ήταν ακινητοποιημένα σήμερα τα πράσινα λεωφορεία και ηλεκτρικός.

    Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αύριο θα είναι μεγαλύτερη καθώς έχει προγραμματισθεί 24ωρη.

    Την Παρασκευή θα γίνει νέα στάση εργασίας από τη 13.00μμ έως τις 17.00μμ.

    [05] Αστυνομικό Δελτίο

    24/02/99

    Σπείρα Αλβανών που εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωϊνης εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Στην κατοχή των δύο Αλβανών που συνελήφθησαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κιλό καθαρής ηρωϊνης.

    Αυτοκίνητο με 165 κιλά χασίς και ένα καλάζνικωφ βρέθηκε εγκαταλελειμένο στο χωριό Αγίας Παρασκευής στην Κόνιτσα, τη νύχτα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [06] Κοσσυφοπέδιο- Συμφωνία της τελευταίας στιγμής

    24/02/99

    Σε επιφυλακή η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ

    Την ύστατη στιγμή συμβιβάστηκαν οι Σέρβοι και οι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου στο Ραμπουιγιέ της Γαλλίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 15 Μαρτίου.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, υπεραμύνθηκε της ειρηνευτικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σχεδόν στο 90% των θεμάτων.

    Τη μερική συμφωνία χαιρέτησε και η Ρωσία δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, Ιγκορ Ιβάνωφ, που τη χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για την διευθέτηση του προβλήματος.

    Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Αλαίν Ρισάρ, υπενθύμισε ότι το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών, παραμένει ανοιχτό, εάν οι σερβικές δυναμεις προχωρήσουν

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [07] Εντείνονται οι πιέσεις στην Αγκυρα

    24/02/1999

    Στην Ιταλία αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η αίτηση του Α.Οτσαλάν για πολιτικό άσυλο ενώ σε εξέλιξη είναι διαδήλωση χιλιάδων κούρδων στο κέντρο της Ρώμης.

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Ρώμης, σε ένδειξη συμπαράστασης για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    Οι αρχές στην ιταλική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι στη διαδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 15.000 Κούρδοι, που έφθασαν στη Ρώμη απ` όλη την Ευρώπη. Η διαδηλωση διοργανώθηκε έτσι ώστε να συμπέσει με την εξέταση από την ιταλική δικαιοσύνη του αιτήματος του Οτσαλάν για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

    Μεγάλη διαδήλωση διοργανώνουν σήμερα οι Κούρδοι και στο Βερολίνο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αρχηγό του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στον οποίον χθες απαγγέλθηκε από τις τουρκικές αρχές η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

    Στο μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις στην Αγκυρα για ανοιχτή και δίκαιη δίκη του Κούρδου ηγέτη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζήτησε διευκρινίσεις για τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν ενώ η Ενωση Δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη αξίωσε από την Τουρκία να προστατεύσει τους συνηγόρους του, που χθες εμποδίστηκαν να μεταβούν στη φυλακή του Ιμραλί.

    Η χήρα του Φρανσουά Μιτεράν απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ελέγξουν επειγόντως τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν.

    Η νύχτα στην Κωνσταντινούπολη άγνωστοι επιτέθηκαν με αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες εναντίον τραπεζών και οχημάτων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [08] Αεροπορική τραγωδία στην Κίνα

    24/02/1999

    Αεροσκαφος τύπου Τουπόλεφ των κινεζικών αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτηση εξερράγη στον αέρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 61 επιβαίνοντες.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετεδωσε ότι στο αεροπλάνο σημειώθηκε έκρηξη ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Γουεντσού της επαρχίας Τζετζιάνγκ.

    Το Τουπόλεφ 154 ανήκε στην εταιρία Κινεζικές Νοτιοδυτικές Αερογραμμές

    "Χάσαμε την επαφή με το αεροπλάνο και στη συνέχεια λάβαμε το σήμα 110, που σημαίνει ότι το αεροπλάνο εξερράγη" δηλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

    Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, κατά τη συντριβή του αεροσκάφους τραυματίσθηκαν δύο άτομα στο έδαφος.

    Tα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακομη γνωστά και οι αρχές προσπαθουν να εντοπίσουν το μαυρο κουτί του Τουπόλεφ.

    Το αεροπλάνο μετέφερε 50 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα. Αξιωματούχοι της κινεζικής αεροπορικής εταιρίας δήλωσαν ότι ολοι οι επιβαίνοντες ηταν κινέζοι.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [09] Αρχίζει ο διάλογος για το φορολογικό

    24/02/1999

    Χωρίς τη ΓΣΕΕ αρχίζει αύριο ο διάλογος για το Φορολογικό, ενώ η ΑΔΕΔΥ απειλεί με αποχώρηση άν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για εφαρμογή των αποφάσεων εντός του '99.

    Για αύριο η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας , από τις 12.00 το μεσημέρι.

    Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης οι εφοριακοί προτείνουν αφορολόγητο στα -2.300.000- δραχμές. Επιπλέον θεωρούν αναγκαίο την επιβολή φόρου 10% στην υπεραξία των μετοχών καθώς και σε όλες τις συναλλαγές.

    [10] Αύξηση στην τιμή των καυσίμων

    24/02/1999

    Αυξάνεται από τα μεσάνυχτα κατά 30 λεπτά της δραχμής το λίτρο της βενζίνης, ενώ κατά 70 λεπτά αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης και κατά μία δραχμή και 40 λεπτά του πετρελαίου Θέρμανσης

    [11] Χρηματιστήριο-Ρεκόρ ανόδου

    24/02/1999

    Με ρεκόρ ανόδου 7,14%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.270,05 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 111 δισεκατομμύρια 557 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Βροχές την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας χώρας.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί έως πολύ ισχυροί.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και την νύχτα πιθανόν να βρέξει. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 15 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχή κατά διαστήματα και με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 9 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Μας τα χαλάει και πάλι το επόμενο διήμερο ο καιρός, με νοτιάδες και τοπικές βροχές. Βελτίωση προβλέπεται από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή.

    Βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές θα εχουμε και την Παρασκευή. Πάντως, ο καιρός μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα Βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά και Βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφωρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά και εκεί σταδιακά θα γίνουν βόρειοι χωρίς να εξασθενούν.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο στα κεντρικά και βόρεια και θα φθάσει στους 8 με 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στους 13 με 15 στην υπόλοιπη χώρα.

    Το Σάββατο, στη Δυτικη και Βόρεια Ελλαδα ο καιρός θα είναι καλός. Αντίθετα, στην Ανατολική και Νοτια θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσες. Ωστόσο από το βράδυ, και σ' αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφώρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 7 με 8 βαθμούς στα Βόρεια και στους 11 με 13 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Wednesday, 24 February 1999 - 16:07:20 UTC