Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 23/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ατυχησε ο 45χρονος Γιωργος Καμπουρης ο οποιος με την απειλη ενος ψευτικου πιστολιου αρπαξε σχεδον 5 εκατομμυρια δραχμες ,απο το υποκαταστημα του ΟΤΕ στα Νεα Λιοσια, στην οδο Ιδομενως 29.

    Περιοριστικοι οροι και χρηματικη εγγυηση 4 εκ δρχ επιβληθηκε στους δημοσιογραφους της εφημεριδας Ελευθερος τυπος Νονη Καραγιανη και Γιωργο Χαρβαλια για δημοσιευμα, το οποίο αποκάλυπτε απόρρητο έγγραφο του υπουργειου εξωτερικών για το ζητημα των Σκοπίων.

    Επιπτωσεις θα εχει το *σκασιαρχειο* των δημοσιων υπαλληλων απο τις υπηρεσιες τους , τις εργασιμες ημερες , μεταξυ των αργιων Πασχα και Πρωτομαγιας.

    Ποσο τριων δισεκατομμυριων δραχμων θα εκταμιευθει αμεσα απο το κονδυλι των κεντρικων αυτοτελων πορων , προκειμενου να καταβληθουν αναδρομικα και δωρο του Πασχα στους εργαζομενους των ΟΤΑ.


ΛΗΣΤΕΙΕΣ

*Ατυχησε ο 45χρονος Γιωργος Καμπουρης ο οποιος με την απειλη ενος ψευτικου πιστολιου αρπαξε σχεδον 5 εκατομμυρια δραχμες ,απο το υποκαταστημα του ΟΤΕ στα Νεα Λιοσια, στην οδο Ιδομενως 29.

Την ωρα που προσπαθουσε να διαφυγει τον αντεληφθη περιπολος αστυνομικων , τον κυνηγησαν και τον συνελαβαν.

* Τυχεροι ομως ηταν οι αγνωστοι που εισεβαλαν τα ξημερωματα την Αγροτικη Τραπεζα στη Σκυδρασπαζοντας το τζαμι και αχρηστευοντας το συναγερμο.

Αρπαξαν απο το χρηματοκιβωτιο περιπου 18 εκατομμυρια δραχμες και εξαφανιστηκαν παρα το γεγονος οτι τους αντεληφθει περιπολος της αστυνομιας και τους κυνηγησε.

Ε Τ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Περιοριστικοι οροι και χρηματικη εγγυηση 4 εκ δρχ επιβληθηκε στους δημοσιογραφους της εφημεριδας Ελευθερος τυπος Νονη Καραγιανη και Γιωργο Χαρβαλια για δημοσιευμα, το οποίο αποκάλυπτε απόρρητο έγγραφο του υπουργειου εξωτερικών για το ζητημα των Σκοπίων.

Οι δυο δημοσιογραφοι απολογηθηκαν χθές για τις κατηγορίες της "κατασκοπίας", της "παραβίασης απορρήτων της Πολιτείας" και της "ηθικης αυτουργίας σε παραβίαση υπηρεσιακου απορρήτου".

Ο εισαγγελλέας κ.Μανταγκιωζίδης και η ανακρίτρια κα. Λεοντος τους έκριναν μη προφυλακιστέους, αλλά τους επέβαλαν τους περιοριστικους όρους της εγγυοδοσίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νεας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος σε δήλωση τονίζει πως δεν μπορεί να τίθενται όρια στην αλήθεια και μάλιστα μέσω μεθοδευμένων δικαστικών αποφάσεων.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εφθασε στο Δυραχιο το κυριο σωμα της ελληνικης στρατιωτικης δυναμης που μετεχει στην πολυεθνικη δυναμη προστασιας στην Αλβανια. Οι 500 Ελληνες στρατιώτες αποβιβάστηκαν απο τα αρματαγωγά ΧΙΟΣ και ΣΑΜΟΣ.

Η ελληνική αποστολή θα εγκατασταθείσ τα Τίρανα θα εγκατασταθούν σε κτίριο αντι-αεροπορικής μονάδας.

ΔΕΗ

*Το μειωμενο νυκτερινο τιμολογιο ρευματος , για τους ειδικους πελατες της ΔΕΗ θα ισχυει απο την 1ης Μαϊου εως τις 10 Οκτωβριου , απο τιις 11 το βραδυ εως τις 7 το πρωϊ.

ΦΩΤΙΑ ΜΙΝΕΡΒΑ

Κατασβεστηκε η μεγαλη πυρκαγια, που ξεσπασε το πρωι στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιολάδου της ΜΙΝΕΡΒΑ, στο 63ο χιλιομετρο της Εθνικης Αθηνων- Λαμιας, στο Σχηματάρι.

Απο την φωτια, τα αιτια της οποιας παραμενουν μεχρι στγμης αγνωστα, εχει καει το μισο εργοστασιο, περιπου 1000 τετραγωνικα μετρα.

ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

- *Επιχειρηση εμποριας κλεμμενων αυτοκίνητων με παραποιημενους αριθμους πλαισιου και κινητηρα και με πινακιδες απο παλια μεταχειρισμενα ιδιας μαρκας, ειχαν στησει οι Μιχάλης Μπαλής 37 χρονων και Πασχαλιά Νικολούδη 29 που συνεληφθησαν χθες απο ανδρες της Ασφαλειας Αττικης.

Η αστυνομια εκτιμα ότι με αυτό τον τρόπο οι συλληφθεντες ειχαν ριξει στην αγορα γυρω στα 40 κλεμμενα οχήματα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ Δ.ΥΠ.

*Επιπτωσεις θα εχει το *σκασιαρχειο* των δημοσιων υπαλληλων απο τις υπηρεσιες τους , τις εργασιμες ημερες , μεταξυ των αργιων Πασχα και Πρωτομαγιας.

Αυστηρή προειοδοποίηση προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, απηυθυνε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημοσιας Διοίκησης.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Το τελευταιο θυμα της ηρωϊνης ειναι ο 24χρονος Θεοδωρος Παρασκευαςς που βρεθηκε νεκρος τα ξημερωματα στό υπόγειο διαμέρισμά του,στην οδο Βαρβάκη 3 στού Γκύζη.

Εν τω μεταξυ ο Αντιεισαγγελεας του Αρειου Παγου Ηλιας Σπυροπουλος,σε εγκυκλιο του προς τους Εισαγγελεις Εφετων , χαρακτηριζει τη διακινηση ναρκωτικων, βαρυτερο εγκλημα απο την ανθρωποκτονια εκ προθεσεως , και προτεινει μετρα για την επισπευση της εκδικασης υποθεσεων εμποριας ναρκωτικων.

ΧΗΡΕΣ

Ανελπιστο δωρο για τις χήρες,αποφαση του Ελεγκτικου Συνέδριου, συμφωνα με την οποια ,στο εξης θα παιρνουν ακριβς το ημιση της συνταξης του εκλιποντος.

Τα παιδιά τους διατηρούν το ποσοστό που δικαιούνται.

Η απόφαση 711 του Ανωτατου Δικαστηριου ,ειναι αμεσα εκτελεστη απο τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

- Διωρη σταση εργασιας 11 με μία μετά το μεσημέρι πραγματοποιησαν σημερα οι νοσοκομειακοι γιατροι Αθηνας και Πειραια,σε ενδειξη συμπαραστασης προς συναδελφό τους που αποσπασθηκε απο το μαιευτηριο Αλεξανδρα σε νοσοκομειο της Αμφισσας.

Στο μαιευτηριο εκαναν σταση ολοι οι εργαζομενοι.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό υπογραμμίζουν ότι με την απόσπαση του συναδέλφου τους, επιμελητή Α, καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΡΑΜΑ

Εικοσιτετραωρη απεργια πραγματοποιουν σημερα , μετα απο αποφαση του συνδικατου Μεταλλου, τα συνεργεια επισκευων στη Ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη Περαματος.

Το πρωι όλοι οι εργαζομενοι στη Ζωνη πραγματοποιησαν διωρη σταση εργασιας.

Η νεα απεργια έχει αφορμη το χθεσινο δυστυχημα κατα την επισκευη πλλοιου , που στοιχισε τη ζωη σε εναν εργατη , πατερα δυο ανηλικων παιδιων.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μαχαιρι στι επικουρικές συντάξεις απο την 1ης Ιανουαρίου του 98,με παράλληλη αυξηση σταδιακα των οριων ηλικιας συνταξιοδοτησης...

Ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου,δηλωσε χθες ότι δεν αλλάζει ο νόμος Σιούφα του '92 για τις επικουρικες συνταξεις ,που δεν επιτρεπεται να υπερβαίνουν το 20 % της κύριας σύνταξης.

Παράλληλα, θα αρχίσει η σταδιακή αναπροσαρμογη των οριων ηλικίας για συνταξιοδότηση,με προσθηκη 6 μήνες για κάθε χρόνο έως ότου συμπληρωθει το 65ο έτος για τους άνδρες και το 60ό για τις γυναίκες και για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγελματα.

Για πλήρη σύνταξη απαιτείται συμπλήρωση τρια-κοντα-πενταετίας.

Πάντως,ο κ.Παπαιωανου ανέφερε ότι όλα αυτα τα θέματα θα τεθούν στον κοινωνικό διάλογο.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ν.Δ.

Ρυθμισεις, με αποκλειστικο στοχο να εξασφαλισθουν εκατονταδες δισεκατομμυρια, προκειμενου να συνεχισθει ενα αποτυχημενο και αντιπαραγωγικα οργανωμενο συστημα, χαρακτηριζει η ΝΔ τις νεες ρυθμισεις για τις συγκοινωνιες, που προβλεπονται στο νομοσχεδιο που κατατεθηκε χθες στη βουλη.

Συμφωνα με το νομοσχέδιο διαγράφεται το χρέος των 700 δισεκατομμυρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, ο οποιος στο μελλον θα εποπτευει τους αλλους συγκοινωνιακους φορεις της Πρωτευουσας που θα συγχωνευτουν σεμορφη Ανωνυμης Εταιρειας.

Η ΝΔ τονιζει στην ανακοινωση της οτι χωρις ριζικες τομες που εισαγουν ιδιωτικο-οικονονομικα κριτηρια στην εκτελεση του μεταφορικου εργου , οποιαδηποτε προσπαθεια ειναι καταδικασμενη.

Υπενθυμιζεται οτι το εισιτηριο στις αστικες συγκοινωνιες αυξανεται στις 100 δραχμες απο 1ης Ιουλιου και απο τις αρχες του 1998 θα φτασει τις 125 δραχμες.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

*Επιχειρηση εμποριας κλεμμενων αυτοκίνητων με παραποιημενους αριθμους πλαισιου και κινητηρα και με πινακιδες απο παλια μεταχειρισμενα ιδιας μαρκας ,ειχαν στησει οι Μιχάλης Μπαλής 37 χρονων και Πασχαλιά Νικολούδη 29 που συνεληφθησαν χθες απο ανδρες της Ασφαλειας Αττικης.

Η αστυνομια εκτιμα ότι με αυτό τον τρόπο οι συλληφθεντες ειχαν ριξει στην αγορα γυρω στα 40 κλεμμενα οχήματα.

ΟΤΑ

Ποσο τριων δισεκατομμυριων δραχμων θα εκταμιευθει αμεσα απο το κονδυλι των κεντρικων αυτοτελων πορων , προκειμενου να καταβληθουν αναδρομικα και δωρο του Πασχα στους εργαζομενους των ΟΤΑ.

Αυτο αποφασιστηκε κατα τη συναντηση του Υπουργου Εσωτερικων Αλεκου Παπαδοπουλου, του Υφυπουργου Οικονομικων Νικου Χριστοδουλακη με το Προεδρειο της ΚΕΔΚΕ.

Ο Υπουργος Εσωτερικων αναγνωρισε ως συνολικη επιβαρυνση προς τα ταμεια των ΟΤΑ μετα την εφαρμογη του ενιαιου μισθολογιου το ποσο των 7,5 δισεκατομμυριων δραχμων αντι του ποσου των 20 δις που ζητουσε η ΚΕΔΚΕ.

Για το υπολοιπο ποσο θα υπαρξει νεα τριμερης συναντηση.

ΔΙΕΘΝΗ

- Στην Βρετανία εντυπωσιακή μείωση στο προβάδισμα που εμφανίζουν οι Εργατικοί έναντι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος εμφανίζει μία νέα δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Μαίου, με αποτέλεσμα να ανέβει κατακόρυφα και ο υδράργυρος της προεκλογικής εκστρατείας που μέχρι τώρα φαινόταν να οδηγεί σε μία αναμέτρηση χωρίς εκπλήξεις.

Νεκροί είναι και οι 14 αντάρτες Τουπάκ Αμάρο όπως και δύο στρατιώτες και ένας όμηρος, μετά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας του Περού χθές βράδυ που οδήγησε στην απελεύθερωση των 71 ομήρων. Αλλοι 25 όμηροι τραυματίστηκαν,οι δυο από αυτούς σοβαρά.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις χθες τα μεσάνυκτα από ισλαμιστές στην επαρχία Μινίγια της Ανω Αιγύπτου, σύμφωνα με νέο απολογισμό της αστυνομίας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν τις πρώτες πρωινές ώρες την κατοικία ενός παλαιστινίου κοντά στη Χεβρώνα,που κατηγορήθηκε πως ανήκε στην ισλαμική οργάνωση Χαμάς,ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Απριλίου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

   ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 267,6    274,9    270,7
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 157,5    161,18   159,3
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 438,2    450,1    443,3
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 184,7    189,7    186,8
   ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,6     47,9     47,2
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 212,6    218,4    215,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 191,6    196,8    193,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..207,4    213,1    209,8
    E.C.U............... 306,5    314,8    310,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 23 April 1997 - 16:03:14 UTC