Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 29/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • "Δέκα χρόνια και 54 Ημέρες" είναι ο τίτλος του πολυσυζητημένου βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη ή Πέμπτη από τις " Εκδόσεις Λιβάνη - Νέα Συνορα".
  • Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται ως τις 12:00 στα θεραπευτήρια του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των γιατρών του Ιδρύματος.
  • Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση, το άθλιο δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Ομπσέρβερ, που αναφέρεται σε αποκαλύψεις δήθεν τρομοκράτη, για συνεργασία του σε τρομοκρατικές ενέργειες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών


Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

"Δέκα χρόνια και 54 Ημέρες".

Αυτός είναι ο τίτλος του πολυσυζητημένου βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη ή Πέμπτη από τις " Εκδόσεις Λιβάνη - Νέα Συνορα".

Σήμερα δημοσιεύονται στα ΝΕΑ αποσπάσματα του βιβλίου, που αποτελείται από 700 σελίδες και στο οποίο, εκτός των άλλων, καταγράφονται απόψεις και κρίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, για τους πολιτικούς και ιδιαίτερα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και του σημερινού πρωθυπουργού, που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στο βιβλίο καταγράφεται και η άποψη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, για την κρίση στην Ιμια.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, φέρεται να είπε πως "δεν υποστέλλεις ποτέ τη σημαία" και ότι "ποτέ άλλος πρωθυπουργός δεν είπε "ευχαρστώ" στους αμερικανούς".

Αναφέρονται ακόμη συζητήσεις που αφορούν ακόμη στους αμερικανούς, τους ρώσους , τις σχέσεις με τα αραβικά κράτη και το εβραϊκό λόμπυ.

Καταγράφονται ακόμη, μιά σειρά από πολιτικά γεγονότα, την εποχή του '89, τον καιρό της Δίκης, την εποχή της αμφισβήτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στην περίφημη συνεδρίαση στο "Πεντελικόν" και άλλα.

Εκτενή χώρο στο βιβλίο καταλαμβάνει και το "παιχνίδι"- όπως το αποκαλεί η κυρία Λιάννη - που έπαιξαν ορισμένοι εις βάρος του Δημήτρη Τσοβόλα.

Ειναι, πάντως, χαρακτηριστικό, ότι στο βιβλίο δεν περιλαμβάνονται σκληρές εκφράσεις για τους ηγέτες της Αριστεράς, πέραν της πικρίας που εξέφρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο, για την συμπεριφορά τους το '89.

Στο βιβλίο αναφέρονται επίσης κρίσεις που αποδίδονται στον Ανδρέα Παπανδρέου:

* Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ότι έχει ικανότητες, αλλά τον αδικεί η εικόνα του στα ΜΜΕ.

* Για τον Κώστα Λαλιώτη, ότι ήταν στην καρδιά του, αλλά υπήρχαν διακυμάνσειςστα αισθήματά του.

* Για την Βάσω Παπανδρέου, ότι πικράθηκε για το σημείωμά της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

"Δεν πιστεύω σε αρχεία που περιέχουν βραδυφλεγείς βόμβες, δηλώνει στο σημερινό ΕΘΝΟΣ, ο Γιώργος Λιάνης και αποκαλύπτει ότι η εξαδέλφη του είχε κασέτα με κρίσεις του Ανδρέα για τον κ. Σημίτη και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Εκφράζει, όμως την πεποίθηση ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τα υπέγραφε ποτέ "ως δικό του απομνημόνευμα"

Αναφέρει ακόμη, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε προτείνει δύο φορές στη Δήμητρα να την παντρευτεί, η πρώτη στο Σεντ Τόμας και η δευτερη στο Γενιικό Κρατικό, εκείνη όμως αρνήθηκε, γιατί έκρινε ότι δεν ήταν σκόπιμο.

Αναφέρει, ακόμα, ότι πριν τον γάμο, ο Ανδρέας ήθελε να χωρίσουν, αλλά η σχέση αποκαταστάθηκε με τη μεσολάβηση, πρωσώπου το οποίο εκτιμούσε.

Εκφράζει, τέλος την εκτίμηση, ότι εάν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε πρόβλημα υγείας δεν θα προχωρούσε σε γάμο.

ΙΚΑ - ΕΦΟΡΙΕΣ

Ταλαιπωρεία σήμερα σε ΙΚΑ και εφορίες

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται ως τις 12:00 στα θεραπευτήρια του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας των γιατρών του Ιδρύματος.

Εως τις 11 το πρωί θα εξυπηρετείται το κοινό στις εφορίες

Στη συνέχεια αρχίζουν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα αποφασίσουν εάν θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Λόγω των κινητοποιήσεων το υπουργείο οικονομικών έχει παρατείνει εώς και αύριο τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων ΦΠΑ, τελών και εισφορων που έληγαν στις 25, 26 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος των εφοριακών Ανδρέας Μακρυπίδης μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση μηχανοργάνωση και εκσυχρονισμό όλων των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών

ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν στις έντεκα το πρωί, τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών. Ζητούν την χορήγηση εξω-ιδρυματικού επιδόματος.

ΕΘΝΙΚΟ

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση, το άθλιο δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Ομπσέρβερ, που αναφέρεται σε αποκαλύψεις δήθεν τρομοκράτη, για συνεργασία του σε τρομοκρατικές ενέργειες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, της 17 Νοέμβρη και του κουρδικού ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ.

Η κυβέρνηση διέψευσε και άλλη είδηση, που μεταδόθηκε απο διεθνές πρακτορείο, ότι στην Κατερίνη εγινε άσκηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με σενάριο τη σύλληψη των καταζητούμενων Κάρατζιτς και Πλάντιτς.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στον αέρα εξετάσεις, εγγραφές αλλά και μαθήματα στα Πανεπιστήμια. Η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου χάθηκε, ενώ αμφίβολο είναι εάν θα αρχίσουν τα μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς δεν γίνονται εγγραφές.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ΑΘηνών αναστέλει για σήμερα και αύριο τη λειτουργία όλων των σχολών.

ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό στον Κολωνό, για τη σύλληψη 15 αλλοδαπών που απέδρασαν στις 02.30 πμ, από το πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Πρόκειται για 8 Ρουμάνους, 4 Αλβανούς, 2 Πολωνούς και έναν Ινδό, που κατάφεραν να διαφύγουν από μια πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Διαγωνισμό για δύο χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο το Δεκέμβριο από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού εξήγγειλε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος.

Ομως, μέχρι το τέλος του χρόνου το υπουργείο θα προχωρήσει στην απόλυση 10 χιλιάδων συμβασιούχων. που υπηρετούσαν έως και δέκα χρόνια.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Με τους υπουργούς Μακεδονίας- Θράκης, Εθνικής Αμυνας και Πολιτισμού, θα συναντηθεί σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της πενθήμερης περιοδείας του στην Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε χθες δεκτός στην Θεσσαλονίκη με τιμές αρχηγού κράτους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Εντός της ημέρας, αναμένεται το πόρισμα της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας για την βλάβη στο Ντορνιέ , που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τανάγρα.

ΔΙΕΘΝΗ

Στο χθεσινό δημοψήφισμα τα τρία τέταρτα των Ελβετών ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της φιλελεύθερης πολιτικής στα ναρκωτικά που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Τεράστιες οι καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια,καθώς έχουν αποτεφρωθεί πολλά στρέμματα δάσους και έχουν καταστραφεί δεκάδες σπίτια.

Στο Μπραϊτον αρχίζει σήμερα το συνέδριο του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, όπου η κυβέρνηση του Τόνυ Μπλέρ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Στη Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα του " Εθνικού Μετώπου" επικράτησε στις χθεσινές επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές, αποκτώντας για πρώτη φορά έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο της Αλσατίας.

Στη Βόννη φθάνει σήμερα για τριήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, προκειμένου να συζητήσει με τη γερμανική ηγεσία το αίτημα της Αγκυρας για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αλλά και την επίλυση των διμερών προβλημάτων Τουρκίας - Γερμανίας.

Ελπίδες οτι θα κινητοποιηθεί πάλι η ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό δημιουργούνται ύστερα από την απόφαση για συναντήσεις αυτή την εβδομάδα Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Στους 17 νεκρούς και 331 τραυματίες έχει φθάσει ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ,που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Σουλαουέσι της Ινδονησίας.

Στην Ιταλία συνεχίζονται οι μετασεισμοί , ύστερα από τους δύο πολύ ισχυρούς σεισμούς της Παρασκευής, που στοίχισαν τη ζωή σε 11 άτομα και άφησε χιλιάδες άστεγους και τεράστιες υλικές καταστροφές.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 29 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 274,5    282,0    277,7
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,5    160,8    158,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 441,5    453,6    446,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,5    194,7    191,7
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,6     47,8     47,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 227,5    233,7    230,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 198,2    203,6    200,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..198,8    204,2    201,1
    E.C.U............... 306,2    314,6    309,8

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 29 September 1997 - 11:07:27 UTC