Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 18/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Κόντρα δικαστών για τις κατασχέσεις αυτοκινήτων μετά τα αλκοτέστ.

    Παρατείνουν το θολό πεδίο στην εκπαίδευση, οι με δόσεις εξαγγελίες του Γεράσιμου Αρσένη.

    Εώς το 2.000 θα έχει κατασκευασθεί το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου Πάτρας- Αθήνας- Θεσσαλονίκης - Ευζώνων


Ι.Χ

Κόντρα δικαστών για τις κατασχέσεις αυτοκινήτων μετά τα αλκοτέστ.

Παρά τη σχετική εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημελειοδικείο είπε ΟΧΙ στη δήμευση των αυτοκινήτων πέντε μεθυσμένων οδηγών και επέστρεψε τα κατασχεμένα Ι.Χ στους ιδιοκτήτες επιβάλλοντας απλώς ποινές φυλάκισης εώς επτά μήνες και χρηματικές ποινές.

Σε απάντηση η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται σήμερα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και να ζητήσει παράλληλα την δήμευση των αυτοκίνητων ενώ ο προιστάμενος της εισαγγελίας κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς καμμιά εξαίρεση στην εφαρμογή του μέτρου της κατάσχεσης.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παρατείνουν το θολό πεδίο στην εκπαίδευση, οι με δόσεις εξαγγελίες του Γεράσιμου Αρσένη.

Με άλλη μία διευκρινιστική του ανακοίνωση, που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία με φάξ, το υπουργείο Παιδείας, ανακοινωνει ότι καταργείται ο θεσμός του μεταξεταστέου και στα γυμνάσια, από του χρόνου.

Διευκρινίζει, επίσης ότι το νέο σύστημα προαγωγής θα ισχύσει απο το επόμενο σχολικό ετος 1998-99, επειδή ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος.

Επαναλαμβάνει, ότι οι μαθητές θα προάγονται εφόσον ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους είναι τουλάχιστον δέκα με άριστα το είκοσι.

Αποσαφηνίζει τέλος, ότι για τις φετεινές τάξεις της Β' και Γ' Λυκείου, για τις οποίες ισχύει το παλαιό εκπαιδευτικό σύστημα, είναι αυτονόητο ότι διατηρείται και το παλιό σύστημα προαγωγής και απόλυσης των μαθητών.

Απληροφόρητοι είναι οι 7 στους 10 Ελληνες για τις αλλαγές Αρσένη στην εκπαίδευση, σύμφωνα με της PRC, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ.

Πάντως, το 63,3% διαφωνεί με την κατάργηση της επετηρίδας και μόνον το 31, 8% συμφωνεί.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ

Εώς το 2.000 θα έχει κατασκευασθεί το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομου Πάτρας- Αθήνας- Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, δήλωσε χθες ο Κώστας Λαλιώτης κατα την παρουσίαση του έργου.

Από τα 730 χιλιόμετρα, που είναι το συνολικό μήκος του άξονα, έχουν ήδη δωθεί στην κυκλοφορία 200 χιλιόμετρα ενώ εώς το τέλος του έτους θα δωθούν επιπλέον 100 χιλιόμετρα.

Το συνολικό κόστος υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 600 δισεκατομμύρια.

ΜΙΜΗ

Εντονες αντιδράσεις πυροδοτεί το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, 20 ημέρες πριν κυκλοφορήσει, αφού άρχισε να διαφημίζεται και στο Ιντερνετ, όπου εμφανίζεται η πρώτη σελίδα.

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της "Αθηναϊκής", ότι στο βιβλίο περιλαμβάνεται το γνωστό από το παρελθόν "νον πέϊπερ" που αφορά στη συνάντηση Σημίτη - Κλίντον στον Λευκό Οίκο, τον Απρίλιο του 1996.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Κώστας Σημίτης φέρεται να αποδίδει ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, για πολιτικές που ακολούθησαν στα εθνικά θέματα. Φέρεται επίσης να συμφωνεί και με υποδείξεις του Μπίλ Κλίντον για συνάντηση με τον Μεσούτ Γιλμάζ στην Ουάσιγκτων ή για το Σκοπιανό.

Καταφανώς πλαστό και κατασκευασμένο, χαρακτήρισε το έγγραφο ο Δημήτρης Ρέππας.

Σήμερα η εφημερίδα "Αθηναϊκη", δημοσιεύει τα όσα αναφέρει η κυρία Λιάννη στο υπό έκδοση βιβλίο της , για το παρασκήνιο εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο "Πεντελικό".

Αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι η Μελίνα Μερκούρη, σε συνεννόηση με τους κυρίους Λαλιώτη, Σημίτη, Αυγερινό και την Βάσω Παπανδρέου, επιχείρησε να πείσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, να μην προτείνει για γραμματέα του κόμματος τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά τον Κώστα Λαλιώτη, γεγονός που "ράγισε" τις σχέσεις της με τον ιδρυτή του κινήματος.

Κατά την κ.Λιάνη, μετά τη συνάντηση αυτή, ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούσε και τον κ.Λαλιώτη "βασική συνωμοτική μονάδα", μέσα στο κόμμα.

Ν.Δ-ΕΒΕΡΤ

Την διαφωνία του, με τους χειρισμούς Καραμανλή στον ορισμό της σκιώδους κυβέρνησης εκφράζει εμμέσως, ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Για θέματα του τομέα Ανάπτυξης, θα ενημερωθεί το μεσημέρι απο την Βάσω Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπέυθυνη του τομέα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το νέο οργανωτικό σχήμα που ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Η κ.Μπακογιάννη δέχτηκε τον τελευταίο καιρό δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα το σπίτι της.

Χθες σε τρείς περιπτώσεις επενέβη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όταν τα τηλεφωνήματα εκαναν λόγο για τοποθέτηση βόμβας.

Μετά απο έρευνα αποδείχτηκε, ότι επρόκειτο για φάρσα.

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ

Ανέστειλαν έως αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές τής Ολυμπιακής, καθώς άρχισε, νέος κύκλος διαλόγου των εκπροσώπων τους με την διοίκηση της εταιρείας σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αίτημα των αεροσυνοδών να μην προσλαμβάνεται εποχικό προσωπικό στην εταιρεία.

Η πρόταση, πάντως, της διοίκησης της Ολυμπιακής προς τον Υπουργό Μεταφορών είναι να προσλαμβάνεται δόκιμο και τακτικό προσωπικό και άν χρειαστεί εποχικό, υπό την εποπτεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣς

Εξονυχιστικό έλεχγο για παράνομες και παράτυπες προσλήψεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξήγγειλε χθες στη βουλή, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενώ ο υφυπουργός Σταύρος Μπένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ακύρωσης αυτών των προσλήψεων και επιβολής κυρώσεων στους υπεύθυνους.

Ηδη θα εξεταστούν 23 περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων που εντόπισε το ΑΣΕΠ.

Η επέκταση του νόμου Πεπονή σε όλο το δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή με διακοματική συναίνεση

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου εγκαινίασε το πρωί , στο 26ο Δημοτικό και 12 Γυμνάσιο Περιστερίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος.

Ο θεσμός θα εφαρμοστεί με τη βοήθεια του Συλλόγου "Το χαμόγελο του Παιδιού", και τη συμβολή γονέων οι οποιοι θα εκπαιδευτούν απο την Τροχαία Αττικής.

ΝΕΡΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά πάντος υπευθύνου θα καταθέσει ο πρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, που κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για απόκρυψη στοιχείων και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όσον αφορά την υπόθεση των τριών εμφιαλωμένων νερών, που κατά τους σχετικούς ελέγχους αποδείχθηκε οτι περιέχουν μικρόβια.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Παράθυρο στην προώθηση των σχεδίων για τη δημιουργία χωματερής στον Αυλώνα άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας ,καθώς με αποφαση του τμηματος Αναστολών,επιτρέπεται να γινουν γεωτρησεις σε ορισμένες γεωργικές εκτάσεις, στο πλαισιο των μελετων.

Αντίθετα απαγορεύεται κάθε ενέργεια στις περιοχές της Κερατέας και του Γραμματικού.

ΕΛ ΝΙΝΙΟ

Στο καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, στα ελληνικά "Το Βρέφος", που κάνει την εμφανισή του κάθε δύο με επτά χρόνια, οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φετινό δροσερό καλοκαίρι, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φέρει και βαρύ Χειμώνα κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη.

Μια τεράστια θερμή υδάτινη μάζα έχει απλωθεί σε όλο τον τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας την αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 15 εκατοστά πάνω από το κανονικό.

Πάντως στην Ελλάδα οι επιπτώσεις του Ελ Νινιο φθάνουν εξασθενημένες και οι αλλαγές δεν θα είναι σημαντικές.

ΔΙΕΘΝΗ

Ενας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια της επίθεσης με ρουκέτες που εξαπέλυσαν αντάρτες της Χεζμπολλάχ εναντίον των ισραηλινών θέσεων.

Νέα κεντρική επιτροπή του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος στην οποία μετέχουν πολλά νέα πρόσωπα εξέλεξε σήμερα το 15ο συνέδριο του κόμματος,οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Πεκίνο.

Περισσότερα απο 2,2 εκατομμύρια Ουαλλοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν για τη σύσταση αυτόνομου Κοινοβουλίου της Ουαλλίας, σε ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου είναι απρόβλεπτη και το οποίο διεξάγεται μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη των υποστηρικτών της αυτονομίας της Σκοτίας.

Το διαστημόπλοιο Global Surveyor της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (ΝΑΣΑ)_ επιβεβαίωσε την ύπαρξη μαγνητικού πεδίου στον πλανήτη Αρη, γεγονός που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τη χημική σύνθεση του κόκκινου πλανήτη.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 18 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 276,5    284,1    279,7
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,1    160,4    157,9
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 442,8    454,9    448,0
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,8    194,9    192,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,7     47,0
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 229,6    235,9    232,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,4    204,9    201,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..198,8    204,2    201,1
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 18 September 1997 - 11:05:07 UTC