Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 180996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 18/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
  • ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσιευονται τα ονοματα των επιλαχοντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι εγγραφές των πρωτοετών θα αρχισουν στις 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτωβρίου.

Κλειστη η Μητροπολεως απο σπουδαστες του τμηματος Πληρφορικης του Πειραια και της Κρητης . Διαμαρτυρονται γιατι διοριζονται στις θεσεις τους ατομα αλλων ειδικοτητων.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

Συνεδριαζει εκτακτως η διακομματικη επιτροπη σχετικα με το προβλημα που δημιουργηθηκε απο το αιτημα της Νεας Δημοκρατιας να μεταδοθει η αναβληθεισα συνεντευξη τυπου του Μιλτιαδη Εβερτ την Παρασκευη το βραδυ.

Η θεση των αλλων κομματων ειναι αρνητικη γεγονος που προμηνυει θυελλωδη συνεδριαση της επιτροπης.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρει οτι η Νεα Δημοκρατια με τις συνεχεις αλλαγες σε οσα εχουν συμφωνηθει προσπαθει να αλλαξει τους κανονες του παιγνιδιου και θα επισημανει οτι η τελευταια ημερα του προεκλογικου αγωνα ανηκει αποκλειστικα στο κυβερνων κομμα.

Απο την πλευρα της Νεας Δημοκρατιας πιθανον να υπαρξει αλλαγη θεσης και να προταθει η συνεντευξη να μεταδοθει πριν απο την ομιλια του κ. Σημιτη στο Παδιο του Αρεως.

Ο Nικος Κωνσταντοπουλος σε δηλωσεις του σημερα απο το Αιγαλεω τονισε οτι ο κ. Εβερτ με τροπο ετσιθελικο επιχειρει να καταργησει και να παραβιασει τις ομοφωνες αποφασεις της διακομματικης επιτροπης και να εξασφαλισει για τον εαυτο του οτι τον εξυπηρετει σε βαρος ολων των κομματων.

Για την μεταδοση της χθεσινης ομιλιας του κ. Εβερτ στη Καλαματα που ηταν εκτος προγραμματισμου αντεδρασε εντονα η Πολιτικη Ανοιξη που εστειλε εξωδικο στο ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Στην πρεκλογικη εκστρατεια τωρα. . .

Ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης θα μεταβει το απογευμα στο Βολο και τον Αλμυρο και το βραδυ θα μιλησει στη Λαμια.

Σε συνέντευξή του στην εφημεριδα ΕΘΝΟΣ, ο κυριος Σημίτης, τονιζει μεταξύ άλλων, ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η οικοδόμηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

Τη βεβαιοτητα του οτι οι αναποφασιστοι θα δωσουν τη νικη στο ΠΑΣΟΚ εξεφρασε ο Ακης Τσοχατζοπουλος, ενω ο Αναστασιος Πεπονης ανεφερε οτι ο λογος του ΠΑΣΟΚ ειναι πιο οπειστικος και πιο υπευθυνος.

Ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ μεταβαινει σήμερα στις Σέρρες, οπου το βράδι θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση.

Στην Καλαμάτα, θα μιλήσει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς.

Aισιοδοξια στο ΚΚΕ μετα τη χθεσινη συγκεντρωση στο Πεδιο του Αρεως.

Ο Νικος Κωνσταντοπουλος που περιοδευσε σε Αιγαλεω και Περιστερι κατηγορησε ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ οτι καταφευγουν σε τεχνασματα βλεποντας οτι ο ελληνικος λαος δεν στηριζει τις παντοδυναμιες τους.

ΤΣΟΒΟΛΑΣ

Μηνυση κατα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ σχετικα με το δημοσιευμα για το σπιτι στη Βουλα κατεθεσε ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας.

Η μηνυση ειναι για εξυβρυση και συκοφαντηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Αλλο ενα χωριο της Ελλαδας αποφασισε να διαμαρτυρηθει με ακυρη ψηφο στις εκλογες της Κυριακης. . .

Οι κατοικοι της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, δηλωσαν οτι διαμαρτυρονται με αυτο τον τροπο για στις εκλογες της Κυριακής , για την εγκατασταση την εγκατασταση των εργοστασίων επεξεργασιας χρυσού στην περιοχή τους.

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ

Ομαλα εξελισεται η μετεχγειρητικη πορεια του υφυπουργου υγειας Φραγκλινου Παπαδελη συμφωνα και με το σημερινο ιατρικο ανακοινωθεν.

Η κλινικη κατασταση του υφυπουργου υγειας η οποια εξαρχης ηταν βαρεια εμφανιζει προοδευτικη βελτιωση , αναφερει το ιατρικο δελτιο, οι ζωτικες λειτουργιες ειναι σταθερες , η αναπνοη του διατηρειται ελεχγομενη υπο καταστολη , ενω η αξονικη τομογραφια στην οποια υποβληθηκε σημερα δειχνει παραπερα βελτιωση .

Σημερα μπορουμε να χαμογελαμε δηλωσε χαρακτηριστικα ο θεραπων ιατρος του Αθανασιος Λεβεντης και προσθεσε οτι αν συνεχισθει η καλη πορεια της υγειας του , αυριο θα γινει διακοπη του τεχνητου υπνου προκειμενου να διαπιστωθουν αν εχουν προκληθει μονιμες βλαβες στον εγκεφαλο .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩ

Κοινο ψηφισμα καταδικη κατα της Τουρκιας για την προκλητικη τακτικη της στο Αιγαιο και την Κυπρο και παγωμα ολων των κοινοτικων πιστωσεων συζητα το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο μαζι με το Συμβουλιο Υπουργων και την Ευρωπαικη Επιτροπη.

Η Αγκυρα κατηγορείται οτι με τις συνεχομενες παραβιασεις των ανθρωπινων δικαιωματων παρεβη τους ορους και το πνευμα της τελωνειακης ενωσης ενω πολλαπλασιασε τις προκλησεις εναντιον της Ελλαδας στο Αιγαιο και εναντιον των κουρδων στο Βορειο Ιρακ.

Εν τω μεταξυ η επικεφαλης της σοσιαλιστικης ομαδας του ευρωκοινοβουλιου Πολιν Γκρην επιβεβαιωσε χθες οτι η Τανσου Τσιλερ χρηματοδοτησε την οργανωση των Γκριζων Λυκων για τη μεταβαση τους στην Κυπρο, οπου συμμετειχαν στα αιματηρα επεισοδια στην Δερυνεια.

Με την Τανσου Τσιλερ θα συναντηθει σημερα στην Αγκυρα ο ειδικος αντιπροσωπος για το Κυπριακο του ΓΓ του ΟΗΕ Χαν Σουγκ Τζου.

Το θεμα του σεβασμου των ανθρωπινων δικαιωματων στην Τουρκια θα θεσει και η Νορβηγια στον οργανισμο για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη, δυο μερες μετα την καταδικαστικη αποφαση του ευρωδικαστηριου ανθρωπινων δικαιωματων κατα της Αγκυρας για την εκκενωση και πυρποληση κατοικιων σε κουρδικα χωρια το 92 .

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ

Τη μείωση της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία σχεδόν κατά 60% αποφάσισε η μικτή επιτροπή Βουλής και Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μείωθει η βοήθεια αυτή στα 22 εκατομμύρια δολάρια από 60 εκ. που ήταν πέρυσι. Οσον αφορα παντως τη στρατιωτικη βοηθεια διατηρείται η αναλογία 7 προς 10 προς την Ελλάδα και την Τουρκία. Η Ελλάδα θα πάρει 122, 5 εκ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και η Τουρκία 175 εκ. δολάρια.

Η Κύπρος θα πάρει οικονομική βοήθεια ύψους 15 εκ. δολαρίων.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας και οι αρχες της Κυπριακης Δημοκρατιας λαμβανουν ολα τα απαραιτητα διπλωματικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα δηλωσε ο Γλαυκος Κληριδης με αφορμη τις πληροφορίες, ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη θα βομβάρδιζαν στόχους νευραλγικής σημασίας στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κ. Κληρίδης προσθεσε οτι οι διαδόσεις, οι οποίες έχουν πάρει αρκετή έκταση, εξετάζονται με ψυχραιμία, αναλύονται και αν χρειαστεί να ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα θα ληφθούν.

Εν τω μεταξυ στην περιοχη του Αγιου Παυλου της Λευκωσιας ακουστηκε τα μεσανυχτα ενας πυροβολισμος , που οπως εξακριβωθηκε απο τις κυπριακες αρχες προερχονταν απο τα κατεχομενα.

Η κυπριακη αστυνομια και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ διερευνουν το επεισοδιο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 18 September 1996 - 9:34:33