Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 300796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 30/07/1996


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Υποδοχη ηρωων επιφυλασσει η πολιτεια στους Ολυμπιονικες μας κατα την επιστροφη τους απο την Ατλαντα στις 6 Αυγουστου με Τζαμπο που θα μεταφερει απο τις ΗΠΑ ολη την Ελληνικη αποστολη .

Στις 7 Αυγουστου οι Ολυμπιονικες μας θα τιμηθουν σε ειδικη εκδηλωση στο Παναθηναικο σταδιο ενω ο κ.Αβραμόπουλος θα εισηγηθεί τήν απονομή τού χρυσού μεταλλίου τής πόλης τών Αθηνών στούς Ελληνες Ολυμπιονίκες, καί τήν ονομασία τού άλσους τής οδού Καλλιρόης σέ άλσος Ολυμπιονικών.

Ολη η Ελλαδα εντωμεταξυ εξακολουθει να ζει τη συγκινηση των ιστορικων στιγμων του αθλητισμου μας .

Τεσσερα χρυσα μεταλλια και τρια αργυρα ειναι η συγκομιδη των μεταλλιων στην Ατλαντα και αυτο παρα τις αντιξοοτητες τις δυσκολιες ακομη και την αδιαφορια της πολιτειας που αντιμετωπισαν και ορισμενοι απο τους χρυσους ολυμπιονικες οπως ο Γιαννης Μελισανιδης ή ο Νικος Κακλαμανακης.

Στον Αντ1 μιλησε ο αρχηγος της Ελληνικης αποστολης στην Ολυμπιαδα Σπυρος Καπραλος. Και επεσημανε οτι τα κονδυλια δεν διοχετευονται σωστα στις ομοσπονδιες.

Στις 5 το απόγευμα η εθνικη μας ομαδα του μπασκετ αντιμετωπιζει την Λιθουανία και με νικη περνα στα ημιτελικα.

Η Ολγα Βασδέκη προκρίθηκε στο τελικό του αλματος εις τριπλούν που θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΙΑΚΩΒΟΣ

Ο επισκοπος Ιταλιας Σπυριδων ειναι ο νεος Αρχιεπισκοπος Αμερικης.Η εκλογη του ανακοινωθηκε πριν απο λιγο απο την Ιερα Συνοδο του Οικουμενικου Πατριαρχειου.

Στο Καιρο θα γινει εντωμεταξυ σημερα η κηδεια του Πατριαρχη Αλεξανδρειας και πασης Αφρικης Παρθενιου.

Εγκυρες πληροφορίες αναφερουν ότι προωθείται από πολλές πλευρές η εκλογή του πρωην αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου ως νεου Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

ΘΗΤΕΙΑ

Στρατευση στα 19 και απαλλαγη για τους γονεις τριων παιδιων προβλεπει το νομοσχεδιο του υπουργειου Αμυνας για τη στρατευση που εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα ο Γερασιμος Αρσενης.

Σημαντικες αλλαγες στη στρατευση επιφερει το νομοσχεδιο του υπουργειου Αμυνας που εδωσε πριν απο λιγο στη δημοσιοτητα ο Γερασιμος Αρσενης.

Οι σημαντικοτερες ρυθμισεις ειναι.

Στρατευση στα 19 χρονια αντι τα 20,περιορισμο των αναβολων λογω σπουδων,καθιερωση της αοπλης θητειας για τους αντιρρησιες συνειδησης ενω οι γονεις τριων παιδιων απαλλασσονται απο την υποχρεωση της στρατευσης.

Στο εξης οι αναβολες για σπουδες θα ειναι ενα χρονο επιπλεον του χρονου σπουδων ενω η θητεια των αντιρρησιων συνειδησης θα ειναι μισο ετος παραπανω απο την κανονικη θητεια.

Επισης ρυθμοζονται οι υποθεσεις 9 χιλιαδων αποτακτων που εχουν γεννηθει τα ετη 1947 εως 1966.

ΣΚΟΠΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Προειδοποιηση στην κυβερνηση απευθυνει ο Κωσταντινος Μητσοτακης να επισπευσει τις διαδικασιες στον ΟΗΕ για την ονομασια των Σκοπιων διαφορετικα υπαρχει κινδυνος να αναγνωριστουν με το ονομα Δημοκρατια της Μακεδονιας.

Η καθυστερηση ευνοει τις προθεσεις των Σκοπιων αναφερει σε γραπτη του δηλωση ο κ.Μητσοτακης,και επισημαινει οτι η κυβερνηση τους εχει δηλωσει καθαρα πως προτιθεται να προσφυγει στα Ηνωμενα Εθνη και να επιτυχει αλλαγη του ονοματος απο ΦΥΡΟΜ σε Δημοκρατια της Μακεδονιας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι κρατικες τραπεζες και οι αρμοδιοι υπαλληλοι ειναι υπευθυνοι για την μη αναστολη των πλειστηριασμων ξενοδοχειακων μοναδων που αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα και κινδυνευουν να πωληθουν σε τουρκους.

Αυτο κατηγγειλαν μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο επαρχος Καλυμνου Γεώργιος Ρούσος και ο κ,Βασιλειου ιδιοκτητης ξενοδοχειου στη Σαμο.

Ο κ.Ρουσος κατηγόρησε τις κρατικές τράπεζες για περίεργη πολιτική στον θέμα της δανειοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής παρα την εντολη του πρωθυπουργου να σταματησουν οι πλειστηριασμοι.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Μεσα στον Αυγουστο θα αρχισουν να καταβολονται τα αναδρομικα τωμ 18.000 δραχμων για τη διετια 91-92 στους εργαζομενους των Δημων και Κοινοτητων.

Αυτο αποφασιστηκε στη συσκεψη που ολοκληρωθηκε πριν απο λιγο του Υπουργου Εσωτερικων με το προεδρειο της ΚΕΔΚΕ .

Οπως γνωστοποιησε ο Ακης Τσοχατζοπουλος πρωτα θα καταβληθουν σε δυο δοσεις τα αναδρομικα των εργαζομενων των Δημων και Κοινοτητων σε σεισμοπληκτες περιοχες με πρωτη δοση τωρα τον Αυγουστο.

Στους εργαζομενους στις υπολοιπες περιοχες θα καταβληθουν σε πεντε ετησιες δοσεις

Oικονομικο

Η καταρτιση του προυπολογισμου του 97 ειναι το αντικειμενο της συναντησης του πρωθυπουργου με τους οικονομικους υπουργους σημερα το απογευμα.

Εντωμεταξυ σε έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης,καλεί την κυβερνηση να προχωρήσει σε φορολόγηση των ομολόγων και των έντοκων γραμματίων, καθώς και σε ραγδαία μείωση του κόστους που συνδέεται με τις αμοιβες των εργαζομένων.

Αυτην την ωρα συνεδριαζει το υπουργικο Συμβουλιο και θα ασαχοληθει με τη λειτουργια των Μεσων Μαζικης Ενημερωσης.

OΤΕ

Την αναθεση του μανατζμεντ του ΟΤΕ σε ξενη εταιρια μελετα η κυβερνηση.

Το θεμα συζητησε χθες ο πρωθυπουργος με τον διευθυνοντα συμβουλο του Οργανισμου Πετρο Λαμπρου κατα την συναντηση τους στο Μεγαρο Μαξιμου.

MΑΡΙΝΟΣ

Εν ψυχρω εγκλημα χαρακτηρισε η μητερα του Χριστοφορου Μαρινου , μετα την καταθεση της,το θανατο του γιύ της πάνω στο πλοιο ΠΗΓΑΣΣΟΣ.

Εν τω μεταξύ ο ψυχίατρος Αντώνης Μαίλης πού παρακολουθούσε τον Μαρίνο ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έπασχε από μείζονα καταθλιπτική συνδρομή πού προέκυψε από παρατεταμένη ασιτία, εξ' αιτίας τής απεργίας πείνας πού έκανε γιά 69 ημέρες.

Εξωτερικά

26 ειναι οι νερκοί από τη μετωπική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Εσκιπαζάρ της βορειοδυτικής Τουρκίας, ενώ οι τραυματίες είναι 23.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που επέβαλε το Ισραήλ στις αυτοδιοικούμενες περιοχές προκαλεί μία οικονομική ζημία ύψους τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων δολλαρίων ημερησίως.

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας σε καφενείο στο Αλγέρι.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Σέ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν νά νοσηλεύονται 18 Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι μετά τη δίμηνη απεργία πείνας που έληξε τό Σαββατοκύριακο και στοιχησε την ζωη 12 ανθρώπων.

Ο εκπρόσωπος τού Στέητ Ντηπάρτμεντ Νίκολας Μπέρνς δήλωσε πως η Αγκυρα είχε "κάνει λογικές προτάσεις" στους κρατουμένους, ενω κατηγόρησε ορισμένους από αυτούς για αδιαλλαξία.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 30 July 1996 - 9:07:48