Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-02-19

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 19/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΝΔ
  • ΝΑΤΟ
  • Ταμεία


ΝΔ

Aλλαγή του σκηνικού στη κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Κώστα Καραμανλή υπέδειξαν για την προεδρία του κόμματος 30 βουλευτές που συμμετείχαν σε ολονύχτια σύσκεψη στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης,στις τέσσερις και μισή το πρωϊ ο κ.Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε κοινή δήλωση των 30 στήν οποία εκφράζεται η βούληση τους να στηρίξουν για την προεδρία υποψήφιο απο τη νέα γενιά προκειμένου το κόμμα να αποκτήσει νέα ηγεσία ικανή να φέρει στήν παράταξη ενότητα και να την οδηγήσει στη νίκη.

Οι 30 βουλευτές,θα έχουν νέα συνάντηση στις 2 το μεσημέρι,στο γραφείο του κυρίου Βαρβιτσιώτη,στην οποία όπως δήλωσε στην Πρωϊνή Γραμμή και τον Τέρενς Κουϊκ ο βουλευτής Βασίλης Κορκολόπουλος έχει κληθεί να μετάσχει και ο Κώστας Καραμανλής.

Σκοπιανό

Στις 26 Φεβρουαριού θα επαναληφθούν υπο την αιγίδα του Σαύρου Βανς οι συνομίλιες Ελλάδας-Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας,όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ Χρήστου Ζαχαράκι.

ΝΑΤΟ

Κόκκινο τηλέφωνο με απευθείας γραμμή μεταξύ της έδρας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες,την Αθήνα και την Αγκυρα,θα εγκατασταθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ελληνοτουρκικών κρίσεων.

Οι συσκευές θα υπάρχουν στα γραφεία του γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας και των υπουργών Αμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και θα λειτουργούν με κύκλωμα ασφαλείας,χωρίς "κοριούς".

Ταμεία

Για αύριο αναβλήθηκε,αργά χθες το βραδυ,η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου επέφερε οριακές αλλαγές στην τροπολογία,η σημαντικότερη απ τις οποίες καταργεί την δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να επιλέγει αντί της τράπεζας της Ελλάδας τις κινητές αξίες στις οποίες θα επενδυθεί το διαθέσιμο κεφάλαιο.

Πάντως, η μεταφορά των διαθέσιμων των ασφαλιστικών φορέων και των ΝΠΔΔ, που δεν επενδύονται απο τα ίδια,στη τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να επενδυθούν απο αυτήν για λογαριασμό τους,παραμένει υποχρεωτική.

Φλοίσβος

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο θέμα του καζίνου στο Φλοίσβο ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης.

Αφορμή αποτέλεσε σχέδιο πορίσματος για την υπόθεση που υπέβαλε στους βουλευτές του Πασοκ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή , ο βουλευτής Δημήτρης Γεωργόπουλος ο οποίος προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Διονύση Λιβανό σύμφωνα με το σκεπτικό της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου,το οποιο εμπλέκει και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Kρήτη

Ειδικοί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται στην Κρήτη, για να συντονίσουν τις έρευνες εντοπισμού των δραστών της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης εναντίον τού διοικητή τής ασφάλειας ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Από τη βομβιστική επίθεση τραυματίσθηκε σοβαρά η σύζυγος τού διοικητή Γεωργία Σολδάτου,η οποία έχασε το αριστερό της κάτω άκρο και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΧΑΣΙΣ

Στην εισαγγελέα Κατερίνης , Βασιλική Θεοδώρου,οδηγείται σήμερα ο 40χρονος Αντώνης Σαμαράς που είχε κρύψει στο σπίτι του στο Μακρύγιαλο Πιερίας,μέσα σε δυο δοχεία δυο κιλά και 577 γραμμάρια χασίς σε φούντα.

Aπεργιακό

Κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στο χώρο της παιδείας.

Παράταση της απεργίας των καθηγητών και για την επόμενη-6η κατά σειρά εβδομάδα- αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των τοπικών ενώσεων .

Απόφαση για την πορεία της απεργίας τους αναμένεται να λάβουν σήμερα και οι δάσκαλοι που διανύουν ήδη την τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων. Χθες πάντως στις τοπικές συνελεύσεις εμφανίσθηκαν και πάλι αντικροούμενες απόψεις για το θέμα

Στις 6 το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή,όπου θα διεξάγεται προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων

Συλαλλητήριο στην Κοζάνη πραγματοποιούν στις 12 και μισή οι καθηγητές του νόμου.

Το θέμα της παιδείας αναμένεται να απασχολήσει καί τό υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι.

Στο υπόλοιπο απεργιακό δελτίο τώρα .

3ήμερη απεργία αρχίζουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στους κρατικούς παιδικούς σταθμούς

Νέα συγκέντρωση έξω απο το Πεντάγωνο Έχουν προγραμματΊσει για τΙς 12 τΟ μεσημέρι οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας πού πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Σήμερα εκδικάζεται,εν τω μεταξύ,η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού,κατά των απεργών εργαζόμενων στους αρχαιολογικούς χώρους.

Tατζικιστάν

Στο Τατζικιστάν έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίσθηκε, χθες βράδυ, σε τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της χωρας .

Στα θύματα της επιθεσης περιλαμβάνονται, ένας Ρώσος αξιωματικός των μεθοριακών δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί στο Τατζικιστάν, δύο φρουροί ασφαλείας της Αμερικάνικης πρεσβείας και ένας αστυνομικός που φρουρούσε ψυχιατρική κλινική, από την οποία οι υποτιθέμενοι απελευθέρωσαν έναν τρόφιμο, τον Ναζχμετίν Αλίμοφ, που ανήκει σε ομάδα αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Διεθνή

- Στην Αλβανία τους όρους που προτάσσει για την έναρξη του διαλόγου με το Κυβερνητικό Δημοκρατικό Κόμμα, παρουσίασε χθες το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Εκτός από το δικαιώμα διεξαγωγής διαδηλώσεων και την απελευθέρωση των συλληφθέντων κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας το Σοσιαλιστικό Κόμμα απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης, την οποία θεωρεί "υπεύθυνη για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα".

Στο Περού τυλάχιστον 39 άνθρωποι έχους χάσει τη ζωή τους έως τώρα, από τις πλημμύρες που έπληξαν επαρχία στα νοτιοανατολικά της χώρας .

'Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίσθηκε, χθες βράδυ, σε τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περού, Αλβέρτο Φουζιμόρι είχε χθες η επιτροπή των εγγυητών, που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στον διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και ακροαριστερών ανταρτών που κρατούν επί 63 ημέρες, 72 ομήρους στην κατοικία του Ιάπωνα Πρεσβευτή στη Λίμα.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Wednesday, 19 February 1997 - 14:43:52 UTC