Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εννέα μήνες υποχεωτική θητεία στα σύνορα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Θ.Πάγκαλος: Εξέφρασα θεωρητικές απόψεις
  • [02] Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Εκκλησία-Πατριαρχείο
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Δυναμική επανεμφάνιση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης
  • [04] Χ.Παπουτσής: Προσήλωση στον πρόγραμμα σύγκλισης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Φρικτό έγκλημα στα Τουρκοβούνια
  • [06] Ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι
  • [07] Πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς
  • [08] Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
  • [09] Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Τρομοκρατια και τον Αθλητισμό
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Ισραήλ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Αχτίδα φωτός στη Ρωσική κρίση
  • [12] Κλίντον: αντιμέτωπος με την δίωξη
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Η επιστροφή του Ουϊλι
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Εξετάζεται η πιθανότητα διπλοσυνταξιούχων
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Ι.Χ-Ειδικός φορος κατανάλωσης
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εννέα μήνες υποχεωτική θητεία στα σύνορα

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 18:49:42
    Ολοι οι στρατεύσιμοι του Στρατού ξηράς θα υπηρετούν υποχρεωτικά τους εννέα πρωτους μήνες της θητείας τους στον Εβρο και στα ακριτικα νησιά.

    Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, που έκανε τις ανακοινώσεις, επεσήμανε ότι όλοι αυτοί οι στρατιωτές θα παίρνουν υποχρεωτικά παραπάνω αδειες κάθε δύο μήνες.

    Επίσης, ορίστηκε ότι οι μεταθέσεις θα γίνονται αναλόγως του τόπου καταγωγής και οι στρατεύσιμοι θα γνωρίζουν εκ' των προτέρων τα μέρη, στα οποία θα υπηρετούν.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι τα μέτρα θα ισχύσουν για όλους και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη σειρά κατάταξης.

    Αντίθετα, στο ναυτικό και στην αεροπορία δεν αλλάζει τίποτα, προς τον παρόν.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:59:04

    [01] Θ.Πάγκαλος: Εξέφρασα θεωρητικές απόψεις

    "Εξέφρασα απλώς θεωρητικές απόψεις," δήλωσε σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος, επιχειρώντας να ρίξει τους τόννους, μετά τη χθεσινή πρότασή του, για τη θέσπιση θέσης αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

    Ωστόσο, η κυβέρνηση πήρε αποστασεις από την πρόταση αυτή.

    Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννης Νικολάου, δήλωσε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει για την κυβέρνηση και ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε ορισμένες σκέψεις του σε μια άτυπη συζήτηση.

    [02] Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Εκκλησία-Πατριαρχείο

    Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Εκκλησία της Ελλάδος και Φανάρι για τους τρόπους και τους όρους ίδρυσης λειτουργίας γραφείων στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αντιστοίχως.

    Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εκκλησιαστικών αντιπροσωπειών στη Μονή Πετράκη, αποφασίσθηκε να ιδρυθεί γραφείο της Ελλαδικής Εκκλησίας με αυτόνομη λειτουργία στην έδρα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης στις Βρυξέλλες και η μοναδική δέσμευση που υπήρξε από τις δύο πλευρές ήταν να συζητούν και να συνεργάζονται από κοινού σε ορισμένα ζητήματα.

    Αδιέξοδο και στο θέμα του χώρου και των όρων λειτουργίας του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, η ίδρυση του οποίου είχε αποφασισθεί τον Ιούνιο κατά την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Φανάρι. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Ιγνάτιου Γεωργακόπουλου, οι συνομιλίες για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχισθούν και απόψε.

    Την ίδια ώρα, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, άν είχε σήμερα επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, απάντησε χαρακτηριστικά: "'Οχι. Πού να τον βρώ..."

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτιση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδουλου, που θέλει τους νέους όπως είναι, ακόμη και με το σκουλαρίκι τους.

    Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύσκεψη με τους υπεύθυνους νεότητας όλων των ενοριών, για τον τρόπο προσέγγισης την νεολαίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κύριος Χριστόδουλος απέφυγε να επανέλθει στο θέμα, λέγοντας ότι αυτά τώρα τα έχουμε ξεπεράσει.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Δυναμική επανεμφάνιση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

    Δυναμική επανεμφάνιση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με αφορμή διάταξη για τους πολυτέκνους σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που προέβλεπε Προεδρικό Διάταγμα για τις προϋποθέσεις και διαδικασίες πιστοποίησης της ιδιότητας των πολυτέκνων.

    Ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, αναγκάστηκε ν'αποσύρει το σχετικό άρθρο μετά τις επικρίσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    Δεσμεύτηκε όμως ότι θα επαναφέρει το άρθρο σε άλλο σχέδιο νομου, αφού προηγηθεί διάλογος.

    [04] Χ.Παπουτσής: Προσήλωση στον πρόγραμμα σύγκλισης

    Προσήλωση στον πρόγραμμα σύγκλισης, εάν η χώρα μας θέλει να προλάβει το τραίνο της Ευρώπης, συνέστησε ο Κοινοτικός Επίτροπος Χρήστος Παπουτσής.

    Επεσήμανε ακόμη ότι η ένταξη στην ΟΝΕ δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:58:00

    [05] Φρικτό έγκλημα στα Τουρκοβούνια

    Ενα έγκλημα που έγινε με πρωτοφανή αγριότητα απεκαλύφθη στο Αττικό Αλσος.

    Θύμα, μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων, περίπου σαράντα ετών, που βρέθηκε με πολτοποιημένο το κεφάλι. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία δεν αποκλείονται τα σεξουαλικά κίνητρα.

    Σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας η γυναίκα δολοφονήθηκε σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε στον τόπο που βρέθηκε.

    Επίσης ήταν γυμνή από την μέση και κάτω καί πιθανολογήται ότι έπεσε θύμα βιαστή.

    [06] Ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι

    Με μαι μικρή υποχώρηση ο υπουργός Γεωργίας κ.Τζουμάκας υπέγραψε την νέα ρυθμιστική απόφαση με την οποία επιτρέπεται το κηνύγι μετά την απαγορευτική απόφαση του ΣτΕ.

    Με τη νέα απόφαση του υπουργού Γεωργίας περιορίζεται ο χρόνος του κηνυγιού ειδικά για υδρόβια θηράματα.

    [07] Πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς

    Πρεμιέρα την Παρασκευή της νέας σχολικής χρονιάς με μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία καί αίθουσες διδασκαλίας, όπως προκύπτει από την έρευνα του ραδιοφώνου του Αntenna

    Οι καθηγητές, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 29 του μηνός στην Αθήνα όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    [08] Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

    Με προσωπικό ασφαλειας την Παρασκευή έως και την προσεχή Τρίτη τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατέρχονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες.

    Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, θα πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία από την προσεχή Δευτέρα έως την Τετάρτη και οι ειδικευόμενοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

    [09] Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Τρομοκρατια και τον Αθλητισμό

    Διήμερη Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Τρομοκρατία καί τον Αθλητισμό, συγκαλεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Σκοπός της είναι η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας πριν και κατά τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων διοργανώσεων.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:58:51

    [10] Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Ισραήλ

    Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται ότι έχουν προγραμματισθεί αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ. "Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφορία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου. Αλλά και ο σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αγκυρα Αμίρ Μαϊμόν δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν στην ημερησία διάταξη των δύο χωρών ναυτικές ή αεροπορικές ασκήσεις".

    Το περιοδικό "Jane's Defence Weekly", που εκδίδεται στο Λονδίνο, έγραψε χθες ότι την Κυριακή θα αρχίσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο αεροπορική άσκηση που θα διαρκέσει έξι μέρες, με τη συμμετοχή τουρκικών F-16. Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβαν ότι η συνεργασία με το Ισραήλ προβλέπει την εκπαίδευση Τούρκων πιλότων σε μεθόδους ηλεκτρονικού πολέμου στο Ισραήλ, εκπαίδευση Ισραηλινών πιλότων στο πεδίο βολής της Κόνια (ΙΚΟΝΙΟ) και κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

    Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ καθοδηγούνται από τους στρατιωτικούς που ξεκίνησαν τη συνεργασία πριν από δυόμισι χρόνια. Οι πολιτικοί, ελάχιστη εμπλοκή έχουν στη συνεργασία. Παρά το γεγονός ότι η συνεργασία βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, έχει μεγάλη ψυχολογική, αν όχι στρατηγική σημασία. "Δεν υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν τη συνεργασία τους οι δυο χώρες", λένε Τούρκοι διπλωμάτες, αλλά η Αγκυρα είναι προσεκτική για να μην εμπλακεί στη μεσανατολική κρίση, ενώ το Ισραήλ αποφεύγει να εμπλακεί στα ελληνοτουρκικά προβλήματα και το κυπριακό.

    Ηδη η Αίγυπτος κατέστησε σαφή την απαρέσκειά της για την ανακοινωθείσα τουρκο-ισραηλινή άσκηση και επεσήμανε ότι είναι αδιανόητη η προώθηση μιας τέτοιας συνεργασίας όσο το Ισραήλ αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με την ειρηνευτική διαδικασία. Το Ισραήλ, αντίθετα, επισπεύδει κάθε βήμα της συνεργασίας και δίνει ιδιαίτερη δημοσιότητα για να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει έναντι των Αράβων.

    Η Αγκυρα είναι περισσότερο διακριτική και για το λόγο ότι η συνεργασία με το Ισραήλ δεν είναι πολύ δημοφιλής στην Τουρκία. Οι στρατιωτικοί εντάσσουν τη συνεργασία με το Ισραήλ στην "αντι-ισλαμική πανοπλία" που θεωρούν ότι έχει ανάγκη η Τουρκία, αλλά οι ιδέες αυτές δεν είναι ευρύτερα αποδεκτές. Σχολιαστές στην Τουρκία επισημαίνουν ότι η Τουρκία δεν τηρεί έναντι της κυβέρνησης Νετανιάχου ούτε τις αποστάσεις που τηρούν οι ΗΠΑ. Εναντι της ``γενναιοδωρίας`` αυτής, η Τουρκία φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τη βοήθεια των εβραϊκών λόμπι στο αμερικανικό Κογκρέσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:59:16

    [11] Αχτίδα φωτός στη Ρωσική κρίση

    Φως στο τούνελ της ρωσικής κρίσης, καθώς ο πρόεδρος Γέλτσιν υποχρεώθηκε να υποκύψει στις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης και αποφάσισε να δώσει το χρίσμα για την πρωθυπουργία στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, Γεβγένι Πριμακώφ, αντί του Βίκτορ Τσερνομίρντιν.

    Ο Πριμακόφ αναμένεται να υπερψηφιστεί από την Δούμα, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις τέσσερις το απόγευμα.

    Ο Πριμακόφ χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο των κομμουνιστών, όσο και του Γέλτσιν, αλλά και της Δύσης που τον γνωρίζει αρκετά καλά, απο την έως τώρα προσφορά του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    [12] Κλίντον: αντιμέτωπος με την δίωξη

    Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της άσκησης δίωξης εναντίον του, βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, καθώς στο κτίριο του Καπιτωλίου βρίσκονται από χθες το βράδυ τα έγγραφα που συγκέντρωσε ο ανεξάρτητος ανακριτής Κένεθ Στάρ, για την υπόθεση του σκανδάλου Λεβίνσκι.

    Οι Αμερικανοί βουλευτές είναι έτοιμοι να παραλάβουν την έκθεση Σταρ, βάσει της οποίας θα μπορούσε να ασκηθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στο μεταξύ, σε ομιλία του στη Φλόριντα ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε για άλλη μία φορά συγνώμη για τη σχέση του με την πρώην ασκούμενη στο Λευκό Οίκο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:58:27

    [13] Η επιστροφή του Ουϊλι

    Διακόσιοι δημοσιογράφοι και περίπου 300 θαυμαστές του υποδέχτηκαν τον Ουίλι με ζητωκραυγές και χαμόγελα ικανοποίησης στο αεροδρόμιο του νησιού Χέιμεϊ, στο νησιωτικό συγκρότημα Βέστμαν, μετά από τέσσερα χρόνια εκστρατείας για την επιστροφή του θηλαστικού στη γεννέτειρά του.

    Το μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-17 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκε αργά χθες βράδυ, από το Νιούπορτ του Ορεγκον, όπου ο δημοφιλής κυρίως στα παιδιά "Ουίλι" διέμενε από το 1996, μεταφέροντάς τον σε δεξαμενή, ειδικά κατασκευασμένη για το οκτάωρο αυτό ταξίδι, γεμάτη με παγωμένο θαλασσινό νερό.

    Ο ισλανδικός Τύπος αφιερώνει σήμερα τις περισσότερες σελίδες του στην επιστροφή του Ουϊλι στα πάτρια ύδατα.

    Η φάλαινα κέικο, όπως είναι το πραγματικο ονομα του Ουίλι έχει μήκος 6,4 μέτρα και βάρος πέντε τόνους. Θα ζήσει για τους επόμενους μήνες τουλάχιστον, σε τεράστια πισίνα που έχει εγκατασταθεί στον κολπίσκο του Κλέτσβικ.

    Η "Μόργανμπλαντιντ", άλλη εφημερίδα του Ρέϋκιαβικ, δημοσιεύει συνέντευξη του επικεφαλής της επιχείρησης μεταφοράς της Κέικο, Νόλαν Χάρβεϊ, ο οποίος δεν φοβάται για το θηλαστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες της θάλασσας της Ισλανδίας αλλά τους ισχυρούς ανέμους.

    Η φάλαινα ζούσε σε συνθήκες αιχμαλωσίας από το 1979 στα νερά της Ισλανδίας. Μετά από αρκετούς μήνες προετοιμασίας από σήμερα, θα χαρεί την ελευθερία της στα παγωμένα νερά των θαλασσών, για όπου εκείνη θελει...

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 19:57:36

    [14] Εξετάζεται η πιθανότητα διπλοσυνταξιούχων

    Δέκα χιλιάδες συνταξιούχοι του δημοσίου δεν έχουν προσέλθει από τον περασμένο Ιούνιο για την είσπραξη της σύνταξής τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πιθανότητα να πρόκειται για περιπτώσεις διπλοσυνταξιούχων, οι οποίοι μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση δεν προσέρχονται για είσπραξη της σύνταξης, ώστε να μην αποκαλυφθούν.

    Μέχρι τις 30 Νοεμβριου, θα πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι του δημοσίου να δηλώσουν το τρόπο είσπραξης της σύνταξής τους, διαφορετικά θα διαγραφούν από τα μητρώα.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,17%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.210,36 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 36 δισεκατομμύρια 501 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Ι.Χ-Ειδικός φορος κατανάλωσης

    Δύο σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αυτοκινητα.

    Το πρωτο αφορά τη μείωση έως και 10 τοις εκατό του ειδικού φόρου για όλους τους τύπους των αυτοκινήτων.

    Αυτό σημαίνει οτι το όφελος για κάθε υποψήφιο αγοραστή θα είναι απο 100 έως 300 χιλιαδες δραχμές έως και τα 2000 κυβικά.

    Το δεύτερο σενάριο κανει λόγο για μείωση του ειδικού φόρου απο 15 έως 20 τοις εκατό.

    Σε αυτη την περίπτωση για αυτοκινητα άνω των 2000 κυβικών και αναλόγως της αξίας η μείωση της τιμής θα είναι απο 300 χιλιάδες έως 1.700.000 δραχμές.

    Για αυτοκινητο έως 1800 κυβικά τα oφέλη θα είναι απο 200 έως 600 χιλιάδες δραχμές.

    Ωστόσο, το κόστος αυτής της απόφασης ξεπερνά τα 200 δισεκατομμυρια δραχμές.

    Δεν αποκλείεται η μεγάλη αυτή μείωση των ειδικών φόρων να είναι για τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα εξέλιξη με την οποία διαφωνούν οι έμποροι οι οποίοι θέλουν η μείωση του ειδικού φόρου να είναι ίδια για όλους τους τύπους των αυτοκινητων.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 18:50:36
    Σχεδόν αίθριος καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ.

    Τοπική συννεφιά στην Αττική και θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Τοπική συννεφιά και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 10-Sep-98 18:50:24
    Βελτιώνεται περισσότερο το επόμενο 24ωρο ο καιρός, αλλά οι βοριάδες διατηρούντα, φθάνοντας στο Αιγαίο και τα 7 μποφώρ. Απο το Σάββατο όμως, εξασθενούν αρκετά, και μάλιστα σταδιακά απο τα Δυτικά γίνονται Νότιοι και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία.

    Το Σάββατο αρχικά σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Μετά το μεσημέρι όμως, στα Δυτικά θα συννεφιάσει και ίσως βρέξει στα Βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς, ενισχυόμενοι αργότερα, και στα Ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι με τάση όμως σταδιακά να εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθασει στα Βόρεια στους 27 με 28 βαθμούς και στους 29 με 30 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Κυριακή, παρά την τοπική συννεφιά στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, οι βροχές θα είναι λίγες και κυρίως στα Βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι θα ειναι παντού δυτικοί-νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βορεια στους 28 βαθμούς και στους 29 με 30 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 10 September 1998 - 19:50:31 UTC