Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-02

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • ΑΓΡΟΤΕΣ
  • ΛΙΣΑΒΩΝΑ


ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Υπό τη συνεχιζόμενη βροχή επιχειρείται σήμερα η καταγραφή των καταστροφών στην περιοχή της Ξάνθης μετά τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών

Τρεις ανθρωποι εχασαν τη ζωη τους, εικοσι χιλιαδες στρεμματα με καλλιεργειες και 900 σπιτια ξεχείλισαν από νερο και λάσπη, ενώ τέσσερα σπίτια κατέρρευσαν.

Στη Ξάνθη μεταβαίνει σήμερα και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης

Εικοσι οκτώ αστεγοι κάτοικοι της Ξάνθης φιλοξενούνται από χτες σε ξενοδοχεία και στο γηροκομείο της πόλης.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές έχουν υποστεί τα χωριά

Πηγάδια, Πολύσιτος, Κειμέρια και Γενισέα.

Οι οικογενειες που πλημυρισαν τα σπιτια τους μεταφερθηκαν σε ξενοδοχεια ενω θα τους δοθει και ποσο 200 χιλιαδων δραχμων για τις πρωτες τους αναγκες.

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν και τη γειτονική Βουλγαρία, όπου από τις πλημμύρες έχασαν ατη ζωή τους δύο γυναίκες.

Οι Νομαρχιες βρισκονται σε επιφυλακη για να αντιμετωπισθουν τυχον προβληματα απο την κακοκαιρια που πληττει ολη τη χωρα . Ευτυχως η Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπει σταδιακή βελτίωση του καιρού απο το απογευμα.

Ολα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά κλειστη ομως παραμενει η πορθμειακη γραμμη Αγιας Μαρινας- Στυρων. Συμφωνα με δελτιο θυελλωδων ανεμων της Μετεωρολογικης Υπηρεσιας που ισχυει μεχρι τις 9 το βραδυ στο Κρητικο και Νοτιοανατολικο Αιγαιο πνεουν θυελλωδεις ανεμοι εντασεως 7 και τοπικα 8 μπφωρ.

ΝΕΚΡΟΣ

Νεκρος βρεθηκε σημερα στο φραγμα της ΔΕΗ στη Μεσοχωρα ο Δημητρης Τζουβαλας 58 ετων που αγνοειτο απο το Σαββατο.

Ο Τζουβαλας παρασυρθηκε απο τα νερα της βροχης και πνιγηκε.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Τα μπλοκα των αγροτων επεκτεινονται σε ολη τη χωρα ενω, οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο προεδρος του Συνδεσμου Εμπορων Λαικων Αγορων, εμφανιστηκαν οι πρωτες ελλειψεις προιοντων στις αγορες και ανατιμησεις στις τιμες τους.

Στις 12 οι βαμβακοπαραγωγοι δεν πηγαν στο Υπουργειο Γεωργιας, στη συναντηση που τους ειχε καλεσει ο Στεφανος Τζουμακας. Αντιθετως οι αγροτες καλουν τον Υπουργο να κατεβει ο ιδιος στη Λαρισα για συνομιλιες.

Στη Θεσσαλονικη αποκλεισμενη ειναι η Εθνικη οδος θεσσαλονικη-Κατερινης- Αθηνων στο υψος των διοδιων των Μαλγαρων, καθως και η οδος Γιανιτσων - Θεσσαλονικης στο 4ο χιλιομετρο. Ενδεχεται να κλεισουν και το δρομο προς το αεροδρομιο.

Στην Ηπειρο, οι αγροτες συνγκεντρωνονται στη Γεφυρα Καλογηρων και ετοιμαζονται να κλεισουν την Εθνικη Ιωαννινων-Αθηνων. Προς το παρον η κυκλοφορια διεξαγεται κανονικα.

Στην Αχαια, οι παραγωγοι Αιγιαλειας ( σταφιδας, ελαιολαδου και εσπερειδοειδων ) πριν απο μια ωρα απεκλεισαν τη σιδοροδρομικη γραμμη στο υψος του Αιγιου ενω στο ιδιο σημειο απο χθες εχουν κλεισει τη νεα αλλα και την παλαια εθνικη οδο Αθηνων -Πατρων

Οι συγκοινωνιες τωρα των ΚΤΕΛ γινονται κανονικα μεχρι Θεσσαλια και Λαμια ενω τα δρομολογια των τρενων φθανουν μεχρι Λαρισα και Βολο. Προς την Πατρα τα δρομολογια των Κτελ γινονται μεσω Τριπολης.

Επικαιρες ερωτησεις προς τον πρωθυπουργο κατεθεσαν ο κ.Εβερτ και η κυρια Παπαρηγα.

Ο προεδρος της ΝΔ ερωτα τον κ.Σημιτη γιατι δεν αναλαμβανει πρωτοβουλια διαλογου με τους εξεγερμενους αγροτες. Η κυβερνηση δεν μπορει να μενει απαθης και να μην παιρνει μετρα υπογραμμιζει ο κ.Εβερτ. Επισης χαρακτηριζει εμπρηστικες τις δηλωσεις του Υπουργου Γεωργιας.

Χωματερη

-Aναβληθηκε η προγραμματισμενη για σημερα παραδοση στο νομαρχη Αττικης του πορισματος του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου Θρακης για την επιλογη νεου χωρου υγειονομικης ταφης απορριματων στο νομαρχη Αττικης .

Ο Δημος Ανω Λιοσιων εχει αποφασισει για μεθαυριο το κλεισιμο της χωματερης, αν εως τοτε η κυβερνηση δεν εχει προχωρησει στη χωροθετηση των νεων περιοχων υγειονομικης ταφης απορριματων.

Ο επικεφαλης της ερευνας καθηγητης κ. Παπακυριακοπουλος αναχωρησε για Ξανθη προκειμενου να συνοδεψει τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ στην ενημερωση του για τις εκει καταστροφες απο τις πλημμυρες .

ΛΙΣΑΒΩΝΑ

Η ασφαλεια στη Ευρωπη και ο ελεγχος των εξοπλισμων ειναι μεταξυ των θεματων που θα συζητηθουν στη Συνοδο του Οργανισμου για την Ασφακεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη που αρχιζει σημερα στη Λισαβωνα.

Εντωμεταξυ οπως δηλωσε στη Λισαβωνα ο Κυπριος υπουργος Εξωτερικων μετα τα Χριστουγεννα θα επισκεφθει την Κυπρο ο Χανς Βαντεν Μπρουκ ο οποιος θα αναλαβει ενεργο ρολο στις διαδικασιες αναζητησης λυσης στο Κυπριακο. -

Οικονομικα

Τις προτασεις του κομματος του για την οικονομια θα παρουσιασει στις 6 το απογευμα σε συνεντευξη τυπου ο Μιλτιαδης Εβερτ.

Την Τεταρτη θα αρχισει στην επιτροπη της Βουλης η συζητηση του προυπολογισμου.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Νεκρος βρεθηκε χθες το απογευμα σε αιθουσα του δέκατου Τεχνικου λυκειου Παγκρατιου ο 23χρονος Αποστολος Παυλου.

Συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις της αστυνομιας, ο νεαρος υπεκυψε μετα απο χρηση ναρκωτικων, αν και δεν βρεθηκαν διπλα στο πτωμα σύριγγα ή άλλα σύνεργα χρησης.

ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Κηδευεται αυριο στις 4 το απογευμα απο το πρωτο νεκροταφειο η πρωην βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Καλλιοπη Μπουρδαρα που πεθανε χθες σε ηλικια 61 χρόνων, μετα απο πολυμηνη ασθενεια.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 2 December 1996 - 8:23:01