Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 18/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Η συγκροτηση και οι αρμοδιοτητες της μικτης επιτροπης εμπειρογνωμωνων Ελλαδας-Τουρκιας αντικειμενο μεταξυ αλλων της κυβερνητικης Επιτροπης που θα συνεδριασει στις 12 υπο την προεδρια του πρωθυπουργου.

    Το μεσημερι αναμενεται να καταπλέυσει στο Δυρράχειο,το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ, που μεταφέρει το δευτερο λόχο των ελλήνων στρατιωτών.

    Για πρωτη φορα στα χρονικα της Ελληνικης Αστυνομιας , δεν αποκλειεται να απεργησουν οι αστυνομικοι , καθως κυβέρνηση δεν επιλυει τα παγια οικονομικά τους προβλήματα.

    Ισογειο κτισμα μεσα σε παλια μαντρα οικοδομων στο ρεμα Χελιδονους κατεδαφισαν πριν λιγο τα συνεργεια της νομαρχιας Ανατολικης Αττικης που συνεχιζουν την επιχειρηση κατεδαφισης αυθαιρετων.


Ελληνοτουρκικο

Η συγκροτηση και οι αρμοδιοτητες της μικτης επιτροπης εμπειρογνωμωνων Ελλαδας-Τουρκιας αντικειμενο μεταξυ αλλων της κυβερνητικης Επιτροπης που θα συνεδριασει στις 12 υπο την προεδρια του πρωθυπουργου.

Η επισημη ανακοινωση για τη συσταση της επιτροπης αναμενεται να γιενι απο την Ολλανδικη προεδρια τις επομενες ημερες.

Κατα την χθεσινοβραδυνή δίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκριθηκε το πλαισιο, λειτουργίας και το περιεχόμενο της επιτροπής. Συμφωνα με πληροφοριες η Επιτροπη θαα μεινει σε διαδικαστικα θεματα και θα εξετασει τροπους επιλυσης των διαφορων χωρις να συζητησει την ουσια τους.

Θα ποτελειτια απο μη κυβερνητικους εκπροσωπους και το πορισμα της που θα κατατεθει μεχρι τα μεσα ιουνιου δεν θα ειναι δεσμευτικο πολιτικα για τις κυβερνησεις αθηνων και αγκυρας.

ΣΕ δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι εξακολουθουν να ισχύουν οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάδα προκειμένου να άρει το βέτο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας,δηλαδη η αποκηρυξη απειλών πολέμου,ο σεβασμός του διεθνους δικαιου.

ΚΥΠΡΟΣ

- Ειδικό απεσταλμένο γιά το Κυπριακό όρισε-χθες τ' απόγευμα- ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά,Λόιντ Αξγουόρθι,δειχνοντας με αυτο τον τρόπο το ενδιαφέρον της χώρας του γιά τη συνεχιζόμενη κρίση στην Κύπρο.Πρόκειται γιά το διπλωμάτη καριέρας, πρέσβη Μάικλ Μπέλ, ο οποίος θ'αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την ενημέρωσή του γιά το ζήτημα.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Το μεσημερι αναμενεται να καταπλέυσει στο Δυρράχειο,το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ, που μεταφέρει το δευτερο λόχο των ελλήνων στρατιωτών.

Το ΣΑΜΟΣ θα καταπκλευσει στο Δυρράχειο και οχι στην Αυλώνα καθως οι Ιταλοι στρατιωτες δεν μπορουν να εγγυηηθουν τον ασφαλη καταπλου του αρματαγωγου.

Απο τις 10 με θέμα το Αλβανικό,συνεδριαζει ΚΥΣΕΑ.

Τη Μεγαλη βδομαδα αναμενεται να φτασει στην Αλβανια και ο κυριος ογκος της ελληνικης δυναμης.

Στά Τίρανα, μετά απο αλλεπάλληλες διαβουλευσεις που είχε με τα κόμματα,ο απεσταλμένος του ΟΑΣΕ Φράνς Βρανίτσκι ανακοίνωσε,ότι συμφωνήθηκε οι εκλογές να γίνουν στίς 29 Ιουνίου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

*Για πρωτη φορα στα χρονικα της Ελληνικης Αστυνομιας , δεν αποκλειεται να απεργησουν οι αστυνομικοι , καθως κυβέρνηση δεν επιλυει τα παγια οικονομικά τους προβλήματα.

Το πως και ποτε θα απεργησουν οι αστυνομικοι αναμενεται να καθοριστει στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απεργία των αστυνομικών τοποθετείται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαίου.

Κατεδαφισεις

Ισογειο κτισμα μεσα σε παλια μαντρα οικοδομων στο ρεμα Χελιδονους κατεδαφισαν πριν λιγο τα συνεργεια της νομαρχιας Ανατολικης Αττικης που συνεχιζουν την επιχειρηση κατεδαφισης αυθαιρετων.

Σειρα εχουν σε λιγο αυθαιρευτες κατασκευες σε εργοστασιο τσιμεντου στην θεση Μονοματι ενω νωριτερα σταματησε η κατεδαφιση αυθαιρετων κατασκευων του δημου Αθηναιων στο παλιο αντλιοστασιο καθως δοθηκε η διαβεβαιωση οτι ο δημος μεσα σε ενα μηνα θα αποκαταστησει μονος του την περιοχη.

ΑΓΟΡΑ

Πάνω από δυο χιλιαδες δραχμες το κιλο θα κοστίσει φέτος ο οβελίας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Γεωργίας Βασίλη Γερανίδη, η αύξηση στην τιμή των αμνο-εριφίων, οφείλεται στη μειωμένη εγχώρια παραγωγή, και στις μειωμενες εισαγωγές.

Απο τη πλευρά τους,οι παραγωγοί καταγγέλουν ότι η αύξηση της τιμής οφείλεται στα κυκλώματα μεσαζοντων.

*Οι Αγορανομικοι ελεγχοι στην αγορα εντεινονται για τυχον λαθραίες εισαγωγές αμνοεριφίων από την Αλβανια και άλλες χώρες βαλκανικες χωρες, όπου τα ζώα υποφέρουν από μολυσματικές ασθένειες.

*Σήμερα Παρασκευή τα καταστήματα,θά μείνουν ανοικτά από τίς 8.30 τό πρωί μέχρι τίς 8.30 τό βράδυ καί αύριο Σάββατο από τίς 8.30 τό πρωί μέχρι τίς 4 τό απόγευμα.

ΦΩΤΙΑ

*Σε εννεα εκατομμυρια δραχμες φτανει το υψος των ζημιων απο τη φωτια που ξεσπασε , λιγο μετα τις οκτω στο ισογειο της φαρμακοβιομηχανιας Φαμαρ στο Καλαμακι και κατεστρεψε το διαφημιστικο τμημα της επιχειρησης.

ΕΦΟΡΙΑ

- Με καθυστέρηση αναμενονταιται φέτος,τα εκκαθαριστικα των φορολογικων δηλωσεων και οχι μονον λόγω του Ε-9 ή των διαφορων λαθων , αλλά και λόγω της απόφασης των εφοριακών να αρνηθούν να εργαστουν υπερωριακα.

Πάντως,περίπου διακοσιες χιλιαδες εκκαθαριστικα σημειωματα αναμενεται να σταλουν στους φορολογουμενους μεσα στην Μεγαλη Εβδομαδα.

Χθες το Υπουργειο Οικονομικων στο πλαισιο τωνφορολογιικων ελεγχων ανακοινωσε την αναστολή της λειτουργίας 5 επιχειρήσεων.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ

Ολοκληρο αρχαιολογικο θησαυρό, απο δεκάδες προϊστορικά αγγεία,που κατα πασα πιθανοτητα ειναι μερος του περιφημου* θησαυρου των Αηδονιων* απο το μηκυναϊκό τάφο των Αηδονιών,εντοπισε η Ασφαλεια Αττικης.

Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκαπηλοι, οι Χρήστος Βασιλακόπουλος,Ισίδωρος θεοχάρης και Παναγιώτης Δημάκης.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Στην Ασφαλεια κρατουνται τα 37 ατομα που συνεληφθηασαν χθες, μετα απο επιχείρηση των ανδρών της Διωξης ναρκωτικών σε καταυλισμό τσιγγάνων πισω απο το Νομισματοκοπείο στο Χολαργό.

Στόν καταυλισμό βρέθηκαν ποσότητες χασίς ενω μεταξυ των συλληφθεντων ειναι και μαθητες, που αγόραζαν ναρκωτικα απο τους τσιγγάνους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Ελευθερος εως οτου η υποθεση του εκδικασθει σε δευτερο βαθμο αφεθηκε ο αστυνομικος Ευαγγελος Λαγογιαννης που καταδικασθηκε χθες σε δεκαετή κάθειρξη απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για φόνο του 28χρονου μουσικού Θεόδωρου Γιάκα,κατά τη διάρκεια καταδίωξής του.

19ΧΡΟΝΗ

Ελεύθερη υπό περιοριστικους όρους και με χρηματικη εγγυηση,αφεθηκε μετα την απολογια της η 19χρονη Ιωάννα Μερτύρη,που πετάξε,το νεογέννητο κοριτσάκι της στο φωταγωγό πολυκατοικίας,στην Κυψέλη φοβουμενη την κοινωνικη κατακραυγη.

ΔΙΕΘΝΗ

Εκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λιντς,στη βόρεια Αγγλία σημειώθηκε σήμερα το πρωί, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την εκκένωση αρκετών σιδηροδρομικών σταθμών στην βόρεια αγγλία μετά από προειδοποιητικό μήνυμα για βομβιστικές επιθέσεις.

Η βρετανική αστυνομία έχει απο το πρωί σημανει συναγερμό και ήδη εκκενώθηκαν τρεις σιδηροδρομικοι σταθμοι στη βόρεια Αγγλία καθως ειχε λάβει προειδοποίηση για βομβιστικές επιθέσεις.

Μεχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η αστυνομία σήμανε συναγερμό μετά από προειδοποιητικό μήνυμα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού.

Δεκάδες άτομα τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ στη διάρκεια επεισοδίων στη Δυτική Οχθη, όπου νεαροί Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες. Τα επεισόδια άρχισαν όταν εξοργισμένοι οι Παλαιστίνιοι λιθοβόλησαν τους ισραηλινούς στρατιώτες που γκρέμιζαν μία κατοικία στην κωμόπολη Κφαρ Σουρίφ, διότι υπήρχαν υποψίες ότι ανήκει σε μέλος της οργάνωσης Χαμάς.

- Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ αναμένεται ότι δεν θα απαγγείλει κατηγορία εναντίον του Πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης διότι οι κατηγορίες εναντίον του βασίζονται στη μαρτυρία μόνον ενός ατόμου,όπως γράφει σήμερα η ημερήσια εφημερίδα Χααρετζ.

Οι καναδικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν άσυλο σ' ένα 12χρονο αγόρι, με την πρωτοφανή για τα χρονικά αιτιολογία ότι η Βρετανία, από την οποία προέρχεται, δεν του παρείχε προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση του πατέρα του.

Ο Ρώσσος Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν έδειχνε καταβεβλημένος χθες κατά την συνάντηση που είχε με τον Καγκελλάριο της Γερμανίας και προσωπικό του φίλο Χέλμουτ Κολ, στο γερμανικό θέρετρο του Μπάντεν-Μπάντεν. Οι δύο άντρες συζήτησαν το θέμα της σχεδιαζόμενης επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και εξέφρασαν αισιοδοξία για την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην Ρωσσία και την συμμαχία στις 27 Μαϊου.

Δυο αστυνομικοί τραυματιστηκαν ο ένας σοβαρά, στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων καθηγητών και φοιτητών στο Μπουένος Αϊρες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από κτίριο όπου είχε οργανωθεί έκθεση βιβλίου.

Τριάντα επτά κρατούμενοι τραυματίσθηκαν σε φυλακή στην Πόλη του Μεξικού, όπου επενέβησαν περίπου 200 αστυνομικοί και δεσμοφύλακες για επιβάλουν την τάξη, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............275,75  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........196,78    #
    Δολλαριο Αυστραλιας........213,12    #
    Μάρκο .....................159,56    #
    Γαλλικο φράγκο .............47,44    #
    Ελβετικο  φράγκο...........187,38    #
    Στερλίνα...................449,03    #
    Εκατό  λιρέτες .............16,2     #
    Εκατό γιεν.................218,9     #
    Εκιού .....................312,05    #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 18 April 1997 - 12:16:21 UTC