Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BBC: Election Coverage in Greek, 00-04-06

BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

Πέμπτη 05.04.2000

Από την Αθήνα, η Λήδα Μπόλα μεταδίδει

__

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων, ενώ οι δύο διεκδικητές της εξουσίας διασταυρώνουν σήμερα και αύριο τα ξίφη τους στην Αθήνα.

Την Πέμπτη, το βράδυ, πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον μουσικο-συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλά απόψε στον Πύργο Ηλείας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας επισκέπτεται τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Η προεκλογική δραστηριότητα ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στο πεδίον του Αρεως, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Σημίτης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΣΑΜΑΡΑ

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την στήριξή του στον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματός του (το οποίο δεν συμμετέχει στις εκλογές της 9ης Απριλίου) να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, λίγη ώρα πριν την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, 12 στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης είχαν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη.

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Μπορεί η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων να έχει απαγορευθεί από τις 26 Μαρτίου, ωστόσο η μάχη των δύο μεγάλων κομμάτων για τις "κρυφές" δημοσκοπήσεις, συνεχίζεται.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης υποστηρίζει ότι έχει "στα χέρια του" δημοσκοπήσεις, που φέρουν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, δηλώνει από την πλευρά του ότι στα γραφεία του κόμματος υπάρχουν άλλες δημοσκοπήσεις, κατά τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η "μάχη" αυτή των δύο μεγάλων κομμάτων, προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων, που με δήλωσή του διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιων δημοσκοπήσεων και καλεί τους πολίτες να μην τις λαμβάνουν υπόψη τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ "ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ"

Αλλαγές στην κυβέρνηση προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Ο κ. Σημίτης δηλώνει ότι η επόμενη τετραετία, αν τις εκλογές κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τετραετία των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θέλουμε μια κοινωνία των 3/3". Ο κ. Σημίτης κάνει λόγο για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πολλά επίπεδα, ενώ αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα την αξιολογήσει και δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις, βελτιώσεις και αλλαγές.

Κυβέρνηση με 17 υπουργεία εξαγγέλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα απαρτίζεται μόνο από πολιτικά πρόσωπα, αλλά και από τεχνοκράτες, ενώ επαναλαμβάνει ότι ό,τι θετικό έχει γίνει από το ΠΑΣΟΚ δεν θα "γκρεμιστεί". Ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει για μια ακόμη φορά ότι η νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του μεσαίου χώρου.


BBC Election Coverage in Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v2.01 run on Thursday, 6 April 2000 - 16:18:18 UTC