Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-10-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 06/10/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Επανέρχεται ο Ομπσέρβερ, στα ανθελληνικά και προβοκατόρικα δημοσιεύματά παρά τις αντιδράσεις, ακόμη και εντός της Βρετανίας.
  • Και νέο περίπτερο φαίνεται ότι έβαλε στο μάτι ο Μετροπόντικας, που καταπίνει ακόμη και το τσιμέντο στη τρύπα από το περίπτερο που ήδη καταβρόχθησε την Παρασκευή.
  • Με τιμές πρώην πρωθυπουργού, κηδεύεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Τσαλδάρης.


ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ

Επανέρχεται ο Ομπσέρβερ, στα ανθελληνικά και προβοκατόρικα δημοσιεύματά παρά τις αντιδράσεις, ακόμη και εντός της Βρετανίας.

Παρουσιάζει ισχυρισμούς του περιβόητου Χαζάρ, πως έχει στην κατοχή του δισκέτα με ονομάτα, διευθύνσεις και σχέδια τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η 17 Νοέμβρη και το ΡΡΚ.

Η εφημερίδα, δημοσιεύει ,όμως, μόνον σε εσωτερικές σελίδες τις αντιδράσεις της Ελλάδας, αλλά και επιφανών Βρετανών, όπως ο λόρδος 'Ειβμπουρι και ο θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ, εξέφρασε την ελπίδα να σημειωθούν εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις κατά τη συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη στην Κρήτη.

Συνθήκη ελέγχου των εξοπλισμών στη περιοχή της Μεσογείου και του Αιγαίου προτείνει ο Μπουλέντ Ετσεβίτ.

ΜΕΤΡΟ

Και νέο περίπτερο φαίνεται ότι έβαλε στο μάτι ο Μετροπόντικας, που καταπίνει ακόμη και το τσιμέντο στη τρύπα από το περίπτερο που ήδη καταβρόχθησε την Παρασκευή.

Οι υπέυθυνοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ειδοποίησαν το πρωί άλλον έναν περιπτερά, να αδειάσει και να εγκαταλείψει το περίπτερό του στην Πανεπιστημίου 42, για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ έντονα είναι και σήμερα τα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ενώ οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό έβαλαν τώρα λωρίδες κυκλοφορίας και στα πεζοδρόμια, αφού για λόγους ασφαλείας απομακρύνουν και τους πεζούς από την άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι της κοινοπραξίας προσανατολίζονται στην εκγατάλειψη του "μετροπόντικα" και την ολοκλήρωση του Μετρό με συμβατικές μεθόδους

Ο Ακαδημαϊκός Περικλής Θεοχάρης επιβεβαίωσε, μέσω του ΑΝΤ1, ότι το κτίριο της Ακαδημίας έχει πάρει κλίση προς την πλευρά της Πανεπιστημίου, και έχουν ενισχυθεί οι ρωγμές στο εσωτερικό του. Πρότεινε, να μεταφερθεί προς τη Σκουφά η υπό διάνοιξη γραμμή του ΜΕΤΡΟ.

ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Με τιμές πρώην πρωθυπουργού, κηδεύεται σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής , Αθανάσιος Τσαλδάρης.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 15:00μμ στην Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή θα γίνει στο 1ο Νεκροταφείο.

Η οικογένειά του παρακαλεί, αντί στεφάνων, να προσφερθούν ενισχύσεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο σωματείο ΠΝΟΗ.

Την θέση του Αθανάσιου Τσαλδάρη στην Βουλή καταλαμβάνει η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου, κα. Μαρία Κωνσταντοπούλου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αρχίζουν από σήμερα τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια, δεν γίνονται όμως οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

Το διδακτικό προσωπικό ανέστειλε τις κινητοποιήσεις του, συνεχίζεται όμως η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων που είναι αρμόδιοι για τις εγγραφές.

Απεργούν σήμερα και αύριο και οι καθηγητές των ανωτάτων στρατιωτικών σχολών με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ο κ. Πέτρος Κωτσιόπουλος, παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αποσπάσει από τους αρμόδιους δεν εξομειώθηκαν μισθολογικά με τους καθηγητές Πανεπιστημίου.

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Ασκήθηκαν πιέσεις στην ιατρική ομάδα του Ωνασείου, να γνωματεύσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε περιορισμένες πνευματικές ικανότητες, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ο προσωπικός του γιατρός Δημήτρης Κρεμαστινός.

Πρόσθέτει, μάλιστα ότι η πλειονότητα των γιατρών, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων αντιστάθηκε.

Αποκαλύπτει, ακόμη, ότι είχε προειδοποιήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 ότι η συνέχιση της ενασχόλησης με την πολιτική θα του αφαιρούσε χρόνια ζωής, αλλά του απάντησε ότι η πολιτική είναι η ζωή του.

ΓΚΡΑΣ

Βαναυσότητα και αλαζονεία απέναντι στην Ανατολική Γερμανία καταλογίζει στους Γερμανούς της δύσης στο νέο του βιβλίο ο Γκίντερ Γκρας.

Τάσσεται κατά της ενοποίησης της Γερμανίας αναφέρει ότι η ενότητα πάντα καταστρέφει τη Δημοκρατία, και προσθέτει ότι από την ημέρα της ενοποίησης καταπατήθηκε το Σύνταγμα και δημιουργήθηκε ένας νέος διαχωρισμός, παρά τη φυσική εξαφάνιση του τείχους.

ΒΡΕΦΟΣ

Σε Φιλιπινέζα οικιακή βοηθό στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εγκατάλειψη του μόλις 15 ημερών βρέφους που βρέθηκε σε υπόγεια διάβαση της Λεωφόρου Συγγρού.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Με προίκα ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών, προσπαθεί να πείσει τους εννιακόσιους νέους δήμους που θα δημιουργηθούν από το Σχέδιο Καποδίστριας, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Οπως δηλώνει σήμερα στα ΝΕΑ ο κ. Παπαδόπουλος, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή ως τις 10 Οκτωβρίου.

ΔΙΕΘΝΗ

Το πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Σερβία επικαλείται το κυβερνών Σοσιαλιστικό κόμμα για την ανάγκη προκήρυξης νέων εκλογών.

Εκπρόσωπος όμως του Ριζοσπαστικού κόμματος υποστήριξε ότι ο ηγέτης του Βόϊτσλαβ Σέσελι προηγείται σε ψήφους του υποψήφιου των Σοσιαλιστών, Ζόραν Λίλιτς,ο οποίος υποστηρίζεται από τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Μιλόσεβιτς.

Στο Μαυροβούνιο ο χθεσινός πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών δεν ανέδειξε νικητή και στις 19 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος.

Το Ισραήλ συνδέει την επιστροφή του ιδρυτή της Χαμάς, σείχη Γιασίν στη Γάζα με την απελευθέρωση από τις ιορδανικές αρχές των δύο πρακτόρων της Μοσσάντ, που συνελήφθησαν στο Αμάν για την απόπειρα δολοφονίας του στελέχους της Χαμάς Χαλίντ Μασάλ.

Κρίσιμες συνομιλίες σήμερα του ηγέτη της κομμουνιστικής επανίδρυσης Φάουστο Μπερτινότι και του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάμο Πρόντι εν όψει της ψήφισης αύριο από τη βουλή του νέου προϋπολογισμού,τον οποίο απειλούν να καταψηφίσουν οι νεοκομμουνιστές και να οδηγήσουν σε κατάρρευση την κυβέρνηση,αν η κυβέρνηση δεν προβεί σε αλλαγές που αφορούν στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

Στη Μαδρίτη αρχίζει η δίκη 23 Βάσκων μελών του Ερι Μπατασόυνα,πολιτικού σκέλους της ΕΤΑ,που κατηγορούνται για υποστήριξη και προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης των αυτονομιστών Βάσκων.

Εντός της ημέρας ανακοινώνεται από τη Σουηδική ακαδημία το φετεινό Νόμπελ Ιατρικής.

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ για συνομιλίες με τη ρωσική πολιτική ηγεσία.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 6 Οκτωβριου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,0    283,2    280,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,0    159,5    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 445,1    455,0    450,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,9    194,1    192,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,4     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 227,0    232,1    229,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,5    206,0    203,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,0    206,5    204,4
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 6 October 1997 - 11:23:22 UTC