Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 04/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Το κυπελλο Κορατς κατεκτησε χθες η ομαδα μπασκετ του Αρη νικωντας την τουρκικη Τόφας στην Προύσσα με 88-70.

    Σε συμφωνια για τους ορους ανασυγκροτησης της Αλβανιας κατεληξε η τεραμερης συναντηση που εγινε στην Αθηνα με τη συμμετοχη του Θοδωρου Παγκαλου,του του Αλβανου Πρωθυπουργου Μπασκιμ Φινο,του ειδικου απεσταλμενου του ΟΑΣΕ Φρανς Βρανιτσκι και του Ολλανδου Υπουργου Εξωτερικων Βαν Μιρλο.

    Τις προυποθεσεις για διαλογο με την Τουρκια εθεσε ο υπουργος Εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος στον προεδρευοντα του Ευρωπαικου Συμβουλιου,Ολλανδο υπουργο Βαν Μιρλο ο οποιος μετα την Αθηνα μετεβει στην Αγκυρα για συνομιλιες με την Τουρκικη ηγεσια.

    Φοβοι για διοχετευση φονικης ηρωινης στα στεκια των τοξικομανων,μετα τον θανατο τεσσαρων νεαρων τις τελευταιες ημερες.


ΑΡΗΣ

Το κυπελλο Κορατς κατεκτησε χθες η ομαδα μπασκετ του Αρη νικωντας την τουρκικη Τόφας στην Προύσσα με 88-70.

Εξαλλου,μετα τις χθεσινες εκπληξεις εις βαρος της Τουρκικης Εφες-Πίλσεν και των Ιταλικων ομαδων,ο Ολυμπιακος θα αντιμετωπισει στον ημιτελικο του κυπελλου Πρωταθλητριων την Ολυμπια Λουμπλιανας.

Στον αλλο ημιτελικο θα παιξουν η Μπαρτσελωνα με την Βιλερμπάν.

Αλβανικο

Σε συμφωνια για τους ορους ανασυγκροτησης της Αλβανιας κατεληξε η τεραμερης συναντηση που εγινε στην Αθηνα με τη συμμετοχη του Θοδωρου Παγκαλου,του του Αλβανου Πρωθυπουργου Μπασκιμ Φινο,του ειδικου απεσταλμενου του ΟΑΣΕ Φρανς Βρανιτσκι και του Ολλανδου Υπουργου Εξωτερικων Βαν Μιρλο.

Η Ανασυγκρότηση θά στηριχθεί στό τρίπτυχο -εκλογές τόν Ιούνιο, οικονομική ενίσχυση καί αποστολή πολυεθνικής δύναμης.

Επί πλέον ο Ελληνας υπουργός δημόσιας τάξης Γιωργος Ρωμαιος υποσχέθηκε στόν Μπασκίν Φίνο οχήματα, μοτοσυκλέτες καί υλικό γιά τήν ανασυγκρότηση τής Αλβανικής Αστυνομίας.

Ο Νομαρχης Καστοριας Γιωργος Καπαχτσης καταγγελει στον Αντ-1 οτι εχουν αυξηθει το τελευταιο διαστημα οι επιδρομες ενοπλων Αλβανων.

*Τις θεσεις και τις προτασεις της ελληνικης κυβερνησης για τα Βαλκανια θα αναπτυξει το απογευμα ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης στη διασκεψη του Ευρωπαικου Σοσιαλιστικου Κομματος που γινεται στη Θεσσαλονικη.

Ελληνοτουρκικο

Τις προυποθεσεις για διαλογο με την Τουρκια εθεσε ο υπουργος Εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος στον προεδρευοντα του Ευρωπαικου Συμβουλιου,Ολλανδο υπουργο Βαν Μιρλο ο οποιος μετα την Αθηνα μετεβει στην Αγκυρα για συνομιλιες με την Τουρκικη ηγεσια.

Ο Θοδωρος Παγκαλος απερριψε την προταση για τη δημιουργια επιτροπης σοφων και δηλωσε οτι η Ελλαδα δεν μπορει να δεχθει επαναδιαπραγματευση του καθεστωτος του Αιγαιου. Αν ομως η Αγκυρα σεβαστει τις διμερεις και διεθνεις συνθηκες και αρει τις απειλες περι πολεμου, τοτε ,μπορει να υπαρξει διαλογος για την αποσαφηνιση των θεσεων των δυο χωρων.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Φοβοι για διοχετευση φονικης ηρωινης στα στεκια των τοξικομανων,μετα τον θανατο τεσσαρων νεαρων τις τελευταιες ημερες.

Οι δοσεις που κυκλοφορουν στην Ελλαδα παρουσιαζουν υψηλη περιεκτικοτητα σε ηρωινη που -οπως δειχνουν αναλυσεις δειγματων -κυμαινεται απο 40 εως και 70 τοις εκατο.

Ο υπουργος Τυπου Δημητρης Ρέππας δηλωσε χθες οτι ο πρωθυπουργος προτιθεται να αναλαβει συγκεκριμενες πρωτοβουλιες για το θεμα των ναρκωτικων κατα την προσεχη περιοδο.

Αυτοκινητα

Οι κλοπες και το λαθρεμποριο αυτοκινητων ειναι το αντικειμενο της κοινης συσκεψης που εχουν στη θεσσαλονικη αξιωματικοι της αστυνομιας απο τη βουλγαρια την Ουγγαρια και τη χωρα μας.

Σημειωνεται οτι η Ιντερπολ, αντιπροσωπεια της οποιας συμμετεχει στη συσκεψη, εχει ειδοποιησει κατα το παρελθον με απορρητες εκθεσεις τις ελληνικες διωκτικες αρχες οτι η χωρα μας χρησιμοποιειται ως διαδρομος για τα κλεμμενα απο την ιταλια αυτοκινητα που καταληγουν στη βουλγαρια.

Υπουργικο

Τη δευτερη φαση μετοχοποιησης του ΟΤΕ κατα 16% αναμενεται να εγκρινει το Υπουργικο Συμβουλιο που συνεδριαζει αυτη την ωρα υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου.

ΒΟΜΒΑ

Η οργάνωση Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός ανελαβε την ευθυνη της τοποθετησης βομβας χθες το βραδυ στα γραφεια της αεροπορικης εταιρειας Αλιτάλια στην Αργυρουπολη,που ευτυχως δεν εξερραγη και εξουδετερωθηκε απο ανδρες της ασφαλειας.

(Αγνωστος πού τηλεφώνησε σέ ραδιοφωνικο σταθμό τά μεσάνυχτα αφού ειπε :" καλωσορίζουμε τούς Αλβανούς στήν Αλβανία" ανέφερε ότι η βόμβα θά εκραγεί σέ 20 λεπτά.)

Ακης Εργασιακα

Συνεχεια στην αντιπαραθεση περι δεξιου και αριστερου Πασοκ δινει ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος,ενω σε εξελιξη βρισκεται η συζητηση εντος και εκτος Πασοκ για τα θεματα του Κοινωνικου διαλογου.

Σε συνεντευξη του στο περιοδικο big,o κυριος Τσοχατζοπουλος κανει λογο για μετακινηση του Πασοκ προς το Κεντρο η και προς τα Δεξια με τη συμβολη του Πρωθυπουργου και αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να διεκδικησει και παλι την ηγεσια του Πασοκ στο μελλον.

Εν τω μεταξυ,σε μια προσπαθεια να μειωσει τις αντιδρασεις εν οψει του κοινωνικου διαλογου ο υπουργος Εργασιας Μιλτιαδης Παπαιωαννου δηλωσε οτι αυτή την ώρα δεν τίθεται θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι συνδικαλιστες του Πασοκ θα συναντηθουν στις 12 με τον γραμμαατεα του κομματος Κωστα Σκανδαλιδη,ενω οι συνδικαλιστες στις ΔΕΚΟ προειδοποιησαν χθες τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας Γιαννο Παπαντωνιου οτι θα προχωρησουν σε κινητοποιησεις αν η κυβερνηση επιμεινει στο πλαφον στις αυξησεις για τον ευρυτερο δημοσιο τομεα.

Ο κυριος Παπαντωνιου αντεταξε οτι προστασια του εισοδηματος μπορει να υπαρξει με την μειωση του Πληθωρισμου,ο οποιος το Μαρτιο αγγιξε το 6%.

καρτες

Στον εισαγγελεα παραπεμπονται 7 επιχειρησεις εμποριας ηλεκτρικων ειδων γιατι με βαση τα στοιχεια των ελεχγων του υπουργειου αναπτυξης διακινουσαν εμπορευματα βαζοντας καπελο στις δοσεις.

Παραλληλα εντεινονται οι ελεχγοι του υπουργειου για πωλησεις με δοσεις σε ολη τη χωρα.

Για διασυρμο μεγηαλων επιχειρησεων κανει λογο σε ανακοινωση του ο Συνδεσμος πολυκαταστηματων και προσθετει οτι ολα τα μελη του τηρουν τις σχετικες διαταξεις.

Μετρα για τη διαφανεια στις συναλλαγες με πιστωτικες καρτες αποφασισθηκαν μετα τη συναντηση που ειχε χθες ο υφυπουργος αναπτυξης Μιχαλης Χρυσοχοιδης και αντιπροσωπεια της ενωσης ελληνικων τραπεζων.

Ειδικοτερα αποφασισθηκε να επαναδιατυπωθουν οι διαταξεις των συμβασεων ωστε να ειναι ευκρινεις και ευαναγνωστες ενω οι κατοχοι καρτας θα ενημερωνονται σε ετησια βαση για ολες τις επιβαρυνσεις απο τη χρηση της καρτας.

Αλλες τεσσερις επιχειρησεις παραπεμφθηκαν στις αρμοδιες νομαρχιακες αρχες για επιβολη διοικητικων κυρωσεων καθως διαπιστωθηκε οτι δεν εβαζαν πινακιδες με τις τιμες στα προιοντα τους.

Κινηση

Παραμενουν τα προβληματα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων στους δρομους της Αθηνας λογω της πρωινης βροχης.

Προβλημα παρατηρειται αυτη την ωρα στη λεωφορο Αχιλλεως, στην οδο Μαρνη προς το κεντρο αλλα και στη λεωφορο Κιφησου στο κατερχομενο ρευμα μεχρι το υψος του Μεταγωγων.

Επισης αυξημενη ειναι η κινηση των αυτοκινητων στους δρομους που οδηγουν στο κεντρο της Αθηνας στη βασιλεως κωνσταντινου και στα δυο ρευματα και στην καθοδο της λεωφορου Κιφησιας.

Τα φαναρια δεν λειτουργουν στη διασταυρσωη των λεωφορων Παναγη Τσαλδαρη και θηβων στο Περιστερι.

Αποζημιωσεις

Το δρομο για τη διεκδικηση αποζημιωσης σε χιλιαδες πολιτες που εχουν υποστει βλαβη απο αντισυνταγματικες η παρανομες πραξεις του Δημοσιου, ανοιγει αποφαση του Πρωτοδικειου Αθηνων.

Το Πρωτοδικειο επιδικασε αποζημιωση 16,5 εκατομμυριων δραχμων σε ιδιοκτητη οικοπεδου που υπεστη ζημια απο την ακυρωση ως Αντισυνταγματικου του Διαταγματος για την μεταφορα του συντελεστη δομησης.

ΔΙΕΘΝΗ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε χθες οτι θα πραγματοποιήσει και νέες επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ και ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για τις επιθέσεις της Τρίτης στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι περισσότεροι Τούρκοι επιδοκίμασαν την επέμβαση του στρατού στα πολιτικά πράγματα της χώρας ώστε να αποτραπεί ο εξισλαμισμός της.

Αντικανονική έκρινε χθες το δικαστήριο εργατικών υποθέσεων των Βρυξελλών τη διαδικασία κλεισίματος του εργοστασίου της Ρενώ στην πόλη Βιλβόρντ του Βελγίου, συμφωνα με δικαστική πηγή στις Βρυξέλλες.

Ανήμερα των γενεθλίων του χθες επέλεξε ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ να θέσει τέρμα σε μία ζωτικής σημασίας για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία "εκκρεμότητα", ανακοινώνοντας την "ετοιμότητά" του να επαναδιεκδικήσει το αξίωμα του καγκελαρίου στις γενικές βουλευτικές εκλογές του 1998.

Ο γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ εξέφρασε χθες την αισιοδοξία οτι η μεταρρύθμιση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ μπορεί να ολοκληρωθεί εγκαιρα ενόψει της διάσκεψης κορυφής της Συμμαχίας, στην Μαδρίτη, τον Ιούλιο, αλλά αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 4 April 1997 - 10:03:16 UTC