Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 190996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 19/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ
  • ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΑΙΔΕΙΑ

Στα λύκεια ολης της χωρας αναρτωνται σημερα οι κατάλογοι με τα ονόματα των 3. 302 νέων εισακτέων στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Με τις νεες βασεις 8.671 ενας απο τους ηδη επιτυχοντες μετακινουνται σε καλυτερη σχολη εφοσον οι ιδιοι το επιθυμουν .

ΠΑΠΑΔΕΛΛΗΣ

Πολυ ευχαριστα τα νεα για την πορεια της υγειας του Υφυπουργου Υγειας Φραγκλινου Παπαδελλη.

Κερδισε τη μαχη με τη ζωη ανεφερεται στο τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν . Ηδη εχουν σταματησει να χορηγουν στον κυριο Παπαδελλη φαρμακευτικη αγωγη ενω αναπνει κανονικα χωρις τη βοηθεια μηχανικης υποστηριξης .

Οι γιατροι εξεφρασαν και την εκτιμηση οτι ενδεχεται το εγκεφαλικο επεισοδιο να μην εχει αφησει βλαβες καθως επηρεασε κυριως τη λειτουργια της αναπνοης.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικο κρατος παρουσιαζει ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης σε συνεντευξη τυπου που δινει στο Ζαππειο.

Στοχος του ΠΑΣΟΚ οπως ειπε ο κ. Σημιτης ειναι να δημιουργηθουν νοσοκομεια σε ολη τη χωρα και η αναβαθμιση των υπηρεσιων υγειας.

Για το σκοπο αυτο τους επομενους μηνες θα προσληφθουν 5. 600 ατομα ενω μεσα στο 1997 θα προκηρηχθουν 2700 νεες θεσεις νοσηλευτικου προσωπικου που θα στελεχωσουν κατα προτεραιοτητα νοσοκομεια της περιφερειας.

Ο κ. Σημιτης αναφερθηκε και στους παλλινοστουντες στους οποιους θα δοθουν οπως ειπε δωρεαν οικοπεδα για να κτισουν κατοικια.

Το απογευμα ο κ. Σημιτης θα μεταβει στη Μεσσηνια και το βραδυ θα μιλησει στον Πυργο.

Ο προεδρος της ΝΔ μιλτιαδης Εβερτ θα δωσει στις 8. 30 το βραδυ εφ ολης της υλης συνεντευξη τυπου στο Ζαππειο, στη θεση της ματαιωθεισης συγκεντρωσης της ΝΔ στην Αθηνα.

Εν τω μεταξυ συμφωνα με πληροφοριες ο κ. Εβερτ προσανατολιζεται στο να μην δωσει συνεντευξη τυπου αυριο βραδυ μετα την ομιλια του πρωθυπουργου στο πεδιο του Αρεως μετα την αρνηση της διακομματικης επιτροπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδευσε το πρωι στις περιφερειες της Αθηνας οπου δηλωσε οτι οι χαρτες των Ηνωμενων Πολιτειων για το Αιγαιο δεν αφηνουν καμια αμφιβολια για τους λογους που η κυβερνηση επεσυσε τις εκλογες.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκεπτεται το Ηράκλειο Κρήτης και το βραδι θα μιλησει στον Πειραιά.

Περιοδεια στην Κρητη πραγματοποιει απο το πρωι ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας.

ΛΥΜΠΕΡΗΣ_

Η χθεσινη παρεμβαση του Ναυαρχου Λυμπερη για το βραδυ της κρισης στα Ιμια ανεβασε τον προεκλογικό πυρετό.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με γραπτή δήλωσή του, κανει λόγο για πολιτικές ευθύνες που όπως τονίζει δεν μεταβιβάζονται και προαναγγέλλει αποκαλύψεις μετά τις εκλογές.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που οδήγησαν την κυβέρνηση σε διάσταση και σύγκρουση με το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας στη Λαμία, κατηγόρησε τον Μιλτιάδη Εβερτ, ότι δέχεται τις τουρκικές θέσεις για διάλογο εφ'όλης της ύλης και τον χαρακτήρισε επικίνδυνο, λέγοντας πως είναι ικανός με την επιπολαιότητα και την προχειρότητά του στα εθνικά θέματα, να αποσταθεροποιήσει την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή.

EKΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

8. 565 αστυνομικοι θα διατεθουν για τη φυλαξη των εκλογικων τμηματων σε ολη τη χωρα τη μερα των εκλογων.

Στη περιφερια της Αττικης σε 4369 εκ τμηματα θα διατεθουν 4237 αστυνομικοι.

Υπενθυμιζεται οτι τα νυχτερινα κεντρα την παρανομη και το βραδυ των εκλογων θα λειτουργησουν κανονικα ενω δεν θα υπαρξει καμμια απαγορευση κυκλοφοριας των αυτοκινητων .

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ψήφισμα- καταπελτη κατά της Τουρκίας το οποιο δικαιωνει τις ελληνικες θεσεις αναμενεται να εγκριθει σημερα απο το Ευρωκοινοβούλιο.

Ολες οι πολιτικες ομαδες αλλα και οι Κομισιον ζητησαν το πάγωμα της Τελωνειακης συνδεσης καθως και το παγωμα των πιστώσεων για την Τουρκια, οσο η Αγκυρα συνεχιζει τις προκλησεις εναντιον της Ελλαδας και της Κυπρου και διατηρει εδαφικες διεκδικησεις στο Αιγαιο.

Αισθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Ολλανδου επιτρόπου Βαν Ντεν Μπρούκ, ο οποίος ασκησε αυστηρη κριτικη στην Τουρκια επαναφεροντας τη θεση για παραπομπη στο Διεθνες δικαστηριο της Χαγης , αν η Τουρκια εχει διαφορες με την Ελλαδα .

Μαζί με το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία και η τροπολογία του Αλέκου Αλαβάνου, με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο "εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για τις προθέσεις της κυβέρνησης Ερμπακάν να μετατρέψει σε τζαμί το ιστορικό μνημείο της Αγ. Σοφίας".

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Εν τω μεταξυ στην Κυπρο , ακουστηκαν μετα τα μεσανυχτα πυροβολισμοί στην περιοχή της κατεχόμενης Αχερίτου.

Γύρω στις 2. 30 π. μ. οι Τούρκοι έριξαν ριπές προς την κατεύθυνση του Αγίου Κενδέα στην Αχερίτου και για το επεισόδιο ειδοποιήθηκε η Αστυνομία των βρετανικών βάσεων και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Νωρίτερα, γύρω στις 11. 00 μ. μ. σημειώθηκε παρόμοιο επεισόδιο στην περιοχή Καϊμακλίου.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από την πλευρά των κατεχομένων όχι όμως από τα κατοχικά φυλάκια στη γραμμή αντιπαράταξης.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κυπριακό είναι πρόβλημα διεθνές και δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ελληνο-τουρκικό ζήτημα.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της ομολόγου του στην Αγκυρα, κατά τις οποίες η Τανσού Τσιλέρ κάλεσε την Αθήνα σε συνομιλίες.

ΠΑΡΑΣΗΜΑ

Τιμητικη πλακετα και υλικη αμοιβη απενημε το μεσημερι ο υπουργος δημοσιας ταξης Κωστας Μπεης στους 23χρονους Γιωργο Καφκά και Βασιλη Διπλα οι οποιοι στις 10 Δεκεμβριου του 95 δεχθηκαν τις σφαιρες αγνωστου , τον οποιο προσπαθησαν να συλλαβουν τη στιγμη που εκλεβε αυτοκινητο στα Σεπολια .

Ο Καφκάς παρελαβε δυο εκ δρχ ενω ο Δίπλας 1εκ 220 χιλιαδες δρχ.

Αξιζει να αναφερθει οτι ο Καφκάς απο τη σφαιρα που δεχθηκε παραμενει μεχρι σημερα παραπληγικος .

Για την ενισχυση του η οικογενεια του εχει ανοιξει λογαριασμο στην εθνικη με το νουμερο 049-780597-74.

Υπενθυμιζεται οτι ο δραστης που πυροβολησε τα δυο νεα παιδια παραμενει ασυλληπτος ενω συμφωνα με την αστυνομια ειναι το ιδιο ατομο που πυροβολησε και σκοτωσε τους αδελφους Σπυροπουλους στο Μενιδι τον περασμενο Δεκεμβριο .

ΔΙΕΘΝH

"Παραγωγικές" χαρακτήρισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τις συνομιλίες που είχε χθες στην 'Αγκυρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Πέλετρω με τον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί.

Προηγουμένως, ο Μπαρζανί συναντήθηκε για δυο ώρες με την Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, η οποία επιδοκίμασε την ανάληψη του ελέγχου του βορείου Ιράκ από τις δυνάμεις του Κούρδου ηγέτη που υποστηρίζονται από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν.

Αλλοι έξη Βορειοκορεάτες προερχόμενοι από υποβρύχιο της χώρας τους που έπεσε σε ύφαλο και εγκαταλείφθηκε σκοτώθηκαν σήμερα από Νοτιοκορεάτες στρατιώτες. Ανήλθαν έτσι σε 17 οι Βορειοκορεάτες νεκροί μετά την ανεύρεση του υποβρυχίου.

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο ολοκληρώθηκαν οι τετράωρης διάρκειας, συνομιλίες μεταξύ του παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και του υπουργού Αμύνης του Ισραήλ, Γιτζάκ Μορδεχάι, σχετικά με την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Χεβρώνα στη Δυτική Οχθη.

Εφτασε στο Ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ το Αμερικανικό διαστημόπλοιο Ατλαντίς, προκειμένου να παραλάβει την Αμερικανίδα αστροναύτιδα Σάννον Λούσιντ που παρέμεινε εκεί για έξη μήνες, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ανατολικές Ινδίες, όταν κατέρρευσε κλαδί δέντρου από το οποίο παρακολουθούσαν μουσική συναυλία χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 19 September 1996 - 14:41:02