Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-20

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο
  • [02] Προτεραιότητες έργου μοίρασε στα υπουργεία ο Κ.Σημίτης
  • [03] Ρέππας:Υπάρχουν προβλήματα στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Συνεγερμός για τον ιό του 2000
  • [05] Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού
  • [06] Νέο κρούσμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κατ'οίκον κράτηση για τον Α.Οτσαλάν στη Ρώμη
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δ.'Οχθη
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Ο Μίκυ έγινε 70 ετών
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Εκτονώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Δήμων
  • [11] Χρηματιστήριο-Ανοδος 1,24%
  • [12] Από Δευτέρα η καταβολή των επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνειας
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:08:48
    Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα με δεκάδες χωριά αποκλεισμένα από τα χιόνια, καταστροφές στις καλλιέργειες και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

    Στην Αττική η πρώτη καταιγίδα παρέλυσε σχεδόν τα πάντα και οι δρόμοι στα νότια προάστια μετεβλήθηκαν σε ποτάμια.

    Μεγαλύτερο παρουσιάστηκε στις περιοχές Καλαμάκι, Αργυρούπολη, Μπραχάμι, Βούλα και Γλυφάδα.

    Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 300 κλήσεις για βοήθεια.

    Σε πολλές περιοχές της Αττικής γίνονται διακοπές ρεύματος όπως στη Γλυφάδα, την Ηλιούπολη και τα Μεσόγεια. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν και τα επτάννησα λόγω βλάβης στο σταθμό του Ακτίου.

    Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία από το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν όμως από την Κυριακή έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων ακυρώθηκαν 5 πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας προς Καστοριά, Πάρο, Γιάννενα, Λέρο, Σητεία, Χίο, Πρέβεζα και Βελιγράδι ενώ το Λιμεναρχείο εξέδωσε γενικό απαγορευτικό για τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    Στην Αττική η καταιγίδα δημιούργησε κυκλοφοριακό χάος.

    Εκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του Αntenna ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα που είπε ότι στην περιοχή Βρανά ο κάμπος έχει πλημμυρίσει και έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι καλλιέργειες.

    Οξύτατο πρόβλημα λόγω υδάτων υπάρχει στο Φαληρικό Δέλτα ενώ στη Λεωφόρο Σχιστού στην Αμφιάλη έχουν πέσει δένδρα και έχει κλείσει ο δρόμος.

    Λόγω της κακοκαιρίας ματαιώνονται οι εξετάσεις των υποψηφίων για απόκτηση άδειας οδήγησης δίκυκλου που επρόκειτο να γίνουν στις 15.00μμ.

    Στην υπόλοιπη χώρα από τα χιόνια έχουν αποκλειστεί 31 χωριά στα Γρεβενά, 33 στην Καστοριά, 24 στα Τρίκαλα και 4 στο νομό Κοζάνης.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα από το 56ο ως το 70ο χιλιόμετρο της εθνικής Ιωαννίνων-Τρικάλων και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης.

    Στο νομό Γρεβενών το χιόνι έφτασε το μισο μέτρο και τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:10:58

    [01] Ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο

    Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση του Δημοσίου Τομέα προαναγγέλει η Κυβέρνηση. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν συσταθεί Οργανισμοί Υπουργείων, ενώ μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να έχουν περάσει και από την Επιτροπή της Βουλής.

    Φανταστικά χαρακτηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπροσωπος τα δημοσιεύματα που αφορούν στις μεταθέσεις και στις μετατάξεις στο Δημόσιο.

    Το θέμα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα εξεταστεί αφού ολοκληρωθούν οι νέοι οργανισμοί των Δημοσίων Υπηρεσιών.

    [02] Προτεραιότητες έργου μοίρασε στα υπουργεία ο Κ.Σημίτης

    Κείμενο με τις προτεραιότητες έργου για κάθε υπουργείο διένειμε σήμερα στους υπουργούς ο Κώστας Σημίτης. Είχαν προηγηθεί σχετικές προτάσεις από τους υπουργούς.

    [03] Ρέππας:Υπάρχουν προβλήματα στην εκπαιδευτική μεταρύθμιση

    Υπάρχουν προβλήματα στην ενημέρωση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, παραδέχθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπροσωπος. Απέδωσε τις αντιδράσεις σε συντεχνιακά προβλήματα και προειδοποίησε ότι άν υπάρξουν παράνομες ενέργειες θα αντιμετωπισθούν αναλόγως.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:10:27

    [04] Συνεγερμός για τον ιό του 2000

    Πέντε υπουργεία σε συναγερμό για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από τον ηλεκτρονικό ιό του 2000 που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα τα συστήματα μηχανοργάνωσης.

    Προτεραιότητες της κυβέρνησης, η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού δικτύου και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    [05] Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

    Παγκόσμια μέρα των δικαιωμάτων του παιδιού σήμερα, με 650 εκατομμύρια παιδιά να ζούν στη φτώχεια, 400 εκατομμύρια να εργάζονται, ένα εκατομμύριο να εμπλέκονται στην πορνεία και 14 εκατομμύρια να πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα.

    [06] Νέο κρούσμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία

    Σε επιχείρηση υπό την εποπτεία του εισαγγελέα συνελήφθησαν αρχιφύλακας του Τμήματος Ομόνοιας και απόστρατος αστυνομικός για προστασία δύο Ουκρανών.

    Πρόκειται για παρακλάδι του μεγάλου κυκλώματος μαστρωπείας που εξαρθρώθηκε στην Αθήνα.

    Οι δυο συνελήφθησαν, χθες βράδυ, μετά από αιφνιδιαστική έφοδο του Εισαγγελέα Γεράκη σε σπίτι στην Κυψέλη. Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο Ουκρανές τις οποίες εκμεταλεύονταν.

    Κρούσμα διαφθοράς και με απόστρατο αστυνομικό. Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Μπορότη, Ταξίαρχο της Αστυνομίας εν' αποστρατεία, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια.

    Μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας που διατηρούσε η κόρη του, εξέδιδε παράνομες άδειες παραμονής και εργασίας αλλοδαπών.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν 7 διαβατήρια και 112 πιστοποιητικά ποινικού μητρώου.

    Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φέρεται αποφασισμένη να βάλει βαθιά το νυστέρι στο απόστημα της διαφθοράς και στα μέτρα που αποφασίσθηκαν και εξαγγέλθηκαν χθές μετά τη συνάντηση του υπουργού Φίλιππου Πετσάλνικου με τον πρωθυπουργό, περιλαμβάνονται η επιτάχυνση των διαδικασιών στα πειθαρχικά συμβούλια και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις φορολογικές δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλαν οι αστυνομικοί.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:11:10

    [07] Κατ'οίκον κράτηση για τον Α.Οτσαλάν στη Ρώμη

    Η Γερμανία δεν θα ζητήσει την έκδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται στην Ρώμη, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

    Η κυβέρνηση πρόκειται εντός της ημέρας να κάνει επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση, ανέφερε το Γερμανικό Πρακτορείο. Οι γερμανικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του ηγέτη του ΡΚΚ το 1990 με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

    Η ιταλική κυβέρνηση δια στοματος Ντ'Αλέμα διαμήνυσε σ'όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές οτι δεν φοβάται κανέναν και δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς στο ζήτημα Οτσαλάν, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης Ντιλιμπερτο αναμένεται να εγκρίνει τη Δευτέρα την κατ'οικον κράτηση του κούρδου ηγέτη του Πεκακα, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

    Ο Ντ'Αλέμα προσπάθησε χθες με αποτυχία να βρεί ένα τρόπο προσέγγισης του τουρκου ομολόγου του Μεσούτ Γιλμάζ, προτείνοντας μια άτυπη συνάντηση των δύο κατα τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Γιουβέντους-Γαλατασεράι στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιλμάζ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν ο Ντ'Αλέμα θέλει να κάνει διάλογο θα πρέπει να πάει στην Αγκυρα.

    Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Στέητ Ντηπάρτμεντ απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στις υποθέσεις Οτσαλάν και Πινοσέτ, παρά το γεγονός ότι και για τους δύο εκκρεμούν εντάλματα έκδοσης - του πρώτου στην Τουρκία με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του δεύτερου στην Ισπανία ως υπεύθυνου για τον θάνατο πολιτικών του αντιπάλων.

    Οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρηθηκαν λόγω κυρίως της αντιφατικής πολιτικής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, που στην περίπτωση του Πινοσέτ αφήνει τις τρεις εμπλεκομενες πλευρές να βρούν τη λύση, πιέζοντας στο παρασκήνιο ενώ στο ζήτημα Οτσαλάν προσπαθεί να μεθοδεύσει μια λύση, πιέζοντας ανοιχτά για την έκδοσή του.

    Τέλος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, με δηλώσεις του που δημοσιεύουν σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες, προειδοποιησε την Ευρώπη να μην υποστηρίζει τους κούρδους αυτονομιστές, αλλά ούτε και μία πολιτική λύση του κουρδικού προβλήματος.

    Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η διαμάχη γύρω από μία λύση του κουρδικού προβλήματος μέσω διαπραγματεύσεων θα είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την επιδείνωση των μαχών που μαίνονται στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας μεταξύ Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών στρατευμάτων, και έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής την ζωή σε 30.000 ανθρώπους.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:11:22

    [08] Αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δ.'Οχθη

    Εληξε η εμπλοκή για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη. Ο Αραφάτ ενέκρινε τελικώς τις τροποιήσεις του ισραηλινού σχεδίου.

    Το Ισραήλ άρχισε από το πρωί την παράδοση τμήματος των εδαφών της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης στους Παλαιστίνιους σε εφαρμογή της πρώτης φάσης της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ουάι Πλαντέισον. Βάσει του σχεδίου αποχώρησης - που φέρει την κωδική ονομασία "Επισκεπτήριο" - τα 2% της Δυτικής Οχθης θα περιέλθουν υπό κοινή διοίκηση Ισραηλινών- Παλαιστινίων και ένα επί πλέον 7% θα περιέλθει υπό αποκλειστική παλαιστινιακή διοίκηση.

    Aρχικώς οι Παλαιστινιακές αρχές αρνήθηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών από τις οποίες αποχώρησαν τα ισραηλινά στρατεύματα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι απέσυρε τις δυνάμεις του από λιγότερα εδάφη από αυτά που προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες. Τελικώς ο Γιάσερ Αραφάτ ενέκρινε τις τροποποιήσεις που είχαν κάνει οι Ισραηλινοί στο σχέδιο αναδιάταξης των στρατευμάτων τους και η εμπλοκή αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:10:39

    [09] Ο Μίκυ έγινε 70 ετών

    Εγινε εβδομήντα χρόνων καί δέν τού φαίνεται καθόλου.

    Οπως πολύ καλά καταλάβατε ο λόγος γιά τόν Μίκι Μάους, τό πανέξυπνο ποντίκι τού Γουόλτ Ντίσνει, ο καλύτερος φίλος τών παιδιών.

    Γεννήθηκε στίς 18 Νοεμβρίου τού 1928 καί από τότε μέ τήν υπέροχη παρέα του διασκεδάζει μικρούς καί μεγάλους.

    Μεταφράσθηκε σχεδόν σέ όλους τίς γλώσσες αφού δέν υπήρξε λαός στόν πλανήτη πού νά μήν θέλει κοντά του τόν κοντοστούπη ποντικό.

    Οί Κινέζοι τόν ονόμασαν Λαο Σού, στά νησιά Φερόε οί κάτοικοι τόν αποκαλούν Μίκγιαλ Μούς, οί Ινδονήσιοι θεώρησαν καλύτερο τό Μίκι Τίκους καί οί Ιταλοί τόν ταίριαξαν μέ τήν μελωδική γλώσσα τους καί τόν ονόμασαν Τοπολίνο.

    Καί μιά καί αναφερθήκαμε στό όνομα του πρέπει νά σάς πούμε ότι η αρχική σκέψη τού Γουόλτ Ντίσνει ήταν νά τού δώσει τό όνομα Μόρτιμερ.

    Η σύζυγος του όμως τού είπε ότι αυτό τό όνομα δέν έχει καμμία γοητεία καί τού πρότεινε ένα άλλο.

    Ο Μίκι τού Οσβαλτ.

    Ο Μίκι τού Οσβαλτ λοιπόν διατήρησε τό μαύρο παντελονάκι του καί τά πεταχτά αυτιά του, τά οποία όμως σέ λίγα χρόνια απέκτησαν στρογγυλές άκρες γιά νά μοιάζουν μέ τού λαγού.

    Λίγο μετά κόπηκε τό Οσβαλντ καί έμεινε τό Μίκι πού πλαισιώθηκε μέ τό Μάους πού σημαίνει ποντικος.

    Στήν δεκαετία τού τριάντα καί αμέσως μετά από τό τέλος τού Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οί δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο Μίκι ήταν ο πιό δημοφιλής ήρωας τού Ντίσνει.

    Ο τετραπέρατος ποντικός ήταν πιό αγαπητός στά παιδιά καί από τόν Ντόναλντ Ντάκ καί από τόν Μπάγκς Μπάνι.

    Καί άν σέ όλες τίς χώρες τού πλανήτη ο Μίκι Μάους αποτελεί τήν πιό αγαπημένη φιγούρα, στήν εβδομηντάχρονη ιστορία του ποντικού υπάρχει καί ένα κράτος πού τόν μίσησε όσο κανέναν άλλον.

    Η Ναζιστική Γερμανία άκουγε Μίκι Μάους καί έβγαζε καντήλες.

    Ο λόγος ήταν ότι τό όνομα τού ήρωα τού Γουόλτ Ντίσνει χρησιμοποιήθηκε από τούς συμμάχους σάν κωδική ονομασία κατά τήν μεγάλη αντεπίθεση καί τήν απόβαση στήν Γαλλία πού σήμανε καί τό τέλος τού Τρίτου Ράιχ.

    Ετσι λοιπόν εκτός από τούς κακοποιούς ο Μίκι Μάους ξετρύπωσε καί τόν Χίτλερ πού σίγουρα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:09:34

    [10] Εκτονώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Δήμων

    Προς εκτόνωση βαίνει η κόντρα των Δήμων της Αττικής με το Υπουργείο Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε να δοθούν στους Δήμους έως το τέλος του χρόνου τα οφειλόμενα δισεκατομμύρια, ενώ οι Δήμοι κάνουν πίσω από το τελεσίγραφο τους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη άν έως τη Δευτέρα δεν έχουν την απάντηση της κυβέρνησης.

    Με αφορμή την επαπειλούμενη αύξηση των Δημοτικών τελών, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της πληρωμής των τελών με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Η κυβέρνηση φέρεται διατεθημένη να προχωρήσει στο διαχωρισμό των λογαριασμών , ώστε να μην κόβεται το ρεύμα άν οι καταναλωτές δεν πληρώνουν τα τέλη και την εισφορά στην ΕΡΤ.

    Ηδη η Υπουργός Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί το θέμα.

    [11] Χρηματιστήριο-Ανοδος 1,24%

    Με άνοδο 1,24%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2464,02 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 68 δισεκατομμύρια 923 εκατομμύρια δραχμές.

    [12] Από Δευτέρα η καταβολή των επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνειας

    Από τη Δεύτερα 23 Νοεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας στους δικαιούχους.

    Η πληρωμή των επιδομάτων είχε καθυστερήσει από τις 10 του μήνα και θα δοθούν τώρα ύστερα από συμπληρωματική επιχορήγηση, που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 20-Nov-98 18:12:10
    Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται από την ΕΜΥ για το Σαββάτο σε ολόκληρη την χώρα.

    Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία ουσιαστικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νότιοι θυελλώδεις που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη Η θερμοκρασία θα φθάσει στην συπρωτεύουσα τους 8 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 20-Nov-98 18:12:01
    Βαθμιαία ύφεση από τα Δυτικά θα παρουσιάσει τις επόμενες δέκα ώρες η κακοκαιρία και αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. Προσωρινά όμως, γιατί την Κυριακή αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, φαινόμενα που θα είναι πιο έντονα τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τρίτη.

    Την Κυριακή ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι με βροχές, που βαθμιαία από τα Δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί αρκετά ενισχυμένοι θα φθάνουν τα 7 και στα πελάγη τα 8 με 9 μποφώρ ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα πλησιάσει στους 8 με 9 βαθμούς στα Βόρεια και στους 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

    Εντονη κακοκαιρία θα έχουμε τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    Οι άνεμοι παραμένουν νοτιοανατολικοι 7 με 8 και τοπικά στα πελάγη 9 μποφώρ, με τάση όμως από το απόγευμα να εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 7 με 8 βαθμούς στα Βόρεια και στους 15 με 17 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 20 November 1998 - 18:58:05 UTC