Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-07

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Επειγόντως στο νοσοκομείο εισήχθει ο Κων/νος Καραμανλής

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δημοσκόπηση
  • [02] Πάγκαλος-Μπέρνς
  • [03] Καραμανλής-Διαγραφέντες
  • [04] Δυτικοευρωπαική Ενωση
  • [05] Στην Αθήνα ο Πολωνός πρόεδρος
  • [06] ΔΕΗ Φλώρινας
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
  • [08] Αστυνομικό δελτίο
  • [09] Παραγραφή ποινών
  • [10] Μαθητές-Πενθήμερη
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Κοσυφοπέδιο-ΟΑΣΕ
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Αλγερία-Σφαγές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Σουηδία-Λοβοτομή
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [15] Ελενχοι στην αγορά λόγω Πάσχα
  • [16] Περικοπές στις συντάξεις
  • [17] Πρόστιμα στα αυθαίρετα
  • [18] Α.Φ.Μ
  • [19] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Επειγόντως στο νοσοκομείο εισήχθει ο Κων/νος Καραμανλής

    Last Updated: Tuesday, 07-Apr-98 18:36:21
    Στο νοσοκομείο "Υγεία" εισήχθη στις 16.40μμ πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά από ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο στήθος.

    Εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού είανι η αιτία σύμφωνα με το πρώτο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν .

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αποφασίσθηκε από τους θεραποντες γιατρούς του να μεταφερθεί στις 16.40μμ στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

    Από το περιβάλλον του πρώην προεδρου της Δημοκρατίας γίνεται λογος για λοίμωξη στο αναπνευστικό, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αισθάνθηκε πόνο στο στήθος.

    Ο κ. Καραμανλής δεν έχασε τις αισθήσεις του ούτε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, στο οποίο δεν ήθελε να πάει.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:11:00

    [01] Δημοσκόπηση

    Προβάδισμα πέντε μονάδων εχει απο το ΠΑΣΟΚ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συμφωνα με πανελλαδικη δημοσκοπηση της ΑΛΚΟ που εγινε για το ραδιοφωνο του Αντεννα.

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρωνει το 27,6%, το ΠΑΣΟΚ 22,6, το ΔΗΚΚΙ 6,4%, το ΚΚΕ 4,9%, ο Συνασπισμός 4,5% , και η Πολιτικη Ανοιξη 1,6%. Αλλο κόμμα δηλωνει ότι ψηφίζει το 2,3% , λευκό το 5,8% ενω οι αναποφασιστοι ανερχονται στο 23,6% των ερωτηθεντων.

    Η εικόνα του πολιτικού σκηνικού είναι θολή καθώς τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μαζι το 50% των προτιμησεων της βασης ενω εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα συσπειρωσς των οπαδων τους.

    Μόλις το 56,4% της εκλογικής βασης του ΠΑΣΟΚ δηλωνει ότι σημερα θα το ξαναψηφισει, ενω για τη ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 74,2%.

    Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις ψηφόφορων, συμφωνα με την ερευνα της ΑΛΚΟ, το 2,6% εκείνων που ψηφίσαν ΠΑΣΟΚ το 1996 δηλώνουν σημερα ότι επιλέγουν τη ΝΔ το 6,9% το κόμμα του κ.Δημητρη Τσοβόλα, και το 23, 6% οτι δεν εχει αποφασίσει.

    Αναποφασιστο δηλώνει το 17,7% οσων επελεξαν τη ΝΔ το 1996.

    Πολιτικοί αναλυτες ανέφεραν ότι η υποτιμηση της δραχμης για το ΠΑΣΟΚ και οι διαγραφες για τη ΝΔ , επηρρέασαν σαφως την κοινη γνωμη και ετσι εξηγείται η απόσταση μεριδας ψηφόφορων των δυο μεγαλων κομματων.

    [02] Πάγκαλος-Μπέρνς

    Πλήρης κάλυψη του αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπέρνς από την κυβέρνηση.

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι δεν έχει ενοχλήσει η συμπεριφορά του κ.Μπέρνς ενώ άσκησε κριτική στον Απόστολο Κακλαμάνη λέγοντας ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε με κόμπλεξ με τους Αμερικανούς με τους οποίους οι σχέσεις μας είναι άριστες εώς εξαιρετικές.

    Χθες ο κ.Κακλαμάνης είχε προτρέψει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να μαζέψει τον Νίκολας Μπέρνς, γιατί συμπεριφέρεται σαν ανθύπατος.

    Οι αμερικανοί πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε χώρα υποτακτική και ένα ακόμη αστέρι στην σημαία τους, δήλωσε στον Αntenna, ο Κίμων Κουλούρης.

    [03] Καραμανλής-Διαγραφέντες

    Αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων στη Νέα Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένου και του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ, κ.Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπιά"

    [04] Δυτικοευρωπαική Ενωση

    Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν με καλοπροαίρετο διάλογο δήλωσε σήμερα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Ισμαήλ Καρανταγί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τον Ελληνα αρχηγό Αθανάσιο Τζογάνη να επισκεφτεί την Αγκυρα.

    Σήμερα το απόγευμα ολοκλήρωνεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος η Σύνοδος των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων της Δυτικοευρωπαικής Ενωσης με αντικείμενο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Δυτικοευρωπαικής Ενωσης.

    [05] Στην Αθήνα ο Πολωνός πρόεδρος

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πολωνός πρόεδρος . Ο κ. Βαζνιέφσκι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργί Εξωτερικών και έλαβε την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Πολωνίας για ένταξη στη Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.

    [06] ΔΕΗ Φλώρινας

    Να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το ζήτημα της κατασκεύης της Μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, ζητούν οι βουλευτές του Συνασπισμού, κ.Αποστόλου και Δραγασάκης με επιστόλη - έκθεση προς τον πρόεδρο της επιτροπής εμπορίου, Νίκο Ακριτίδη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:05:53

    [07] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ

    Μάχη για τη ζωή δίνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

    Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τη νύχτα και στο σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη.

    Η διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε στη Μονή Πετράκη εξέφρασε τη συμπάθειά της και αποφάσισε να επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο στο νοσοκομείο οι μητροπολίτες Κίτρους Αγαθόνικος και Σερρών Μάξιμος. Επίσης απέριψε το αίτημα του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου, για εξαίρεση του μητροπολίτη Μεσσηνίας και άλλων Συνοδικών που διενεργούν προανάκριση για την πολυσυζητημένη συνέντευξή του στο Πεντχάουζ.

    [08] Αστυνομικό δελτίο

    Επτά εκατομμύρια δραχμές ήταν τελικά η λεία των δυο ένοπλων που εισέβαλαν το πρωί στην Τράπεζα Εργασίας στη Λεωφόρο Λαμπράκη 123, στον Κορυδαλλό.

    Νεκρος βρεθηκε στις 10.15 το πρωι σε δωματιο του ξενοδοχειου Αστορια , στην οδο Δεληγιωργη 32 στο κεντρο της Αθηνας, ο Γιωργος Κλαυδιανος, 28 ετων.

    Απο την Αστυνομια ο θανατος του αποδιδεται σε χρηση ναρκωτικων , αφου διπλα βρεθηκαν συνεργα χρησης ηρωινης.

    [09] Παραγραφή ποινών

    Με παραγραφή κινδυνεύουν περισσότερες απο χίλιες ποινές για αδικήματα που τελέσθηκαν το '92 και δεν εχουν εκδικασθεί σε δευτερο βαθμό.

    Με το θεμα θ'ασχολήθεί σήμερα, η Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετων Αθήνας.

    [10] Μαθητές-Πενθήμερη

    Αναχώρησαν τελικά το μεσημέρι με το πλοίο ΜΑΡΙΝΑ μετά από πολύωρη ταλαιπωρία στο λιμάνι του Πειραιά, 2000 μαθητές λυκείων της Αθήνας για την πενθήμερη εκδρομή τους στη Ρόδο.

    Οι μαθητές περίμεναν από τις 4 τα ξημερώματα στο λιμάνι, λόγω καθυστέρησης του πλοίου που αποδίδεται στο απαγορευτικό που υπήρχε το Σαββατοκύριακο και στην πρωινή ομίχλη στο Αιγαίο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:06:35

    [11] Κοσυφοπέδιο-ΟΑΣΕ

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Οργανισμού γιά την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Χαβιέρ Ρουπέρες ζήτησε σήμερα από το Βελιγράδι να εγκαταλείψει τα σχέδιά του γιά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος γιά την αποδοχή ή μή της ξένης διαμεσολάβησης στη διαδικασία επίλυσης της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    "Θα επιμείνω στις γιουγκοσλαβικές αρχές ότι πρέπει να ματαιώσουν το δημοψήφισμα, το οποίο δεν θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, αλλά θα απομακρύνει την προοπτική επίλυσης της κρίσης", δήλωσε στη Σόφια ο Ρουπέρες.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΑΣΕ, "είναι επείγουσα ανάγκη" οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και της αλβανικής κοινότητας να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αρχίσουν χωρίς όρους διαπραγματεύσεις, το συντομότερο, υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας.

    "Ο,τι είναι αποδεκτό και γιά τις δύο πλευρές είναι και για μας", τόνισε ο Ρουπέρες, σχολιάζοντας δήλωση που έκανε την προηγουμένη, επίσης στη Σόφια, ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, ο οποίος ευχήθηκε να αποκτήσει το Κοσσυφοπέδιο το καθεστώς μιας δημοκρατίας στους κόλπους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, όπως το Μαυροβούνιο.

    Ο Ρουπέρες υπογράμμισε ωστόσο "τις βασικές απαιτήσεις" της διεθνούς κοινότητας γιά μία "ευρεία αυτονομία" του Κοσσυφοπεδίου, αλλά εντός του εδάφους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

    "Μία νέα εδαφική διαίρεση θα οδηγήσει σίγουρα σε νέα αιματοχυσία και σε νέες συγκρούσεις", τόνισε. Στην Πρίστινα βρίσκεται από το μεσημέρι ο σέρβος πρόεδρος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος άρχισε συνομιλίες με αντιπροσώπους μειονοτήτων του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων Τσιγγάνοι, Τούρκοι και Μουσουλμάνοι.

    Γιά μία ακόμα φορά οι ηγέτες των Αλβανών αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Στο μεταξύ το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, επικαλούμενο ανακοίνωση των δικαστικών αρχών, μετέδωσε ότι οι έξι Αλβανοί που βρέθηκαν νεκροί χθες στο Κοσσυφοπέδιο ήταν επιχειρηματίες, "πιστοί στη Δημοκρατία της Σερβίας."

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι τα θύματα είχαν απαχθεί τρεις ημέρες νωρίτερα από ενόπλους που φορούσαν στολές καμουφλάζ και έφεραν εξοπλισμό και διακριτικά που χρησιμοποιεί ο στρατός της Αλβανίας. Οι έξι δολοφονήθηκαν από τρομοκρατικές συμμορίες αλβανών αυτονομιστών".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:06:59

    [12] Αλγερία-Σφαγές

    Φανατικοί ισλαμιστές σφαγίασαν συνολικά 35 πολίτες στην Αλγερία κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ανακοίνωσαν οι αλγερινές δυνάμεις ασφαλείας.

    Επίσημη ανακοίνωση των κυβερνητικών στρατευμάτων που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS αναφέρει ότι φανατικοί ισλαμιστές σφαγίασαν 27 χωρικούς στη πόλη Αζριού κοντά στο Οράν, στη δυτική Αλγερία, κι άλλους οκτώ πολίτες στην περιοχή Σίντι Χατζερές στην επαρχία Μσίλα, νοτιοανατολικά του Αλγερίου.

    Στο μεταξύ η φιλοκυβερνητική αλγερινή εφημερίδα "Authentique" γράφει ότι κυβερνητικά στρατεύματα έχουν σκοτώσει έως και 200 αντάρτες τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη δυτική Αλγερία και κάνουν επιδρομές σε θέσεις ανταρτών στην επαρχία Σίντι Μπελ Αμπες.

    "Σήμανε αμέσως συναγερμός, και οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους δράστες αυτής της δειλής και ανέντιμης πράξης", ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

    H εφημερίδα "Authentique" αναφέρει επίσης ότι ένας ηγέτης των ανταρτών έχει συλληφθεί. Αυτός ομολόγησε ότι έχει δει να σφαγιάζονται ή έχει σκοτώσει ο ίδιος τουλάχιστον 150 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών.

    Οι δυο χθεσινοβραδινές σφαγές έγιναν ενώ η μουσουλμανική αυτή χώρα προετοιμάζεται για τον εορτασμό αύριο της Γιορτής της Θυσίας --εορτάζεται η θυσία από τον Αβραάμ του γιού του, του Ισαάκ.

    Περισσότεροι από 1.300 πολίτες, μεταξύ των οποίων μωρά και έγκυες γυναίκες, έχουν σφαγιαστεί από τις 30 Δεκεμβρίου σε επιδρομές φανατικών ισλαμιστών στην Αλγερία.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:06:09

    [13] Σουηδία-Λοβοτομή

    Ενα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας στην Σουηδία.

    Πρόκειται για ντοκυμανταίρ, που θα προβληθεί σήμερα από την Σουηδική τηλεόραση και αφορά 4.500 Σουηδούς, ασθενείς και διανοητικά ανάπηρους, που υποβλήθηκαν την περίοδο 1944-1963 σε λοβοτομή, πολλές φορές χωρίς την συγκατάθεση των ιδίων ή των συγγενών τους.

    Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οι λοβοτομές αποτελούσαν τμήμα πειραμάτων για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να "θεραπευτούν" οι αλκοολικοί και οι εγκληματίες, γιατί μια τέτοια επέμβαση μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, επηρεάζοντας τις συναισθηματικές και διανοητικές ικανότητές του.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 18:10:37

    [14] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Υπουργική σύσκεψη έγινε στη Βουλή το μεσημέρι για την Ολυμπιακή.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί, Παπαδόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Γιαννόπουλος, Παπαντωνίου, Μαντέλης και Πρωτόππαπας.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και τα νέα δεδομένα μετά το τέλος του διαλόγου με τους εργαζομένους.

    Η αβεβαιότητα για τις πτήσεις της Ολυμπιακής έχουν οδηγήσει πολλούς επιβάτες να αναζητήσουν άλλους τρόπους μετακίνησης για τις ημέρες του Πάσχα.

    Επίσης πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής για να κάνει απολογισμό του διαλόγου με τους εργαζόμενους.

    [15] Ελενχοι στην αγορά λόγω Πάσχα

    Εφόδους στην αγορά κάνουν οι ράμπο της εφορίας, εν' όψει των εορτών του Πάσχα. Αρχισαν ελέγχους σε κρεοπωλεία και οπωροπωλεία, προκειμένου να περιορίσουν τα κρούσματα αισχροκέρδειας. Την ίδια ώρα το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους πολίτες να κάνουν μποϋκοτάζ σε προϊόντα που παρουσιάζουν αδικαιολογήτως αυξημένες τιμές.

    [16] Περικοπές στις συντάξεις

    Περικοπές στις συντάξεις και επιπλέον φορολόγηση για όσους συνταξιούχους εργάζονται προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

    Το νομοσχέδιο θα φέρει τα πάνω-κάτω και στις εργασιακές σχέσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Οι τελευταιες λεπτομερειες του νομοσχεδιου θα συζητηθουν σημερα κατά τη διάρκεια συσκεψης της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας.

    Στα όρια της φτώχειας ζουν 8 στους 10 συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 130 χιλιάδες δραχμές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο συνεδριο των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με παράλληλη μείωση των συντάξεων.

    [17] Πρόστιμα στα αυθαίρετα

    Η επιβολή προστίμων για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, που προβλέπει σχέδιο προεδρικού... διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Οσοι έχουν αυθαίρετα θα πρέπει να καταβάλλουν από 100 χιλιάδες έως 60 εκατομμύρια δραχμές, για να νομιμοποιήσουν τα κτίσματά τους.

    Οσοι δεχθούν να πληρώσουν θα μπορούν να εξοφλήσουν το πρόστιμο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις.

    [18] Α.Φ.Μ

    Θέμα χρονου είναι η υποχρεωτική αναγραφή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για καταθέσεις, επιταγές και συναλλαγματικες ανεξαρτητως ποσού. Παράλληλα Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και υπουργείο Ανάπτυξης καταλήγουν στους καταχρηστικούς όρους για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

    [19] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,29%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2129,08 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 62 δισεκατομμύρια 529 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 09-Apr-98 15:44:22
    Παραμένει και την Τετάρτη, ζεστός και υγρός ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί.

    Στη Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη με ομίχλες κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονικη, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 23 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 09-Apr-98 15:44:06

    Η περιορισμένη ορατότητα και οι πρωϊνές ομίχλες ακόμη και πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές θα είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία του καιρού για 3-4 ημερες ακόμα και ιδιαιτερα το επόμενο 24ωρο. Παράλληλα με τους νότιους ανέμους και τις σχετικά υψηλά θερμοκρασίες το νέφος θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.

    Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή ο καιρός παραμένει ζεστός και υγρός με αραιή συννεφιά, που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο στα Βορειοδυτικά.

    Οι νότιοι άνεμοι διατηρούνται, πιο ενισχυμένοι, φθάνοντας τα 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη και τα 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στα νησιά στους 23 με 24 βαθμούς και στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 27 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 7 April 1998 - 20:58:09 UTC