Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Κ.Σημίτης:Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο
  • [02] Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Σύνοδο της Ιεραρχείας
  • [03] Αναβάθμιση των αμυντικών συστημάτων
  • [04] Σημίτης-Δημοτικές Εκλογές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Σεισμός στην Ζάκυνθο
  • [06] Απεργία στην Ολυμπιακή
  • [07] Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη
  • [08] Χωρίς νερό μένει καθημερινά η Θεσσαλονίκη
  • [09] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ρωχάμη
  • [10] Αστυνομικό Δελτίο
  • [11] Επιστρέφονται οι άδειες κυκλοφορίας
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Ερευνα για πιθανότητα καθαίρεσης του Κλίντον
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Αισιοδοξία στις Διεθνείς Χρηματαγορές
  • [15] Μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
  • [16] Χρηματιστήριο 06/10
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [17] Εμμηνόπαυση
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Κ.Σημίτης:Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:41:04
    Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινιάζοντας τη νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Λαύριο.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, αντιμετωπίζει με επιτυχία την κρίση που υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία και θα επιτύχει το στόχο της ισότιμης ένταξής μας στην ΟΝΕ το 2000.

    Συγκρατημένη αισιδοξία επικρατεί σήμερα στις διεθνείς Χρηματαγορές, ενώ στην Ουάσιγκτων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα αναζητούν λύσεις για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση.

    Στη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μιλήσει αύριο ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ο οποιος θα επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση του διεθνούς Οργανισμού με περισσότερους πόρους ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει αμέσως μόλις χρειάζεται.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:45:46

    [01] Ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

    Ανήσυχη η κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο.

    Ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι τα σύννεφα του πολέμου στο Κοσσσυφοπέδιο πυκνώνουν και ότι όλοι περιμένουν την ενημέρωση της Μαντλίν Ωλμπράϊτ την Πέμπτη στους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

    Η Ελλάδα -είπε ο κ.Ρέππας- επιμένει στο να εξαντληθούν τα όρια του διαλόγου και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει αποστείλει επιστολή στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Ο υπουργός δεν διέψευσε ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αποσυνέδεσε όμως το γεγονός με τις εξελίξεις στο Κόσσοβο. Εντος της εβδομάδος ίσως συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την αγορά των πυραύλων Πάτριοτ.

    Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν σήμερα την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης όμως η Ρωσία προειδοποίησε οτι θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση του ΟΗΕ για χρήση βίας. Την αντιθεσή της στη χρήση βίας εξέφρασε και η Κίνα.

    [02] Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Σύνοδο της Ιεραρχείας

    Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, στη Μονή Πετράκη.

    Με μεγάλη πλειοψηφία, οι Ιεράρχες απέρριψαν την ένσταση των Μητροπολιτών Θηβών, Ζακύνθου, Περιστερίου και Ηλείας οι οποίοι ζήτησαν την αλλαγή της σειράς των θεμάτων που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

    Οι τέσσερις Μητροπολίτες ζήτησαν συγκεκριμένα να συζητηθεί πρώτο και όχι τελευταίο -όπως έχει προγραμματιστεί- το θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας.

    Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε κατηγορηματικά ότι το θέμα των οικονομικών θα συζητηθεί διεξοδικά και ότι αν χρειαστεί θα παραταθούν οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας.

    Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ανυποχώρητος ως προς το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας.

    Μάλιστα έκανε λόγο για Παπαφλέσσα, τονίζοντας ότι δεν θα απεμπολίσει το δικαίωμά του να αναφέρεται σε όλα τα θεματα της κοινωνίας, αλλά και τα εθνικά, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας με ευρωπαϊκή εμβέλεια.

    Εξω από τη Μονή Πετράκη, συγκεντρώθηκαν το πρωί περίπου εκατό κάτοικοι της Λάρισας-οπαδοί του Θεολόγου, ζητώντας την απομάκρυνση του σημερινού Μητροπολίτη Ιγνάτιου.

    [03] Αναβάθμιση των αμυντικών συστημάτων

    Με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας, το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την πώληση στην Ελλάδα έξι αεροπορικών συστημάτων εγκαίρου προειδοποιήσεως και ελέγχου AWACS αντί 380 εκατομμυρίου δολαρίων.

    Εκτος όμως απο τα αιηγουάκς ανοιξε και ο δρόμος για την πώληση μαχητικών F- 15 προς τη χώρα μας, αφού και ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών σχέσεων της αμερικανικής Βουλής Μπεν Γκίλμαν ήρε τις προηγούμενες επιφυλάξεις του.

    Οσον αφορά τα AWACS, οι κυρίως ανάδοχοι της προτεινόμενης πώλησης των προηγμένης τεχνολογίας συστημάτων θα είναι ή η Northrop Grumman Corp. ή η Lockheed Martin Corp, αναλόγως με το εάν η Ελλάδα θα αγοράσει αεροσκάφη της μιας ή της άλλης εταιρείας για να φέρουν τα πανίσχυρα ραντάρ.

    Η προτεινόμενη πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας αναβάθμισης των αμυντικών συστημάτων της Ελλάδας.

    [04] Σημίτης-Δημοτικές Εκλογές

    "Την Κυριακή θα κριθούν πρόσωπα και πολιτικές δήλωσε χθες από τον Πειραιά ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης που επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Φωτίου και του υποψήφιου νομάρχη Δημήτρη Σαράφογλου.

    Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για οπισθοδρόμηση αφού όπως είπε δεν αναγνωρίζει τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ."

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:42:09

    [05] Σεισμός στην Ζάκυνθο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.30μμ το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο.

    [06] Απεργία στην Ολυμπιακή

    Με στάσεις εργασίας στις 13 και 15 Oκτωβρίου από τις 06.00πμ έως τις 14.00μμ και από τις 17.00μμ μέχρι τις 20.00μμ προχωρούν οι τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας οι οποίοι ζητούν την άμεση πρόσληψη 180 τεχνικών που έχει μπλοκάρει το ΑΣΕΠ.

    Οπως τόνισαν σε συνέντυεξη τύπου, το 1997 η εταιρεία έχασε έσοδα ύψους 7δις δραχμών και το 1998 10δις επειδή δεν ήταν δυνατόν οι τεχνικοί να εξυπηρετήσουν και άλλες εταιρείες.

    Τέλος, υπογραμμίζουν ότι εάν δεν γίνουν προσλήψεις μέχρι τον επόμενο Ιούνιο δεν θα ειναι εφικτή η συντήρηση 35 αεροπλάνων της Ολυμπιακής.

    [07] Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη

    Κρίσιμη και αμετάβλητη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της Αμαλίας Γκινάκη, σύμφωνα με γραπτό ιατρικό ανακοινωθέν.

    Η πολυοργανική ανεπάρκεια και η σήψη συνεχίζονται, καθώς και η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

    [08] Χωρίς νερό μένει καθημερινά η Θεσσαλονίκη

    Χωρίς νερό μένουν καθημερινά μεγάλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού Υδρευσης απεργούν, υποστηρίζουν όμως ότι δεν φέρουν καμμία ευθύνη για τις διακοπές. Ο εισαγγελέας όμως έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται υπάλληλοι του Οργανισμού άν διαπιστωθεί ότι ευθύνονται για τις διακοπές στην υδροδότηση.

    [09] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ρωχάμη

    Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του βαρυποινίτη Βαγγέλη Ρωχάμη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Ο Ρωχάμης κρίθηκε επικίνδυνος για το δημόσιο βίο καθώς έχει διαπράξει τέσσερις αποδράσεις και μία απόπειρα απόδρασης κατά τις οποίες τέλεσε πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Ο Ρωχάμης έχει δικαίωμα να επανέλθει με νέα αίτηση.

    [10] Αστυνομικό Δελτίο

    Με απέλαση τιμωρήθηκε ένας 19χρονος Ρουμάνος, σύγχρονος Γιάννης Αγιάννης. Εξαντλημένος απο την πείνα άρπαξε απο έναν φούρνο ένα πακέτο φρυγανιές.

    Αν και η ιδιοκτήτρια του φούρνου αρνήθηκε να καταθέσει μήνυση ο νεαρός οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου καταδικάστηκε με φυλάκιση τριών μηνών και αποφάσισε την απέλαση του.

    Αιματηρό επεισόδιο έγινε στις 16.15 το απόγευμα στην καφετέρια "Αίνιγμα" στην οδό Καραϊσκάκη 57 στο Χαϊδάρι.

    Αγνωστος πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ο Αθανάσιος Τάβιος 22χρόνων στο δεξιό μηρό και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος 23 χρόνων στο αριστερό γόνατο. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Λαϊκο Νοσοκομείο, ενώ ο δράστης μαζί με άλλα δύο άτομα εξαφανίσθηκαν.

    Στον τέταρτο τακτικό ανακριτή Πειραιά θα απολογηθούν την Παρασκευή ο σύζυγος, η μητέρα και η αδελφή κρατουμένης των φυλακών Κορυδαλλού που επιχείρησαν να της περάσουν ηρωϊνη κρυμμένη στα ρούχα του οκτάχρονου γιού της.

    Εναντίον ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, χρήση και εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα.

    Μαζί τους στον εισαγγελέα παρουσιάσθηκε αυτοβούλως και η αδελφή της κρατούμενης, Αγγελική Πέτρου, για την οποία γαμπρός και πεθερά ισχυρίστηκαν ότι είχε προμηθεύσει την ηρωϊνη.

    [11] Επιστρέφονται οι άδειες κυκλοφορίας

    Επιστρέφονται από αύριο οι πινακίδες και οι αδειές κυκλοφορίας και οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα. Αυτό για διευκόλινση των ψηφοφόρων που θα μετακινηθούν για τις εκλογές.

    Το μετρό δεν περιλαμβάνει τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του point system ή με δικαστικές αποφάσεις ή άλλων αρχών.

    Για τα ανασφάλιστα οχήματα οι πινακίδες και οι άδειες θα αποδίδονται μόνον εφ' όσον προσκομίζεται η βεβαίωση ασφαλείας του οχήματος.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:42:58

    [12] Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Συρίας

    Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Αγκυρας με τη Δαμασκό. Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο Τουρκικός Στρατός στα σύνορα.

    Την παράδοση του ηγέτη του κουρδικού PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν απαίτησε απο την Συρία ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, ως χειρονομία καλής θελησης για την εκτόνωση της κρίσης.

    Ο Λίβυος ηγέτης συνταγματάρχης Καντάφι προειδοποίησε την Τουρκία ότι ενδεχόμενη επίθεσή της κατά της Συρίας θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά της Λιβύης. Απείλησε μάλιστα την Αγκυρα, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα κλείσει τις τουρκικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην χώρα του και θα τις αντικαταστήσει με Ελληνικές.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:43:28

    [13] Ερευνα για πιθανότητα καθαίρεσης του Κλίντον

    Την έναρξη της έρευνας για την πιθανότητα καθαίρεσης του αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον, αναφορικά με την υπόθεση Λεβίνσκι, ενέκρινε η δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Η έρευνα, που αποφασίσθηκε με ψήφους 21 υπέρ έναντι 16 κατά, θα είναι η τρίτη του είδους, και η πρώτη που θα διεξαχθεί εις βάρος αμερικανού Προέδρου από το 1974, την εποχή του σκανδάλου Ουότεργκέιτ, με πρωταγωνιστή τότε τον Ρίτσαρντ Νίξον. Απομένει η έγκριση της απόφασης και από τους 435 βουλευτές που αποτελούν την ολομέλεια του Σώματος.

    Η έρευνα θα επιτρέψει να διεξαχθεί μία σε βάθος έρευνα των δραστηριοτήτων του Κλίντον και ενδέχεται να επεκταθεί και στο σκάνδαλο Ουαϊτγουότερ, τις παραβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου, και μία σειρά άλλων ζητημάτων.

    Οι Ρεπουμπλικανοί που έχουν την πλειοψηφία στην Επιτροπή είχαν απορρίψει το αίτημα της δημοκρατικής πτέρυγας, να περιορισθεί το εύρος και το περιεχόμενο της έρευνας, να εστιαθεί κοντολογίς αποκλειστικά στην υπόθεση Λιουίνσκι και να έχει περαιωθεί ίσα με τα τέλη Νοεμβρίου.

    Η ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να διεξαχθεί εντός της εβδομάδος, προτού το Σώμα αναβάλει για φέτος τις λειτουργίες του και τα μέλη του σκορπισθούν,μεριμνώντας για την προεκλογική εκστρατεία τους ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:41:49

    [14] Αισιοδοξία στις Διεθνείς Χρηματαγορές

    Συγκρατημένη αισιδοξία επικρατεί σήμερα στις διεθνείς Χρηματαγορές, ενώ στην Ουάσιγκτων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα αναζητούν λύσεις για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση.

    Στη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μιλήσει αύριο ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος θα επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση του διεθνούς Οργανισμού με περισσότερους πόρους ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει αμέσως μόλις χρειάζεται.

    [15] Μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

    Σημαντική μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για να κτυπηθεί ο πληθωρισμός.

    Προς 76 χιλιάδες δραχμές θα πωλείται ο τόνος αντί των 92 χιλιάδων που πωλείται σήμερα.

    [16] Χρηματιστήριο 06/10

    Με άνοδο 0,81%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.905,06 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 28 δισεκατομμύρια 333 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:42:38

    [17] Εμμηνόπαυση

    Πριν από την ηλικία των 40 η εμμηνόπαυση για τις γυναίκες είναι η σκέψη που απωθούν. Τρομάζει τις περισσότερες, όχι μόνο για τη σημειολογία του πράγματος αλλά κυρίως για τα νεύρα, τις εξάψεις, την οστεοπόρωση, την καρδιά και τον κίνδυνο της κατάθλιψης που θεωρείται δεδομένος. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν όχι άγχος και στενοχώρια γιατί πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περιμένατε στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης.

    Οι γυναίκες που διέρχονται σταδιακά από αυτή τη λεπτή και ευαίσθητη φάση της ορμονικής διαταραχής σύμφωνα με τους επιστήμονες εκδηλώνουν κρίσεις αυτοπεποίθησης, σύγχισης και μεγάλης έντασης. Πολλές νιώθουν ότι τώρα σίγουρα γέρασαν και απελπίζονται όσο το πρόσωπο χάνει τη φρεσκάδα του και η σεξουαλική τους ζωής απειλείται λόγω της αλλαγής στην ισσοροπία των ορμονών.

    Σχετικά με το αν θα πρέπει μια γυναίκα να ακολουθεί ορμονοθεραπεία με οιστρογόνα κατα τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γυναικολόγοι λένε ότι η απόφαση είναι δύσκολη. Τα οιστρογόνα υπόσχονται παράταση της νεότητας βοηθούν το δέρμα, αλλά κυρίως προστατεύουν την καρδιά, που φυσιολογικά στην εμμηνόπαυση κινδυνεύει περισσότερο.

    Τα οιστρογόνα ενοχοποιούνται όμως και για καρκίνο, για αυτό οι ειδικοί συνήθως τα συνιστούν σε περιπτώσεις οστεοπορωτικών διαταραχών,αυτομάτων καταγμάτων και στέγνωσης του κόλπου.

    Πάνω από όλα όμως οι επιστήμονες τονίζουν ότι πέρα από κάθε οργανική διαταραχή που περνά η γυναίκα κατα τη διαρκεια της εμμηνόπαυσης αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο είναι ο ψυχισμός της ίδιας της γυναίκας.Και συστήνουν τόσο τη συμπαράσταση της ίδιας της οικογένειας όσο και την παρέμβαση κάποιου ψυχολόγου.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 06-Oct-98 20:44:25
    Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα που σταδιακά θα πυκνώσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ίσως βρέξει στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

    Οι άνεμοι θα πνεόυν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

    Αραιές νεφώσεις στην Αττική και θερμοκρασία στην Αθήνα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία στην συμπρωτεύουσα από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 06-Oct-98 20:44:06
    Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αρκετή υγρασία θα περάσει ο καιρός τις επόμενες 4-5 μέρες, ενώ παρά την τοπική συννεφιά οι βροχές θα είναι λίγες και κυρίως στα Δυτικά. Πάντως, το στοιχείο που χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα το επόμενο διήμερο, είναι οι ενισχυμενοι άνεμοι κυρίως στο Ιόνιο, που θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα ειναι ζεστός και υγρός, με αραιή συννεφιά, που κατά διαστήματα στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα θα ειναι πιο πυκνή με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στα Δυτικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν, νοτιοανατολικοί στα Δυτικά, γύρω στα 4 με 5 και τοπικά στο Ιονιο 6 μποφώρ και στα Ανατολικά βοριεοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα στη Νοτια Ελλαδα θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βορεια στους 27 με 28 βαθμούς και στους 30 με 31 στην υπόλοιπη χώρα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 6 October 1998 - 18:20:24 UTC