Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 24/5/96

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <antenna@compulink.gr>

News in Greek, of 24/05/1996

News in Greek, of 24/05/1996


ΤΙΤΛΟΙ
  • Συνταγματικη εκρινε την κατοχυρωση βαθμολογιας το Συμβουλιο Επικρατειας.
  • Προθεσμια 20 ημερων ζητησε απο τους συνταξιουχους ο πρωθυπουργος για να ανακοινωσει τις κυβερνητικες αποφασεις.
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Συνεδριασε αμεσως μετα την εισηγηση Αρναουτογλου η Ολομελεια του Συμβουλιου της Επικρατειας για το θεμα της κατοχυρωσης βαθμολογιας στις γενικες εξετασεις.

    Και με ψηφους 23 υπερ 4 κατα εκρινε οτι η διαταξη ειναι συνταγματικη παρα την αρνητικη εισηγηση του Συμβουλου Φιλιππου Αρναουτογλου και την αποφαση του εκτου τμηματος.

    Ο κ. Αρναουτογλου Θεωρησε οτι ειναι αντιθετη στο αρθρο τεσσερα του συνταγματος για ισοτητα των πολιτων επειδη οι υποψηφιοι δεν διαγωνιζονται με ισους ορους αλλα οσοι εχουν κατοχυρωσει τη βαθμολογια ειναι σε πλεονεκτικη θεση .

    Ο εκπροσωπος του υπουργειου Παιδειας Δημητρης Λεκκας ζητησε να κριθει συνταγματικη η διαταξη και αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο για νομoθετικη ρυθμιση .

    Συγκεκριμενα ο κ. Λεκκας δηλωσε πως αν η διαταξη κριθει αντισυνταγματικη θα υπαρξουν επιπτωσεις στις εξετασεις. Oμως το υπουργειο παιδειας θα λαβει τα μετρα του και ειναι πιθανον το θεμα να ρυθμιστει νομοθετικα. Η αποφαση αναμενεται να εκδοθει πριν απο την εναρξη των εξετασεων.


    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Πεδιον συγκρουσεων η χθεσινη συνεδριαση της κοινοβουλευτικης ομαδας της Νεας Δημοκρατιας οπου παραλιγο βουλευτες να αρπαχτουν στα χερια ενω αντηλλαγησαν και υβρεις.

    Γιάννης Κεφαλογιάννης κατα Χατζηνικολαου , Κακκαλος κατα Γιωργου Καρατζαφερη Σωτηρη Χατζηγάκη κατα Φανη Παλλη Πετραλια, ηταν μερικα μονο απο ζευγαρια των βουλευτων που ειχαν οξυτατη αντιδικα με ακατονομαστες υβρεις.

    Απο την πλευρα του ο Μιλτιάδης Εβερτ απειλησε πως αν συνεχισθεί η παρουσα κατάσταση και μετα από τη Συνδιασκεψη θα προσφυγει στο λαό υπαινισσόμενος εκτακτο συνέδριο και ονομαστικές καταγγελίες.

    Τό επίπεδο τών συζήτήσεων εξαρτάται από αυτόν πού προεδρεύει, δηλωσε ο Κων/νος Μητσοτάκης, ο οποίος δέν συμμετείχε στή συνεδρίαση.

    Οσα εγιναν χθες ειναι πισωπλατοι πυροβολισμοι που θα βλαψουν ολους μας και οχι μονο αυτους που τους ριχνουν δηλωσε η κ. Φαννη Παλλη Πετραλια.

    Οσοι διαφωνουν με τις αποφασεις του κομματος η φευγουν η διαγραφονται δηλωσε επισης στον ο Γιωργος Σουρλας και προσθεσε οτι δεν μπορει να συνεχιστει αυτην η κατασταση στη Νεα Δημοκρατια.

    Το πρωι ο κ. Εβερτ συναντηθηκε με τον Ζακ Σαντερ.


    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

    Προθεσμία 20 ημερων ζήτησε ο πρωθυπουργός απο τους συνταξιούχους για να τους ανακοινωσει τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις για τις αυξησεις στις συνταξεις.

    Οι συνταξιούχοι αποδέχτηκαν το χρονικό αυτό περιθώριο εαν δεν ικανοποιηθούν όμως τα αιτήματά τους δήλωσαν ότι θα υπάρξει σκληρότερος και αποφασιστηκότερος αγώνας .

    Ο προεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε ότι το διάστημα αυτό δεν είναι περίοδος αναμονής αλλά συνεχούς αγωνα και η ΓΣΕΕ θα ασκήσει πιέσεις για να ικανοποιηθεί το αίτημα των συνταξιούχων.

    Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δεί το αίτημα όλων των συνταξιούχων σε όλα τα ασφαλιστικά.


    ΠΑΣΟΚ

    Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δηλωσε σημερα στη Βουλη οτι ο πρωθυπουργος σεβεται και τιμα τις Ενοπλες Δυναμεις εχει στενη συνεργασια ο ιδιος και δεν υπαρχει θεμα παραιτησης των αρχηγων των τριων οπλων.

    Ο κ. Αρσένης είχε χθες βραδυ στην Εκάλη 45 λεπτη συναντηση με τον Ανδρεα Παπανδρεου, ο οποίος ζήτησε υπευθυνότητα για να διασφαλιστεί η ενότητα και η προοπτική το ΠΑΣΟΚ.

    Το βραδυ θα συνεδριασει η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ, προκειμενου να εγκρινει τις εισηγησεις του Εκτελεστικου Γραφειου για το εκλογικο μετρο και αλλα οργανωτικα θεματα τυ συνεδριου.


    ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Ερωτικη τραγωδια στη Θεσσαλονικη. 27χρονος αλβανος σκοτωσε τη γυναικα του και κρεμαστηκε επειδη θεωρουσε οτι τον απατουσε.

    Ο δραστης και αυτοχειρας προσπαθησε να σκοτωσει και το 17 μηνων αγορακι του που νοσηλευεται στο Ιπποκρατειο Θεσσαλονικης σε κρισιμη κατασταση με κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις.


    ΔΡΑΠΕΤΕΣ

    Συνελλήφθησαν δυο απο τους βαρυποινίτες που δραπέτευσαν χθες το βράδυ απο τις φυλακές Τρικάλων. Πρόκειται για τον Λιαρμακόπουλο Δημήτρη και τον Νίκο Βαλογιάννη

    Ασυλληπτοι παραμενουν άλλοι 13.


    ΑΥΛΩΝΑ

    Σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής την Κυριακή απο τις εξη εως τις εννέα το βράδυ προσανατολίζονται οι κάτοικοι του Αυλώνα .


    ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

    Για τις 42 τροπολογιες που ψηφιστηκαν χθες στη βουλη σε νομοσχεδιο του υπουργειου παιδειας απο τις 170 που συνολικα προταθηκαν υπηρξε σημερα δηλωση του κυβερνητικου Εκπροσωπου.

    Ο κ. Ρεππας τονισε οτι δεν ειναι επιτρεπτο το φαινομενο ψηφισης τοσου μεγαλου αριθμου τροπολογιων που συχνοτατα δεν εχουν συναφεια με τα συζητουμενα νομοσχεδκια Θεση και βουληση του πρωθυπιουργου ειναι να υπαρξει στο εξης αυστηροτερος ελεγχος


    ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

    Απο μηνιγγιτιδα πεθανε το πρωι στο 401 στρατιωτικο νοσοκομειο ο στρατιωτης πεζικου Σπυριδων Σαββας του Γεωργιου 20 ετων.

    Οπως ανακοινωσε το Γενικο Επιτελειο Στρατου ο στρατιωτης νοσηλευονταν απο τις 22 Απριλιου και υπηρετουσε στο 290 Μηχανοκινητο Ταγμα Πεζικου.


    ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

    Ο βρετανός πρωθυπουργός, Τζον Μέητζορ, αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Βοσνία όπου θα επιθεωρήσει τα βρετανικά στρατεύματα που μετέχουν στην πολυεθνή ειρηνευτική δύναμη (ΙFOR) και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βοσνίας, Αλία Ιζετμπέγκοβιτς.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν πρόταση του Σέρβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που προβλέπει απλώς την παραίτηση του σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς και την εξαφάνισή του από την πολιτική σκηνή, αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

    Τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κόνγκ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο καθώς διεκόπη τόσο η απογειώση όσο και η προσγείωση των αεροσκαφών. H αναστάτωση ήταν μεγαλύτερη στους χώρους των επιβατών. Από το γραφείο της διοίκησης του αεροδρομίου επιβεβαίωσαν το γεγονός αλλά δεν προχώρησαν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ανήμποροι να καταλήξουν σε συμφωνία ύστερα από συνομιλίες δύο εβδομάδων σχετικά με τους όρους σύστασης της ομάδος που θα επιτηρεί την εκεχειρία στον Λίβανο, οι διπλωμάτες από τη Δύση και τη Μέση Ανατολή ανέβαλαν τις συνατήσεις τους για την ερχόμενη Πέμπτη.


    © ANT1-Radio 1996

    Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    misc2html v2.00a run on Friday, 24 May 1996 - 11:41:58