Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αβεβαιότητα στις Διεθνείς Χρηματαγορές

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ξεκίνησαν οι εργασίες Ολομέλειας της Βουλής
  • [02] Στον Πειραιά ο Κ.Σημίτης
  • [03] Εκκλησία-Πόρισμα για τα οικονομικά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Σε κανονικούς ρυυμούς τα νοσοκομεία
  • [05] Κρίσιμες ώρες για την Αμαλία Γκινάκη
  • [06] 1.000 νέοι συνοριακοί φύλακες
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Συνάντηση Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ετοιμος για επίθεση στη Συρία είναι ο Τουρκικός στρατός
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Μετά τις Δημοτικές οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό
  • [10] Χρηματιστήριο 05/10
  • [11] Ανεβαίνει το κόμιστρο στα ΤΑΧΙ
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [12] Το Βενζόλιο απειλεί
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αβεβαιότητα στις Διεθνείς Χρηματαγορές

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:46:03
    Στον αστερισμό της αβεβαιότητας κινούνται και σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές που τώρα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που συνεδριάζει απόψε στην Ουάσιγκτον.

    Τα χρηματιστήρια στην Ασία έκλεισαν με σημαντική πτώση ενώ κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα στην Ευρώπη.

    Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Φρακνφούρτης και Λονδίνου ενώ με πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους.

    Από σήμερα και έως την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι επαφές αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία.

    Για πρώτη φορά το ΔΝΤ πρέπει να υπερασπιστεί τόσο την ικανότητά του στη διάσωση προβληματικών οικονομιών, όσο και την λογική της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων.

    Μάλιστα, μετα την αποτυχία του να περιορίσει την κρίση των χωρών της Ν.Α Ασίας αλλά και εκείνη της Ρωσίας, ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, θεωρούν αναγκαία την επιβολή περισσότερων ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων, ώστε να μην επιτρέπεται στους επενδυτές να προκαλούν τριγμούς στις χρηματογές αποσύροντας πολύ γρήγορα τα κεφάλαια τους.

    Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΔΝΤ αντιτίθενται σε τέτοια μέτρα.

    Χθες οι υπουργοί Οικονομικών των 7 πλουσιοτέρων βιομηχανικών χωρών του κόσμου, που συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, συμφώνησαν μεν ότι το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην επίλυση των οικονομικών κρίσεων όμως δεν κατάφεραν να καθορίσουν το νέο πλαίσιο της λειτουργίας του.

    Οπως άλλωστε κράτησαν αποστάσεις από τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης, τον τομέα των derivatives και τις καταστροφές που έχει προκαλέσει στα τραπεζικά συστήματα τόσο σε Ιαπωνία, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ευρώπη, με τελευταίο θύμα την UBS.

    Το νέο δάνειο που ετοιμαζει το ΔΝΤ αφορά τη Βραζιλία, το πιο πρόσφατο θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Για τη νοτιοαμερικανική χώρα προορίζεται πακέτο διάσωσης 30 δις δολλαρίων.

    Εξάλλου, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η διεθνής κοινότητα και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και τη Ρωσία να ξεπεράσειτην οικονομική κρίση, με την προϋπόθεση ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως η αποκατάσταση της επιστοσύνης στο ρούβλι, η μεταρρύθμιση του μηχανισμού των πληρωμών και η συννενόηση με τους δανειστές της για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους, ώστε να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:48:03

    [01] Ξεκίνησαν οι εργασίες Ολομέλειας της Βουλής

    Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο κ.Χριστόδουλο ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Ο κ.Χριστόδουλος δεν έψαλλε το απολιτίκιον "Νίκας τοις Βασιλεύσι" για να μην προκαλέσει.

    [02] Στον Πειραιά ο Κ.Σημίτης

    Στον Πειραιά κατεβαίνει το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Θα μιλήσει στα εκλογικά κέντρα του υποψηφίου Δημάρχου, Χρήστου Φωτίου και του υποψηφίου Νομάρχη, Δημήτρη Σαράφογλου.

    [03] Εκκλησία-Πόρισμα για τα οικονομικά

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στο χώρο της Εκκλησίας, πριν από την αυριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας στη Μονή Πετράκη, με επίκεντρο τα οικονομικά.Το πόρισμα έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στις τρείς τελευταίες συνεδριάσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται αρκετοί Ιεράρχες να ζητήσουν αύριο να αλλάξει η ημερήσια διάταξη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:46:59

    [04] Σε κανονικούς ρυυμούς τα νοσοκομεία

    Στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας τους μπαίνουν από σήμερα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μετά την αναστολή της απεργίας που αποφάσισε η ΕΙΝΑΠ.

    Τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς προβλήματα δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γιώργος Ελευθερίου. Ωστόσο γιατροί ορισμένων νοσοκομείων έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και από τις εφημερίες όπως στο κρατικό Νίκαιας, το Μεταξά, το Τζάνειο και το Σισμανόγλειο.

    [05] Κρίσιμες ώρες για την Αμαλία Γκινάκη

    Απεγνωσμένη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει η Αμαλία Γκινάκη. Και το νέο ιατρικό ανακοινωθέν δεν αφήνει ελπίδες για ενώ το πρωϊ πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο ο αρχηγός της αστυνομίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος και ο πρώην Αττικάρχης, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

    [06] 1.000 νέοι συνοριακοί φύλακες

    Χίλιοι συνοριακοί φύλακες θα προσληφθούν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το σύστημα των μορίων από τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καστοριάς και Φλώρινας.

    Οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να μην είναι πάνω από 32 χρόνων και οι γυναίκες να μην είναι πάνω από 26 χρονών.

    Οι υποψήφιοι άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να κατοικούν την τελευταία διετία στους νομούς αυτούς ή να κατοικούσαν μέχρι την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

    Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:47:46

    [07] Συνάντηση Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς

    Την ανάγκη αλλαγής στάσης στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου θα υπογραμμίσει τώρα το απόγευμα στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος, που το πρωϊ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Χαβιέρ Σολάνα και τον Διοικητή των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στρατηγό Ουέσλι Κλαρκ, μετά το Βελιγράδι θα μεταβεί και στην Πρίστινα, όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Αλβανοφώνων.

    Στην έντονη διπλωματική κινητικότητα για το Κοσυφοπέδιο περιλαμβάνονται ακόμη:

    Η συνεδρίαση σήμερα των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η καθοριστική για τις εξελίξεις, έκθεση του Κόφι Αναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ έκκληση προς τον Μιλόσεβιτς να προχωρήσει επειγόντως σε ενέργειες για τον τερματισμό της κρίσης απηύθυνε ο Μπόρις Γέλτσιν.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:48:25

    [08] Ετοιμος για επίθεση στη Συρία είναι ο Τουρκικός στρατός

    Ετοιμος για στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας είναι ο τουρκικός στρατός.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, τα στρατιωτικά σχέδια της Αγκυρας προβλέπουν σε πρώτη φάση την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών στο συριακό έδαφος.

    Ο τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κατηγόρησε και πάλι χθες την Δαμασκό ότι υποστηρίζει τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού κόμματος και προειδοποίησε τη Συρία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται στο εξής να ανεχτεί την υποστήριξη που παρέχεται στους αυτονομιστές Kούρδους του Πε Κα Κα με το οποίο η Τουρκία βρίσκεται σε πόλεμο.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:46:33

    [09] Μετά τις Δημοτικές οι αποφάσεις για το ασφαλιστικό

    Μετά τις δημοτικές εκλογές θα ληφθουν οι όποιες αποφάσεις για το πρώτο πακέτο του ασφαλιστικού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον περιορισμό στην απασχόληση των συνταξιούχων δηλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και διέψευσε δημοσίευμα που κάνει λόγο για περικοπή των συντάξεων ατόμων κάτω από τα 55.

    [10] Χρηματιστήριο 05/10

    Με πτώση 0,15% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.889,69 ονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 42 δισεκατομμύρια 967 εκατομμύρια δραχμές.

    [11] Ανεβαίνει το κόμιστρο στα ΤΑΧΙ

    Ακριβότερα θα κοστίζουν πλέον οι μετακινήσεις με ταξί. Η μικρότερη διαδρομή, αρχής γενομένης από την επαρχία θα κοστίζει 500 δραχμές ακόμη και άν το ταξίμετρο στο τέλος της διαδρομής γράφει μικρότερο ποσό.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:47:16

    [12] Το Βενζόλιο απειλεί

    Το βενζόλιο απειλεί την υγεία των Αθηναίων.

    Σύμφωνα με έρευνα της Νομαρχίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αθήνα είναι η πλέον επιβαρημένη πόλη από τις άλλες πέντε που συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα.

    Το βενζόλιο που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα είναι σε ποσότητα έως και 8 φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ενώ ώς κύρια πηγή ρύπανσης για το βενζόλιο θεωρούνται σύμφωνα με την έρευνα τα καταλυτικά αυτοκίνητα.

    Προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία η Νομαρχία Αθηνών κινείται προς τη λήψη έκτακτων μέτρων, με άμεση προτεραιότητα τη θέσπιση κάρτας ελέγχου βενζολίου για τα καταλυτικά αυτοκίνητα.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 05-Oct-98 19:49:27
    Αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το απόγευμα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι.

    Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική με θερμοκρασία στην Αθήνα από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Σχεδόν αίθριος καιρός και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 05-Oct-98 19:49:14
    Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός αυτη την εβδομάδα, αφού παρά την τοπική συννεφιά οι βροχές θα περιορίζονται στα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Πάντως, το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι οι ενισχυμένοι νοτιάδες στο Ιόνιο.

    Την Τετάρτη θα υπάρχει αραιή συννεφιά, πιο πυκνή στα δυτικά με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου δεν αποκλειεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι διατηρούνται, νοτιοανατολικοι στα δυτικά 5 με 6 και τοπικά στο Ιονιο 7 μποφωρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά με ένταση γύρω στα 5 με 6 μποφωρ.

    Οσο για τη θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει στους 26 με 27 βαθμούς στα βόρεια και στους 29 με 30 στην υπόλοιπη χωρα.

    Ιδιο το σκηνικό και την Πέμπτη, κατά τόπους αυξημένη συννεφιά, με παροδικές βροχές στα δυτικά και ίσως ακομη στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και βορειοανατολικοί στα ανατολικά 4 με 5 και κατα τόπους στο Βόρειο Αιγαίο 6 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και φθασει στους 26 βαθμούς στα βόρεια και στους 28 με 29 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 5 October 1998 - 17:06:03 UTC