Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-04-07

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Παρασκευή 07.04.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

Πέφτει η αυλαία

Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Ο Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στις 7.30 (ώρα Ελλάδας) στο Πεδίο του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία, στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χθες, ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση στον Πύργο Ηλείας και αναφέρθηκε στο κοινωνικό κράτος, την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, που θα είναι οι βασικοί στόχοι του κόμματός του την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι "γυρίζουν με μπλοκάκια και τάζουν τα πάντα στα δικά τους παιδιά", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης είχε απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών, μέσω του διαδικτύου.

Η συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματός του για την παιδεία, την υγεία, την πάταξη της εγκληματικότητας και τις συντάξεις, ενώ επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του μεσαίου χώρου.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και ενοχές στους ψηφοφόρους της αριστεράς και είπε, χαρακτηριστικά:

" το 2000 δεν είναι 1981 (...) Βάζουμε τέλος στη μιζέρια. Δεν είναι η ώρα των πανηγυρισμών, είναι ώρα ευθύνης και περισολλογής" κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή ακολούθησε συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη.

Τέλος στην αντιπαράθεση των εκπροσώπων

Στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων, πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημορκατίας ανέβασαν τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Ο κ. Κώστας Λαλιώτης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, εμφανίσθηκε βέβαιος για το προβάδισμα του κόμματός του, επικαλούμενος και δημοσκοπησεις, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι "θα συντριβεί και η τελευταία απόπειρα να εισάγουν απο Κύπρο και άλλα κράτη δημοσκοπήσεις - μαϊμού. Είναι μια παιδική χαρά, που έχει γεμίσει την Ελλάδα ψέμματα".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος επετέθη και πάλι στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι χρησιμοποιησε στην προεκλογικη του εκστρατεία συνθήματα του χθες και μαύρη προπαγάνδα.

Και ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος οτι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

Η γγ του ΚΚΕ στο εκλογικό κέντρο του κόμματος

Tο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, στα Χαυτεία, επισκέφθηκε η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περίδου.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΝΑΤΟ, μεσω Γερμανού Αξιωματχούχου διεμήνυσε στις αρχές Απριλίου στους αγροτες του πρωτου συνεταιρισμου Επανωμής, να μην καλλιεργήσουν τα χωράφια τους αυτη τη χρονια, στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διετεθεί το έδαφος για στρατιωτικές ασκήσεις.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "νοικιάζει περιοχές της Ελλάδας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ".

Χθες, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τα 2 μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι αν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα, αυτό θα ερμηνευθεί ως έγκριση της πολιτικής τους.

Περιοδεία Κωνσταντόπουλου

Στην Ηλεία περιοδεύει την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι ο Συνασπισμός θα αντισταθεί στο "παραλλήρημα" του δικομματισμού.

"Θα αντισταθούμε με όπλο τα οράματά μας, για να τους δείχνουμε τη δική τους ευτέλεια. Θα επιμείνουμε να σκεφτόμαστε πολιτικά και να αντιπαραθέτουμε τις ιδέες μας. Θα επιμείνουμε να υπάρχουμε" τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Εχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα λέει το ΔΗΚΚΙ

Την άποψη ότι το ΔΗΚΚΙ έχει ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης τσοβόλας, κατά τη διάκρεια της περιοδείας του στη Μακεδονία.

Ο κ. Τσοβόλας υποστήριξε ότι το ΔΗΚΚΙ έχει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα προοδευτικό και πατριωτικό.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Friday, 7 April 2000 - 13:18:10 UTC