Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-17

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανησυχία για την Αμερικάνικη παρέμβαση

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αμερικανικές πιέσεις και προς τη Τουρκία
  • [02] Βουλή-Σύμβαση για το ΞΥΣΤΟ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων
  • [04] 17 χρόνια στο Σ.Βαγιωνή
  • [05] Στον εισαγγελέα ο Π.Βλαστός
  • [06] Απεργίες
  • [07] Τσερνίτσοβα-Βιοϊατρική
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Επιφυλακτικότητα στο Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ο Δαλάϊ Λάμα στο Παρίσι
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Γάμος χωρίς..νύφη
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Αποφασίστηκε η πώληση της Ιονικής
  • [12] Χρηματιστήριο 17/06
  • [13] Μειώνεται η Παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ανησυχία για την Αμερικάνικη παρέμβαση

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:34:54
    Ανησυχία και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Αθήνα οι πιέσεις του Μπίλ Κλίντον στον Κώστα Σημίτη να υποχωρήσει από τις πάγιες Ελληνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας στη Σύνοδο του Κάρντιφ και η έμμεση απειλή του για θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο.

    "Ελλάδα και Κύπρος, σε αυτή τη λεπτή και μεταβατική περίοδο πρέπει να εργασθούν από κοινού ώστε να αποφύγουν παγιδευσή τους και να προωθηθεί η ένταξη της Κύπρου," τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.

    "Δεν μπορούσε να τηρήσει ο πρωθυπουργός διαφορετική στάση από αυτή που τήρησε, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα," δήλωσε το πρωί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. "Το ερώτημα όμως είναι -είπε- άν ήταν αναπόφευκτο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε."

    Στο Press Room, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο.

    Συγκεκριμένα ο κ.Ρέππας είπε: " Δεν υπάρχει έδαφος ανησυχίας. Προσεγγίζουμε με αισιοδοξία τις εξελίξεις. Εχουμε μια επιτυχή εξωτερική πολιτική που συναντά ευήκοα ώτα. Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα.

    Η επικοινωνία Σημίτη-Κλίντον αποδεικνύει το ενεργό αμερικανικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα στην περιοχή και δε σύνιστά παρέμβαση ή πίεση αλλά φιλική συνενόηση."

    Επίσης ο κ.Ρέππας τόνισε: "Δεν είναι στεναχώρια μας αν δε συμφωνεί ο Κλίντον με τη δική μας προσέγγιση και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει περιέλθει σε απομόνωση από τους Ευρωπαίους εταίρους της για τις ευρωτουρκικές σχέσεις."

    Για την πρόταση Μητσοτάκη για αυτονόμηση της Β.Ηπείρου ο κ.Ρέππας τόνισε κατηγορηματικά ότι τα σύνορα είναι δεδομένα όπως και οι συνθήκες οι οποίες τα εγγυόνται.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:37:53

    [01] Αμερικανικές πιέσεις και προς τη Τουρκία

    Πιέσεις όμως ασκήθηκαν και προς την Τουρκία απο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

    Με επιστολή του προς τον Μεσούτ Γιλμάζ, ζήτησε να υπάρξει πιό διαλλακτική στάση στο Κυπριακό, ώστε να σημειωθεί πρόοδος, κατι που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο απέρριψε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    Ο Μεσούτ Γιλμάζ φέρεται να απάντησε, οτι όσο εξακολουθεί να ισχύει η αρνητική στάση της Ελληνικής πλευράς, καθίσταται πιό δύσκολη η επίλυση του Κυπριακού, κι ότι όσο δεν υπάρχουν αλλαγές στα σχέδια για μεταφορά των πυραύλων S-300, είναι δύσκολο η Τουρκία να διατηρήσει τη διαλλακτικότητά της.

    Οσον αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Κάρντιφ, η Τουρκία τις δέχθηκε με επιφύλαξη και όπως δήλωσε ο υπουργος Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, στην Βουλή, αναμένει να γίνουν και άλλα βήματα για να αποκατασταθούν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

    [02] Βουλή-Σύμβαση για το ΞΥΣΤΟ

    Μέσα σε φορτισμένο κλίμα συνεδρίασε η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στης Βουλής με θέμα την διερεύνηση της σύμβασης για το ΞΥΣΤΟ που είχε προτείνει η Ν.Δ.

    Ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρύς, κατέθεσε στα μέλη της επιτροπής την γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με την οποία είναι σύννομη η τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης για το ΞΥΣΤΟ, δεν αποτελεί νέα σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και συνεπώς δεν απαιτείται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

    Ο κ.Δρυς δήλωσε ακόμη ότι πριν υπογραφεί η τροποποιήσα σύμβαση θα γνωστοποιηθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής.

    Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Αλογοσκούφης και Νίκος Νικολόπουλος, αμφισβήτησαν την ορθότητα των χειρισμών της ηγεσίας του υπουργείου και ζήτησαν να γίνει αποδεκτή πρόταση τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Αποφασίστηκε να κληθούν αύριο να εκθέσουν τις απόψεις τους για την υπόθεση μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, εκ' μέρους της αναδόχου εταιρείας και οι διευθύντες των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Ελεύθερος Τύπος.

    Κατά την συνεδρίαση υπήρξαν και απειλές από την αξιωματική αντιπολίτευση για αποχωρησή τους απο την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για την διαδικασία της συζήτησης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:37:04

    [03] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων

    Ανακοινώθηκε λεπτομερώς το πρόγραμμα των Γενικών Εξετάσεων που αρχίζουν την Παρασκευή με το μαθημα της Εκθεσης για τους υποψηφιους της 1ης, 2ης και 3ης δεσμης και θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουλίου.

    Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι αυξημένος στα ΑΕΙ κατά 13,6% και στα ΤΕΙ κατά 13% Αντίστροφα οι υποψήφιοι είναι μειωμένοι σε σχέση με περυσι κατα 2.780 και φθάνουν συνολικά τους 141.803. Δημοφιλέστερη δέσμη είναι η τέταρτη, με 63.206 υποψήφιους.

    [04] 17 χρόνια στο Σ.Βαγιωνή

    Μειώθηκε κατά τέσσερα χρόνια από το Εφετειο η ποινή του Σήφη Βαγιωνή για τη δολοφονία της ερωμένης του Νελλης Πισχου με αποτέλεσμα η μητέρα της να ξεσπάσει και να επιτεθεί τελικά στο γιό του με δύο χαστουκια.

    Το Δικαστήριο έκρινε τον Βαγιωνή ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, του αναγνώρισε όμως το ελαφρυντικό της καλης συμπεριφορας μετα τη πραξη του.

    Παράλληλα δεχθηκε για πρώτη φορά οτι οργανο της δολοφονιας ηταν το ξιφιδιο και οχι ενα αλλο μαχαιρι όπως είχε δεχθεί η πρωτόδικη απόφαση.

    Σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση της Χαλκίδας το Δικαστήριο δέχθηκε ως όργανο του εγκληματος το ξιφίδιο στο γραφείο του Βαγιωνή και όχι ένα μαχαιρι, που ο κατηγορούμενος υποτίθεται ότι είχε εξαφανίσει.

    [05] Στον εισαγγελέα ο Π.Βλαστός

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός, που συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από αστυνομική επιχείρηση. Μαζί με τον Βλαστό, υπεύθυνο για το μακελειό στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάρτιο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η φίλη του Αννα Χήρα, 25 ετών.

    [06] Απεργίες

    Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά απο αύριο. Οι εργαζομενοι αρχιζουν 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργίες, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποιηση του ΟΛΠ.

    Κινητοποιήσεις αρχίζουν απο την Παρασκευή με τριωρες στάσεις εργασίας πρωι και απογευμα οι εργαζομενοι στον ΟΣΕ.

    Αναστάτωση με μεταθέσεις πτήσεων και καθυστερήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο, λόγω έλλειψης ιπτάμενου προσωπικού.

    [07] Τσερνίτσοβα-Βιοϊατρική

    Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος διώκεται η Ρωσσίδα Ναταλία Τσερνίτσοβα, που διατηρούσε γραφείο βιοϊατρικής στην Καλλιθέα και υπόσχονταν θεραπεία για όλες τις ασθένειες.

    Η Τσερνίτσοβα κατηγορείται ότι οδήγησε ασθενή στο θάνατο, αφού τον έπεισε να διακόψει τη χημειοθεραπεία.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:37:36

    [08] Επιφυλακτικότητα στο Κοσσυφοπέδιο

    Με επιφυλακτικότητα και συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα τα αποτελέσματα της συνάντησης του γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με το ρώσο ομόλογό του Μπορίς Γέλτσιν στη Μόσχα, που αποσκοπούσε στην αποκλιμάκωση της έντασης στην επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

    Μολονότι ο Πρόεδρος Κλίντον αποκάλεσε τη συμφωνία ένα πρώτο βήμα στην επίλυση του προβλήματος, η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλήν Ολμπράιτ δήλωσε σήμερα εμπρός σε επιτροπή της Γερουσίας πως οι νατοικές δυνάμεις είναι έτοιμες να δράσουν άν τους ζητηθεί, σχολιάζωντας την άρνηση του Μιλόσεβιτς να αποσύρει τα στρατεύματα απο τη σερβική επαρχία.

    Οι πρώτες αντιδράσεις για τη συμφωνία στο Βελιγράδι ήταν θετικές και τα περισσότερα κόμματα χαιρέτισαν τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μιλόσεβιτς στη Μόσχα.

    Και οι Σέρβοι όμως του Κοσσυφοπεδίου υποδέχθηκαν με ανακούφιση τα αποτελέσματα των συνομιλιών στη Μόσχα και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης του Κοσσυφοπεδίου Βέλκο Οντάλοβιτς δήλωσε ότι αν οι Αλβανοί προσέλθουν στις συνομιλίες και σταματήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις θα υπάρξει σύντομα εκτόνωση της κρίσης.

    Την ίδια ώρα οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου εξέφρασαν εκ νέου την απογοήτευσή τους για την άρνηση του Μιλόσεβιτς να τραβήξει το στρατό απο τη σερβική επαρχία με δηλώσεις τους στον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό Β-92.

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Κοσοβάρων διαπραγματευτών, Φέμι Αγκάνι, δήλωσε ότι ο Μιλόσεβιτς χρονοτριβεί, οτι οι δηλώσεις του δε σημαίνουν τίποτε και οτι η Ομάδα Επαφής απαιτεί περισσότερα πράγματα απ'αυτόν.

    Πάντως τα ένοπλα επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο συνεχίζονται και εστιάζονται στη μεθοδιακή γραμμή στα σύνορα Αλβανίας - Γιουγκοσλαβίας και στην περιοχή της Ντρένιτσα, ενώ το ενημερωτικό κέντρο των αλβανών του Κοσσυφοπεδίου έδωσε στοιχεία για τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας στην περιοχή του Ντέτσανι. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά 58 άτομα έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες ενώ 200 άτομα αγνοούνται.

    Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός του γερμανού υπουργού Αμυνας Φόλκερ Ρύε πως μουσουλμάνοι μαχητές απο το Ιράν συρρέουν ήδη πρός το Κοσσυφοπέδιο για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των ομοθρήσκων τους, και ίσως να είναι ήδη πολύ αργά για ενα καθεστώς αυτονομίας στους κόλπους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, αφού οι ριζοσπαστικές αλβανικές δυνάμεις φανατίστηκαν ακόμη περισσότερο λόγω της βίαιας συμπεριφοράς των Σέρβων".

    Ετσι μετά τη Βοσνία για ακόμη μια φορά τα Βαλκάνια αναμένεται να φιλοξενήσουν έναν πόλεμο εθνών που έγινε πόλεμος θρησκειών και πολιτισμών, μια διαμάχη οι διαστάσεις της οποίας απειλούν να αλλοιώσουν τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

    Εν τω μεταξύ πολιτικοί αναλυτές ισχυριζονται πως πίσω απο την κρίση στη σερβική επαρχία βρίσκεται ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να επανέλθει στην εξουσία στην Αλβανία και να ανακινήσει τη διαμάχη βορρά-νότου στη χώρα του.

    Ο Ρύε πάντως δήλωσε σε έγκυρη γερμανική εφημερίδα ( Βεντόιτσε Αλγκεμάνε Τσάιντουνγκ) πως οι προχθεσινές αεροπορικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Αλβανία και τα Σκόπια αποτελούν "την τελευταία προειδοποίηση προς τον Μιλόσεβιτς, ο οποίος πρέπει τώρα να κάνει αυτά που υποσχέθηκε στη Μόσχα.

    Τέλος, ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αποκάλεσε χθες ο Πρόεδρος Κλίντον τη συμφωνία Μιλόσεβιτς- Γέλτσιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οικου Μάικ Μακέρι, ο οποίος πρόσθεσε όμως πως ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος πρέπει να αποσύρει τις σερβικές δυνάμεις απο το Κοσσυφοπέδιο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:39:33

    [09] Ο Δαλάϊ Λάμα στο Παρίσι

    "Βασικά, είμαι σοσιαλιστής", δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο Δαλάι-Λάμα, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

    "Χαρακτηρίζω τον εαυτό μου μισό μαρξιστή και μισό βουδιστή.

    Και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, όμως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ορισμένες από τις μαρξιστικές ιδέες είναι έξοχες. Η μαρξιστική οικονομική θεωρία δεν αφορά μόνο το κέρδος, αλλά την κατανομή του με δίκαιο τρόπο στο λαό και την προστασία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης", τόνισε ο Δαλάι-Λάμα στους βουλευτές, οι οποίοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους.

    Ο Δαλάι-Λάμα, που έφτασε τη Δευτέρα στη Γαλλία, έγινε δεκτός διαδοχικά από τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Λωράν Φαμπιούς και τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Τζακ Λανγκ.

    Αντίθετα, ο Δαλάι-Λάμα δεν συναντήθηκε ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το 1992, είχε γίνει δεκτός από τον τότε πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

    Αναφερόμενος στο Θιβέτ, ο Δαλάι-Λάμα δήλωσε ότι μάχεται για την "κυρίαρχη αυτονομία" του στο πλαίσιο της κινεζικής Δημοκρατίας και όχι για την ανεξαρτησία του.

    "Οι Θιβετιανοί είναι ικανοί να διαχειριστούν μόνοι τους τις εσωτερικές τους υποθέσεις και να αφήσουν τις εξωτερικές υποθέσεις και τα προβλήματα αμύνης στην κεντρική κυβέρνηση του Πεκίνου", τόνισε.

    Για να επιτύχει τους στόχους του, ο Δαλάι-Λάμα εξέφρασε την προσήλωσή του στις αρχές της μη βίας και του διαλόγου με τις κινεζικές αρχές. "Πρέπει να γίνουμε καλοί φίλοι με τους Κινέζους, χωρίς να υποχωρήσουμε σε βασικές αρχές όπως η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ζήτημα του Θιβέτ και το περιβάλλον", είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ.

    Σύμφωνα με τον Δαλάι-Λάμα, η κατάσταση στο Θιβέτ έχει επιδεινωθεί δραματικά. "Σκοπίμως ή ακουσίως, οι Κινέζοι προβαίνουν σε μια πολιτιστική γενοκτονία στο Θιβέτ", τόνισε. "Νομίζω πως είναι προς το συμφέρον της Κίνας να επιλυθεί το ζήτημα του Θιβέτ."

    Ο Τζακ Λανγκ, πρώην υπουργός Πολιτισμού των σοσιαλιστών, διαβεβαίωσε τον Δαλάι-Λάμα ότι "ο γαλλικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του λαού του Θιβέτ", παρατηρώντας ότι "η ρεαλ-πολιτίκ δεν είναι απαραιτήτως η πιο ρεαλιστική πολιτική."

    Ο Δαλάι-Λάμα θα αναχωρήσει σήμερα από τη Γαλλία για να λάβει μέρος σε επιστημονικό συνέδριο στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:37:18

    [10] Γάμος χωρίς..νύφη

    Δέν έχει τόν θεό του ένας νεαρός αμερικανός, φοιτητής ανθρωπολογίας πού επειδή είχε βαρεθεί να τον ρωτάνε οι δικοί του πότε θα παντρευτεί, ορισε την ημερομηνία και τον τόπο του γάμου του, διάλεξε τους καλεσμένους του.

    Ομως κάτι έλειπε.

    Δέν υπήρχε νύφη.

    Ο ήρωας τής ιστορίας μας αποφάσισε νά οργανώσει έτσι τόν γάμο του άν καί εδώ πού τά λέμε δέν είναι καί γιά πέταμα ο άνθρωπος αφού είναι μόλις 28 ετών μέ συμπαθητική εμφάνιση.

    Είχε βάλει λοιπόν αγγελία στίς εφημερίδες, γαμπρός ζητεί νύφη καί τέτοια καί είχε κλείσει ραντεβού σέ δώδεκα υποψήφιες, τήν ημέρα τού γάμου του, στό εμπορικό κέντρο, εκεί όπου ήθελε νά τελέσει τόν γάμο του.

    Κριτική επιτροπή ήταν τό σόι τού γαμπρού.

    Οι συγγενείς αρχισαν να ανακρίνουν τις νυφες με την συνηθισμένη αδιακρισία πού επιδεικνύει κάθε σόι, κρίνοντας κυρίως τήν εμφάνιση αλλά καί μέ ερωτήσεις τού στύλ είσαι καρπερή κορίτσι μου, γαλλικά καί πιάνο γνωρίζουμε καί άν η οικογένεια σας έχει ιστορικό μέ καλές επιδόσεις στό άθλημα τού διαζυγίου.

    Ετσι μετά τήν ανάκριση καί τό κουτσομπολιό ακολούθησε η ψηφοφορία.

    Μιά φοιτήτρια τής φαρμακευτικής κέρδισε τό στέμμα η μάλλον τό στεφάνι.

    Στην συνεχεια έγινε ο γάμος με παράνυμφες τις τέσσερις φιναλίστ του διαγωνισμού, οί οποίες αφού δέν έγιναν νύφες τουλάχιστον πήραν μέρος στόν γάμο.

    Ετσι λοιπόν, εζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

    Πάντως όσες πιστές... ρίχνετε καί μιά παραπάνω ματιά στίς αγγελίες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:36:41

    [11] Αποφασίστηκε η πώληση της Ιονικής

    Στην τελική ευθεία η πώληση της Ιονικής.

    Στη σημερινή σύσκεψη τριών υπουργών υπό το Γιάννο Παπαντωνίου και παρουσία του διοικητή της Εμπορικής κ. Γεωργουτσάκου αποφασίστηκε η πώληση του 51% των μετοχών της Τράπεζας εξέλιξη η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής, την Παρασκευή.

    Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα τη συμμετοχή και συνδικαλιστών στη γενική συνέλευση της Παρασκευής σε απεριόριστο αριθμό.

    Την εξέλιξη αυτή δεν ήθελε η Εμπορική η οποία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αλλά το αίτημά της για περιορισμένη συμμετοχή συνδικαλιστών απορρίφθηκε.

    Κύκλοι του ΥΠΕΘΟ σημειώναν ότι όλα θα εξαρτηθούν στη γενική συνέλευση της Παρσκευής από την υπεύθυνη στάση των συνδικαλιστών.

    [12] Χρηματιστήριο 17/06

    Ανοδικά κινήθηκε σήμερα η κεφαλαιογορά στην οδό Σοφοκλέους μετά τα στοιχεία ανάκαμψης που παρουσίασαν τα διεθνή χρηματιστήρια. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2426,63 μονάδες σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2,23%.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 65 δισεκατομμύρια 187 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Μειώνεται η Παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου

    415,000 λιγότερα βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα θα παράγουν οι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την πτώση των τιμών, ανακοινώθηκε επίσημα χθες στα πλαίσια συνόδου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

    Το μέτρο αυτό περιλαμβάνει τη μείωση κατα 225.000 βαρέλια την ημέρα που είχε αποφασίσει η Σαουδική Αραβία, στις 4 Ιουνίου.

    Η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα, μέλη του ΟΠΕΚ, είχαν δεχθεί στις 4 Ιουνίου στο Αμστερνταμ να μειώσουν απο την 1η Ιουλίου την παραγωγή τους αντιστοιχα κατα 225.000 βαρέλια και 125.000 βαρέλια την ημέρα, ενω το Μεξικό, που δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, είχε δεσμευτεί να περιορίσει τις εξαγωγές του κατα 100.000 βαρέλια την ημέρα.

    Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου απο τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου αποφασίστηκε κατα τη σύνοδο των υπουργών Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, του Μπαχρέιν και του Ομάν. Σημειωτέον ότι μόνο οι 4 πρώτες χώρες είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 17-Jun-98 18:40:12
    Αλλάζει ο καιρός τη Πέμπτη με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 17-Jun-98 18:40:03
    Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι και η μικρή κάμψη της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες τέσσερις-πέντε μέρες. Πάντως, δεν θα λείψουν κάποιες προσκαιρες βροχές, μόνο όμως στα ηπειρωτικά της Βόρειας Ελλάδας.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ και η θερμοκρασία πέφτει ακόμη λίγο και θα φθάσει στα Βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές στους 27 με 28 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

    Δεν αλλάζει και το Σάββατο ο καιρός. Παραμένει σχεδόν αίθριος με κάποια πιθανότητα να βρέξει για λίγο το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα φθασει το μεσημέρι στα Βορεια στους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 32 και στα νησιά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 18 June 1998 - 0:43:59 UTC