Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-29

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 18/10/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΔΑΣΗ


ΑΠΕΡΓΙΑ

Σοβαρα προβληματα στις μεταφορες προιοντων απο την απεργια των λιμενεργατων.

Το προεδρειο της Ομοσπονδιας αποφασισε πριν απο λιγο να παρατεινει επ αοριστον την απεργια. Κλειστα εμειναν εντωμεταξυ για δευτερη μερα σημερα τα δικαστηρια και το υποθηκοφυλακεια απο την απεργια των δικαστικων υπαλληλων.

Οι δικαστικοι υπαλληλοι θα προχωρησουν και σε 5νθημερη απεργια ενω απειλουν και με απεργια διαρκειας.

Πανελλαδικες απεργιακες κινητοποιησεις αποφασισαν και οι γιατροι του ΙΚΑ για την καταβολη του κινητρου παραγωγικοτητας.

Θα απεργησουν απο 11 εως 13 Δεκεμβριου και απο 13 εως 17 Ιανουαριου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στα δυο ειναι πλεον κομμενη η Ελλαδα. Πριν απο λιγο αγροτες απο τη Λαρισα, την Καρδιτσα και τα Τρικαλα απεκλεισαν τα Τεμπη .

Ο αποκλεισμος των Τεμπων ηρθε σε αντιδραση της συσκεψης που γινεται στο Υπουργειο Γεωργιας για τη ρυθμιση των αγροτικων χρεων με τη συμμετοχη της ΑΤΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ , της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ, αλλα και των δηλωσεων του Στεφανου Τζουμακα περι καθοδηγουμενων κινητοποιησεων.

Η σταση του κυριου Τζουμακα ειναι προκλητικη και προσπαθει να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη δηλωσε στον ΑΝΤ1 και το Γιωργο Παπαδακη ο Προεδρος της Συντονιστικης Επιτροπης Αγροτων Γιαννης Πατακης.

Καθοριστικης σημασιας για την εξελιξη των κινητοποιησεων ειναι η συσκεψη στις τρεις μετα το μεσημερι στη Λαρισα, της Συντονιστικης Επιτροπης με Κυβερνητικο κλιμακιο επικεφαλης του οποιου ειναι ο Υφυπουργος στον Πρωθυπουργο Γιωργος Πασχαλιδης και ο Υφυπουργος Γεωργιας Δημητρης Σωτηρλης.

Τα μπλοκα στους κομβους της Βολου, της Βιοκαρπετ και του Συκουριου στο νομο Λαρισας παραμενουν , αλλα η κυκλοφορια γινεται απο παρακαμπτηριους. Επισης στο νομο Μαγνησιας παραμενουν τα μπλοκα στο Βελεστινο και τον Αλμυρο, αλλα η κυκλοφορια διεξαγεται κανονικα απο την παλαια Εθνικη οδο.

Συγκεντρωση εχουν αυτη την ωρα και οι αγροτες των Γιαννιτσων, στο 2ο χιλιομετρο της Εθνικης Γιαννιτσων Θεσσαλονικης.Μεχρι στιγμης παντως δεν εχουν αποκλεισει την κυκλοφορια.

Οι αγροτες ζητουν να ρυθμιστουν τα χρεη και να βελτιωθουν οι τιμες των αγροτικων προιοντων. Ο κ.Σωτηρλης δηλωσε , μιλωντας στον ΑΝΤ1 οτι η συναντηση θα γινει σε κλιμα ειλικρινειας και παραδεχθηκε οτι τα προβληματα των αγροτων ειναι μεγαλα , σοβαρα και διαχρονικα για τα οποια απαιτειται εθνικος σχεδιασμος.

Οι κινητοποιησεις δεν αφορουν ολους τους αγροτες της Θεσσαλιας αλλα ενα τμημα που καθοδηγειται απο το ΚΚΕ και εχει υιοθετηση ολες τις θεσεις του Κομμουνιστικου Κομματος υποστηριξε, μιλωντας στην Πρωινη Γραμμη και τον Τερενς Κουικ ο υπουργος Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας.

Ο υπουργος παντως,οπως και ο κυριος Σωτηρλης παραδεχθηκε οτι οι αγροτες αντιμετωπιζουν σοβαρα και συνθετα προβληματα.

Η ΝΔ θα δωσει τη μαχη υπερ του αγροτη,του συνταξιουχου και του μικρομεσαιου που εξαπατηθηκαν απο την κυβερνηση προεκλογικα, δήλωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Οι κινητοποιησεις δεν ειναι υποκινουμενες δηλωσε ο Δημητρης Τσοβολας.

ΔΑΣΗ

Πληθαινουν τα στοιχεια για εμπρησμους ελληνικων δασων απο τουρκους πρακτορες και παραστρατιωτικες οργανωσεις.

ο υπουργος γεωργιας,Στεφανος τζουμακας αποκαλυψε μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ΟΤΙ η κυβερνηση ειχε πληροφοριες οτι δυναμεις απο αλλη χωρα ειχαν σχεδιο να βαλουν φωτια ακομη και την Ολυμπια με αφορμη τους Ολυμπιακους αγωνες.

Η κυβερνηση θα ζητησει διευκρινησεις απο την Αγκυρα ενω ερωτηση προς τον πρωθυπουργο για το θεμα αυτο κατεθεσε στη Βουλη η Ντορα Μπακογιαννη.

Ν.Δ

Υποεπιτροπη της Εκτελεστικης Επιτροπης της ΝΔ θα αναλαβει τη σύνθεση των διαφορετικών θέσεων που εκφράζονται στο πόρισμα Βαρβιτσιώτη και τις προτάσεις Σουφλιά για διεύρυνση του συνεδρίου .

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Ο Δημος Ανω Λιοσιων θα κλεισει την χωματερη την ερχομενη Τεταρτη εαν εως τοτε δεν ορισθει απο το ΥΠΕΧΩΔΕ,η θεση του νεου χώρου υγειονομικης ταφης απορριματων.

Συμφωνα με τη μελετη του Πανεπιστημιου Θρακης οι θεσεις που προτεινονται ειναι για την Νοτιοανατολικη Αττικη στην Κερατεα τα Καλυβια και το Λαυριο και για την Βορεια Αττικη Γραμματικο,Βαρναβας και Μαραθωνας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αγνωστο παραμενει το ποσο που αρπαξαν δυο ενοπλοι κουκουλοφοροι στις 11.25 απο το υποκαταστημα της Τραπεζης Πιστεως στην οδο Ανδρεα Παπανδρεου 48 στην Ηλιουπολη .

Οι ληστες διεφυγαν με ενα παπακι το οποιο αποδειχθηκε οτι ηταν κλεμενο.

Με ενα στουπι εμποτισμενο με εφλεκτο υγρο αγνωστοι εβαλαν φωτια στις 4 και 10 τα ξημερωματα στην εισοδο του συνδικατου οικοδομων των Ανω Λιοσιων στην οδο Αγιου Κωνσταντινου 10. Προκληθηκαν μονο μικρες υλικες ζημιες στην προσοψη του κτιριου.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Δεν υπαρχει διασφαλιση της υγειας των γιατρων που χειριζονται πειραματοζωα στην Ελλαδα καθως ειμαστε η μονη χωρα της κοινοτητας στην οποια τα πειραματοζωα δεν υφιστανται υγειονομικο ελεχγο .

Την αποκαλυψη εκανε στο 7ο Πανελληνιο κτηνιατρικο συνεδριο στη θεσσαλονικη η κτηνιατρος Ευανθια Πετριδου .

Η ιδια τονισε οτι το εργαστηριο μικροβιολογιας της κτηνιατρικης σχολης του Αριστελειου Θεσσαλονικης εχει ξεκινησει με δικη του πρωτοβουλια προσπαθεια καθιερωσης συστηματικου ελεχγου των πειραματοζωων

ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΚΟ

Μικρες εως μηδενικες θα ειναι οι αυξησεις στα τιμολογια των ΔΕΚΟ δηλωσε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων Γιαννος Παπαντωνιου παρουσιαζοντας τα μεγεθη του προυπολογισμου που κατεθεσε το πρωι στη Βουλη. Ο υπουργος ανεφερε οτι θα πωληθουν τρεις μικρες ταπεζες μερος των μετοχων της ΔΕΠ και οι επιχειρησεις του Οργανισμου Ανασυγκροτησης Επιχειρησεων.

Το φορολογικο νομοσχεδιο θα κατατεθει στη Βουλη την επομενη εβδομαδα.

Ο προυπολογισμος θα συζητηθει στην επιτροπη της Βουλης την ερχομενη Τεταρτη και στην Ολομελεια στις 17 Δεκεμβριου.

Στη Βουλη ο κ.Σημιτης τονισε οτι στοχος του προπολογισμου ειναι να εκοικονομηθουν ποροι και να περιοριστουν οι δαπανες.Ο κ.Εβερτ κατηγορησσε την κυβερνηση για διαλυση του κρατους και ελλειψη αναπτυξιακης πολιτικης.

ΔΙΕΘΝΗ

Σε δεκα χρόνια καθειρξη καταδικασε το Διεθνες Δικαστηριο της Χάγης τον 25χρονο Κροατη Ντραζεν Ερντέμοβιτς για εγκλημτα πολέμου κατα την διαρκεια του Γιουγκοσλαβικού εμφυλίου.

Με ποσοστό 85,81% εγκρίθηκε το νέο σύνταγμα της Αλγερίας το οποίο προβλέπει την απογόρευση των κομματων που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα καθως και την δημιουργία ενος δευτερου νομοθετικού σωματος. Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς προσήλθε στις κάλπες το 79,80% των ψηφοφόρων.

Προσπάθειες για τον τερματισμό της απεργίας των γάλλων οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων καταβάλουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Παρισιού που έχουν επαφές με τους συνδικαλιστές, καθώς ύστερα από δώδεκα ημέρες κινητοποιήσεων τα προβλήματα στην αγορά έιναι έντονα.

Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτιριακό συγκρότημα στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Υποχωρούν οι ανταρτες στο Ζαίρ.Χθες παρεδοσαν στις κυβερνητικές δυνάμεις την πόλη Μπουτεμπό, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα .

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η τοκογλυφία στην Αλβανία και απειλεί να καταστρέψει πολλές οικογένειες.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 29 November 1996 - 8:21:17