Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 18/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Οι κυβερνητικοι χειρισμοι παγιδευουν τη χωρα σε εναν επικινδυνο και ολισθηρο δρομο τονιζεται σε ανακοινωση της ΝΔ για τις εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα.

    Για ολες τις πτυχες του Αλβανικου , στρατιωτικες , πολιτικες και διπλωματικες συζητησε το πρωι το ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρια του πρωθυπουργου. Συζητησαν και τις τελευταιες εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα αλλα και για το εξοπλιστικο προγραμμα των ενοπλων δυναμεων που ειναι ηδη σε εξελιξη.

    Σαρωτικοι θα ειναι οι ελεγχοι που θα κάνει στην αγορα το Σωμα Διωξης Οικονομικου Εγκληματος , προκειμενου να παταχθει η αισχροκερδεια και η φοροδιαφυγη...

    Γνησια εκρινε το Πρωτοδικειο και τη δευτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέϊκο.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ -ΕΛΛΗΝΟΤΟΥ.

*Οι κυβερνητικοι χειρισμοι παγιδευουν τη χωρα σε εναν επικινδυνο και ολισθηρο δρομο τονιζεται σε ανακοινωση της ΝΔ για τις εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα.

Στην ανακοινωση υπογραμμιζεται ακομη οτι υπο τις σημερινες συθνηκες , για τις οποιες αποκλειστικα υπευθυνη ειναι η κυβερνηση με τους εως τωρα ατυχεις χειρισμους της , η συσταση και λειτουργια Επιτροπης Εμπειρογνωμονων εστω και για προκαταρκτικη μελετη των ελληνοτουρκικων προβληματων, μονο ανησυχια και φοβους προκαλει.

Υπαρχει σαφης κινδυνος τονιζεται η Επιτροπη να καταστει οργανο ενος διαλογου χωρις ορους , χωρις προυποθεσεις και χωρις συγκεκριμενο νομικο πλαισιο.

Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης σε δηλωση του τονισε οτι προκαλει καταπληξη , το νεο εφευρημα να εμφανιστει σαν ανωδυνος διαλογος , ο μυστικος διαλογος ουσιας που ηδη διεξαγει η κυβερνηση Σημιτη με της Τουρκια.

Ειναι φανερο υπογραμμιζει ο κυριος Σαμαρας οτι η Ελλαδα συρεται στα βαθεια νερα μιας εθνικης γκαφας που εχουν σχεδιασει αλλοι και οδηγειται σε υποχωρησεις.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ

- Για ολες τις πτυχες του Αλβανικου , στρατιωτικες , πολιτικες και διπλωματικες συζητησε το πρωι το ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρια του πρωθυπουργου. Συζητησαν και τις τελευταιες εξελιξεις στα ελληνοτουρκικα αλλα και για το εξοπλιστικο προγραμμα των ενοπλων δυναμεων που ειναι ηδη σε εξελιξη.

Να σημειωθει οτι στην Κυβερνητικη επιτροπη που συνεδριαζει θα συζητηθει και το επικειμενο ταξιδι του κ.Σημιτη στι Βοννη και κυριως οι τριβες που προκλαουντια απο τις κακες σχεσεις των κυριων Κινκελ και Παγκαλου , τριβες που φερνουν να προηγουνται οι αμερικανικες εταιριες οπλων εναντι των γερμανικων.

Ο Δευτερος τωρα λοχος των ελληνικων ενοπλων δυναμεων, που θα μετασχει στην οκταεθνη δυναμη στην Αλβανια θα αποβιβαστει στο Δυρραχιο, καθως σε περιπου μιση ωρα αναμενετια να καταπλευσει εκει το αρματαγωγο ΣΑΜΟΣ.

Η αλλαγη στον προορισμο του ΣΑΜΟΣ εγινε καθως οι Ιταλοι στρατιωτες στον Αυλωνα δεν ησαν σε θεση να εγγυηηθουν τον ασφαλη καταπλου του αρματαγωγου.

Το ΣΑΜΟΣ πλεει στις προσβασεις του Δυρραχιου συνοδευομενο απο τη φρεγατα Ναυαρινο. Το Ναυαρινο παραμενει μαζι με το αρματαγωγο ΣΑΜΟΣ στα ανοιχτα του λιμανιου, προκειμενου ιταλικο ναρκαλιευτικο να ολοκληρωσει την ερευνα του για πιθανο εντοπισμο ναρκων.

ΑΓΟΡΑ

* Σαρωτικοι θα ειναι οι ελεγχοι που θα κάνει στην αγορα το Σωμα Διωξης Οικονομικου Εγκληματος , προκειμενου να παταχθει η αισχροκερδεια και η φοροδιαφυγη...

Οι *αδιαφθοροι* θα στηνουν μπλόκα στα διοδια και τα κεντρα μεταφορας προϊοντων.

* Εν τω μεταξυ καίει φετος η τιμη του οβελια.

Οπως δηλωσε στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 ο Προεδρος των Κρεοπωλων Θοδωρος Μαρκου, η τιμη του κιλου των αμνοεριφιων, θα ειναι 2 χιλιαδες με 2.300, ενω περιορισμενες θα είναι οι ποσοτητες που θα εισαχθούν και κατόπιν συμφωνίας με τα σουπερ μαρκετ δεν θα παρουσιατεί το φαινομενο του περσινου αθεμιτου ανταγωνισμου τιμων.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Γεωργίας Βασίλη Γερανίδη, η φετεινες αυξησεις τιμων στα αμνο-ερίφια, οφείλεται στη μειωμένη εγχώρια παραγωγή, αλλα και στον περιορισμο των εισαγωγων.

Απο τη πλευρά τους οι παραγωγοί καταγγέλουν ότι η αύξηση της τιμής οφείλεται στα κυκλώματα μεσαζοντων.

* Εν τω μεταξύ εντείνονται οι αγορανομικοι ελεγχοι για τυχον λαθραίες εισαγωγές αμνοεριφίων από την Αλβανια και άλλες βαλκανικες χωρες, όπου έχουν παρουσιαστεί μολυσματικές ασθένειες.

* Σήμερα Παρασκευή τα καταστήματα, θά μείνουν ανοικτά από τίς 8.30 τό πρωί μέχρι τίς 8.30 τό βράδυ καί αύριο Σάββατο από τίς 8.30 τό πρωί μέχρι τίς 4 τό απόγευμα.

Διαθηκη

Γνησια εκρινε το Πρωτοδικειο και τη δευτερη διαθήκη της Σοφίας Μινέϊκο.

Με τη διαθηκη αυτη που συνταχθηκε το 1964 καθισταται κληρονομος του σπιτιου στο Ψυχικο η εγγονη της εκλειπουσης, Σοφια Κατσανεβα

Ισχυει βεβαιως η μεταγενέστερη διαθηκη,που συντάχθηκε το 1968,και καθιστά κληρονόμους και τα 4 εγγόνια της Σοφιας Μινεϊκο.

Ομως και από τη διαθηκη του 1968 διαφαινεται η προθεση της Σοφιας Μινεϊκο , κληρονομοι να ειναι τα εγγονια της και οχι ο γιος της Ανδρεας Παπανδρεου.

Ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων Γιωργος Παπανδρεου με δηλωση του διαχωριζει τη θεση του απο τα αδελφια του και δηλωνει οτι αποποιειται καθε νόμιμου δικαιωματος ή οφελους που θα προκυψει απο τη δικαστικη διαμαχη που ξεκινησαν του για τη βιλα στο Ψυχικο.

* Τη Μεγάλη Τρίτη εξάλλου θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο η αιτηση συντηρητικής κατάσχεσης της βίλας της Εκάλης απο τον νυν ιδιοκτήτη της βιλας του Ψυχικού, Χαραλαμπο Βλαχουτσικο.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

* Διακοσιες χιλιαδες εκκαθαριστικα σημειωματα αναμενεται να σταλουν στους φορολογουμενους μεσα στην Μεγαλη Εβδομαδα.

Παντως στο συνολο τους τα εκκαθαριστικά θα καθυστερήσουν όχι μονον λόγω του Ε-9 ή των διαφορων λαθων , αλλά και λόγω της απόφασης των εφοριακών να μην εργάζονται υπερωριακα.

Χθες το Υπουργειο Οικονομικων στο πλαισιο των φορολογικων ελεγχων ανακοινωσε την αναστολή της λειτουργίας 5 επιχειρήσεων.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ

Σαρανταπεντε νεα περιπολικά παρελαβε το μεσημερι η Ελληνικη Αστυνομια απο την εταιρεια ΝΙΣΣΑΝ στο Ζαππειο Μεγαρο. Με αυτα τα αυτοκινητα ο αριθμος των νεων περιπολικων της Αστυνομιας εφτασε τα 90.

ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ

* Πανελληνιο δικτυο για την προληψη των αιφνιδιων θανατων απο καρδιακά επεισόδια, νεαρων ατομων και αθλουμενων, με την ονομασια Φειδιππιδης, δημιουργειται με την συνεργασια της γραμματειας Νεας Γενιας και του Ελληνικου Ιδρυματος καρδιολογιας.

Στη χωρα μας υπολογιζεται οτι 20 χιλιαδες ατομα κινδυνεύουν απο αιφνιδιο θανατο κατα τη διαρκεια αθλησης λογω κληρονομικης καρδιοπαθειας.

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ

- Στην Αθήνα από σήμερα ο Κυπριος Υπουργος Εξωτερικων Γιαννακης Κασουλιδης για συνομιλιες με τον Θοδωρο Παγκαλο.

Ειδικό απεσταλμένο γιά το Κυπριακό όρισε χθες ο Καναδας δειχνοντας το ιδιαιτερο ενδιαφερον γιά τη συνεχιζόμενη κρίση.

Πρόκειται γιά το διπλωμάτη καριέρας, πρέσβη Μάικλ Μπέλ, ο οποίος θ'αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την ενημέρωσή του γιά το ζήτημα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Δημαρχος Πειραια Στελιος Λογοθετης διεψευδει κατηγορηματικα οτι εχει διαπιστωθει οποιαδηποτε καταχρηση κονδυλιων κοινοτικων προγραμματων, και προτιθεται, οπως δηλωσε στον ΑΝΤ1 και το Γιωργο Παπαδακη, να υποβαλλει μηνυσεις κατα παντος υπευθυνου.

Χθες ο υφυπουργος Οικονομικων Νικος Χριστοδουλακης ανακοινωσε οτι ο Δημος Πειραια καταχραστηκε 304 εκατομμυρια απο τις επιδοτησεις του πρωτου πακετου Ντελορ.

Σε ανακοινωση του ο κ. Λογοθέτης υποστηριζει οτι δεν διαπιστώθηκε τίποτα επιλήψιμο κατα τους ελεγχους που έγιναν στα προγράμματα αντιμετωπισης της ανεργίας και επιμόρφωσης υπαλλήλων για τα ετη 91, 92, 93.

Το Υπουργειο Εργασιας δεν αναφερθηκε σε καταχρησεις αλλα σε παραληψεις τυπικων διαδικασιων των εγκυκλιων, και αφορουν σε δικαιολογητικα που προερχονταν απο εταιριες είπε στον ΑΝΤ1 ο κυριος Λογοθετης.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

* Στον Εισαγγελεα θα οδηγηθουν το απογευμα τα τα 32 ατομα που συνεληφθησαν χθες, σε εφοδο ανδρών της Διωξης ναρκωτικών σε καταυλισμό τσιγγάνων πισω απο το Νομισματοκοπείο στο Χολαργό.

Στόν καταυλισμό βρέθηκαν δυο κιλα και 800 γραμμαρια χασις, 4 γραμμαρια ηρωϊνης και χαπια μεθαδονης.

Αναμεσα στους συλληφθεντες συμφωνα με πληροφοριες του ραδιοφωνου του ΑΝΤ1, ειναι και 15 νεαροι που πηγαιναν και αγοραζαν ναρκωτικα απο τους τσιγγανους. Οι επτα μαλιστα ειναι μαθητες, ηλικιας απο 15 εως 17 χρονων.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

*Την πολιτικη της Κυβερνησης απεναντι στις πολυτεκνες οικογενειες, καταγγελουν με σημερινη ανακοινωση τους βουλευτες και στελεχη της Νεας Δημοκρατιας.

Χαρακτηριζουν πειραματικη και σκληρη η πολιτικη της Κυβερνησης και καλουν τον Πρωθυπουργο να σεβαστουν τους πολυτεκνους, να πληρωθουν κανονικα τα επιδόματα τους το Πασχα και να μην περικοπουν οι ισοβιες συνταξεις της πολυτεκνης μητερας.

Αστυφυλακας

* Σε δεκαετή καθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης για το φόνο του 28χρονου μουσικού Θεόδωρου Γιάκα, κατά τη διαρκεια καταδίωξης του. Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος έως ότου εκδικαστεί η έφεση που άσκησε.

ΔΙΕΘΝΗ

Εκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λιντς,στη βόρεια Αγγλία σημειώθηκε σήμερα το πρωί,μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την εκκένωση αρκετών σιδηροδρομικών σταθμών στην βόρεια αγγλία μετά από προειδοποιητικό μήνυμα για βομβιστικές επιθέσεις.

Η Ιταλική στρατιωτική αντικατασκοπεία προειδοποιεί πως τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας αλλά και ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ο 2ος μπορεί να αποτελεσουν στόχο Ισλαμιστών τρομοκρατών.Πάντως,τόσο το Βατικανό,όσο και το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η ισραηλινή δικαιοσύνη θεωρεί οτι δεν είναι αναγκαία νέα κλήση του πρωθυπουργού Νετανιάχου για να καταθέσει για το σκάνδαλο στο οποίο είναι αναμεμειγμένος, μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Δεκάδες άτομα τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ στη διάρκεια επεισοδίων στη Δυτική Οχθη, όπου νεαροί Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι καναδικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν άσυλο σ' ένα 12χρονο αγόρι, με την πρωτοφανή για τα χρονικά αιτιολογία ότι η Βρετανία, από την οποία προέρχεται, δεν του παρείχε προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση του πατέρα του.

Με καταιγισμό δακρυγόνων η αστυνομία της Νότιας Κορέας επιτέθηκε εναντίον εκατοντάδων φοιτητών που διαδήλωναν στους δρόμους της Σεούλ ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Κιμ Γιουνγκ Σαμ και τη σύλληψη του γιού του,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 12,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1420,51 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,50 τοις εκατό.

Από τις 248 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 106 παρουσίασαν άνοδο
* 17 παρέμειναν σταθερές και
* 118 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 18 Απριλίου ως εξής.

   ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 268,5    275,8    271,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,4    159,6    157,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 437,3    449,2    442,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 182,4    187,4    184,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 213,1    219,0    215,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 191,6    196,8    193,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..207,5    213,2    209,9
    E.C.U............... 303,9    312,2    307,4

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 18 April 1997 - 16:30:43 UTC