Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-03-19

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μέτρα για την εξυγίανση της Ολυμπιακής

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ρέππας-Ολυμπιακή
  • [02] Η μάχη της Αθήνας
  • [03] Τσοχατζόπουλος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ακης Πάνου
  • [05] Δασοπυρόσβεση
  • [06] Συνέλευση Πρυτάνεων
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κόσοβο-Διαδηλώσεις
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Κλίντον-Δημοσκόπησεις
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Βραβεία Οσκαρ
  • [11] Αποθέματα νερού
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Χρηματιστήριο
  • [13] Πανωτόκια
  • [14] Αγορά Ι.Χ
  • [15] Συντάξεις
  • [16] ΑΣΕΠ-Προσλήψεις
  • [17] ΟΤΕ-Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μέτρα για την εξυγίανση της Ολυμπιακής

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:55:16
    Νέο στρατηγικό σχέδιο, που θα εξοικονομεί στην Ολυμπιακή 50 δισεκατομμυρια ετησίως για τα επόμενα 5 χρόνια μπορεί να σώσει τον εθνικό μας αερομεταφορέα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης, ο οποίος παραδέχθηκε τις κυβερνητικές ευθύνες στην αποτυχία του τελευταίου προγράμματος εξυγίανσης.

    Για να επιβιώσει η Ολυμπιακή, είπε, θα πρέπει να αλλαξει το πρόσωπό της απέναντι στον πολιτη να αναδιαρθωθουν τα δρομολογια βασει της ζητησης, να μηδενισθουν οι καθυστερησεις, να βελτιωθει η εμπορικη πολιτικη, αλλα και να δημιουργηθουν στρατηγικες συμμαχιες.

    Τα μέτρα για τον εθνικό αερομεταφορέα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, προβλέπουν διάθεση του 10 τοις εκατό των μετοχών στους εργαζομένους, μείωση των εποχικών υπαλλήλων και αύξηση της απασχόλησης των ιπταμένων συνοδών. Οι κυβερνητικές εισηγήσεις θα τεθούν επί τάπητος στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιαρείας και θα αρχίσει διάλογος με τους εργαζομένους, που ήδη αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Εντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές προκαλεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα αλλαγών, που -όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ-προβλεπει εξυγίανση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ, μετοχοποίηση της Δημόσιας Επιχείρισης Πετρελαίου, της ΕΥΔΑΠ και άλλων πέντε ΔΕΚΟ, καθώς και την πώληση των Τραπεζών Μακεδονίας-Θράκης, Ιονικής, Κρήτης και Κεντρικής Ελλάδας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:21:13

    [01] Ρέππας-Ολυμπιακή

    Υπήρξαν κυβερνητικές ευθύνες για την αποτυχία του προγράμματος εξυγίανσης της Ολυμπιακής, παραδέχθηκε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ. Ρέππας έκρινε θετική ως ενθουσιώδη την αντίδραση της αγοράς στην υποτίμηση της δραχμής και στην εισαγωγή του εθνικού μας νομίσματος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών.

    Οπως επεσήμανε υπήρξε εισροή συναλλάγματος ύψους 1,5 έως 1,8 δις δολλάρια και αύξηση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδας κατά 1,5 δις δολλάρια και επεσήμανε την άνοδο των τιμών του Χρηματιστηρίου κατά 14% καθώς και την ανάκαμψη της αγοράς των ομολόγων.

    [02] Η μάχη της Αθήνας

    Πρωτοβουλίες παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Ανακοίνωσε τη δημιουργία συστήματος τηλεειδοποίησης που θα συνδέει τις κατοικίες ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων με τα πλησιέστερα αστυνομικά τμήματα.

    Την δική της πρόταση για ένα νέο σύστημα ελεχγόμενης στάθμευσης για την Αθήνα παρουσίασε όμως σήμερα και η Μαρία Δαμανάκη.

    Η κα.Δαμανάκη τόνισε ότι η Αθήνα το τελευταίο διάστημα ζει σε κατάσταση κρίσης που οφείλεται στην κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής ελεχγόμενης στάθμευσης εξ' αιτίας των πράξεων και παραλείψεων του Δήμου Αθηναίων. Το σύστημα που εφάρμοσε ο Δήμος δεν ήταν ούτε κάν απομίμιμη ελεχγόμενης στάθμευσης αλλα ένα μέσο είσπραξης μέσα από το κέρδος του εργολάβου, είπε χαρακτηριστικάα η κα Δαμανάκη.

    [03] Τσοχατζόπουλος

    Η δημιουργία πολυεθνικής δύναμης που θα αναλάβει το χειρισμό των κρίσεων στη Βαλκανική θα συζητηθεί σύντομα σε συνάντηση που θα έχουν οι υφυπουργοί άμυνας και υπαρχηγών ΓΕΕΘΑ των κρατών της περιοχής περιλαμβανομένης και της Τουρκίας.

    Τη σχετική πρόταση για τη συνάντηση διατύπωσε ο Βούλγαρος Υπουργός Αμυνας, Georgi Ananiev, που έγινε δεκτός στο Πεντάγωνο από τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

    Τη διοργάνωση θα αναλάβει η η Αλβανία και σε περίπτωση αδυναμίας η Βουλγαρία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:20:16

    [04] Ακης Πάνου

    Δεν ήθελα να σκοτώσω το Γιαλαμά, μόνο να τον φοβίσω για να φύγει από το σπίτι μου και τη ζωή του παιδιού μου, είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του στο Κακουργιοδικείο Καβάλας, ο Ακης Πάνου.

    [05] Δασοπυρόσβεση

    Στο πυροσβεστικό σώμα ανατίθενται- με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή- η ευθύνη καί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την καταστολή των πυρκαγιών στις δασικές εκτάσεις.

    Με άλλη ρύθμιση προβλέπεται ότι όσα εναέρια καί επίγεια μέσα έχει στη διαθεσή του το υπουργείο Γεωργίας, θα πρέπει να δοθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

    Παράλληλα, αυξάνεται το προσωπικό με προκήρυξη διακοσίων θέσεων αξιωματικών καί 1.800 πυροσβεστών.

    [06] Συνέλευση Πρυτάνεων

    Η εφαρμογή ενός ενιαίου προγράμματος στα πανεπιστήμια των Μεσογειακών χωρών είναι ο στόχος της γενικής συνέλευσης των Πρυτάνεων των Μεσογειακών Πανεπιστημίων που θα αρχίσει στις 27 του μήνα, επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

    [07] Αστυνομικό δελτίο (18/03/98)

    Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα στην Θεσσαλονίκη,με ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και διαρρηκτών, αλλα και με κινητοποίηση των ΕΚΑΜ. Ολα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για διάρρηξη.

    Οι αστυνομικοί που κατεφθασαν στο διαμέρισμα της οδού Αισχύλου, δέχθηκαν τα πυρά των δυο διαρρηκτών οι οποιοι ήταν ακόμη μέσα. Οι ανδρες της αστυνομιας ζητησαν τη συνδρομη των ΕΚΑΜ,αποκλειοντας τις εξοδους διαφυγής. Ομως οι διαρήκτες κατορθωσαν να περασουν απο τον ημιόροφο στον ακάλυπτο και εξαφανίσθηκαν.

    Σπείρα παραχαρακτών, η οποία ήταν έτοιμη να ρίξει στην αγορά 180εκατομμύρια δρχ. εξαρθρώθηκε μετά από έφοδο της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε διαμέρισμα στη Λεωφόρο Συγγρού 132

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 45χρονο, Διονύση Βάδεν, ο οποίος με ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή και με έγχρωμο εκτυπωτή κατασκεύαζε πλαστά χαρτονομίσματα των 5.000, 10.000 δρχ. και των 100 δολλαρίων.

    Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι μαζί με άλλα άτομα διέθεσε στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 33εκατομμυρίων δρχ.

    Θύματα απάτης, υποστηρίζουν ότι έπεσαν εικοσιένας Ελληνοπόντιοι που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους τους σε δύο επιχειρηματίες, για να παίξουν στο Χρηματιστήριο.

    Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παρέδωσαν 150 εκατομμύρια στους Νικόλαο Αντωνόπουλο καί Θρασύβουλο Κυριακίδη, χωρίς να πάρουν καμμία απόδειξη, με αποτέλεσμα να αναζητούν τα χρηματά τους.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:21:01

    [08] Κόσοβο-Διαδηλώσεις

    Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήλθαν να υπενθυμίσουν σ`όλους ότι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει τελειώσει, παρότι τις τελευταίες ημέρες είχαν πάρει τη σκυτάλη από τους στρατιώτικούς οι διπλωμάτες.

    Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Πρίστινα, όπου η συγκέντρωση έληξε χωρίς επεισόδια. Ομως στην πόλη Πετς η διαδήλωση ήταν βίαιη. Αφορμή στάθηκε και πάλι η στάση της σερβικής αστυνομίας που άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτων με συνέπεια να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και πέντε να τραυματισθούν.

    Την ίδια ώρα ο αμερικανός απεσταλμένος στην περιοχή, Ρόμπερτ Γκέλμπαρτ έδινε ελπίδες για την έναρξη διαλόγου, λέγοντας πως ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα πρόκειται να συστήσει ομάδα συμβούλων του που θα αναλάβουν τη διαπραγμάτευση με το Βελιγράδι.

    Λίγες ώρες αργότερα δόθηκε η απάντηση από τη σερβική πλευρά, δια στόματος του προέδρου της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων του Κοσσυφοπεδιου, να αρχίσουν διάλογο χωρίς όρους με το Βελιγράδι. Ο σέρβος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι εγγυητής του διαλόγου θα είναι ο ίδιος και χαρακτήρισε επιζήμια την αποχή των Αλβανών από τις συνομιλίες.

    Εγγυήσεις που δόθηκαν υπό την πίεση της Ουάσιγκτον, που δια της υπουργού εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιτ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν συμπληρωματικές κυρώσεις στο Βελιγράδι εάν δεν σταματήσει η καταπίεση των Κοσοβάρων.

    Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών προσκρούει όμως στην άρνηση της Ρωσίας και στην απροθυμία της Κϊνας να υποστηρίξουν τη λήψη σχετικής απόφασης στον ΟΗΕ, όπου το θέμα εξετάσθηκε χθες από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:24:08

    [09] Κλίντον-Δημοσκόπησεις

    Εμφανώς ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος Κλίντον από τις δημοσκοπήσεις και τη στρατηγική που ακολουθεί οι συμβουλοί του για να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες για ροζ σκάνδαλα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η Κάθλιν Γουϊλι που μετά τα γράμματα προς τον πρόεδρο και το βιβλίο που ετοιμαζόταν να εκδόσει σε μία προσπάθεια αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της εμφανίστηκε και μία νέα μάρτυρας υπερασπίσεως του Κλίντον. Μια φίλη της πρώην εργαζομένης στο Λευκό Οίκο, Καθλίν Γουίλει, δήλωσε σε έγγραφη μαρτυρική κατάθεση που δώθηκε χθές στη δημοσιότητα οτι είπε ψέμματα μετά απο παράκληση της Γουίλει για να στηρίξει τις κατηγορίες της τελευταίας ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά απο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον.

    Η Τζούλι Χάιατ Στίλ, αναφέρει σε δήλωση της που φέρει ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου, ότι η Γουίλει της ζήτησε να πεί ψέμματα στο δημοσιογράφο του περιοδικού "Νewsweek", Μάικλ Αιζίκοφ, το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1997, σχετικά με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά της Γουίλει αμέσως μετά το επεισόδιο με τον Κλίντον,που φέρεται να έγινε το Νοέμβριο του 1993. Η ένορκη κατάθεση της Στίλ παραδώθηκε στους συνηγόρους του Κλίντον στο πλαίσιο της υπόθεσης Πόλα Τζόουνς και δώθηκε στη δημοσιότητα από το δικηγόρο της.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:20:29

    [10] Βραβεία Οσκαρ

    Η νύχτα τής 23ης Μαρτίου πλησιάζει.

    Οί περισσότεροι από τούς ανθρώπους πού βλέπετε νά περιμένουν υπομονετικά, αναγκάσθηκαν νά περάσουν τήν νύχτα τους έξω από τήν Ακαδημία Κινηματογράφου, ώστε τό επόμενο πρωί νά βρίσκονται στήν κεφαλή τής ουράς γιά νά αγοράσουν καλό εισιτήριο, η κουπόνι προτεραιότητας όπως λέγεται.

    Τό οποίο καλό κουπόνι προτεραιότητας αντιστοιχεί σέ προνομιούχο θέση.

    Καί τί σημαίνει προνομιούχος θέση.

    Βρίσκεσαι στήν πρώτη σειρά, ακριβώς πίσω από τά σκοινιά, στήν είσοδο τής Ακαδημίας καί στέκεσαι σέ απόσταση αναπνοής από τούς αστέρες τού Χόλιγουντ, πού εισέρχονται στήν αίθουσα καί χαιρετούν τούς θαυμαστές τους.

    Οπως είναι φυσικό οί περισσότεροι από τούς συνωστιζόμενους στίς ουρές, ήταν οπαδοί τής ταινίας Τιτανικός, πού θεωρείται τό αδιαφιλονίκητο φαβορί γιά τό Οσκαρ καλύτερης ταινίας όπως καί γιά άλλα δεκατρία βραβεία.

    Οί μικροέμποροι βρήκαν τήν ευκαιρία νά πουλήσουν στούς ξενυχτισμένους οπαδούς τής Εβδομης Τέχνης, εκατοντάδες μπλουζάκια τής θρυλικής ταινίας τού Τζέιμς Κάμερον.

    Ομως μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε καί στούς οίκους μόδας καθώς όλες οί στάρ τού Χόλιγουντ πού θά παραβρεθούν στήν μεγάλη βραδυά, πρέπει νά αποφασίσουν ποιά τουαλέτα θά φορέσουν γιά νά κερδίσουν τουλάχιστον τίς εντυπώσεις άν δέν κερδίσουν κάποιο όσκαρ.

    [11] Αποθέματα νερού

    Οι επιστήμονες που μετέχουν στη διεθνή διάσκεψη της Ουνέσκο για το νερό που άρχισε σήμερα στο Παρίσι προειδοποιούν ότι εάν δεν ληφθεί κανένα μέτρο, το 2025 τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας θα υποφέρουν από δίψα.

    Οπως υποστηρίζουν, πρέπει να εξαληφθεί η ψευδαίσθηση που κυριαρχεί ότι το νερό είναι δώρο εξ' ουρανού, και κατά συνέπεια αποτελεί μια ανεξάντλητη πρώτη ύλη που παρέχεται σε όλους δωρεάν. Αν' αυτού πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση,διαφύλαξη και διάθεση του νερού για να μην διψάσουν σε λίγα χρόνια τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας. Θεωρητικά, το νερό καλύπτει τα 3/4 της επιφάνειας του πλανήτη μας,αλλά το κακό είναι ότι βρίσκεται στους ωκεανούς ή στους παγετώνες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

    Επιπλέον, αυτή η πρώτη ύλη είναι άνισα κατανεμημένη στον κόσμο: Δέκα χώρες, με επικεφαλής τη Βραζιλία, τη Ρωσία και την Κίνα, διαθέτουν το 60% των πόρων ενώ αντίθετα 232 εκατομμύρια άτομα από 26 χώρες, κυρίως στη Μέση Ανατολή, ζουν σε άγονα εδάφη όπου διεξάγονται λυσσαλέες μάχες για τον έλεγχο των ποταμιών και των φραγμάτων.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 18:19:59

    [12] Χρηματιστήριο

    Στα ύψη και σήμερα το Χρηματιστήριο, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα μετά την υποτίμηση της δραχμής.

    Με άνοδο 6,09%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.861,73 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 95 δισεκατομμύρια 637 εκατομμύρια δραχμές.

    [13] Πανωτόκια

    Με 138 ψήφους υπέρ έναντι 105 κατά, ψηφίστηκε το μεσημέρι από τη Βουλή η ρύθμιση για τα πανωτόκια που επιβάλουν οι τράπεζες.

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου ανακοίνωσε χθες ότι θα δώσει εντολή στις τράπεζες να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις διαγράφοντας ακόμη και μέρος του κεφαλαίου. Αρνήθηκε όμως αυτό να γίνει με νομοθετική ρύθμιση, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση.

    [14] Αγορά Ι.Χ

    Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία τα αυτοκίνητα που θα εκτελωνισθούν μέχρι τις 25 Μαρτίου θα εκτελωνισθούν με τις παλιές ισοτιμίες.

    Σύμφωνα με διευκρινήσεις επί της τροπολογίας που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, ότι από τις 16 εώς και τις 24 του μήνα ισχύουν οι παλαιές ισοτιμίες δραχμής-ξένων νομισμάτων για την επιβολή δασμών και φόρων κατά τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων.

    Ανάλογη προφορική εντολή είχε δώσει ο κύριος Δρυς στα τελωνεία από το πρωί.

    Η σημερινή ρύθμιση τροποποιεί την εώς τώρα θέση του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα υπολογιζόταν με βάση τις νέες ισοτιμίες ενώ ο Φ.Π.Α και τα έξοδα εκτελωνισμού με τις παλιές.

    [15] Συντάξεις

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας για την συνταξιοδότηση ούτε και των ασφαλιστικών εισφορών δήλωσε ο υφυπουργός Πρόνοιας, Νίκος Φαρμάκης.

    Οπως είπε δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάρει νέες αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει σε αυτά που έχει εξαγγείλει. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του μικρού πακέτου για συγχωνεύσεις ταμείων και άλλα και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές καλοκαιριού.

    [16] ΑΣΕΠ-Προσλήψεις

    Για διάθεση φαλκίδευσης και καταστρατήγησης του νόμου 2190 για τις προσλήψεις από τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, έκανε λόγο στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Μιχάλης Παπαδάκης.

    Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή, το '97 καλύφθηκαν 32.000 θέσεις μόνιμου και εποχιακού προσωπικού, οι περισσότερες απ' τις οποίες αφορούσαν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

    [17] ΟΤΕ-Χρηματιστήριο

    Αποφασίστηκε χθες η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του τρίτου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ, που θα φτάνει έως το 10%

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μετοχοποιηθεί συνολικά το 49% της επιχείρησης.

    Σε μερική μετοχοποίηση προχωρά και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 16:39:41
    Χαλάει τη Παρασκευή και πάλι ο καιρός και όπως αναφέρει η Ε.Μ.Υ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στην Αττική θα έχουμε καιρό βροχερό κυρίως μετά το μεσημέρι και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εώς 13 βαθμούς με 2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πιθανότητα να πέσουν χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εώς 9 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Thursday, 19-Mar-98 16:39:30
    Διαδοχικές ψυχρές εισβολές απο τα Βόρεια θα επηρεάζουν τις επόμενες 5-6 ημερες τον καιρό της χώρας μας. Ετσι, ύστερα απο την πρόσκαιρη βελτίωση, το επόμενο 24ωρο ο καιρός χαλάει και πάλι με κύρια χαρακτηριστικά το κρύο και τις παροδικές χιονοπτώσεις που θα ειναι πιο πολλές και έντονες το Σαββατοκύριακο, ενώ ενισχύονται και οι βόρειοι άνεμοι κυρίως την Κυριακή.

    Πιο αναλυτικά, το επόμενο 24ωρο στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει παροδική συννεφιά, με χιονόνερο ή χιόνι αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιασει σχετική βελτίωση. Στις Νότιες περιοχές περιμένουμε βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, αλλά μετά το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι με τάση στα Δυτικά και Βόρεια, σταδιακά να στραφουν σε βόρειους και να ενισχυθούν και η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα κυμαίνεται στα Βόρεια απο -2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 1 έως 13 και στο Αιγαίο απο 5 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα, μεχρι το μεσημέρι θα έχουμε συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη συνέχεια όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά θα υπάρχουν μονο λίγα συννεφα, σταδιακά όμως απο τα Βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονόνερο ή χιόνια, φαινόμενα τα οπόία μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και μάλιστα στα Κεντρικά και Βόρεια κατά τόπους θα είναι έντονα.

    Οι άνεμοι στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι βόρειοι 5 με 6 μποφώρ και στην υπόλοιπη δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο στα Βόρεια, όπου η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα πλησιάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

    Κακοκαιρία θα έχουμε την Κυριακή, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις που τοπικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου θα είναι έντονες, ενώ στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια παραμένουν βόρειοι 6 με 7 μπόφώρ και στην υπολοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση, θα πλησιάσει στους 5 με 6 βαθμούς στα Βόρεια και στους 10 με 11 στις άλλες περιοχές τής χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 19 March 1998 - 18:02:46 UTC