Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-16

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Γ.Αρσένης:"Δεν θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός"

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ε.Ε-Συνοδος Κορυφής στο Κάρντιφ
  • [02] Τσοχατζόπουλος:10μηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα
  • [03] Βουλή των εφήβων
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Μέτρα για την οδική ασφάλεια
  • [05] Δίκη Βαγιωνή
  • [06] Συνελήφθει ο Π.Βλαστός
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Αισιοδοξία στο Κοσσυφοπέδιο
  • [08] Τουρκία:Φυλάκιση δημοσιογράφου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ινδία-Πακιστάν-Πυρηνικά
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Γιγαντιαίο καλαμάρι
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Χρηματιστήριο 16/06
  • [12] Συνεχίζονται οι απεργίες
  • [13] Παγκόσμια τράπεζα-Ασιατική κρίση
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Γ.Αρσένης:"Δεν θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός"

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:46:44
    Δεν υπάρχει περίπτωση επανάληψης του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, επανέλαβε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης και χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς, ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων τα στελέχη του ΚΚΕ και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτά.

    Για το χθεσινό ξυλαδαρμό του κ.Τσούλια, ο κ.Αρσένης είπε ότι "ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ θερίζει αυτά που έσπειρε."

    Πάντως ο διαγωνισμός αντιμετωπίζει τώρα ένα νέο πρόβλημα που είναι η δυστοκία στην ανεύρεση καθηγητών πανεπιστημίου που θα βαθμολογήσουν τα γραπτά.

    Στο μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών την ερχόμενη εβδομάδα, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού, ενώ είναι αποφασισμένη άν απορριφθεί η αίτηση να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Χθες, κατατέθηκε ήδη από αδιόριστη καθηγήτρια, η πρώτη προσφυγή για ακύρωση του διαγωνισμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν ομαδικές προσφυγές από συλλόγους αδιορίστων.

    Στον ανακριτή απολογήθηκαν οι εννέα που συνελήφθησαν στα επεισόδια της Πατησίων. Στη Θεσσαλονίκη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να βρεθεί ο καθηγητής που έσχισε τα ρούχα καθηγήτριας που πήρε μέρος στο διαγωνισμό.

    Την επίθεση κατά του προέδρου της ΟΛΜΕ, Νίκου Τσούλια, καταδίκασε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπρόσωπου, Νίκος Αθανασάκης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:47:42

    [01] Ε.Ε-Συνοδος Κορυφής στο Κάρντιφ

    Στο Κάρντιφ μετά την Ελληνική αντίδραση και την απειλή του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στις θέσεις της μέχρι τέλους, η Βρετανική προεδρία απέσυρε από το σχέδιο συμπερασμάτων τη διατύπωση, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία εθεωρείτο ως η 12η χώρα, υποψήφια πρός ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Οι διατυπώσεις που υπάρχουν εξετάζονται από την Ελληνική πλευρά που καταθέτει τις δικές της τροποποιήσεις.

    [02] Τσοχατζόπουλος:10μηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα

    Δεκάμηνη υποχρεωτική θητεία στα σύνορα θα υπηρετούν όλοι οι στρατευμένοι από την επόμενη ΕΣΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από το Διδυμότειχο που επισκέπτεται μαζί με την επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος απέκλεισε στο ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών, όπως πρότεινε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά επανέλαβε ότι σύντομα θα εφαρμοστεί το μέτρο ολιγοήμερης εκπαίδευσης των γυναικών που κατοικούν σε μεθοριακές περιοχές της χώρας.

    [03] Βουλή των εφήβων

    Αυλαία σήμερα στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

    Τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και τα εθνικά θέματα συζήτησαν σήμερα στην ολομέλεια της Βουλης οι 350 μαθητές στην πανηγυρική συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του Κοινοβουλίου.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με τη λήξη δήλωσε ότι έχει υποβάλλει πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης ώστε να καθιερωθεί η ευρωβουλή των εφήβων και να λειτουργήσει από την επόμενη άνοιξη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:57:06

    [04] Μέτρα για την οδική ασφάλεια

    Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στα τροχαία ατυχήματα σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι χάνουν την ζωη τους, 30.000 τραυματίζονται και εκατοντάδες μένουν ανάπηροι για όλη τους την ζωή.

    Για το λόγο αυτό το υπουργείο Μεταφορών καταθέτει τις προσεχείς μέρες στην Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με σκοπό την διαμόρφωση μακροχρόνιας Εθνικής πολιτικής ασφαλείας και την υποστήριξη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου διορίζεται από τον πρωθυπουργό και κάθε έτος θα υποβάλλει έκθεση όπου θα δημοσιοποιείται προκειμένου να λαμβάνονται οι ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η έκθεση θα υποβάλλεται στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και την αντιπολίτευση.

    Εν' τω μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών αυτή την εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει στην Βουλή το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Σε αυτό θα περιλαμβάνονται νέοι τρόποι για την αντιμετώπιση των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων τα οποία παρκάρουν σε 160 κόμβους και διασταυρώσεις της Αθήνας, όπως οι γερανοί της Τροχαίας που θα μαζέυουν τα αυτοκίνητα. Το κόστος μεταφοράς από τα συνεργεία της Τροχαίας αναλαμβλάνει η τροχαία και ανέρχεται σε 13.100 δραχμές. Επιπλέον προστίθεται η ανά ημέρα αποζημίωση του σταθμού φύλαξης αυτοκινήτων, καθώς και το πρόστιμο αφαίρεσης πινακίδων που ανέρχεται σε 15.300 δραχμές που με την ψήφιση του νέου ΚΟΚ, θα αγγίξει τις 20.000 δρχ.

    Σύμφωνα με τον Κώδικα, έαν το παρανόμως σταθμευμένο όχημα εμποδίζει την κυκλοφορία η μεταφορά θα γίνεται άμεσα. Εάν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα ανέρχεται στις 20.000.

    Η παράβαση των νέων ρυθμίσεων για τις υπαίθριες διαφημίσεις τιμωρείται με φυλάκιση εώς ενός έτους και χρηματική ποινή από 600.000 έως 2 εκατομμύρια εάν χρησιμοποιεί ανεξίτηλες ουσίες.

    Ακόμα, πρωταρχικός στόχος του ΚΟΚ είναι το ποτό. Ετσι λοιπόν απο 0,5γρ.ανά λίτρο έως 0,8 το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 50.000 δρχ. Ανω του 0,8 εως 1, 10 το πρόστιμο θα είναι 100.000 και αφαίρεση της άδειας 3 μήνες.

    Ανω του 1,10 το πρόστιμο θα είναι 200.000δρχ και φυλάκιση 2 μηνών καθώς και αφαίρεση της άδειας για 6 μήνες. Στους υπότροπους της τελευταίας κατηγορίας, εντός δύο ετών από την προηγούμενη παράβαση θα αφαιρείται το δίπλωμα για πέντε χρόνια.

    Τσουχτερά πρόστιμα, ύψους 100.000δρχ περιμένουν και όσους δεν πέρασαν από τεχνικό έλεγχο τα οχηματά τους

    [05] Δίκη Βαγιωνή

    Αποκαλύφθηκε σήμερα στη δίκη Βαγιωνή η ταυτότητα της γυναίκας στο σπίτι της οποίας ο Σήφης Βαγιωνής πέρασε, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κατσαντώνη τη νύχτα μετά τη δολοφονία της Νέλης Πίσχου.

    Πρόκειται για τη Δέσποινα Σουρανάκη, πρώην γραμματέα του Βαγιωνή που σύμφωνα με τον κ. Κατσαντώνη ήταν και ο μεγάλος του έρωτας.

    Την αποκάλυψη του ονόματός της κ.Σουρανάκη έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξανδρος Λυκουρέζος στα χέρια του οποίου υπάρχει επιστολή της στην οποία παραδέχεται ότι επί ένα διάστημα υπήρξε ερωμένη του Βαγιωνή, αλλά διαψεύδει ότι πέρασε τη συγκεκριμένη νύχτα στο σπίτι της.

    [06] Συνελήφθει ο Π.Βλαστός

    Στο δόκανο της αστυνομίας ο 27χρονος καταζητούμενος κακοποιός και δραπέτης των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός, που συνελλήφθη στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Βλαστός, τον περασμένο Μάρτιο είχε ανοίξει πυρ εναντίον αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχου στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένοπλη συμπλοκή στην διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο αδελφός του Κώστας και είχαν τραυματισθεί δύο αστυνομικοί.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:47:31

    [07] Αισιοδοξία στο Κοσσυφοπέδιο

    Αισιοδοξη η προοπτική για την άρση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο μετά τις συνομιλίες που είχε στην Μόσχα ο Γιουγκοσλαβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με τον Ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε μετά την τρίωρη συναντηση με τον γιουγκοσλάβο ομολογό του, ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προτίθεται να επαναλάβει τον διάλογο με τον ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, ενω λίγες ώρες αργότερα ο σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Σεργκέι Πριχόντκα , δήλωνε ότι ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συμφώνησε να εκπληρώσει το σύνολο των "υποχρεώσεων" που του έχουν θέσει οι μεγάλες δυνάμεις για την επίλυση της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου.

    [08] Τουρκία:Φυλάκιση δημοσιογράφου

    Τουλάχιστον 100 δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση διαμαρτυρίας ενώ ο συνάδελφός τους Ρατζίπ Ντουράν οδηγείτο στη φυλακή για να εκτίσει ποινή επτάμισυ μηνών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί παλαιότερα για αυτονομιστική προπαγάνδα.

    Πομπή λεωφορείων στα οποία επέβαιναν δημοσιογράφοι ξεκίνησε μαζί με τον Ντουράν για να τον συνοδεύσει ως τη φυλακή του Σαράι, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

    "Είμαστε όλοι Ντουράν. Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να καταδικαστεί στη σιωπή", φώναζαν, πετώντας λουλούδια οι συνάδελφοι του κατάδικου δημοσιογράφου.

    Ο πρόεδρος του συνδικάτου δημοσιογράφων Ναϊλ Γκιουρελί κατηγόρησε σήμερα τις αρχές για υποκρισία όσον αφορά τις δεσμεύσεις τους για εγγύηση της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

    Οι νόμοι είναι τέτοιοι στην Τουρκία που θα μπορούσαν να παγιδεύσουν οποιονδήποτε δημοσιογράφο, συγγραφέα ή στοχαστή, τόνισε ο Γκιουρελί.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:47:53

    [09] Ινδία-Πακιστάν-Πυρηνικά

    Η Ινδία πιθανότατα θα διενεργήσει μία ακόμη πυρηνική δοκιμή μέσα στον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκοχάρ Αγιούμπ Χάν σήμερα στο Ισλαμαμπάντ.

    Ο πακιστανός υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νιούζ" διευκρίνισε ότι η νέα πυρηνική δοκιμή θα διεξαχθεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στη βάση εκτόξευσης πυραύλων του Σαρμπάρ, στο κρατίδιο Ορισά.

    Ο Χάν, που δεν διευκρίνισε τις πηγές των πληροφοριών του, διαβεβαίωσε πως το πακιστανικό πυρηνικό οπλοστάσιο υπερέχει έναντι αυτού της Ινδίας.

    Σύμφωνα με τον Χαν, η Ινδία "θα γονατίσει" γρήγορα σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

    Η Ινδία ανακοίνωσε ένα μορατόριουμ ύστερα από πέντε πυρηνικές δοκιμές που έκανε στο διάστημα 11 με 13 Μαϊου. Το Πακιστάν είχε απαντήσει με έξι πυρηνικές δοκιμές από τις 28 ως τις 30 Μαϊου και στη συνέχεια ανακοίνωσε επίσης ένα μορατόριουμ.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:57:16

    [10] Γιγαντιαίο καλαμάρι

    Τό κατεψυγμένο σώμα ενός γιγαντιαίου καλαμαριού πού αλιεύθηκε στίς ακτές τής Νεάς Ζηλανδίας τόν περασμένο Νοέμβριο, ταξίδευσε μέχρι τήν Νέα Υόρκη, εκεί όπου θά γίνει αντικείμενο μελέτης τών πιό ειδικευμένων επιστημόνων τού αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

    Αν καί πρόκειται γιά καλαμάρι βρέφος οί βιολόγοι θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τά πιό αντιπροσωπευτικά δείγματα τού σπάνιου ζώου, τού οποίου η λεπτομερής συμπεριφορά δέν έχει καταγραφεί ποτέ επιστημονικά.

    Τό μήκος τού βρέφους όμως ξεπερνάει τά οκτώ μέτρα καί οί βιολόγοι έχουν σκοπό νά τό συντηρήσουν γιά νά μπορέσουν νά τό μελετήσουν εξονυχιστικά.

    Μόλις ολοκληρωθούν οί μελετες τό πιό πιθανό είναι ότι ο υπερφυσικός μπεμπές θά τοποθετηθεί σέ περίοπτη θέση τού μουσείου γιά νά μπορέσει ο κόσμος νά τό θαυμάσει από κοντά.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:47:17

    [11] Χρηματιστήριο 16/06

    Ανάκαμψη σημειώθηκε σήμερα στη Σοφοκλέους και ο γενικός δείκτης μετά τη χθεσινή πτώση παρουσίασε άνοδο 3,81%, που αποδίδεται σε μηχανική αντίδραση γιατί οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζουν να υφίστανται.

    Ετσι έφθασε τις 2373,66 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 53 δισεκατομμύρια 491 εκατομμύρια δραχμές.

    [12] Συνεχίζονται οι απεργίες

    Με την κάλυψη της ΓΣΕΕ μέχρι την Παρασκευή, οπότε και συνέρχεται η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής, συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Ιονική.

    Σήμερα συζητούνται και οι δυο τελευταίες προσφυγές της Διοίκησης κατά της απεργίας των υπαλλήλων στην τράπεζα.

    Τη Τετάρτη, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιάννη Μανώλη, θα καταθέσει στην 86η Σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στην Ελβετία, κείμενο με το οποίο θα καταγγέλεται η ποινικοποίηση της απεργίας στην Ιονική με τις συνεχείς προσφυγές και αποφάσεις των δικαστηρίων.

    Προβλήματα όμως εν' όψει ιδιωτικοποιήσεων και στο λιμάνι του Πειραιά.

    Από την Παρασκευή , οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος κατέρχονται σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

    [13] Παγκόσμια τράπεζα-Ασιατική κρίση

    Η Ασία βρίσκεται στο κατώφλι μιας βαθιάς και παρατεταμμένης ύφεσης και η παγκόσμια οικονομική κάμψη ίσως απέχει μόνο λίγους μήνες.

    Αυτές είναι οι δηλώσεις του Ζαν Μισέλ Σεβερινό, αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ασία και τον Ειρηνικό σε σημερινή ομιλία του σε διεθνείς επενδυτές στη Μελβούρνη.

    Οι περισσότερες ασιατικές χρηματαγορές εμφάνισαν νέες πτωτικές τάσεις σήμερα, όμως το ιαπωνικό νόμισμα κατάφερε να κερδίσει λίγο απο το χαμένο έδαφος απέναντι στο δολλάριο, μετά απο εσωτερικές παρεμβάσεις αλλά και τις επικρίσεις διεθνών οικονομικών παραγόντων.

    Πάντως το χρηματιστήριο του Τόκιο δεν την γλύτωσε την πτώση, ενώ οι τριγμοί της Ανατολής είχαν την αρνητική τους επίπτωση στη Νέα Υόρκη, όπου ο δείκτης Dow Jones εμφάνισε πτώση 207 μονάδων.

    Τα λόγια του Σεβερινό έδειξαν το μέγεθος της ασιατικής κρίσης.

    "Είμαστε πιθανότατα στο τέλος του πρώτου κύκλου της κρίσης και εισερχόμαστε σε μια βαθιά ύφεση, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και την λέξη κάμψη.

    "Η κάμψη αυτή, ισχυρίστηκε ο Σεβερινό θα διαρκέσει πολύ αν δεν αντιμετωπιστεί πολύ προσεκτικά".

    Ο Σεβερινό εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εξασθένηση του ιαπωνικού γιεν έναντι του δολαρίου και ζήτησε από το Τόκιο να παίξει το ρόλο της κινητήριας μηχανής για την οικονομία της Ασίας."Πρέπει να υπάρξει μια δυναμική ιαπωνική οικονομία. Το γεγονός αυτό είναι κρίσιμο" πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Οι διεθνείς τράπεζες συνεργάζονται ήδη για την ενίσχυση του γιεν, αλλά όπως τόνισε ο Σεβερινό η λύση στα προβλήματα του γιεν μπορεί να έλθει μόνο από το Τόκιο.

    Εκκληση στην ιαπωνική κυβέρνηση να επιδείξει θάρρος και σοφία και να σταματήσει την εξασθένηση του γιεν απηύθυνε και η Κίνα. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε πάντως ότι το κινεζικό γουάν θα παραμείνει σταθερό, παρά την οικονομική κρίση στην Ασία.

    Στο Χονγκ Κονγκ, ο υπουργός Οικονομικών, Ντόναλντ Τσανγκ ζήτησε επίσης από την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν μέτρα για την σταθεροποίηση των χρηματαγορών.

    "Οι Επτά ισχυρότερες οικονομικά χώρες του κόσμου πρέπει να παρέμβουν. Πρέπει να αξιώσουμε από τις ισχυρότερες οικονομίες, προπαντός από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν την κατάσταση" τόνισε ο Τσανγκ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ θα εξακολουθήσει να διατηρεί υψηλά τα επιτόκια για να υπερασπιστεί το τοπικό νόμισμα.

    Τέλος και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έστειλαν ένα αυστηρό μήνυμα απο το Κάρντιφ στο Τόκιο να αναμορφώσει το οικονομικό της πρόγραμμα.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 16-Jun-98 18:58:29
    Καλοκαιρία για την Τετάρτη σε όλη την χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και μόνο τις απογευματινές ώρες πιθανόν να βρέξει στα Δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

    Στην Αττική καλός ο καιρός μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 19 εώς 33 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη αρχικά καλός ο καιρός προς το απόγευμα θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα το βράδυ κυρίως στα γύρω ορεινά.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 16-Jun-98 18:58:19
    Μας τα χαλάει απο την Πέμπτη λίγο ο καιρός με πρόσκαιρες βροχές, που ωστόσο την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο λίγες, τοπικού χαρακτήρα και μόνο στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.

    Την Πέμπτη στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά με σποραδικές βροχές και λίγες τοπικές καταιγιδες. Στη Νότια χώρα ο καιρός παραμένει καλός.

    Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοι μέτριοι και προσκαιρα στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία πέφτει λίγο, κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια και θα φθάσει στους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στους 28 με 29 στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

    Την Παρασκευή στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στην Πελοππόνησο ίσως βρέξει για λίγο τοπικά τις απογευματινές ώρες.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία πέφτει λίγο ακόμη και θα φθάσει στο Ιόνιο και στη Βόρεια Ελλάδα τους 29 με 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 31 με 32 και στα νησιά του Αιγαίου στους 28 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 18 June 1998 - 11:04:38 UTC