Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-04-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 03/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Στο τριπτυχο εκλογες τον Ιουνιο,οικονομικη ενισχυση και αποστολη της πολυεθνικης δυναμης θα στηριχθει η ανοικοδομηση της Αλβανιας οπως προεκυψε κατα την τετραμερη συναντηση που εγινε το πρωι στο υπουργειο Εξωτερικων.

    - Οι μπουλντοζες των Νομαρχιων Αθηνας και Αχαϊας επιασαν παλι δουλεια...

    - Συναντηση με την Ντορα Μπακογιαννη και τον πρωην πρωθυπουργο Τζαννη Τσανετακη ειχε το πρωι ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης. στο πλαισιο της ανταλλαγης αποψεων για την ανασυγκροτηση του κομματος.

    Μια νέα πηγή ιατρικής γνώσης δημιούργησε ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών ώστε να συμβάλει στην έγκαιρη ενημέρωση σε θέματα υγείας.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Στο τριπτυχο εκλογες τον Ιουνιο,οικονομικη ενισχυση και αποστολη της πολυεθνικης δυναμης θα στηριχθει η ανοικοδομηση της Αλβανιας οπως προεκυψε κατα την τετραμερη συναντηση που εγινε το πρωι στο υπουργειο Εξωτερικων.

Την ευθυνη της ανθρωπιστικης βοηθειας θα εχει η Ευρωπαικη Ενωση,της εξασφαλισης λειτουργιας των θεσμων ο ΟΑΣΕ και της πολυεθνικης δυναμης η Ιταλια.

Ο Φινο δηλωσε οτι θα συνεχισει το διαλογο με τους εξεγερμενους για να διασφαλιστει η απροσκοπτη διαθεση της ανθρωπιστικης βοηθειας.Επισης ζητησε να ειναι μικτα τα στρατιωτικα τμηματα που αναπτυχθουν στην Αλβανια.

Ο Θεοδωρος Παγκαλος δηλωσε μετα την συναντηση οτι εκφραστηκε στον κ.Φινο η αλληλεγγυη της διεθνους κοινοτητας για την αποκατασταση της ομαλοτητας στην Αλβανια την διεξαγωγη ελευθερων εκλογων τον Ιουνιο και την ενταξη της στην Ευρωπαικη Προοπτικη.

Την επομενη εβδομαδα οι εκπροσωποι του ΟΑΣΕ και της Ευρωπαικης Ενβσης κυριοι Βρανιτσκι και Βαν Μιρλο θα μεταβουν στην Αλβανια οπου και θα οριστικοποιηθει το πλαισιο δρασης τους.

Ο Φινο συναντηθηκε και με τον υπουργο Δημοσιας Ταξης Γιωργο Ρωμαιο.Ο Κ.ρωμαιος υποσχεθηκε βιηθεια για την ανασυγκροτηση της αλβανικης αστυνομιας και ανακοινωσε την διαθεση αυτοκινητων μοτοσυκλετων και αλλου υλικου.

Απο αλβανικης πλευρας δοθηκε υποσχεση οτι θα δοθουν τα στοιχεια οσων απεδρασαν απο τις αλβανικες φυλακες για να εντοπιστουν εφοσον περασουν στην χωρα μας.

Ο κ.Φινο συναντηθηκε και με τον προεδρο της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμανλη.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

- Οι μπουλντοζες των Νομαρχιων Αθηνας και Αχαϊας επιασαν παλι δουλεια...

Το πρωϊ στο ρεμα των Μελισιων, οπου κατεδαφιστηκε μαντροτοιχος και αποκρυνθηκαν μπαζα απο την ιδοκτησια του Ιωαννη Μεγα που παρανομα την ειχε επεκτεινει στο ρεμα, αλλα ισχυριζοταν οτι αγνοουσε οτι υπηρχε τελεσιδικη αποφαση για κατεδαφιση.

Οπως δηλωσε ο Αντινομαρχης Γιωργος Ανανιαδης η παρανομη επεκταση του οικοπεδου, ειχε περιορισει την κοιτη του ρεματος που εκβαλει στον Κηφισο μολις στα 80 εκατοστα.

*Προσθεσε οτι Θα συνεχιστει η εκκαθαριση της κοιτης του Κηφισου απο παρανομα κτισματα θα συνεχιστει και οτι κατεδαφισεις θα γινουν και στην Πλακα.

*Στην Αχαία, οι μπουλντοζες της Νομαρχιας αρχισαν την κατεδαφιση 80 αυθαιρετων στις Αλυκες της Κατω Αχαγιάς.

ΝΔ

- Συναντηση με την Ντορα Μπακογιαννη και τον πρωην πρωθυπουργο Τζαννη Τσανετακη ειχε το πρωι ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης. στο πλαισιο της ανταλλαγης αποψεων για την ανασυγκροτηση του κομματος.

Ειναι ωρα για συσπειρωση δηλωσε μετα την συναντηση η κ.Μπακογιαννη και σημειωσε οτι ειναι ενα καινουγριο ξεκινημα για το κομμα, ελπιδοφορο.

ΕΠΙΜΕΛΕ

Μια νέα πηγή ιατρικής γνώσης δημιούργησε ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών ώστε να συμβάλει στην έγκαιρη ενημέρωση σε θέματα υγείας.

Πρόκειται για την επιτροπή μελετών και επικοινωνίας που τίθεται στην υπηρεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την καλύτερη πληροφόρηση επί ιατρικών θεμάτων

Η επιτροπή αρχίζει να λειτουργεί από τη δευτέρα 7 απριλίου.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Μπαράζ θανάτων από χρήση ηρωίνης τις τελευταίες ημέρες....

Ο 22χρονος χρήστος Ιωαννίδης, το πτώμα του οποίου βρέθηκε το πρωί στη Νεα Ιωνία, είναι το τέταρτο θυμα των ναρκωτικων τις τελευταίες ημέρες.

*Σύμφωνα με τα στοιχεία οι νεκροί από χρήση ηρωίνης από την αρχή του έτους φθανουν ηδη τους 40, ενώ το ίδιο διάστημα του 1996 ο αριθμός του ήταν τριάντα ένας.

Σημειώνεται επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων ηρωίνης που κυκλοφόρησε στην ελλάδα εχει αυξηθεί αξιοσημείωτα η καθαρότητα της ουσίας και κυμαίνεται από 40 έως και 70 τοις εκατό.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΓΛΗΜΑΤΟΣ

Εξιχνιαστηκε η δολοφονια της Παναγιωτας Γιουβανη, 21χρονων, που εγινε χθες στο δωμα οπου διεμενε η νεαρη κοπελλα, σεπολυκατοικια στην οδο Αχαρνων 443.

Δραστης ειναι ενας νεαρος Ρωσος, που παραδοθηκε τα ξημερωματα σε περιπολο του αστυνομικου τμηματος Ακροπολεως και ομολογησε την πραξη του.

Ειπε οτι ειχε γνωρισει την κοπελλα, στο εργαστηριο αγγειοπλαστικής , οπου εργαζονταν και οι δυο, οτι την ειχε ερωτευτει αλλα αυτη απερριπτε τις προτασεις του.

ΣΗΜΙΤΗΣ ΒΡΑΝΙΤΣΚΙ

Στους τρεις άξονες της πρωτοβουίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αλβανία συμφωνησαν και τυπικά σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Φραντς Βρανίτσκι ειδικό απεσταλμένο του ΟΑΣΕ για το Αλβανικό.

Οι τριες αξονες είναι οικονομικήκαι ανθρωπιστική βοήθεια από Ευρωπαική Ενωση θέματα πολιτικής ανασυγκρότησης από τον ΟΑΣΕ ενώ η πολυεθνική δύναμη που θα αναπτυχθεί στην Αλβανία θα αναλάβει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Χωρις αποτελεσμα μεχρι στιγμης οι ερευνες της αστυνομιας για τη συλληψη του ενοπλου ληστη , που αρπαξε στις 8 και 10 το πρωι απο την Ιονικη Τραπεζα στη Βεικου 3 εκατομμυρια δραχμες και διεφυγε με μοτοσυκλετα.

Συμφωνα με το φυλακα της Τραπεζας , πιθανοτατα ο ενοπλος ο ληστης εχει τραυματιστει , οταν ο φρουρος πυροβολησε εναντιον του.

Ληστεια κατηγγειλε και ενας κατοικος της Δραπετσωνας, ο Μιχαλης Ζερβινης 48 ετων, οδηγος βυτιοφορου σε εταιρια,απο δυο ενοπλους κουκουλοφορους στις 6 και 5 το πρωι. Συμφωνα με τον Ζερβινη οι δυο τον περιμεναν ενω εβγαινε αποτο σπιτι του και τους αρπαξαν 3,5 εκατομμυρια δραχμες, που ειχε οπως ειπε στις τσεπες του για να για να αγορασει καυσιμα. Ομως κατα την καταθεση του στην αστυνομια υπεπεσε σε αντιφασεις και ετσι εξεταζονται τωρα ολα τα ενδεχομενα.

ΝΗΣΙΑ

*Στη μοιρα τους εχουν αφεθη εδω και δεκα ημερες τα ακριτικα νησια Κασος, Καρπαθος και Χαλκη, ,λογω βλαβης του μοναδικου πλοιου,του Νταλιάνα, που τα συνεδεε με Ροδο και Πειραια.

*Ο νομαρχιακος συμβουλος Κάσου,Νικήτας Βρεττός, μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤ1 ειπε οτι παρα το αιτημα των κατοικων να αντικατασταθει το καραβι δεν υπαρχει ανταποκριση και κατήγγειλε για αλλη μια φορα,την πολιτεια , οτι εχει εγκαταλειψει τα νησια της αγονης γραμμης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

*Με τροπολογια που κατεθεσαν στη Βουλη 93 βουλέυτες του ΠΑΣΟΚ προτεινουν η πληρωση των κενων θεσεων στον ευρυτερο δημοσιο τομεα να γινει απο τους επιτυχοντες του διαγωνισμου του περασμενου Απριλιου που συγκεντρωσαν βαθμολογια πανω απο την καθορισμενη βαση.

Προτεινουν ακομη να μην γινει προκηρυξη διαγωνισμου πριν απο την απορροφηση ολων των επιτυχοντων υποψηφιων που πηραν μερος στο διαγωνισμο του 1995.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

*Οι Αρχαιολογοι που εργαζονται στον ιδιωτικο τομεα και στην Τοπικη Αυτοδιοικηση, εκαναν σημερα 24ωρη απεργια απαιτωντας η Εταιρεια ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να καλυπτει τα εξοδα μελετης και καταγραφης των αρχαιλογικων ευρηματων που ερχονται στο φως ,κατα τη διαρκεια των εργασιων για το ΜΕΤΡΟ.

ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

- Στον Εισασγγελεα οδηγηθηκε ο δραπετης των φυλακων Μιχαλης Αδαμαντιδης , που εχει καταδικασθει σε ισοβια για συμμετοχη σε ληστεια μετα φονου στο Γενικο Κρατικο Νικαιας.

Σε βαρος του ασκηθηκε ποινικη διωξη για αποδραση και παρανομη οπλοφορια.

ΠΑΙΔΕΙΑ

- *Με δυο ταχυτητες προχωρεί προς το παρον η αναπληρωση των χαμενων μαθηματων στα Γυμνασια και Λυκεια της χωρας.

Απο τα στοιχεια των Διευθυνσεων της Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης και της ΟΛΜΕ, προκυπτει οτι η εγκυκλιος του Υπουργειου Παιδειας εφαρμοζεται κανονικα στα σχολεια της περιφερειας, ενω συναντα εμποδια στην Αθηνα και τον Πειραια.

Γονεις και μαθητες απορριπτουν τα μαθηματα το Σαββατο ενω η ΟΛΜΕ επιφυλασσεται να αντιδρασει εαν το Υπουργειο προχωρησει στην προσληψη αναπληρωτων και ωρομισθιων καθηγητων.

ΙΣΑ

- *Μια νέα πηγή ιατρικής γνώσης δημιούργησε ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών ώστε να συμβάλλει στην έγκαιρη ενημέρωση σε θέματα υγείας.

Πρόκειται για την επιτροπή μελετών και επικοινωνίας που τίθεται στην υπηρεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την καλύτερη πληροφόρηση επί ιατρικών θεμάτων, απο τη Δευτερα 7 Απριλιου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 15,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.375,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,67 τοις εκατό.

Από τις 247 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 157 παρουσίασαν άνοδο
* 35 παρέμειναν σταθερές και
* 55 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Απριλίου ως εξής.

  ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ      ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

   ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ...........262,4    269,6       265,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ.......157,0    161,3       158,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ..........431,8    443,6       436,9
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.......181,5    186,5       183,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ.........46,6     47,9        47,1
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ......214,5    220,4       217,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ.......188,8    194,0       191,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ...206,3    211,9       208,7
    E.C.U.................305,4    313,7       309,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 3 April 1997 - 17:03:15 UTC