Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνάντηση Παπαϊωάννου-Σημίτη για την ανεργία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Βαρύ κλίμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Πατριαρχείου
  • [02] Νέες προκλήσεις Ντενκτάς
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Πολύνεκρα τροχαία
  • [05] Νέες απεργίες σε πράσινα, τρόλλεϋ, ηλεκτρικό
  • [06] Τροποποιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο
  • [07] Ασφαλιστικά μέτρα στους "δεσμοφύλακες γονείς"
  • [08] Πέπλο μυστηρίου στη δολοφονία του Μάρκου Βλαστού
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Η απόφαση στον Γιέλτσιν
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Ο βασιλιάς της μύτης
  • [11] Swissair:Στο αιρ κοντίσιον εστιάζεται το πρόβλημα
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Χρηματιστήριο 9/9
  • [13] Φθηνότερα αυτοκίνητα-καύσιμα
  • [14] Ανέκαμψε το ρούβλι
  • [15] Καλλίτέχνες στο στόχαστρο των "Ράμπο"
  • [16] Μειώνεται η τιμή της Βενζίνης
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνάντηση Παπαϊωάννου-Σημίτη για την ανεργία

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:02:35
    Την ανάγκη αποτελεσματικότερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου για ενίσχυση της απασχόλησης επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, αμέσως μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ανεργία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες για την τόνωση της απασχόλησης η κυβέρνηση προσανατολίζεται * σε χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια αλλά και εθνικούς πόρους,</LI> *την περικοπή της εργασίας των συνταξιούχων αλλά και *τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών ώστε να γίνουν ελκυστικότερες οι διαδικασίες πρόσληψης.</LI>

    Με το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα θεσπιστούν προϋποθέσεις για περικοπή της εργασίας των συνταξιούχων καθώς και πλαφόν εισοδήματος πάνω από το οποίο θα απαγορεύεται -από τον επόμενο χρόνο-να εργαζονται συνταξιούχοι.

    Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αύξηση του ΕΚΑΣ από τις 11.500 στις 18.000 δραχμές υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο εισόδημά τους δεν θα υπερβαίνει το ενάμιση εκατομμύριο.

    <u>'Αρθρο: </u>

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:06:00

    [01] Βαρύ κλίμα στις σχέσεις Εκκλησίας-Πατριαρχείου

    Βαρύ το κλίμα, στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αιχμή την ίδρυση γραφείου του Φαναρίου στην Αθήνα και της Ελλαδικής Εκκλησίας στις Βρυξέλλες.

    Τα θέματα που απασχολούν τις δύο Εκκλησίες τέθηκαν επί τάπητος στις συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών το πρωϊ στη Μονή Πετράκη.

    Το στίγμα έδωσε στην προσφώνησή του ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Οπως τόνισε, οι συζητήσεις έχουν ως στόχο να διαφυλάξουν την ενότητα των δύο Εκκλησιών, την οποία μπορούν να βλάψουν η τυχόν υπέρβαση των ορίων εκκλησιαστικής δράσης και από τις δύο πλευρές αλλά και άλλοι παράγοντες, μέσα και έξω από τον χώρο της Εκκλησίας.

    [02] Νέες προκλήσεις Ντενκτάς

    Νέες προκλήσεις Ντενκτάς, ενώ η Αγκυρα αρνείται πως υπήρξαν παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

    Για επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    "Δεν θα ακολουθήσουμε τη Τουρκία στο δρόμο της έντασης," δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Ν.Νικολάου.

    "Ο Ντενκτάς εκτίθεται από μόνος του στη Διεθνή κοινότητα."

    Εμπιστευτικό εγγραφο εν' τω μεταξυ του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προς το ΝΑΤΟ, καταρρίπτει, την επιχειρηματολoγία της Αγκυρας για τους S-300.

    Σύμφωνα με το κείμενο, που δημοσιεύσε η εφημερίδα "ΕΞΟΥΣΙΑ," η Ουάσιγκτον επί της ουσίας ομολογεί ότι οι ρωσικοί πυραύλοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν επιθετικά και να απειλήσουν την Τουρκία.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Αρσένη

    Πανέτοιμο το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου ιδιαιτέρως εν' όψει της εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    Ο υπ.Παιδείας που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στις σχέσεις Πολιτείας-Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δήλωσε ότι έχει επαφή με την εκκλησία και σύντομα θα έχει επίσημη συνάντηση με τον προκαθήμενο.

    Οι καθηγητές πάντως -όπως προκύπτει από έρευνα του ΑΝΤ1 στο πλαίσιο της οποίας μίλησαν ο πρόεδρος καί ο Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ- είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα στις 29 του μηνός και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:04:58

    [04] Πολύνεκρα τροχαία

    Τρείς νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του διπλού τροχαίου στην εθνική Λάρισας-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών. Στο δυστύχημα ενεπλάκη και λεωφορείο που πραγματοποιούσε εκδρομή της Εργατικής Εστίας στη Λευκάδα με 45 εργαζόμενους.

    Το δυστύχημα έγινε όταν ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας -προς Θεσσαλονίκη- όπου εκκινείτο το λεωφορείο. Νεκρός στην άσφαλτο έμεινε ο οδηγός του αυτοκινήτου Παντελής Καραγκούνης, 32 χρόνων από τη Λάρισα.

    Ανάστατοι οι επιβάτες του λεωφορείου, κατέβηκαν στο οδόστρωμα όταν φορτηγάκι που έρχοταν από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου -προς Θεσσαλονίκη- ντελαπάρισε και παρέσυρε τους ανθρώπους που βρισκόντουσαν στο δρόμο.

    Νεκροί είναι ο Κωνσταντίνος Ζούμπος, 33 χρόνων από την Αρναία Χαλκιδικής και η Βασιλική Πανταζή, 30χρόνων από τη Θεσσαλονίκη.

    Πολύνεκρο τροχαίο όμως είχαμε και στη Θεσσαλονίκη.

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το αυτοκινητό τους συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό κοντά στο χωριό Στίβος, στην εθνική Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

    Νεκροί είναι ο Πλάτωνας Χριστοφορίδης 64 χρόνων, η Βενετία Χριστοφορίδου 45, ο Βαλέριος Αβραμίδης επίσης 45 χρονών και ο Κωνσταντίνος Στεφανίδης 42 χρόνων.

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου ο 49χρονος, Γιώργος Καμμενίδης και ο Σάμερ Ακοπιάν από την Αρμενία.

    [05] Νέες απεργίες σε πράσινα, τρόλλεϋ, ηλεκτρικό

    Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα τρόλλεϋ, τα πράσινα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τους συναρμόδιους υπουργούς για τις εργασιακές σχέσεις τους.

    Με απεργίες, όμως, απειλούν και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας .

    Μάλιστα, κάνουν λόγο για προανάκρουσμα εκατοντάδων απολύσεων, γεγονός που διέψευσε τόσο ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, όσο και ο διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Διονύσης Καλόφωνος.

    [06] Τροποποιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο

    Αύριο κιόλας ο Υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας θα υπογράψει τροποποιητική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο όπως δήλωσε ο ίδιος στον Αntenna.

    Χθες το ΣΤΕ ανέστειλε μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου την κυνηγετική περιόδο, αποδεχόμενο τις προσφυγές δύο οικολογικών σωματείων, που αναφερόταν στους κινδύνους αφανισμού των θηραμάτων.

    [07] Ασφαλιστικά μέτρα στους "δεσμοφύλακες γονείς"

    Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της οικογένειας Γιαννακούδη προτίθετε σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήση ο εισαγγελέας ανηλίκων με την αφαίρεση της γονικής μέριμνας των τριών ανήλικων παιδιών της.

    Η περιπέτεια των παιδιών που συγκλόνησε το Πανελλήνιο μεταφέρετε αύριο και στο αυτώφορο που θα δικαστούν οι δύο γονείς.

    Τα παιδιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μέχρι η κοινωνική πρόνοια να πάρει αποφάσεις σε ποιό ίδρυμα θα πάνε.

    [08] Πέπλο μυστηρίου στη δολοφονία του Μάρκου Βλαστού

    Σε βεντέτα αποδίδει η αστυνομία την εν' ψυχρώ δολοφονία, του Μάρκου Βλαστού, το βράδυ στην Μεταμόρφωση Αττικής.

    Ο 30χρονος Μάρκος Βλαστός, αδελφός των γνωστών κακοποιών Κώστα και Παναγιώτη Βλαστού, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία και ήταν ξυλουργός. Οι δράστες τον εκτελέσαν με πέντε σφαίρες τη στιγμή που βγήκε που επέστρεφε από το ξυλουργείο στο σπίτι του.

    Ο πατέρας του Μάρκου Βλαστού αντέδρασε βίαια και απείλησε με πιστόλι για αρκετή ώρα τους αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί στην περιοχή.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:06:14

    [09] Η απόφαση στον Γιέλτσιν

    Εως το τέλος της ημέρας ο ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τον υποψήφιο που θα επιλέξει για την πρωθυπουργία της χώρας.

    Το μεσημέρι,ο Γέλτσιν είχε συνάντηση με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Γεβγένι Πριμακώφ και τον Βίκτορ Τσερνομίρντιν στη Δούμα, αφήνοντας κάποιους πολιτικούς αναλυτές να πιστεύουν πως ο Πριμακώφ θα αποτελέσει την λύση ανάγκης για τον Ρώσο Πρόεδρο.

    Πάντως,πηγές της Δούμα δήλωσαν πριν από λίγες ώρες στους ξένους δημοσιογράφους πως σήμερα ως υποψήφια ονόματα για την πρωθυπουργία ακούγονται αυτό του Ιγκορ Στρόγιεφ,προέδρου της Ανω Βουλής και του Γιούρι Μαζλιούκωφ,πρώην σοβιετικού γραφειοκράτη.

    Στο μεταξύ, σημαντική ανάκαμψη έναντι του αμερικανικού δολλαρίου σημείωσε σήμερα το ρούβλι δίνοντας μια ανάσα στους ρώσους καταναλωτές που ξεχύθηκαν στα καταστήματα να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς τα ράφια άρχιζαν να γεμίζουν ξανά.

    Την ίδια ώρα,έτοιμο να "σχηματίσει κυβέρνηση λαϊκής εμπιστοσύνης" και να αναλάβει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση,δήλωσε σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας.

    Οι Κομμουνιστές,μεταξύ άλλων,δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν το οργανωμέμο έγκλημα στη χώρα,να προάγουν τη βιομηχανία,να αποκαταστήσουν τη δωρεάν παιδεία,τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη και να προστατεύσουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:05:30

    [10] Ο βασιλιάς της μύτης

    Αν όλοι οί άνθρωποι είχαν τήν νοοτροπία τών κατοίκων αυτού τού μικρού χωριού τής Ιταλίας, οί πλαστικοί χειρουργοί θά είχαν πεινάσει.

    Αντιστέκονται σθεναρά στήν μόδα τής εποχής πού επιτάσει διορθωτικές κινήσεις στίς ατέλειες τού προσώπου καί τού σώματος.

    Δηλώνουν περήφανοι γιά τίς τεράστιες μύτες τους καθώς πιστεύουν ότι τό μεγάλο είναι καί όμορφο.

    Ο ετήσιος διαγωνισμός γιά τήν μεγαλύτερη μύτη στήν μικρή πόλη Σοράνια τής βόρειας Ιταλίας αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό γεγονός γιά τήν περιοχή.

    Τό έθιμο είναι πολύ παλιό, ο διαγωνισμός διεξάγεται μπροστά στό κάστρο τού 14ου αιώνα καί περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, φαγητό, διασκέδαση καί φυσικά μεγάλες μύτες.

    Οί διαγωνιζόμενοι προσέρχονται περήφανοι καί επιδεικνύουν μέ χάρη τό πελώριο όργανο τής όσφρησης πού τούς χάρισε η φύση.

    Ο μελλοντικός βασιλιάς δέν ψηφίζεται μόνο από τό μέγεθος τής μύτης αλλά καί από τήν ικανότητα τής μύτης νά οσμίζεται τά πάντα.

    Ο φετινός μπάρμπα Μυτούσης ήταν ο 35χρονος Φρανσέσκο Ταλαράνι, πού κέρδισε τόν διαγωνισμό αφού η μύτη του πλησιάζει τά επτά εκατοστά.

    Τήν απονομή τού τίτλου έκανε ο περσινός βασιλιάς τής μύτης.

    Σίγουρα ο Φρανσέσκο Ταλαράνι μυρίσθηκε από νωρίς τήν επιτυχία του.

    [11] Swissair:Στο αιρ κοντίσιον εστιάζεται το πρόβλημα

    Στο Αίρ κοντίσιον του πιλοτηρίου του μοιραίου αεροσκάφους της Σουισσαίρ 111 φαίνεται να εστιάζεται το πρόβλημα του καπνού που ανάγκασε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τους πιλότους να επιχειρήσουν αποτυχημένη αναγκαστική προσγείωση.

    Ενδείξεις ζημιών απο υπερβολική θερμότητα εντόπισαν σε κομμάτια του πιλοτηρίου του μοιραίου αεροπλάνου της Σουισσαίρ οι ειδικοί ερευνητές που εξετάζουν τα συντρίμια του.

    Οι εμπειρογνώμονες έκαναν μάλιστα και μία πιο ολοκληρωμένη παρουσιάση της τελευταίας συνομιλίας των πιλότων με το Χάλιφαξ σύμφωνα με την οποία οι πιλότοι ενημερώνουν τον πύργο ελέγχου πως θα φορέσουν τις μάσκες και θα απενεργοποιήσουν τον αυτόματο πιλότο ώστε να κατεβάσουν το αεροπλάνο μόνοι τους.

    Από τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πιλότων, τις οποίες από λάθος μετέφεραν στον ασύρματο με τον οποίο μιλούσαν στον πύργο ελέγχου φαίνεται επίσης πως ο ένας πιλότος ρώτησε τον άλλο στα Γερμανικά άν έχει τη λίστα με τις επείγουσες οδηγίες για επίλυση προβλημάτων απο καπνό στο σύστημα του αιρκοντισιον.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης του δεύτερου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους από τα βάθη του Ατλαντικού που θα ρίξει φως στο πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:03:51

    [12] Χρηματιστήριο 9/9

    Με άνοδο 1,55%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.214,23 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 47 δισεκατομμύρια 174 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Φθηνότερα αυτοκίνητα-καύσιμα

    Φθηνότερα αυτοκίνητα και καύσιμα, μετά τις μειώσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

    Ακόμη, σχεδιάζεται πλαφόν στο εισόδημα των συνταξιούχων που εργάζονται, και δίνονται κίνητρα για προσλήψεις ανέργων.

    [14] Ανέκαμψε το ρούβλι

    Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στη Ρωσία το ρούβλι ανέκτησε σήμερα έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην διατραπεζική αγορά συναλλάγματος στη Μόσχα.

    Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ανήλθε σήμερα σε 18, 85 ρούβλια το δολάριο, από 22,35 που ήταν χθες.

    Το ρούβλι φαίνεται να ανέκαμψε μετά την σημερινή αναγγελία σταθεροποιητικών μέτρων από το Κρεμλίνο.

    Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν παροχή εγγυήσεων στους καταθέτες, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων έχουν παγώσει ή υποτιμηθεί λόγω της πρόσφατης κρίσης.

    Προβλέπεται ακόμη η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων, στήριξη των επιχειρήσεων, εξασφάλιση των αποθεμάτων τροφίμων για τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας και "μέτρα για την ομαλοποίηση της τραπεζικής δραστηριότητας".

    Μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων, ο δείκτης Ντάου Τζόουνς σημείωσε άνοδο ρεκόρ 380,53 μονάδες.

    [15] Καλλίτέχνες στο στόχαστρο των "Ράμπο"

    Στο στόχαστρο των "ράμπο" της Εφορίας, καλλιτέχνες , γιατροί και δικηγόροι.

    Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε φορολογικές δηλώσεις διεπίστωσε φοροδιαφυγή σε ποσοστό 90% στους καλλιτέχνες, 70% στους γιατρούς και 30% στους δικηγόρους.

    [16] Μειώνεται η τιμή της Βενζίνης

    Μειώνεται από τα μεσάνυχτα η τιμή πώλησης της Βενζίνης κατά 2 δραχμές και 80 λεπτά, ενώ αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου κατά 3 δραχμές και 40 λεπτά.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 09-Sep-98 19:07:01
    Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται την Πέμπτη στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες , αλλά βαθμιαία θα αρχίσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι, βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

    Νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στην Aττική και θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα που θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 09-Sep-98 19:06:49
    Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει το επόμενο 24ωρο ο καιρός, οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι όμως, γίνονται παντού βόρειοι και ενισχύονται και πέφτει ακόμη λίγο η θερμοκρασία. Από την Παρασκευή και ιδιαίτερα το Σάββατο η βελτίωση θα είναι πιο ουσιαστική, καθώς οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν αρκετά και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

    Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και μόνο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα να βρέξει για λίγο το πρωι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται, φθάνοντας και πάλι στο Αιγαίο τα 7 μποφώρ, με τάση όμως από το βράδυ να εξασθανήσουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει λιγο στα Δυτικά και θα φθάσει στα Βόρεια στους 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 27 με 28 και στο Αιγαίο στους 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αρκετα καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με προσκαιρη συννεφιά το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 26 βαθμούς στα Βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 28 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου στους 27 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 9 September 1998 - 17:18:00 UTC