Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Νέα διάσταση στην τραγωδία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Προειδοποιητικές διαγραφές
  • [02] Βουλή-Πρόυπολογισμός
  • [03] Βουλή-πτώση αεροσκάφους
  • [04] Τουρκία-απέλαση Ελληνα διπλωμάτη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Σατανιστές
  • [06] Intercity
  • [07] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [08] Ωράριο καταστημάτων
  • [09] Παναγοπούλου
  • [10] Εγκλημα
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Βοσνία-Εκλογές
  • [12] Βοσνία-Κλίντον
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Αυστρία-Τουρκία
  • [14] Νεοναζί
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Αίγυπτος-Νταιάνα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Δημόσιες υπηρεσίες
  • [17] Παπαντωνίου
  • [18] Εκθεσή για την οικονομία
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [19] Αμβλώσεις
  • [20] SEX
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Νέα διάσταση στην τραγωδία

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 12:36:35
    Νέα διάσταση στην τραγωδία του Ουκρανικού αεροσκάφους, δίνει η αποκάλυψη ότι οι χάρτες της εταιρείας "Γέπενσεν" που χρησιμοποιούν διεθνώς οι πιλότοι, έχει δίπλα στην ένδειξη "προσέγγιση" το γράμμα R, που σημαίνει ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαθέτει ραντάρ προσέγγισης.

    Μιλώντας στον Antenna, ο πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών, Γιώργος Κασσαβέτης, επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχει στους χάρτες η ένδειξη, που -όπως είπε- ατυχώς έχει γραφεί εδώ και πολλά χρόνια και επαναλβάνεται σε όλους τους αναθεωρημένους χάρτες, χωρίς μέχρι στιγμής να διορθωθεί.

    Ο κ. Κασσαβέτης, πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός πιλότος, ορθώς ζήτησε την βοήθεια του ραντάρ προσέγγισης.

    Σχετικά με το στρατιωτικό ραντάρ, είπε ότι δεν ήταν απαραίτητη η χρησιμοποίησή του, διότι αξιοποιείται μόνον όταν δεν υπάρχει άλλο ραδιοβοήθημα και όταν δεν υπάρχει το σύστημα ILS, το οποίο, όμως, ήταν εν΄λειτουργία το μοιραίο εκείνο βράδι.

    Ο βουλετής της Ν.Δ, κ. Χειμάρας, δήλωσε στην ιδια εκπομπή, ότι υπάρχει πρόβλημα και στον κεντρικό σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα να μας βρίζουν οι ξένοι.

    Στο θέμα παρεμβαίνει και ο ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος δηλώνει ότι το τελευταίο εξάρτημα του ραντάρ προσέγγισης παρελήφθη την 1η Δεκεμβρίου 1997.

    Τα ραντάρ πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 300 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε στον Αntenna, ο καθηγητής Γεώργιος Σεργιάδης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει εναλλακτικές θέσεις για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα σταλούν σε στη Γερμανία για αποκωδικοποίηση και εξέταση, από ουδέτερους εμπειρογνώμονες, προκειμένου να μην υπάρξει αμφισβήτηση των στοιχείων.

    Την ίδια ώρα , βουλευτές της ΝΔ προτίθενται να καταθέσουν μυνητήρια αναφορά για αθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια.

    Η κυβέρνηση θα φέρει το θέμα της πτώσης του Γιάκοβλεφ στη Βουλή, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες βράδι στη Βουλή και επεκρινε τη Ν.Δ, καλώντας την να σκέφτεται -όπως είπε- περισσότερο τον τόπο και την Ελλάδα και λιγότερο το κομματικό της όφελος.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και τραγικά λάθη και έλλειψη πολιτικής ευθυξίας

    Εντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης εκτιλίσσεται η επόμενη σκηνή του δράματος όπου οι συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τα πτώματα των δικών τους, διαδικασία που είναι πολύ δύσκολη εξ΄ αιτίας της κατάστασης των πτωμάτων, όπως δήλωσε Αntenna, ο επικεφαλής των ιατροδικαστών Δημήτρης Ψαρούλης.

    Μέχρι στιγμής αναγνωρίστηκαν μόνον 12 από τα θύματα της τραγωδίας από τα οποία 5 παιδιά.

    Σήμερα θα γίνουν οι κηδείες των 5 αξιωματικών του C-130.

    Εν΄ τω μεταξύ "Οχι" στην εγκατάσταση του ραντάρ του αεροδρομίου του Ηρακλείου στην περιοχή της Αλικαρνασσού ψήφισε το Σάββατο, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 15:00:45

    [01] Προειδοποιητικές διαγραφές

    Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κηπουρός Κεδίκογλου και Γικόνογλου με απόφαση του πρωθυπουργού επειδή καταψήφισαν χθες επί μέρους κονδύλια του προϋπολογισμού.

    Μετά το τέλος της χθεσινής ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία της Βουλής επικροτεί την πολιτική της κυβέρνησης

    Η οικονομία βρίσκεται σε πορεία συνεχούς βελτίωσης.

    Οταν ο κύριος Σημίτης ρωτήθηκε για τις διαρροές της ψηφοφορίας, απάντησε μονολεκτικά - αύριο-.

    [02] Βουλή-Πρόυπολογισμός

    Με 163 ψήφους υπέρ εναντι 136 κατά ψηφίστηκε αργά χθές το βράδυ ο προυπολογισμός.

    Υπήρξαν 3 διαρροές από το ΠΑΣΟΚ - Ο Χρήστος Κηπουρός καταψήφισε τα κονδύλια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας εκφράζοντας την αντίθεσή του για την διαδικασία που ακολουθείται στην κατασκευή της Εγνατίας.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου δήλωσε ότι απέχει απο την ψήφιση των κονδυλίων του Υπουργείου Γεωργίας, Εθνικής Αμυνας και Οικονομίας θέσεις που εκλαμβάνονται με βάση το σύνταγμα ως ψήφος παρών.

    Ενώ ο Μόσχος Γικόνογλου καταψήφισε το κονδύλη του Υπουργειου Γεωργίας.

    Ναι, στον προυπολογισμό δήλωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής προσφάτως διαγραφής απο το ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Καρακώστας δήλωσε όμως παρών, στα κονδύλια των Υπουργείων Υγείας, Γεωργίας και Πολιτισμού.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή , απευθύνθηκε προς κάθε κατευθυνση αντιδρώντων, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την πολιτική της και σημείωσε πως όσοι εξαντλούνται σε κριτικές του προυπολογισμού και της οικονομικής πολιτικής, βλέπουν τα δέντρα και όχι το δάσος και δεν προχωρούν σε συνολικο πολιτικό απολογισμο.

    Προανήγγελε παράλληλα οτι η κυβέρνηση θα πάρει πρόσφατα μέτρα θωράκισης της δραχμής και των οικονομικών της επιτευγμάτων, παραδέχτηκε όμως οτι υπάρχουν προβλήματα όπως η ανεργία - η φτώχεια και η πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού.

    Δήλωσε ότι άν η χώρα παρεκλίνει απο την πορεία της εκείνοι που θα πληρώσουν θα είναι οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

    [03] Βουλή-πτώση αεροσκάφους

    Η κυβέρνηση θα φέρει το θέμα της πτώσης του Γιακοβλεφ στη Βουλή, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες, στη Βουλή.

    Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πορίσματα και στοιχεία για τις συνθήκες της πτώσης και συνεπώς τα όποια ερωτήματα θέτει η αντιπολλίτευση πέφτουν στο κενό.

    Εγινε μια πρωτοφανής κινητοποίηση για τα ελληνικά δεδομένα και ταυτόχρονα μια προσπάθεια από την αντιπολλίτευση να μηδενιστεί αυτό το γεγονός.

    Η Ν. Δ, πρέπει να σκέφτεται περισσότερο τον τόπο και την Ελλάδα και λιγότερο το κομματικό της όφελος.

    Την 1η Δεκεμβρίου του 97 έχουν παραληφθεί και τα τελευταία εξαρτήματα του ρανταρ προσέγγισης που πρόκειται να εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

    Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αntenna από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Μεταφορών Χαρη Καστανίδη, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν απαντήσεις γύρω απο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε επί θητείας του.

    Την ίδια ώρα, βουλευτές της Ν.Δ, ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου να καταθέσουν μυνητήρια αναφορά για αθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια.

    [04] Τουρκία-απέλαση Ελληνα διπλωμάτη

    Επανήλθε η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ" στο θέμα περί απέλασης έλληνα διπλωμάτη που συνελήφθη δήθεν για σχέσεις με το παράνομο κουρδικό κόμμα Πε Κα Κά.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε στον ΑΝΤ-1,πως το θέμα είναι ανύπαρκτο και πρόσθεσε πως εάν η Αγκυρα προχωρήσει σε απέλαση,η Αθήνα θα απαντήσει με αναλογη απέλαση.

    Εν τω μεταξύ, συνελλήφθη στα κατεχόμενα, κρατούμενος των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στη βόρεια Κυπρο,παραμένει ο 24χρονος Σπύρος Λίλης απο τη Λάρισα,ο οποίος συνελήφθη χθες όταν πέρασε με φίλο του κατά λάθος την πράσινη γραμμή,και εισήλθε στα κατεχόμενα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 15:49:16

    [05] Σατανιστές

    Αμετανόητους δολοφόνους χαρακτήρισε τον Ασημάκη Κατσούλα και τον Μανωλη Δημητροκάλλη, ο Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

    Ο Εισαγγελέας, κ.Μαλακάσης ζήτησε την ενοχή και των τριών μαζί με τη Δήμητρα Μαργέτη και πρόσθεσε ότι είχαν σκηνοθετήσει τα περί σατανισμού για να προσδώσουν σκοτεινή γοητεία στα εγκλήματά τους.

    Ο Εισαγγελέας συμφώνησε, με την πρωτόδικη απόφαση για τα δυό φορές ισόβια στους Κατσούλα και Δημητροκάλλη, ενώ πρότεινε την ενοχή της Δήμητρας Μαργέτη για απλή συνέργεια στα δύο εγκλήματα της Γαρυφαλλιάς Γιούργα και της Δώρας Συροπούλου, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

    Η απόφαση αναμένεται την Τρίτη.- Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

    [06] Intercity

    Ταλαιπωρία και σήμερα για όσους ταξιδεύουν με τραίνο προς Λάρισα - Θεσσαλονικη.

    Η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή στο σημείο εκτροχιασμού του Ιντερσίτυ κοντά στο Λιανοκλάδι. Τα τραίνα φθάνουν μέχρι τον Μπράλο και απο εκεί μεταφέρονται με πούλμαν οι επιβάτες στο Λιανοκλάδι για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    Οι τεχνικοί του ΟΣΕ θα επιχειρήσουν σήμερα να επαναφέρουν στις γραμμές την αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε.

    [07] Δημόσιοι υπάλληλοι

    Τρία μέτρα φωτιά για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει ο νέος κώδικας.

    Βάζει ψαλίδι στις υπερωρίες, πόθεν έσχες και προβλέπει ακόμη και απόλυση για εκείνους που έχουν μειωμένη αποδοτικότητα και απουσιάζουν αδικαιολόγητα απο την εργασία τους.

    [08] Ωράριο καταστημάτων

    Εορταστικό ωράριο στην αγορά και οι έμποροι ευελπιστούν ότι η κίνηση θα τονωθεί.

    Τα καταστήματα σήμερα, αύριο και την παραμονή των Χριστουγέννων θα παραμείνουν ανοιχτά απο το πρωί έως το βράδυ.

    [09] Παναγοπούλου

    Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα η δικαστική διαμάχη της Βάσιας Παναγοπούλου με τον Απόστολο Δοξιάδη.Καταθέτοντας νωρίτερα ως μάρτυρας ο γνωστός πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος , υποστήριξε ότι ήταν ανύπαρκτο το σχέδιο δολοφονίας του Δοξιάδη από την πρώην σύζυγό του.

    [10] Εγκλημα

    Σε Αλβανό, ανήκει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πτώμα του αγνώστου άνδρα που βρέθηκε δολοφονημένος χθες το απόγευμα κοντά στην χωματερή των Ανω Λιοσιων.

    Εν τω μεταξύ στο χώρο των αλλοδαπών οι αξιωματικοί της ασφαλείας αναζητούν και τον δράστη της δολοφονίας του συνταξιούχου, Γιώργου Μπούκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στο διαμερισμά του στο Μενίδι.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 15:00:32

    [11] Βοσνία-Εκλογές

    Ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού ``Σοσιαλιστικό Κόμμα - Γιουγκοσλαβική Αριστερά- Νέα Δημοκρατία ``είναι σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο νικητής του δεύτερου γύρου των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν χθές στη Σερβία.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιβιτσα Ντάτσιτς,ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς με καταμετρημένο το 98% των ψήφων έλαβε 2.185.218 ψήφους ή ποσοστό 59,80% ενώ ο αντίπαλος του ο υποψήφιος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόγισλαβ Σέσελι έλαβε 1.363.577 ψήφους η ποσοστό 37,24%.

    Ο Ιβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι οι ελογές πέτυχαν διότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν 50,52%.

    Στο επιτελείο του Ριζοσπαστικού κόμματος παραδέχθηκαν ότι ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους αλλά ο εκπρόσωπος του εκλογικού επιτελείου του Ριζοσπαστικού κόμματος Ντράγκαν Τοντόροβιτς απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα σε νοθεία και παρατυπίες που σημειώθηκαν κυρίως στην νότιο Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο. Ο Τοντόροβιτς δεν συμφώνησε με τις εκτιμήσεις των σοσιαλιστών για το ποσοστό συμετοχής και ανέφερε ότι οι εκλογές δεν ήταν έγκυρες επειδή σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία και με καταμετρημένο το 97,29% των ψήφων το ποσοστό συμμετοχής ήταν 49,21%.

    Οι Ριζοσπάστες κατήγγειλαν ότι η αστυνομία συνέλαβε 20 βουλευτές και παρατηρητές του κόμματος στο Κοσσυφοπέδιο τους οποίους δεν επέτρεψε να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και ισχυρίσθηκαν ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι ψήφισαν και για συγγενικά τους πρόσωπα.

    Οι σοσιαλιστές λοιπόν πανηγυρίζουν για την εκλογή του Μίλαν Μιλουτίνοβις στο αξίωμα του προέδρου της Σερβίας ενώ οι Ριζοσπάστες δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν ενστάσεις για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία στην επίσημη εφορευτική επιτροπή.

    [12] Βοσνία-Κλίντον

    Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον έφθασε σήμερα στο Σαράγεβο όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη Βοσνία.

    Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Μπιλ Κλίντον προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο στις 8 το πρωί (τοπική ώρα), με καθυστέρηση μισής ώρας εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

    Ο Μπιλ Κλίντον στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σαράγεβο θα συναντηθεί με την τριμερή συλλογική προεδρία της Βοσνίας. Από το Σαράγεβο ο αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί στην πόλη Τούζλα, στη βορειοανατολική Βοσνία, όπου θα βρεθεί κοντά στους περίπου 8500 αμερικανούς στρατιώτες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ.

    Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν λάθος που είχε ορισθεί χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Βοσνία και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ καταστρώνουν σχέδια για την παράταση της αποστολής της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 15:00:59

    [13] Αυστρία-Τουρκία

    Δριμύ κατηγορώ κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε στη Βιένη ο γραμματέας επί των διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Αλμπρεχτ Κόνεκνι, όσον αφορά το επίπεδο της δημοκρατίας στη χώρα αυτή και την πολιτική της απέναντι στους Κούρδους.

    "Ούτε το επίπεδο της δημοκρατίας (...) ούτε η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή δεν αντανακλούν την σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη",

    δήλωσε ο Κόνεκνι σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Ανάπτυξη και Πολιτική".

    Οσον αφορά τους Κούρδους, ο Κόνεκνι υπογράμμισε ότι " είναι λάθος να αποκαλούνται οι Κούρδοι μειονότητα γιατί στην πραγματικότητα η Τουρκία είναι χώρα με δύο έθνη.

    Η καταπίεση των Κούρδων είναι εντελώς απαράδεκτη", τόνισε ο Κόνεκνι.

    [14] Νεοναζί

    Μία νέα κασέτα, που παρουσιάζει πράξεις αναβίωσης του ναζισμού στα γερμανικά στρατόπεδα, αποκαλύφθηκε στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή Φόκους TV, και αποσπάσματά της προβλήθηκαν χθες βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Προ 7.

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εκπομπής " η κασέτα εστάλη αμέσως στο υπουργείο Αμύνης για να εξετασθεί".

    " Στην κασέτα παρουσιάζονται υπαξιωματικοί του στρατού και ένας δόκιμος, ντυμένος ωσάν Χίτλερ, να προσποιούνται σεξουαλικές επιθέσεις σε εβραίες γυναίκες, να χαιρετούν χιτλερικά και να τραγουδούν πολεμικά εμβατήρια", προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν, το οποίο όμως δεν αποκαλύπτει την πηγή της κασέτας και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε από το πρόγραμμα.

    Στο ίδιο κείμενο προστίθεται πως οι σκηνές που απαθανατίζονται στην κασέτα αποτελούν μέρος της ζωής στον στρατώνα, όπου τα ναζιστικά εμβατήρια και οι ομιλίες του Χίτλερ βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της εκπαίδευσης των στρατευσίμων.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας συνηγορούν ότι η κασέτα γυρίσθηκε στο στρατόπεδο Φραντς-Γιόζεφ Στραους στη Βαυαρία το 1991, επομένως "δεν πρόκειται για νέο κρούσμα" και δύο από τα τρία άτομα που παρουσιάζονται έχουν, ήδη από πολλού, οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

    Αντίθετα, τονίζει το υπουργείο, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ερευνών και, αφού αναγνωρισθεί, να διωχθεί διοικητικά και ποινικά, για νεοναζιστικές πράξεις, ο εικονολήπτης των απεχθών ετούτων σκηνών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 14:59:50

    [15] Αίγυπτος-Νταιάνα

    Στην Αίγυπτο η δημοσιοποίηση πλάνων της πριγκήπισσας Νταϊάνα με τη παραδοσιακή αραβική μαντήλα από την επίσκεψη της στην πατρίδα του Ντόντι Αλ Φαγιέντ το περασμένο καλοκαίρι αναβίωσε τα σενάρια περί δολοφονίας της από το βρετανικό κατεστημένο σε συνδιασμό με τις φήμες ότι ήταν έγκυος.

    Για το μουσουλμανικό ο δεσμός της Νταϊάνας με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε όλα τα στοιχεία ενός παραμυθιού.Το ενδεχόμενο όμως να είχε μείνει έγκυος με τον άραβα φίλο της ήταν κατι που δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει αποδεκτό από το αυστηρό πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ.Αυτό κάνει το μουσουλμανικό κόσμο να πιστεύει ότι το τραγικό δυστύχημα στη σύραγγα της Πον Ντ'Αλμά στο Παρίσι δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά μιά προσχεδιασμένη δολοφονία.

    Το σενάριο αυτό είχε πρωτοεμφανιστεί μιά μέρα μετά τον τραγικό θάνατο του ζευγαριού σε αιγυπτιακές εφημερίδες,που έγραψαν τότε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονταν πίσω από τη μοιραία σύγκρουση της Μερσεντές, προκειμένου να σωθεί η αξιοπρέπεια της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, καθώς δεν αποκλείετο η Νταϊάνα να αλλάξει θρήσκευμα και να γινόταν μουσουλμάνα.

    Εν τω μεταξύ έρευνα της εφημερίδας Τάϊμς του Λονδίνου δείχνει ότι ύστερα από το θάνατο της Νταϊάνας αυξήθηκε ιδιαίτερα στη Βρετανία η δημοτικότητα των μικρών ονομάτων των παιδιών της, Ουίλιαμ και Χάρι.

    Αντίθετα πολύ λιγότεροι γονείς αποφάσισαν να δώσουν στους γιούς τους το όνομα Κάρολος, σύμφωνα με μελέτη που έγινε με βάση τις περίπου 4.000 αγγελίες γεννήσεων που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα το 1997.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 14:59:12

    [16] Δημόσιες υπηρεσίες

    Αυστηρές εντολές προς όλους του διευθυντές του δημοσίου που διαχειρίζονται κονδύλια άνω των 50 εκατομμυρίων ,αναμενεται να δώσει σήμερα το υπουργείο οικονομικών, ώστε κάθε τρίμηνο να προϋπολογίζουν πιστώσεις, δαπάνες και οι επιχορηγήσεις.

    Οι εντολές αυτές , που στοχεύουν στην εξοικονόμηση 150 δισ. δρχ, θα δοθούν σε σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    [17] Παπαντωνίου

    Δύσκολα και τα επόμενα δύο εώς τρία χρόνια για μισθωτούς και συνταξιούχους σύμφωνα με την ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πρόυπολογισμού .

    Υπάρχει μεγάλη αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων και οι ονομαστικές αποδοχές που αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τον πληθωρισμό έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής της οικονομίας είπε ο κυριος Παπαντωνίου απευθύνοντας έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να είναι συγκρατημένοι στις εισοδηματικές διεκδικήσεις τους .

    Η πολιτική αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών θα μπορέσει να ξεκινήσει μετά από δύο εώς τρία χρόνια ενώ τώρα θα στηριχθούν τα νέα επίπεδα των αμοιβών στους μισθούς του Δημοσίου χωρίς να συνεχισθεί η ανοδική τάση των δύο, προηγουμένων ετών .

    Οπλα για την καταπολέμηση της σπατάλης ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι ο περιορισμός των προσλήψεων η κατάργηση και η συγχώνευση Δημοσίων φορέων. Παράλληλα προχωρούν οι μετοχοποιήσεις του ΟΤΕ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών καθώς και Δημοσίων Επιχειρήσεων, παράλληλα στο Χρηματιστήριο θα οδηγηθούν και Τράπεζες ενώ πολύ σύντομα προκηρύσσεται νέος διαγωνισμός για την Τράπεζα Κρήτης .

    [18] Εκθεσή για την οικονομία

    Είναι αναγκαίο ν΄ αλλάξει αμέσως το μείγμα της οικονομικής πολιτικής για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ομαλής εισόδου της Ελλάδος στην Οικονομική και νομισματική ενοποίηση.

    Αυτό τονίζει στην τετρα-μηνιαία έκθεση του, το ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και προτείνει:

    Πάγωμα όλων των δημοσίων δαπανών, ανακατανομή προσωπικού που εργάζεται σε δημόσιους Οργανισμούς και ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 15:00:09

    [19] Αμβλώσεις

    Η νέα μέθοδος αμβλώσεων μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στις γυναίκες - προκαλεί όμως και θύελλα αντιδράσεων σε όσους αντιτίθενται και θεωρούν τις αμβλώσεις απαράδεκτες.

    Η μέθοδος που εφαρμόζεται από το dr. Τζέρυ Εντουαρντς , διευθυντή του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Χιούστον του Τάξας διαρκεί μόλις δύο λεπτά. Οι θορυβώδεις και ακριβοί αναρροφητήρες που προκαλούσαν χαλάρωση των γεννητικών οργάνων αποτελούν παρελθόν. Μια απλή σύριγγα απορροφά το γονιμοποιημένο ωάριο μέσα σε 10 ημέρες από τη σύλληψη.

    Με νέα βελτιωμένα τέστ εγκυμοσύνης οι γυναίκες είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν έχουν συλλάβει εντός μιας εβδομάδας πολύ πριν τη συνηθισμένη καθυστέρηση της περιόδου.

    Με αυτή τη σύριγγα οι γιατροί δε χρειάζεται να περιμένουν 6 εβδομάδες για να κάνουν την επέμβαση ενώ στις γυναίκες μειώνεται το άγχος και η αγωνία.

    Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται από το 1994 , ενώ όλο και περισσότεροι αμερικανοί γιατροί θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή της.

    Για όσους αντιτίθενται στις εκτρώσεις αυτή η σχεδόν άμεση άμβλωση, που για πολλές έχει θεωρηθεί λανθασμένα ως μέθοδος αντισύλληψης, δε παύει να αποτελεί φόνο.

    Η σύντομη διάρκεια της πάντως και το γεγονός πως είναι τόσο απλή και γίνεται στις πρώτες ημέρες της σύλληψης έχει κάνει τους αμερικανούς να την αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

    [20] SEX

    Οι άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών που έχουν ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα ζουν περισσότερο απ'ό,τι εκείνοι που βαριούνται στο κρεββάτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα στη "Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση".

    Το πόρισμα αυτό είναι καρπός μιας έρευνας που ξεκίνησε το 1979 σε δείγμα 918 ανδρών ηλικίας από 45 ως 59 ετών που ζουν στο Κέρφιλι (νότια Ουαλλία) και σε πέντε γύρω χωριά.

    Οι επιστήμονες, για δέκα ολόκληρα χρόνια ανέλυσαν τη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και τη θνησιμότητα--κυρίως λόγω καρδιακών προσβολών.

    Με στόχο να εξασφαλίσουν τη στατιστική αξιοπιστία της έρευνάς τους, οι επιστήμονες συνυπολόγισαν για τα συμπεράσματά τους παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής (καρδιακά προβλήματα, επίπεδο χοληστερίνης, πίεση, κάπνισμα).

    Ενας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσε πως έχει τουλάχιστον δύο επαφές την εβδομάδα. Επίσης ένας στους τέσσερις δήλωσε πως έχει λιγότερο από έναν οργασμό το μήνα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι 50% μικρότερος για τους πρώτους απ'ό,τι για τους δεύτερους.

    Μετά τα αποτελέσματα αυτά, οι ερευνητές προτείνουν μια πανεθνική εκστρατεία που να διαφημίζει τις ευεργετικές συνέπειες του σεξ και υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εκστρατεία θα βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κοινό απ'ό,τι οι συνηθισμένες.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 12:27:03
    Λίγες νεφώσεις σήμερα σε όλη την χώρα κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο κυρίως στα νότια.

    Από το βράδυ όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Στην Αττική, λίγες νεφώσεις με παροδική βροχή το απόγευμα και θερμοκρασία στην Αθήνα εώς 16 βαθμούς.

    Συννεφιά με βροχή κατά περιόδους στην Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία στην πόλη εώς 8 βαθμούς.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 22-Dec-97 12:27:16
    Μετά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο καιρός θα μας αποζημιώσει αυτή την εβδομάδα.

    Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά καλός με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Ωστόσο το πρωί θα βρέξει για λίγο στα νοτιοανατολικά, αλλά γρήγορα και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στα Βόρεια τους 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, το βράδυ και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

    Την Τετάρτη, θα έχουμε πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά χωρίς να αποκλείεται να πέσουν λίγες ασθενείς βροχές, ενώ το πρωί θα σημειωθούν και πάλι τοπικές ομιχλες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φθάσει τους 8 με 9 βαθμούς στα Βόρεια και τους 15 με 17 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 22 December 1997 - 16:16:14 UTC