Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 290796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 29/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ATΛΑΝΤΑ / ΒΟΜΒΑ
  • OΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • ΕΚΡΗΞΗ


ΑΤΛΑΝΤΑ / ΒΟΜΒΑ

Οσον αφορα την τρομοκρατικη επιθεση που στοιχισε τη ζωη δυο ατομα το ΕΦ ΜΠΙ ΑΙ εκτιμα οτι οι δραστες ειναι Αμερικανοί εξτρεμιστές και καταζητει ένα λευκό Αμερικανό ο οποίος έκανε το προειδοποιητικό τηλεφωνημα λίγα λεπτά πριν απο την έκρηξη,

Το ειδος της βόμβας, που χρησιμοποιήθηκε -το εκκρηκτικο, ενας εκπυρσοκροτητής και μία σακκούλα γεμάτη βίδες, παξιμάδια και καρφιά- ειναι μια απλη κατασκευη που εχει χρησιμοποιηθει πολλες φορες στο παρελθον απο τα ακροδεξια στοιχεια της περιοχης, στις τάξεις των οποίων στρέφονται αυτη τη στιγμη οι έρευνες των Αρχών.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ιστορικες στιγμες ζει ο ελληνικος αθλητισμος στην Ολυμπιαδα της Ατλαντα.

Στους 26ους Ολυμπιακους αγωνες, 100 χρονια μετα την αναβιωση του θεσμου, οι Ελληνες εχουν να επιδειξουν τρια χρυσα και τρια αργυρα μεταλλια , συμμετοχες σε ημιτελικους και τελικους.

Χθες ο Κακι Κακιασβιλης κατεκτησε το χρυσο μεταλλιο στην κατηγορια των 99 κιλων συντριβωντας το παγκοσμιο ρεκορ στην κινηση του Ζετέ. Λιγο αργοτερα , ο Γιαννης Μελισσανιδης κερδισε το χρυσο και το γενικο θαυμασμο στις ασκησεις εδαφους της ενοργανης γυμναστικης.

Σε αποσταση αναπνοης απο το χρυσο μεταλλιο ειναι ο Νικος Κακλαμανακης στις ιστιοσανιδες Μιστραλ.

Για πρωτη φορα η Εθνικη μας στο Πολο κατεκτησε την εκτη θεση , ενω την εκτη θεση στο αλμα εις υψος με δυο μετρα και 32 εκατοστα κατελαβε ο Λάμπρος Παπακώστας.

Συγχαρητηρια τηλεγραφηματα στους δυο νεους χρυσους Ολυμπιονικες απεστειλαν οι Μιλτιαδης Εβερτ και Αντωνης Σαμαρας.

Η Αθηνα με αποφαση του κ. Αβραμοπουλου φωταγωγηθηκε χθες το βραδυ ενω αποψε , οπως δηλωσε ο κ. Κοσμοπουλος , θα φωταγωγηθει η Θεσσαλονικη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Σε εξελιξη συσκεψη των οικονομικων υπουργων της κυβερνησης για την πορεια της οικονομιας, τον πληθωρισμο και τα ελλειματα.

Στη συσκεψη παιρνει μερος και ο διοικητης της τραπεζας της Ελλαδας.

Ο Γιαννος Παπαντωνιου σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, τονίζει πως η οικονομία δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, ενω επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο φορολογικο μέτρο κατά το 1997.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργος συναντηθηκε με τον Κωστα Σκανδαλιδη και με τον υφυπουργο Μεταφορων Γιωργο Δασκαλακη για το θεμα των αστικων συγκοινωνιων.

ΔΙΟΔΙΑ

Κατα 28, 5% ακριβοτερη θα ειναι η διελευσή μας απο τα διοδια ολης της χωρας, απο πρωτης Αυγουστου, ενω αναμενεται και νεα αυξηση στις αρχες του '97.

ΦΩΤΙΑ

Μεγαλη φωτια βρισκεται ξεσπασε μεταξυ Καπανδριτιου και Βαρναβα σε πευκοφυτη περιοχη.

Ανεξελεγκτη μαινεται η φωτια στη Χιο που εκδηλωθηκε το ξημερωματα κσαι απειλει τα χωρια Αγια Γαλα και Παμπαριας.

Η φωτια που εχει τρια μετωπα εκαψε ολοκληρωτικα το ακατοικητο εδω και χρονια χωριο Αγιαννης και κατευθυνεται προς την κοινοτητα της Αγιας Μαρκελλας.

Μεχρι στιγμης εχουν καει 9. 000 στρεαμματα χορτολιβαδικης εκτασης και 3. 000 στρεμματα με ελιες.

Στην προσπαθεια κατασβεσης της φωτιας παιρνουν μερος και ισχυρες δυναμεις του στρατου.

Υπο μερικό ελεγχο τεθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μονολίθου Ρόδου.

ΕΚΡΗΞΗ

Εκρηξη σε σωλήνα φωταεριου σημειωθηκε λιγο πριν από τις 12 σε διαμερισμα τριτου οροφου πολυκατοικίας στην οδό Αναστασίου Γενναδιου 45 στου Γκυζη.

Από την εκρηξη τραυματιστηκε ελαφρα η ιδιοκτητρια Ελενη Καπερναρου 30 χρονων και σημειωθηκαν μικρες υλικές ζημιες στο διαμερισμα.

ΜΑΡΙΝΟΣ

Συνεχιζεται στο Λιμεναρχειο Πειραια η καταθεση των γονεων του Χριστοφορου Μαρινου και του ψυχιατρου που τον παρακολουθουσε κ. Μαιλη.

Οπως δηλωσε η μητερα του, θα ζητησει εκταφη του νεκρου και νεα εξεταση για τα αιτια του θανατου του γιου της.

Εν τω μεταξύ, συμφωνα με δηλωσεις μελών του πληρωματος του πλοιου, δεν ακουστηκε πυροβολισμος απο την καμπινα.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ

Στην Τουρκία, η ζωη δεκαδων πολιτικων κρατουμενων εξακολουθει να κινδυνευει, παρά τη λήξη της απεργίας πείνας, που στοίχησε τη ζωή σε 12 κρατούμενους.

Στην Κωνσταντινουπολη βρισκεται Ελληνικη Επιτροπη Συμπαραστασης , που συμμετείχε χθες στην κηδεία του τελευταίου θύματος και συζήτησε μέ τους δικηγόρους των απεργών ενω ζητησε να επισκεφθεί και τις φυλακές ''Μπαϋράμ Πασα'', στην Πολη.

''Υποκριτικη'' χαρακτηρισε τη σταση απεναντι της Τουρκιας πολλων Κυβερνησεων και διεθνων οργανισμων ο Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, που μετεχει στην αντιπροσωπεια.

Στην επιτροπη μετεχουν η πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α.Π., Χριστινα Παπανικολάου, η Φρόσω Κιάου - Δημάκου, ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η Φανή Πετραλιά, μελος του Διοικητικου συμβουλιου της ΕΣΗΕΑ.

Αυριο, στις 6. 30 το απογευμα στην πλατεια Κανιγγος Τουρκοι και Κουρδοι πολιτικοι προσφυγες θα πραγματοποιησουν συγκεντρωση συμπαραστασης στους πολιτικους κρατουμενους της Τουρκιας.

Τις πρωινες ωρες στη Μυτιληνη ανδρες του λιμενικου στο Πλωμαρι εντοπισαν και συνελαβαν 12 Κουρδους λαθρομεταναστες που ηρθαν απο τις απεναντι τουρκικες ακτες . Ζητησαν πολιτικο ασυλο.

Εν τω μεταξυ σειρά επιθέσεων με εμπρηστικές βόμβες σημειώθηκαν και χθες, για έβδομη συνεχή νύχτα εναντίον γραφειων τουρκικων συλλόγων και καταστηματων στη Γερμανία.

Εξαπατηθήκαμε τονισε στην κυριολεξία από την κυρία Τανσού Τσιλέρ, την πρώην πρωθυπουργό, διότι αυτή η ίδια είναι που συμμάχησε με τον θρησκευτικό φανατισμό.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στους τουρκους περνουν τα ξενοδοχεια των νησιων του Ανατολικου Αιγαιου λογω των οικονομικων προβληματων που αντιμετωπιζουν και κατηγορουν τις τραπεζες για ληστρικη πολιτικη που οδηγησε σε μπαραζ πλειστηριασμων μικρων μοναδων.

Αυτο καταγελλουν οι Ενωσεις Ξενοδοχων Σαμου, Λημνου, Χιου, Λεσβου, Πατμου, Καλυμνου και Λερου οι οποιοι επισημαινουν οτι μετα απο τη Κω σειρα θα εχει το ξενοδοχειο Καστελι στο Πυθαγορειο Σαμου και υποψηφιος αγοραστης ειναι γερμανικο γραφειο τουρκικων συμφεροντων.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σημερα αναμενεται να ολοκληρωθει ο ελεγχος των σπιτιων στην Κονιτσα που υπεστησαν ζημιες απο τον προχθεσινο σεισμο.

Απο τα 892 σπίτια που εχουν ελεγχθει 142 κριθηκαν ακαταλληλα καί 214 προσωρινα ακατοικητα.

Σημερα θα αποσταλουν στην Κονιτσα 25 προκατασκευασμενα σπιτια για τη στεγαση των σεισμοπλήκτων.

ΙΚΑ

Στους χαμηλοσυνταξιουχους ολων των ταμειων πεφτει το βαρος της αποδειξης οτι δεν εχουν αλλα εισοδηματα ωστε να λαβουν εγκαιρως το κοινωνικο επιδομα αλληλεγγυης.

Αυτό προκύπτει απο τις δηλώσεις του Διοικητή του Ιδρύματος Γρηγόρη Σολωμού.

Οπως είπε ο κ. Σολωμός, το ΙΚΑ θα αρχισει να δεχεται απο τις 19 Αυγουστου αιτησεις από τους συνταξιουχους που λαμβανουν συνταξη κατω απο τις 110.000 δρχ και εχουν συμπληρωσει το 65ο ετος της ηλικιας.

ΙΑΚΩΒΟΣ

Εντος των προσεχων ημερων Η Ιερα Συνοδος του Οικουμενικου Πατριαρχειου αναμενεται να επιλεξει το διαδοχο του αρχιεπισκοπου Βορειου και Νοτιου Αμερικης Ιακώβου.

Χθες στη λειτουργία του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ιακωβος αποχαιρετησε την προσφιλέστατη -όπως είπε - οικογένειά του , την αγαπημένη του Ομογένεια.

EΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ισραηλινές αρχές χαλάρωσαν τον πλήρη αποκλεισμό που είχαν επιβάλει την περασμενη εβδομαδα στη Δυτική Οχθη υστερα απο επιθεση Παλαιστινιων ανταρτων, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Η Γιουγκοσλαβια δεν πρόκειται να εκδώσει ούτε έναν από τους πολίτες του στο διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης, ούτε πρόκειται να τροποποιήσει την ισχύουσα νομοθεσία ωστε να ικανοποιηθουν οι απαιτήσεις του δικαστηρίου, δηλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Βλαντιμίρ Κριβοκάπιτς.

Ο ηγέτης της μεγαλύτερης ανταρτικής οργάνωσης των Χούτου Λεονάρ Νυανγκόμα δήλωσε σήμερα οτι είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί την κατάπαυση του πυρός με τον στρατό του Μπουρούντι, στον οποίο κυρίαρχη είναι η φυλή των Τούτσι.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 29 July 1996 - 9:51:38