Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στο ψυγείο ο νόμος Σιούφα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Χόλμπρουκ
  • [02] Καποδίστριας
  • [03] Πάγκαλος:Συνάντηση Υπ.Εξωτερικών της Ε.Ε
  • [04] Σκανδαλίδης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Αστυνομικοί
  • [06] Θωρακίζεται το Πολυτεχνείο
  • [07] Πωληση όπλων σε Ελλάδα-Τουρκία
  • [08] Φρένο στο λιμάνι της Ραφήνας
  • [09] Θανατική ποινή
  • [10] Επιστρέφονται τα Ι.Χ
  • [11] Προσλήψεις
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Τουρκία-Ερμπακάν
  • [13] Αλβανία-``Κόχα Γιόν``
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [14] Παρατείνεται η αγωνία στον Περσικό
  • [15] Ορκίστηκε ο νέος πρεσης των ΗΠΑ στην Αθήνα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [16] Πάμπλο Πικάσο - Κρίστι'ς
  • [17] Ν.Αφρική-Πάρκο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [18] Σφίγγουν τα δάνεια οι τράπεζες
  • [19] Ενταση στις σχέσεις κυβέρνησης-συνδικάτων
  • [20] Σοφοκλέους
  • [21] Χονγκ Κονγκ-Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [22] Κρόιτσφελντ Γιάκομπ-Βρετανία
  • [23] Χοληστερόλη
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στο ψυγείο ο νόμος Σιούφα

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 11:27:48
    Η κυβέρνηση ακυρώνει τον νόμο Σιούφα για το Ασφαλιστικό, χάριν του κοινωνικού διαλόγου ,ενώ αναζητά κοινωνικό πρόσωπο για τον Προϋπολογισμό, που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

    Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και σε όσες συντάξεις είναι μικρότερες από 120 χιλιάδες δεν θα γίνονται κρατήσεις.

    Ανακοίνωσε ακόμη, ότι θα παραμείνει η τριακονταπενταετία χωρίς όριο ηλικίας στην συνταξιοδότηση, ενώ δεν θα ισχύσει και η μείωση της επικουρικής σύνταξης στο 20% της κύριας, που επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή απο την 1η Ιανουαρίου 1998.

    Ο πρωθυπουργός θα έχει στις σήμερα σύσκεψη με στόχο να αναζητηθούν περιθώρια για φορολογικές ή άλλες ελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό, ενώ με το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή, το βραδι το Εκτελεστικό Γραφείο και αύριο το υπουργικό Συμβούλιο.

    Χθες, η ΓΣΕΕ υπέγραψε το σύμφωνο εμπιστοσύνης στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, μετά απο θυελλώδη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου και με ισοψηφία, με αποτέλεσμα να μετρήσει διπλή η ψήφος του προέδρου.

    Την ίδια ώρα σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ΑΛΚΟ που δημοσιεύει η ΒΡΑΔΥΝΗ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό απο 57 έως 70 %,θεωρεί αποτυχημένη την κυβερνητική πολιτική στους τομείς της Παιδείας, , Υγείας, Οικονομίας και εθνικών θεμάτων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:35:47

    [01] Χόλμπρουκ

    Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Λήδρα Πάλλας στην Κύπρο η κοινή συνάντηση - Χόλμπρουκ- Κληρίδη- Ντενκτάς.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Χόλμπρουκ ανέφερε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στάσης από τις δύο πλευρές, πρόσθεσε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης ενώ ο Ραούφ Ντενκτάς σε δηλώσεις του χθες επανέλαβε τις απειλές του για ενσωμάτωση των κατεχομένων, σε περίπτωση που αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου στην Ε.Ε.

    Στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαίκης Ενωσης, ανέβαλε για τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου, τις αποφάσεις για τις σχέσεις με την Τουρκία. Αναβάλλεται, επίσης το Συμβούλιο Σύνδεσης. Πάντως οι 15 πλην της Ελλάδας, τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας στην Ευρωδιάσκεψη των προς ένταξη χωρών.

    [02] Καποδίστριας

    Στον Περιφερειάρχη Μακεδονίας πήγε σήμερα η συντονιστική επιτροπή Δημάρχων και Κοινοταρχών Θεσσαλονίκης κατά του σχεδίου "Καποδίστριας".

    Ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του νόμου των συνεννώσεων καθώς επίσης και για την πρόθεσή τους να διεξαχθούν δημοψηφίσματα στους δημηους και τις Κοινότητες του νομού για να εκφραστεί ο κόσμος υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου.

    Αρχη θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με δημοψηφίσματα που θα διεξαχθύν σε 8 Κοινότητες του νομού.

    [03] Πάγκαλος:Συνάντηση Υπ.Εξωτερικών της Ε.Ε

    Σε περίοδο σκληρών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο να πεισθεί η κυβέρνηση της Αγκυρας να προχωρήσει σε ορισμένα βήματα που θα επέτρεπαν την εξομάλυνση των σχέσεων της με την Ελλάδα και επακόλουθα τη βελτίωση των σχέσεων της με την Κοινότητα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από τη συζήτηση που είχαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια του γεύματος οι 15 υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα της Τουρκίας.

    Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις Βρυξέλλες ήταν η δήλωση προς το ΑΠΕ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου, του Λουξεμβούργιου υπουργού Εξωτερικών και προεδρεύοντος του Συμβουλίου κ. Πόος ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να προχωρήσει σε ορισμένα βήματα, προς την κατεύθυνση των αποφάσεων του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας. "Δεν είναι δυνατό να διεκδικεί η Τουρκία τη συμμετοχή της στη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη και παράλληλα να εμποδίζει την Ευρωπαϊκή πορεία μιας άλλης υποψήφιας χώρας, δηλαδή της Κύπρου" σημείωσε ο κ. Πόος περιγράφοντας το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχει τις επόμενες εβδομάδες η κοινοτική πλευρά με την Αγκυρα. Ανάλογες αναφορές υπήρξαν και από ορισμένες εθνικές αντιπροσωπείες, όπως της Ιταλίας, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε προς τον Τύπο ότι η Τουρκική πλευρά δεν φαίνεται μέχρι στιγμής διατεθειμένη να προχωρήσει σε μερικά βήματα καλής θελήσεως, ενώ ανάλογη άποψη εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Επίτροπος Χανς Bαν ντεν Μπρούκ, ο οποιος παρουσίασε τα συμπεράσματά του από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αγκυρα.

    Σε άλλο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Γερμανού και Βρετανού υπουργών Εξωτερικών οι οποίοι υποστήριξαν το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, εστω και υπό όρους που είναι αμφίβολο αν θα τους αποδεχόταν η τουρκική πλευρά, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γερμανικές προτάσεις.

    Αποκαλυπτικη πάντως του κλίματος που επικράτησε σήμερα στις Βρυξέλλες ήταν η απόφαση του Συμβουλίου να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για τις 24 Νοεμβρίου Συμβούλιο Συνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας αλλά να γίνει ένα δειπνο των 15 με τον Τούρκο ομόλογό τους κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις της Κοινότητας με την Τουρκία.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, μιλώντας προς τους Ελληνες δημοσιογράφους σημείωσε το "κλίμα απογοήτευσης" που επικρατεί στο Συμβούλιο λόγω της Τουρκικής αδιαλλαξίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελληνική πλευρά "δεν επιθυμεί να βλάψει τις σχέσεις της Τουρκίας με την Κοινότητα" αλλά αναμένει από την Τουρκική πλευρά να ανταποκριθεί θετικά στα όσα αναφέρει για τη βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα και την Ε.Ε. η κοινή θέση των 15 κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το θέμα των σχέσεων της Τουρκίας με την Κοινότητα "επι τη βάσει αρχών και όχι ως παζάρι με την Τουρκία". Ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε, επίσης, ότι σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των επιτροπών των σοφών αυτή θα μπορούσε να καταστεί εφικτή μόνο εφ όσον η Τουρκία αποφάσιζε να αποσαφηνίσει με επιστολή της επιτροπής της τις απόψεις της έναντι της ελληνικής επιστολής.

    Ο Ελληνας υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της συνάντησης Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη, σημειώνοντας ότι δεν προέκυψε κατι το ουσιαστικό, καθώς και για τα αποτελέσματα της Βαλκανικής συνόδου κορυφής την οποία, όπως ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, οι ομόλογοι χαρακτήρισαν ως θετικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προεδρεύοντος του Συμβουλίου κ. Πόος λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του σημερινού Συμβουλίου.

    [04] Σκανδαλίδης

    Αγωγή κατά των υπευθύνων του περιοδικού "ΜΕΝ" για τη δημοσίευση της φερόμενης ως επιστολής του προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατέθεσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Σκανδαλίδης ζητά 50 εκατομμύρια δραχμές ως αποζημίωση για ηθική βλάβη τα οποία όπως είπε θα διαθέσει στο ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου", ενώ κατήγγειλε ότι η επιστολή είναι χαλκευμένη και πλαστή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:31:19

    [05] Αστυνομικοί

    Για πάταξη των σταγονιδίων που βρίσκονται στους κόλπους της αστυνομίας έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, με αφορμή τη συμμετοχή αστυνομικών της Θεσσαλονίκης σε φιλοχουντικές εκδηλώσεις.

    Χθες, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο Διοικητής των ΜΑΤ, Σπύρος Κουτρουμάνης και ο διοικητής των ΕΚΑΜ, Νικόλαος Κελίδης, ενω σε εξέλιξη βρίσκεται η διοικητική εξέταση για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

    Εν τω μεταξύ, τα προεδρία τις Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών και της Ενωσης Αττικής πραγματοποιούν ολοήμερη διαμαρτυρία για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, έξω από τη Βουλή και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στην Αλεξάνδρας.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιάννης Μακρής μιλώντας στον Αntenna, διερωτήθηκε γιατί το βίντεο με τις φιλοχουντικές εκδηλώσεις βγαίνει τώρα στη δημοσιότητα ενώ ήταν γνωστό το τελευταίο δίμηνο.

    [06] Θωρακίζεται το Πολυτεχνείο

    Θωρακίζεται το Πολυτεχνείο εν΄όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και συνεργεία τοποθετούν ειδικές προστατευτικές κατασκευές στο κτίριο, ώστε να το προφυλάξουν από τις επιδρομές και τις καταστροφές.

    [07] Πωληση όπλων σε Ελλάδα-Τουρκία

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα την πιθανή πώληση προς την Ελλάδα επτά ελικοπτέρων Τύπου CHINOOK CH-47D, με φέρον 28 πολυβόλα Μ60 και 8 Μ2, συνολικής αξίας 376 εκατομμυρίων δολαρίων.

    "Αυτά τα ελικόπτερα θα προσφέρουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μια βελτιωμένη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού και φορτίου τόσο για στρατιωτικούς όσο και ανθρωπιστικούς λόγους" τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου που επισημαίνει ότι οι κύριοι κατασκευαστές των ελικοπτέρων αυτών θα είναι η Boeing και η Allied Signal Aerospace Inc.

    Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης την πιθανή πώληση στην Ελλάδα 30 πυραύλων ATACM ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι πύραυλοι αυτοί προστίθενται στους 41 ATACMs των οποίων η πώληση έχει ήδη αποφασισθεί από τον Ιούλιο του 1996. Τους πυραύλους ATACM κατασκευάζει η Lockheed Martin.

    Τέλος, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε και την πιθανή πώληση προς την Τουρκία τεσσάρων συστημάτων ραντάρ τύπου AN/TPQ-36 FIREFINDER που κατασκευάζει η Hughes Aircraft, ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση αυτή θα ενισχύσει τη αποτελεσματικότητα ανάλογων συστημάτων ραντάρ που αγόρασε η Αγκυρα στο παρελθόν.

    [08] Φρένο στο λιμάνι της Ραφήνας

    Φρένο βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις αποφάσεις των υπουργείων Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, για προέκταση του λιμανιού της Ραφήνας, μετά από προσφυγή του Δήμου.

    [09] Θανατική ποινή

    Την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών ζητούν 55 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έξι του ΠΑΣΟΚ με επιστολή προς την επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος.

    Νομοθετική ρύθμιση για περιπτώσεις απεξαρτημένων τοξικομανών, ώστε ν' αποφεύγεται η παρερμηνεια του νόμου για τα ναρκωτικά προανήγγειλε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

    Εν τω μεταξύ, μετά τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Παναγιώτης Δημόπουλος, με δηλώσεις του αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Γιαννόπουλου για ανεπιρεπτες παρεμβάσεις,στο εργο της Δικαιοσύνης..

    Ο ιατροδικαστής απεφάνθη χθες ότι ο Γιωργος Πουρσανίδης, είναι όντως απεξαρτημένος,αλλά ζητησε να μεταφερθεί σε ιατρικό κέντρο για περισσότερες εξετάσεις.

    [10] Επιστρέφονται τα Ι.Χ

    Αρχισε η επιστροφή των αυτοκινήτων που δημεύθηκαν από τα αλκοτέστ.

    Το πρώτο αυτοκίνητο επιστράφηκε στον Ευθύμιο Ζαχαριά που είχε συλληφθεί το καλοκαίρι να έχει στο αίμα του περισσότερο αλκοόλ από τα επιτρεπόμενα όρια, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε δόλος.

    [11] Προσλήψεις

    Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο νέος Πανελλήνιος Διαγωνσιμός για την πρόσληψη 2353 υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών την Αγροτική Τράπεζα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων αρχίζει την Πέμπτη 20 /11

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:32:06

    [12] Τουρκία-Ερμπακάν

    Το στυγερό πρόσωπο του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας θα έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου ο ισλαμιστής ηγέτης Νετζμετίν Ερμπακάν, όταν θα παρουσιασθεί για να υπερασπισθεί το δικό του Κόμμα της Ευημερίας (Ρεφάχ), το οποίο αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανατροπής του καθεστώτος.

    Στενοί βοηθοί του πρώτου ισλαμιστή πρωθυπουργού στην ιστορία της Τουρκίας, και ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση, δήλωσαν πως ο Ερμπακάν θα παραστεί προσωπικά για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το κόμμα του υπονομεύει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.

    'Οπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, "στις δημοκρατίες τα κόμματα δεν μπορούν να καταργούνται για τα πιστεύω τους, επομένως ο Ερμαπακάν θα πείσει το Σώμα. Εμείς δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία πράξη βίας, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει βία και δεν είμαστε μπλεγμένοι με την τρομοκρατία".

    Ο ίδιος προέβλεψε πως μετά τη δοκιμασία τούτη το κόμμα του θα επιστρέψει στις εκλογές δυνατότερο όσο ποτέ άλλοτε.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως στην περίπτωση που το Δικαστήριο αποφασίσει τον αποκλεισμό του Κόμματος της Ευημερίας, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στην Τουρκία, οι Ισλαμιστές θα πυκνώσουν τις τάξεις σε πιό περιθωριακούς σήμερα σχηματισμούς, με αποτέλεσμα να καταστούν ακόμη πιό επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του κοσμικού κράτους.

    Επιπλέον μία τέτοια απόφαση αποτελεί θέμα ανησυχίας για τη Δύση που βλέπει την απαγόρευση τούτη ως μία αντικανονική περιστολή της ελευθερίας του λόγου και της κάθε πολιτικής δραστηριότητας στην Τουρκία.

    Ο σκληροπυρηνικός γενικός εισαγγελέας Βουράλ Σαβάς, υποστηριζόμενος από τους στρατιωτικούς κύκλους, ζήτησε τον

    περασμένο Μάιο να κλείσει το Ρεφάχ, με την κατηγορία της υπονόμευσης του κοσμικού χαρακτήρα του πολιτικού συστήματος της Τουρκίας, τις βάσεις του οποίου έθεσε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

    Στη σημερινή διαδικασία, ο Σαβάς αναμένεται να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του, για την απαγόρευση του Ρεφάχ, αλλά πιθανά και του ίδιου του Ερμπακάν, όμως απόφαση δεν αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ανοιχτά το σχέδιο που συνδυάζει την απαγόρευση του Ρεφάχ με την αιφνιδιαστική διεξαγωγή εκλογών, προτού οι Ισλαμιστές προλάβουν και επανασυνταχθούν υπό τη σημαία κάποιου άλλου σχηματισμού.

    Εντούτοις, ο φύσει επιφυλακτικός πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ είναι απρόθυμος να προκαλέσει μία ενδεχόμενη εκλογική ανάκαμψη των Ισλαμιστών.

    Εξάλλου, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυστές, ο Γιλμάζ προτιμά να κυβερνησει την χώρα ώς έχει, έως τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές το έτος 2000, πράγμα που του παρέχει αρκετό καιρό για να αναστυλώσει την ασταθή οικονομία της χώρας και να βελτιώσει τις δικές του πιθανότητες για επανεκλογή.

    [13] Αλβανία-``Κόχα Γιόν``

    Εντολοδόχος των Αμερικανών εμφανίζεται σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ``Κόχα Γιόν`` Φάτος Νάνο, ενώ η Σύνοδος της Κρήτης χαρακτηρίζεται στο ιδιο δημοσίευμα ως``Made in usa πρωτοβουλία``.

    Η ``Κόχια Γιόν``βεβαίως δεν είναι η μοναδική εφημερίδα που ασχολείται με τα αποτελέσματα της Συνόδου της Κρήτης,αλλωστε οι σχέσεις Ρουγκόβα-Νάνο και Νάνο-Μπουκόσι κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία την εβδομάδα που κύλησε.Η ``Κόχα Γιόν``ωστόσο αφιερώνει σήμερα την πρώτη της σελίδα και μεγάλο μέρος της συνολικής υλης της στη διάσκεψη της Κρήτης.

    Με τίτλο``η Κρήτη μεταξύ Τιράνων και Πρίστινας``η εφημερίδα τονίζει οτι οι Αλβανοί πολιτικοί του Κοσσυφοπεδίου ηταν πεπεισμένοι οτι η σημμετοχή της Αλβανίας στην εν λόγω διάσκεψη ηταν αναπόφευκτη αφενός και αφετέρου χρήσιμη για την αλλαγή του στάτους κβό που επικρατούσε στο Κοσσυφοπεδιο.

    Ο μόνος λόγος για τον οποίο η κατάσταση και οι σχέσεις μεταξύ Τιράνων και των πολιτικών του Κοσσυφοπεδίου είναι τεταμένες,είναι

    το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός Νάνο,χρησιμοποιώντας την ορολογία του ``εξευρωπαισμού``και βάση αρχών οπως``μη αλλαγή των σημερινών συνόρων``, σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της σημερινής Γιουγκοσλαβίας``, παραδέχτηκε οτι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί μέρος της Γιουγκοσλαβίας.

    Στο ιδιο δημοσίευμα τονίζεται επίσης οτι με τις επιλογές και τις θέσεις του ο Φάτος Νάνο πήρε σαφέστατη θέση εναντίον της ιδέας της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στοιχείο που αποτελεί τον αξονα της πολιτικής των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία 7 χρόνια.

    ``Επομένως,οχι μόνο η υποστήριξη της ενέργειας Νάνο αλλά και η υποστήριξη της θα είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση του κύρους τους,τονίζει η εφημερίδα.

    Χωρίς να εξετάσει κανείς,την αντικειμενικότητα η το πόσο ρεαλιστικό είναι το δημοσίευμα της ``Κόχα Γιόν``, με μια πρώτη ματιά συνειδητοποιεί οτι οι θέσεις που εκφράζονται βρίσκονται πολύ κοντά για τις ιδέες και την πολιτική των εκφραστών των Αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου. Ο Ρουγκόβα, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε αριστες σχέσεις με τον Νάνο και θέλοντας να αποφύγει την προσφορά ``πολιτικών κεφαλαίων``στον Μπερίσα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ραμίζ Αλία χαρακτηρίζοντας τον ως ``τον άνθρωπο ο οποίος έχει κάνει τα περισσότερα για το Κοσσυφοπέδιο``.

    Ο Αζέμ Χαινταρι ωστόσο επιδιώκοντας να εκμεταλευθεί το Δημοκρατικό Κόμμα την κρίση στις σχέσεις Τιράνων-Πρίστινας δήλωσε σήμερα οτι ``το θέμα του Κοσσυφοπεδίου εθιξε για πρώτη φορά ο Μπερίσα στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αμερικανικού Κογκρέσου το 1991 και κατηγόρησε τον Ρουγκόβα ως ανιστόρητο.

    Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Μπουκόσι ο οποίος εφτασε χθές στα Τίρανα απο την Βόννη μαζί με κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης του συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον Σαλλί Μπερίσα και σύμφωνα με δηλώσεις του η θέση του για την επίλυση του ζητήματος είναι διάλογος που μπορεί να επιτευχθεί.

    Απο τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα οτι ο Μπουκόσι διαφωνεί με την πολιτική της εξομάλυνσης των σχέσεων μέσα απο πρωτοβουλίες σε διαβαλκανικό επίπεδο.

    Αντίθετα με την εικόνα αυτή,είναι ισως τα δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου τα οποία απεικονίζονται με τον καλύτερο τρόπο στον επίλογο του σημερινού αρθρου της ``Κόχα Γιόν``.

    ``Λαμβάνοντας υπόψιν οτι η Κρήτη είναι μια δημιουργία``Made in Usa``- αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα-υπάρχει η υποψία οτι κάποιος αλλος εκτος βαλκανίων,ενεργοποιώντας την``κάρτα``Μπουκόσι θέλει να βάλει πέτρες στις ρόδες ωστε να καθυστερήσει τα φαινόμενα της εξομάλυνσης στις σχέσεις Τιράνων-Βελιγραδίου.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:32:37

    [14] Παρατείνεται η αγωνία στον Περσικό

    Παρατείνεται η αγωνία στις σχέσεις Βαγδάτης και διεθνούς κοινότητας, καθώς χθες βράδυ, Γαλλία και Ρωσσία διαφώνησαν επί της διατύπωσης που προωθούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για τη στάση που θα κρατούσε απέναντι στο Ιρακ με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.

    Το CNN μετέδωσε πως αναβλήθηκαν οι πτήσεις των αναγνωριστικών αεροσκαφών U2 πάνω απο τον Ιρακινό εναέριο χώρο μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Η Ρωσία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ και την θέση αυτή υποστηρίζει και το Πεκίνο,δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Μπόρις Γέλτσιν,που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

    Εν τω μεταξύ, οι ιρακινές αρχές εμπόδισαν και πάλι σήμερα το πρωί τους αμερικανούς εμπειρογνώμονες να εισέλθουν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα περίχωρα της Βαγδάτης για να επιθεωρήσουν οπλικά συστήματα.

    [15] Ορκίστηκε ο νέος πρεσης των ΗΠΑ στην Αθήνα

    Κατά την τελετή της επίσημης ορκωμοσίας του που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς περιέγραψε ως κύριους στόχους του στα νέα του καθήκοντα τη συνέχιση της στενής στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, την προώθηση επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο και λύσης του Κυπριακού καθώς και τη συνεργασία για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Μπερνς τόνισε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στον βαλκανικό χώρο ενώ θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη στο εσωτερικό κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

    Ο 41χρονος πρέσβης αναφέρθηκε εκτενώς στους "δεσμούς αίματος" που όπως είπε υπάρχουν μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών ενώ υπενθύμισε ότι ΗΠΑ και Ελλάδα βρέθηκαν η μία δίπλα στην άλλη στις μεγάλες πολεμικές συρράξεις των τελευταίων πενήντα ετών, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και τον Πόλεμο της Κορέας μέχρι τον πιο πρόσφατο Πόλεμο του Περσικού.

    Ο επί τριετία εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε την πρόθεσή του να διατηρήσει επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, την οποία χαρακτήρισε μια από τις πιο σημαντικές εθνότητες των ΗΠΑ.

    Από την πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ολμπράιτ χαρακτήρισε τον κ. Μπερνς πολύ καλό της φίλο και συνεργάτη και πρόσθεσε ότι "η Αθήνα είναι ένα πόστο όπου στέλνουμε τους καλύτερους διπλωμάτες μας και ο Νίκολας Μπερνς είναι από τους καλύτερους που έχουμε".

    Η κ. Ολμπράιτ επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου για να προσθέσει χαριτολογώντας ότι "μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως εκπρόσωπος νόμιζε ότι δεν θα είχε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις για νησιά στο Αιγαίο αλλά τον διαψεύσαμε".

    Στην τελετή ήταν παρόντες πολλά στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ αυτών και ο αντικαταστάτης του κ. Μπερνς, Τζέιμς Ρούμπιν, όπως επίσης και οι πρέσβεις της Ελλάδας κ. Τσίλας, της Κύπρου κ. Νικολαϊδης, της Τουρκίας κ. Καντεμίρ, και της ΠΓΔΜ κα.Ατσέφσκα. Ο κ. Μπερνς θα βρίσκεται στην Αθήνα για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:31:29

    [16] Πάμπλο Πικάσο - Κρίστι'ς

    Στα 31,902,500 δολάρια έφθασε η τιμή πώλησης του πίνακα "Γυναίκες του Αλγερίου" , ενός από τους 15 πίνακες της σειράς που ζωγράφισε ο Πάμπλο Πικάσο το 1955, ως αφιέρωμα στον μεγάλο ρομαντικό ζωγράφο Εζέν Ντελακρουά, κατά τη χθεσινοβραδυνή εκποίηση έργων της συλλογής Γκάντζ από τον Οίκο Δημοπρασιών Κρίστι'ς της Νέας Υόρκης.

    Εξάλλου την τιμή των 8,252,000 δολαρίων έφθασε κατά τη δημοπρασία της ίδιας συλλογής ο πίνακας, επίσης του Πάμπλο Πικάσο, "Η γάτα με το πουλί", που ο μεγάλος ζωγράφος εφιλοτέχνησε το 1939.

    Η αρχική εκτίμηση του έργου ήταν 6-7 εκατ. δολάρια. Ο πίνακας αυτός αποτελεί την γαλάζια παραλλαγή του "Η γάτα που πιάνει ένα πουλί", έργο στο οποίο κυριαρχούν οι καφετιές αποχρώσεις και εκτίθεται στο Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.

    Το θέμα του πίνακα διαπνέεται από μία πρωτοφανή αγριότητα, παριστάνοντας μία γάτα που έχει καθηλώσει στο έδαφος ένα πουλί, το οποίο ξεσχίζει. Το κεφάλι της γάτας μοιάζει με μία μάσκα γεμάτη από δυσανάλογα μεγάλα δόντια.

    Στις μεγάλες δημοπρασίες του Φθινοπώρου στη Νέα Υόρκη θα εκποιηθούν περίπου 115 πίνακες του Πικάσο, του Ράουσενμπεργκ, της Εβα Χέσε, του Τζάσπερ Τζόουνς και του Φρανκ Στέλα, της συλλογής του Βίκτορος και της Σάλι Γκάντζ, συνολικής αξίας 140 εκατ. δολαρίων.

    [17] Ν.Αφρική-Πάρκο

    Στίς όχθες τού ποταμού Κροκοντάιλ κοντά στό Νέλσπρουιτ τής Νοτίου Αφρικής ένα νέο πάρκο άνοιξε τίς πόρτες του γιά τό κοινό.

    Γιά πρώτη φορά οί επισκέπτες θά μπορούν νά θαυμάσουν από κοντά τήν μεγαλύτερη συλλογή ερπετών πού υπάρχει στόν κόσμο.

    Τό καμάρι τού νέου πάρκου είναι τά 88 είδη σπάνιων φιδιών που διαθέτει όπως βέβαια καί τό εκπληκτικό μίνι οικοσύστημα ερήμου μέ δεκάδες σπάνια ερπετά όπως σκορπιοί καί γκέκος.

    Μέ μεγάλη έκπληξη οί υπεύθυνοι τού παρκου διαπίστωσαν ότι τά αποκρουστικά καί μερικές φορές γλοιώδη ερπετά, αποδείχτηκαν πολύ δημοφιλή μεταξύ τών παιδιών.

    Μάλιστα, δέν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση γιά τούς πιτσιρικάδες από τό νά βρίσκονται σέ απόσταση αναπνοής μέ μερικά από τά πιό επικίνδυνα φίδια τού πλανήτη αλλά βέβαια μέ απόλυτη ασφαλεια.

    Φυσικά τά περισσότερα από τά πολύ σπάνια ερπετά είναι εισαγόμενα από τίς Ηνωμένες Πολιτείες, τήν Ασία, τό Μεξικό καί τήν Αυστραλία.

    Υπάρχουν βεβαίως οί απαραίτητοι κροκόδειλοι καί οί εγκαταστάσεις πού δείχνουν στούς επισκέπτες μέ ποιόν τρόπο προστατεύονται τά ερπετά σέ όλον τόν κόσμο από τίς διάφορες ασθένειες.

    Μέσα στόν επόμενο μήνα τό πάρκο θά παρουσιάσει τίς νέες του εγκαταστάσεις πού θά αποτελούνται κυρίως από έναν απέραντο χώρο μέ τροπικό κλίμα καί μερικούς από τούς πιό σπάνιους κροκόδειλους νάνους.

    Επίσης θά υπάρχει σπίτι γιά πεταλούδες καί ένα τεράστιο καταφύγιο γιά σπάνια εξωτικά πουλιά.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:30:58

    [18] Σφίγγουν τα δάνεια οι τράπεζες

    Σφίγγουν οι τράπεζες τις στρόφιγγες για τη χορήγηση δανείων και την ίδια ώρα προσφέρουν υψηλά επιτόκια για προθεσμιακές καταθέσεις μεγάλων ποσών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κόστος από τις πιέσεις στη δραχμή.

    [19] Ενταση στις σχέσεις κυβέρνησης-συνδικάτων

    Στον αστερισμό της έντασης εξακολουθούν να κινούνται οι σχέσεις κυβέρνησης και συνδικάτων για την οικονομική πολιτική, ενώ παραμένουν οι αντιδράσεις για το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε χθές ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, μόλις μία ημέρα πριν από την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, αναζητά ελαφρύνσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Αλλεπάλληλες συσκέψεις βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη υπό την προεδρία του πρωψθυπουργού, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση η κυβερνητική επιτροπή.

    [20] Σοφοκλέους

    Σημαντική και σήμερα η πτώση του γενικού δείκτη στο χρηματιστήριο, ενω σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους διοικητές των άλλων τραπεζών.

    [21] Χονγκ Κονγκ-Χρηματιστήριο

    Τεχνητή ανάκαμψη σημείωσε σήμερα ο δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κόνγκ, κατά το κλείσιμο της πρωϊνής συνεδρείας, με άνοδο 1,59%, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των νομισματοεκδοτικών Τραπεζών για την ασφάλεια του οικονομικού συστήματος.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:31:47

    [22] Κρόιτσφελντ Γιάκομπ-Βρετανία

    Τα αποθέματα αίματος της Βρετανίας είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί από μία νέα μορφή της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, παραλλαγής της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας (νόσου των Τρελλών Αγελάδων) που προσβάλλει τον άνθρωπο, προειδοποίησε χθες εξέχων βρετανός επιστήμονας.

    Ο καθηγητής Τζον Πάτισον, πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλευτικού σώματος για την Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια, κάλεσε την βρετανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει για την δημόσια υγεία η νέα αυτή παραλλαγή της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ.

    Η προειδοποίηση αυτή απευθύνεται μετά από δύο νέες επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι η Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών προκαλεί την νέα αυτή παραλλαγή της νόσου Κρόιτσφελντ Γιάκομπ που προσβάλλει τον άνθρωπο και ότι προήλθε από την κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.

    Ο βρετανός επιστήμονας τονίζει ότι ουδείς γνωρίζει πόσοι Βρετανοί μπορεί να έχουν προσβληθεί από τη νέα αυτή ασθένεια χωρίς να το γνωρίζουν και να είναι αιμοδότες.

    Ο καθηγητής Πάτισον υποστηρίζει ότι με βάση τα νέα αυτά δεδομένα πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότεροι έλεγχοι όσον αφορά την αιμοδοσία και συμβουλεύει τους πολίτες να δίνουν αίμα για προσωπική χρήση, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης.

    [23] Χοληστερόλη

    Η "καλή χοληστερόλη" μπορεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποδειχθεί εξίσου ολέθρια με την "κακή" και να γίνει πρόξενος καρδιοπαθειών, βεβαιώνει επιστημονική μελέτη η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της αμερικανιής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιείται στο Ορλάντο της Φλόριδας.

    Οπως εξηγούν στη μελέτη οι ερευνητές δρ. Νταιάνα Σίχ και δρ. Αλαν Φόγκελμαν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, κάτω από ορισμένες συνθήκες η "καλή" χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει μία φλεγμονώδη αντίδραση στα αιμοφόρα αγγεία και να επιταχύνει έτσι την αρτηριοσκλήρωση που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα.

    Οι δύο ερευνητές τονίζουν ακόμα ότι η μελέτη της είναι ενισχυτική μιας καινοφανούς θεωρίας, σύμφωνα με την οποία η αρτηριοσκλήρωση είναι μάλλον μία φλεγμονή και όχι μία εκφυλιστική νόσος των αγγείων που οφείλεται στο γήρας. Εάν ευσταθεί κάτι τέτοιο, τότε τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως είναι η ασπιρίνη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου, τόνισαν.

    Προηγούμενες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι η "καλή" χοληστερόλη προστατεύει τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρωση, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:33:30
    Η αυξημένη υγρασία και οι τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά, είναι σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

    Ομίχλη το πρωί στην Αττική, λίγες νεφώσεις και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 22 βαθμούς.

    Ανάλογες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία ως 16 βαθμούς.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Tuesday, 11-Nov-97 13:33:17
    Οι βροχές και οι ενισχυμένοι νοτιάδες θα είναι από αύριο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία.

    Αύριο στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα υπάρχει συννεφιά με τοπικές βροχές στα Δυτικά. Στα νότια ο καιρός παραμένει καλός.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και αργότερα 7 με 8 μποφώρ στα Δυτικά, ενώ στα Ανατολικά λιγότερο ενισχυμένοι θα φθάνουν τα 3 με 5 και πρός το μεσημέρι στο Αιγαιο και τα 6 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει τους 18 βαθμούς στα Βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

    Την Πέμπτη ο καιρός επιδεινώνεται. Ετσι, σταδιακά στα Δυτικά οι βροχές θα δυναμώσουν, ενώ παράλληλα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα, που προοδευτικά θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.

    Οι νοτιάδες διατηρούνται 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφώρ, με τάση όμως από το βράδυ στα δυτικά να γίνουν Δυτικοί και να εξασθενήσουν.

    Οσο για τη θερμοκρασία πέφτει λίγο και θα φθάσει το μεσημέρι τους 15 με 16 βαθμούς στα Βορεια και τους 20 με 21 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 11 November 1997 - 17:53:04 UTC