Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio



Τετάρτη 15 Μαΐου 2002

Κινήσεις εν όψει εκλογών
Πρωτοβουλία για το κλείσιμο του ασφαλιστικού και την θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης αναμένεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό κατά τη συνάντηση που θα έχει με την ηγεσία της την Παρασκευή. Μέσα στον Ιούνιο προβλέπεται, εξ άλλου, να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα, που θα προβλέπει ελαφρύνσεις. Οι δύο κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κρίνεται ότι συνδέονται με τον κυβερνητικό σχεδιασμό εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Προεκλογική κόντρα στη Βουλή
Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ στη Βουλή με επίκεντρο τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για ακυβερνησία και προειδοποίησε την κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί "οποιαδήποτε τερτίπια στο ξεκαθάρισμα των εκλογικών καταλόγων". Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή, ότι επιχειρεί να προσελκύσει στους συνδυασμούς του κόμματός του στελέχη της αριστεράς. Σχετικά με την πρόταση συνεργασίας που έκανε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στην κ. Νίτσα Λουλέ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος διεμήνυσε τη δυσφορία του προς τον κ. Καραμανλή.

Μείωση επιτοκίων από την ΕΤΕ
Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων μέχρι και κατά μισή ποσοστιαία μονάδα ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, ενώ για τις χορηγήσεις η μόνη μείωση αφορά το κυμαινόμενο επιτόκιο χρηματοδοτήσεων για κεφάλαια κίνησης. Οι νέες μειώσεις καθιστούν πλέον αρνητικές τις αποδόσεις των λογαριασμών ταμιευτηρίου, συνυπολογιζομένου του πληθωρισμού. Αναμένεται η αντίδραση των υπολοίπων τραπεζών.

Ευθύνες για ΟΑ και ΥΠΑ
Στην πλημμελή οργάνωση της Ολυμπιακής και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την ελλιπή συντήρηση του μοιραίου "Φάλκον" απέδωσε ο εμπειρογνώμων Αλέξανδρος Φίσερ το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Σεπτεμβρίου 1999, που κόστισε τη ζωή 7 ατόμων, μεταξύ αυτών και του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη. Πρόσθεσε, πάντως, ότι συνέτρεξαν και ατυχείς συμπτώσεις. Εξ άλλου, κατά τη διάρκεια της δίκης στο 3ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η αεροσυνοδός Άννα Βελισσαρίου κατέθεσε, ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να εναρμονίσει την κατάθεσή της με τα ευρήματα του "μαύρου κουτιού" του μοιραίου αεροσκάφους.

Κακλαμάνης - Γκρόσμαν
Το ζήτημα του Ευρωστρατού και το κυπριακό συζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Γκρόσμαν στην Ουάσινγκτον. Μετά τη, διάρκειας μιας ώρας συνάντησή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:  "Οι απόψεις του κ. Γκρόσμαν με ικανοποίησαν πλήρως, διότι είναι ρεαλιστικές, βασίζονται σε αρχές και δεν λαμβάνουν υπόψιν σκοπιμότητες που δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο της συνεργασίας δύο συμμάχων χωρών".

Και άλλα πλαστά ευρώ
Και άλλα πλαστά χαρτονομίσματα βρέθηκαν στη βόρειο Ελλάδα. Ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ένα των 100 εντοπίσθηκαν στην Κομοτηνή, ενώ ένα των 50 ευρώ βρέθηκε στο Νεοχώρι Έβρου. Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα είχε εντοπισθεί πλαστό κατοστάρικο στη Θεσσαλονίκη.

Τυχερός ο Ντελόν...
Θύμα τροχαίου έπεσε ο διεθνούς φήμης σταρ Αλέν Ντελόν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Η Mercedes, στην οποία επέβαινε ο ηθοποιός, συγκρούσθηκε με Fiat που οδηγούσε 22χρονος, χωρίς να τραυματισθεί κανείς από τους επιβάτες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.