Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-02-18

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 18/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ
  • ΝΑΤΟ
  • Kαθηγητές


ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ

Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο της Βέροιας οι τέσσερις συλληφθέντες που οργάνωναν κυνομαχίες, εναντίον των οποίων ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων και για διενέργεια παράνομων στοιχημάτων.

Μαζί με τους τέσσερις , θα δικαστούν σήμερα και 12 θεατές,για την συμμετοχή τους σε παράνομα στοιχήματα.

Τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα δυσφημούν τη χώρα μας και πρέπει να χτυπηθούν αλύπητα,δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Μιλτιάδης Εβερτ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Γεωργίας κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Ανουσάκη.)

ΝΑΤΟ

Την ηλεκτρονική επιτήρηση του Αιγαίου απο το ΝΑΤΟ με στόχο την πρόληψη των κρίσεων στην περιοχή,ζήτησε χθες απο τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο γερμανός ομόλογός του Φόλκερ Ρίε,ο οποίος έκανε λόγο για βελτίωση της "τεχνικής επικοινωνίας" με το Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Διευκρίνησε ότι η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη μετάδοση της εικόνας των ελληνικών και τουρκικών ραντάρ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Ρώμη.

Απο την πλευρά, ο έλληνας υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα διαφωνεί με την θέση αυτή και διευκρίνησε,οτι δεν συζητήθηκαν σενάρια παρέμβασης της Συμμαχίας στην ελληνοτουρκική διένεξη ή στην Κύπρο.

Kαθηγητές

Παραμένει το αδιέξοδο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης- καθηγητών και αργά χθες το βράδι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να εισηγηθεί στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών συνέχιση της απεργίας για 6η εβδομάδα .

Ωστόσο, 5 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας, διαφοροποιήθηκαν στη πρόταση τους και ζήτησαν επαναδιαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για όλα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο στις γενικές συνελεύσεις των προέδρων , ενώ αύριο . θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους -που συνεχίζεται ήδη για τρίτη εβδομάδα -και οι δασκάλοι .

Αύριο το απόγευμα οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή , την ώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων θα συζητούν σε προ ημερησίας διατάξεως τις εξελίξεις στην παιδεία .

Χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταβληθούν στους απεργούς οι αποδοχές των ημερών απεργίας, διαψεύδοντας έτσι σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ταμεία

Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση στο θέμα της τροπολογίας για τα αποθεματικά των ταμείων, μετα τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Κατα την αποψινή συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θεωρείται βέβαιο ότι θα επιφέρει τροποποίηση αφού ο Γιάννος Παπαντωνίου δηλώνει σήμερα στην Ελευθεροτυπία οτι η κατάθεση των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδας θα είναι εθελοντική και όχι υποχρεωτική.

Προσθέτει δε ότι, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε οφείλεται σε παρεξήγηση και χαρακτηρίζει ατυχή νομική διατύπωση , την αρχική διατύπωση στην τροπολογία περί υποχρεωτικής μεταφοράς.

Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Πασόκ υπο τον Κώστα Σημίτη , όπου ο πρωθυπουργός υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η υπο ψήφιση ρύθμιση δεν αλλάζει το εως τώρα καθεστώς διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων.

Ο κύριος Σημίτης θα συναντηθεί στις 11 με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας κύριους Παπαϊωάννου και Πρωτόπαπα , με τους οποίους θα συζητήσει τόσο το θέμα της τροπολογίας όσο και το γενικότερο θέμα του ασφαλιστικού .

Την απόσυρση της τροπολογίας έχουν ζητήσει συνδικαλιστικοί φορείς και κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΔ

Δείπνο αναζήτησης νέας υποψηφιότητας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί απόψε στο σπίτι του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Στο δείπνο στο οποίο έχουν κληθεί να πάρουν μέρους περίπου 20 βουλευτές του κόμματος. θα αποφασισθεί εαν θα ειναι υποψήφιος για την προεδρια ο κυριος Βαρβιτσιωτης ή ο Κωστας Καραμανλης,ο οποίος ωστόσο,σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα παραστει στη συνάντηση,μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Αργά χθες βράδυ, ο κ.Σουφλιάς συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας πρώην βουλευτές που παίρνουν μέρος στο συνέδριο.

Δημοσκόπηση

Με πτώση στη δημοτικότητά τους πληρωνουν,τις τελευταίες κινητοποιήσεις αγροτών και εκπαιδευτικών, οι αρμόδιοι υπουργοί κύριοι Τζουμάκας και Αρσένης,όπως προκύπτει απο πανελλαδική δημοσκόπηση της ΜΕTRON ANALYSIS,που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Οι κύριοι Αρσένης και Τζουμάκας έρχονται τελευταιοι στη βαθμολογία των υπουργών απο τους ερωτηθέντες, συγκεντρώνοντας 51,4 και 49,1 αντίστοιχα,ενω πρώτοι στη σειρά βαθμολογίας έρχονται * ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 67,4%, * Ακης Τσοχατζόπουλος με 65,4% * και Γιώργος Ρωμαίος με 63,5%.

Απο τους πολιτικούς αρχηγούς,στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Νικος Κωνσταντόπουλος με 68,1%,και ακολουθούν * Δημήτρης Τσοβόλας με 59,5% * Κώστας Σημίτης 54,7% * Αντώνης Σαμαράς 27,9% * Αλέκα Παπαρήγα 26,1 και τελευταίος

ο Μιλτιάδης Εβερτ με 25,5%.

Ε-9

Γρίφος για τους φορολογούμενους παραμένει το έντυπο Ε9 της εφορίας,παρά τις αναλυτικές οδηγίες απο το υπουργείο Οικονομικών. -

Σε όλες τις εφορίες, δημιουργούνται Γραφεια ενημερωσης του πολιτη που θα διευκρινίζουν τις όποιες απορίες υπάρχουν.

Μετά την διασταυρωση των στοιχείων του εντυπου Ε-9 ολοι οι φορολογουμενοι θα πρεπει -εφόσον εμπίπτουν στον φόρο ακίνητης περιουσίας- να συμπληρώσουν νεα εντυπα τα οποια θα λάβουν τον Ιουνιο.

Τα εντυπα αυτα, οπως δηλωσε ο κ.Δρυς θα τα επεξεργαστεί το Υπουργειο Οικονομικων και τον Σεπτεμβριο θα αρχίσει η καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσιας.

Αστυνομικοί

Με διορθωτικό επίδομα,που θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 1997,θα καλυφθούν οι απωλειες στις καθαρες αποδοχες αστυνομικων, λιμενικων και πυροσβεστων απο το φορλογικο νομοσχεδιο, ανακοινωσε ο υπουργός Δημοσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος.

Ωράριο

Στίς αρχές Μαρτίου θά γίνει μέ νομοθετική ρύθμιση η εφαρμογή τού νέου ωραρίου λειτουργίας τών καταστημάτων

Γιά τό νέο ωράριο συμφωνούν όλοι οι φορείς τού εμπορίου εκτός τής ΓΕΣΕΒΕ.

ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικη ρυπανση προκληθηκε στον ποταμο Βολγα στη Ρωσια καθως χυθηκαν σε αυτον περίπου 400 τόνοι πετρελαίου εξαιτίας ρήγματος που υπέστη πετρελαιαγωγός κοντά σε κωμόπολη νοτια της Μόσχας.

Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας διέψευσε σήμερα τις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του 92χρονου Ντενγκ Σιάο Πινγκ,αρχιτέκτονα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα αυτή.

Προσωρινά μέτρα, που αφορούν την επικόλληση ετικέττας και την αναγνώριση της προέλευσης του βοδινού κρέατος,υιοθέτησαν κατά τη χθεσινή σύνοδό τους στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης,ανακοινώθηκε από πηγές προσκείμενες στην Επιτροπή Υπουργών.

Η ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχυσει τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της χώρας με τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, δηλωσε ο βούλγαρος Πρόεδρος Πέταρ Στογιάνοφ σε τηλεοπτικό μήνυμά του.

Ο Ραμίζ Αλία, τελευταίος κομμουνιστής πρόεδρος της Αλβανίας, εμφανίζεται σημερα ενώπιον δικαστηρίου των Τιράνων κατηγορούμενος για "γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Τριαντα τρεις αλγερινοι χωρικοί,ανάμεσά τους και μικρά παιδιά,σφαγιάστηκαν από ισλαμιστές εξτρεμιστές στο χωριό Κεράτσε της Αλγερίας,γράφουν σήμερα ανεξάρτητες εφημερίδες στο Αλγέρι.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Tuesday, 18 February 1997 - 19:12:31 UTC