Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 10/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Πρωτη δυναμη στις φοιτητικες εκλογες παραμενει η ΔΑΠ που σημειωσε και μικρη ανοδο σε σχεση με το ποσοστο που συγκεντρωσε περσυ ενω ανοδο σημειωσε και η ΠΑΣΠ.
  • Ο κύριος Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε ερωτηση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ δήλωσε το πρωί στη Βουλή ότι την αποστολή θα συνθέτουν εθελοντές και αν αυτοί δεν επαρκέσουν θα αξιοποιηθούν στελέχη των ενόπλων δυναμεων.
  • Εντονα προβληματισμενη ειναι η κυβερνηση για την υστερηση που παρουσιαζουν τα εσοδα και την εκτελεση του προυπολογισμου, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συσκεψη των οικονομικών υπουργών, υπό την προεδρία Σημίτη.
  • Μεγαλη ειναι η ανταποκριση του κοινου στο ραδιομαραθωνιο αγαπης και αλληλεγγυης της Γιουνισεφ για τα παιδια στο Ζαϊρ και τη Ρουαντα στον οποιο συμμετεχει και το ραδιοφωνο του ΑΝΤ1.


ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ

- Πρωτη δυναμη στις φοιτητικες εκλογες παραμενει η ΔΑΠ που σημειωσε και μικρη ανοδο σε σχεση με το ποσοστο που συγκεντρωσε περσυ ενω ανοδο σημειωσε και η ΠΑΣΠ.

Ωστοσο κυριαρχο στοιχειο των χθεσινων εκλογων ειναι η αυξηση της συμμετοχης των φοιτητων κατα 10%.

Συμφωνα με τη ΔΑΠ σε 112 απο τις 117 ανωτατες σχολές, Η ΔΑΠ συγκεντρωνει 39, 78% εναντι 20,41 της ΠΑΣΠ, 8,67% της Πανσπουδαστικης, 6,1 των Αριστερων Κινησεων, 3,26 των Νεων Οριζοντων και 15,57% διαφορων σχηματων.

Ο κ.Σημιτης συνεχαρει την νεολαια ΠΑΣΟΚ για την επιτυχια της ενω τα συγχαρητηρια του εδωσε και ο Κωστας Καραμανλης στο προεδρειο της ΟΝΝΕΔ με το οποιο συναντηθηκε το μεσημερι.

Συγχαρητηρια επιστολη στη ΔΑΠ αστειλε ο Μιλτιαδης Εβερτ.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Στο θέμα της ελληνικής αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλβανία.

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος απαντώντας σε ερωτηση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ δήλωσε το πρωί στη Βουλή ότι την αποστολή θα συνθέτουν εθελοντές και αν αυτοί δεν επαρκέσουν θα αξιοποιηθούν στελέχη των ενόπλων δυναμεων.

Λίγο αργότερα πατερας εθελοντή πενταετούς υπηρεσίας κατηγελλε ότι ο γιός του περιελήφθη στην ελληνική αποστολή χωρίς προηγούμενη δική του αίτηση.

Αμφιβολιες για το κατα ποσο θα διεξαχθουν τελικα τον Ιουνιο οι βουλευτικες εκλογες στη χωρα του - οπως εχουν συμφωνησει ολα τα κομματα- εξεφρασε ο Αλβανος Προεδρος Μπερίσα σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα.

Την ίδια ώρα αρκετές αλβανικές εφημερίδες γράφουν ότι τα κυριότερα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφώνησαν να διεξαχθεί τον Ιούνιο μαζί με τις εκλογές και δημοψήφισμα στο οποίο ο Αλβανικός λαός θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της προεδρικής δημοκρατίας και της μοναρχίας.

ΡΟΥΑΝΤΑ

Μεγαλη ειναι η ανταποκριση του κοινου στο ραδιομαραθωνιο αγαπης και αλληλεγγυης της Γιουνισεφ για τα παιδια στο Ζαϊρ και τη Ρουαντα στον οποιο συμμετεχει και το ραδιοφωνο του ΑΝΤ1.

Ηδη εχουν συγκεντρωθει περισσοτερα απο 40 εκ δρχ.

Το τηλεφωνο οπου μπορουν να γινουν προσφορες ειναι το 600-5-500 ενω στην Εθνικη Τραπεζα εχει ανοιξει λογαριασμος με αριθμο 169/480020-64.

Απο την 9 εως τις 10 το πρωι, ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο ΣΚΑΙ, ο ΦΛΑΣ και η ΕΡΑ παρουσιασαν κοινο ωριαιο προγραμμα και η κοινη δικτυωση θα επαναληφθει στις 9 το βραδυ ΓΙΑ τον απολογισμο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Πρεμιερα σημερα του κοινωνικου διαλογου που συμφωνα με τον πρωθυπουργο θα κινηθει στο τριπτυχο ανταγωνιστικοτητα-αναπτυξη-απασχοληση.

Το απογευμα στις 6 και μιση θα συνεδριασει η μικτη κυβερνητικη και κομματικη επιτροπη του ΠΑΣΟΚ υπο τον πρωθυπουργο που θα εγκρινει την ατζεντα του κοινωνικου διαλογου.

Το θεμα αυτο συζητησαν το πρωι ο πρωθυπουργος με την πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Εργασιας.

Χθες ο κ.Σημιτης δεσμευθηκε μιλωντας στη Βουλη οτι δεν θα υπαρξει μειωση των ωρών εργασιας με παράλληλη μείωση των αποδοχών.

Για τον κοινωνικο διαλογο θα γινει συσκεψη και στη Νεα Δημοκρατια το απογευμα υπο τον Κωστα Καραμανλη.

ΒΟΥΛΗ ΟΤΣΑΛΑΝ

Εκατον δεκα βουλευτες απο ολες τις πτερυγες , πλην του ΚΚΕ, ζητουν να προσκληθει στη χωρα μας ο ηγετης του Απελευθερωτικου Μετωπου του Κουρδισταν Αμπντουλαχ Οτσαλαν.

Θεωρουν οτι η Ελλαδα πρεπει να υπερασπιζεται τις αρχες της Ελευθεριας και Δημοκρατιας και προτειναν την πρωτοβουλια να αναλαβουν ο πρυτανης του Παντειου Πανεπιστημιου και οι Δημαρχοι Αθηναιων, Θεσσαλονικης και Ηρακλειου.

ΡΑΜΠΟ

Εντονα προβληματισμενη ειναι η κυβερνηση για την υστερηση που παρουσιαζουν τα εσοδα και την εκτελεση του προυπολογισμου, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συσκεψη των οικονομικών υπουργών, υπό την προεδρία Σημίτη.

Από σήμερα βγήκαν στους δρόμους και οι 1800 ράμπο της Εφορίας, που αποτελούν το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Εχουν απεριόριστες δυνατότητες στα θέματα φορολογικού ελέγχου, θα οπλοφορούν και θα μπορούν να κάνουν ελέγχους ακόμη και σε σπίτια με εντολή εισαγγελέα.

Στοχος της κυβερνησης ειναι η παταξη της φοροδιαφυγης και η αυξηση των κρατικων εσοδων δήλωσε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου.

ΕΘΝΙΚΟ

Ελληνοτουρκική συνάντηση κορυφής και υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα τη συνάντηση Σημίτη-Ερμπακάν τον Ιούλιο κατά την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το πρωί οι κύριοι παπανδρέου και Κρανιδιώτης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ολλανδικής προεδρίας οι οποίοι τους μετέφεραν τη δυσκολία της Τουρκίας ν'αποδεχθεί τη σύσταση ελληνοτουρκικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που προτείνει η Αθήνα, αλλά αντιθέτως δέχονται την Ολλανδική πρόταση για επιτροπή Σοφών που θ'απαρτίζεται από τρίτες διεθνείς προσωπικότητες με ρόλο διαιτητή στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

ΦΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι αρχες Τρικαλων εξυγχνιασαν τη δολοφονια της Ζωης Μπακογιαννη- Βασιλειου, 33 ετων,που ειχε γινει στις 28 Μαρτιου του 94 στο Διαλεχτο Τρικαλων με δραστη τον 25χρονο Ηλια Αναγνωστου κατοικο σημερα Γερμανιας, και συνεργο του τον συντοπιτη του τον Κωνσταντινο Κορκόβελο 44 ετων.

Αστυνομικοι εντοπισαν χθες τον Αλβανο που συμφωνα με πληροφοριες γνωριζε τους δολοφονους, ο οποιος και τους οδηγησε στο κτημα του Κορκοβελου ,στο χωριο Γιωργαναδες.

Ο ιδιος ο Κορκοβελος τους υπεδειξε το σημειο οπου μαζι με τον Αναγνωστου ειχαν εξαναγκασει τον Αλβανο να σκαψει για να θαψουν το πτωμα της ατυχης κοπελας.

Ο Κορκοβελος υποστηριξε οτι ο Αναγνωστου σκοτωσε την Ζωη, με την οποια ειχε ερωτικο δεσμο επειδη τον εγκατελειψε και ειχε συναψει ερωτικες σχεσεις με τον πατερα του.

Μαλιστα ειχε βγει στον αερα τηλεφωνικη επικοινωνια με αγνωστη γυναικα η οποια προφασιστηκε οτι ηταν η εξαφανισθεισα.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ

Στα χερια της Αστυνομιας ο ψυχοπαθης δολοφονος με το κρανος...

Μετα απο πολυμηνες ερευνες βασει περιγραφων αυτοπτων μαρτυρων, συνεληφθη ο Δημητρης Μακρινος 35 χρονων απο το Πυρί Γορτυνιας οδηγος ταξι κατοικος Μοσχατου ο οποιος κατηγορειται για πεντε δολοφονιες, 6 ενοπλες επιθεσεις με σοβαρους τραυματισμους και 4 ληστειες.

Ο Μακρινος ειχε δολοφονησει τον Παναγιωτη Γαγλια στις 6 Αυγουστου το 87,την Αναστασια Σημιτζή στις 20 Νοεμβριου του 93,τον ταξιτζη Θεοδωρο Ανδρεαδη στις 9 Ιανουαριου του 94 και τα αδελφια Κωνσταντινο και ΑντωνηςΣπυροπουλου στις 21 Δεκεμβριου του 95 εξω απο Βενδυναδικο Στο Μενιδι.

Ο Μαρινος ειναι συμφωνα με τις αρχες ατομο με διασαλευμενο τον ψυχικο κοσμο του απο παιδικης ηλικιας λογω κακομεταχειρησης απο τον πατερα του και με συμπλεγματα λογω σωματικης διαπλασης.

Ολες οι δολοφονιες και οι ενοπλες επιθεσεις εγιναν για ασημαντες αφορμες.

ΕΣΗΕΑ

- *Διωρη σταση εργασιας απο τις 5 εως τις 7 το απογευμα εχει εξαγγειλει η ΕΣΗΕΑ, σε ενδειξη διαμαρτυριας επειδη δεν δινονται οι αυξησεις στους συνταξιουχους δημοσιογραφους.

ΡΟΥΜΑΝΟΣ

- *Βουνο η ατυχια για το ρουμανο διαρηκτη Γκιλμπερτ Μιχάιτα, ο οποιος πριν απο τρεις ημερες ειχε αποδρασει- πηδωντας σαν ζογκλερ- απο τα κρατητηρια της Ασφαλειας ,στην Αλεξανδρας.

Οδηγωντας το πρωϊ κλεμμενο μοτοποδηλατο επεσε πανω σε σηματοδοτη ,στη διασταυρωση Αλεξανδρας και Μπουμπουλινας και συνεληφθη απο αστυνομικους της Τροχαιας , που εσπευσαν επι τοπου.

Ο Ρουμανος νοσηλευεται φρουρουμενος στον Ερυθρο.

ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες καουτσούκ στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης,όπου συνεχίζονται για τρίτη συνεχή ημέρα τα επεισόδια βίας.

Ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στη Βόννη επανέλαβαν την απόφασή τους να προχωρήσει η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση το 1999.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ρενώ στην πόλη Βιλβόρντ του Βελγίου ψήφισαν σήμερα κατά πλειοψηφία να επανέλθουν στην εργασία τους μετά από πέντε εβδομάδες κατάληψης του εργοστασίου.

Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι γερμανικές αρχές φοβούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τη σημερινή απόφαση δικαστηρίου του Βερολίνου που καταδικασε σε ισόβια κάθειρξη 2 υπόπτους για τη δολοφονία τεσσάρων ιρανών κούρδων αντιφρονούντων το 1992.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφερεται πως οι δολοφονίες διαταχθηκαν απο την ιρανική πολιτική ηγεσία.

Πιλότοι της αμερικανικής αεροπορικής εταιρίας "Νόρθγουεστ Αιρλάινς" ανέφεραν ότι τη νύχτα της 17ης Μαρτίου είδαν πετώντας πάνω από την Νέα Υόρκη ένα αντικείμενο που έμοιαζε με πύραυλο ή με ρουκέτα.

Στην περιοχη αυτη ειχε συντριβει το Μπόινγκ της TWA με τους 230 επιβατες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 18,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.429,28 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 0,51 τοις εκατό.

Από τις 253 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 106 παρουσίασαν άνοδο
* 25 παρέμειναν σταθερές και
* 122 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Απριλίου ως εξής.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ...........267,0    274,3    270,1
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ........155,6    159,9    157,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ...........433,8    445,7    438,9
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........181,3    186,3    183,4
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..........46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.......211,3    217,1    213,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ........192,3    197,6    194,6
   ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.....208,4    214,1    210,8
    E.C.U..................303,9    312,2    307,4

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 10 April 1997 - 16:35:34 UTC