Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 05-08-04

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΚΟΥΛΛΗΣ ΟΧΙ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΤΣΕΛΕΠΟΣ
  • [03] ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
  • [04] ΑΦΙΞΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [05] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [07] ΚΟΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [08] ΚΟΠ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [09] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 10
  • [10] ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [11] ΤΚΤ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2005

  • [01] ΤΑΣΣΟΣ ΚΟΥΛΛΗΣ ΟΧΙ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έκαμε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Αμυνας Κούλλη Μαυρονικόλα.

    Ο κύριος Μαυρονικόλας υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Πέμπτη αναλαμβάντας την ευθύνη για το ατύχημα σε στρατόπεδο της Κόσιης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 18 αξιωματικών και οπλιτών.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σε δηλώσεις το πρωί ύστερα από έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του Προέδρου.

    Οπως είπε ο εκπρόσωπος μεταξύ άλλων, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε και τα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, για το ατύχημα.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

    Δεν υπάρχει τίποτε προς ανακοίνωση σε σχέση με την υπόθεση του προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού Χριστόδουλου Τσέλεπου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ανακοινώσεις για παύση ή όχι του κυρίου Τσέλεπου, θα υπάρξουν, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη της υπόθεσης.

    [03] ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

    Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν έξι χιλιάδες φίλαθλοι στους θριαμβευτές της Τραπεζούντας κατά την επιστροφή τους από την Τουρκία τις πρωϊνές ώρες, καθώς ολόκληρη η Κύπρος πανηγυρίζει ακόμα τον ιστορικό θρίαμβο της Ανόρθωσης που πέτυχε το όνειρο και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Τσιάμπιονς Λιγκ.

    Μόλις οι ποδοσφαιριστές της βαρωσιώτικης ομάδας, που έδωσαν μια πραγματική ηρωϊκή μάχη μέσα σε ένα φλεγόμενο από φανατισμό γήπεδο, πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας δαφνοστεφανώθηκαν από αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιαννάκη Σκορδή.

    Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Ανόρθωσης υποδέχθηκαν με σημαίες στο χώρο προσγείωσης χίλιοι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Εξάλλου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δημιούργησε υδάτινη αψίδα κάτω από την οποία πέρασαν οι ποδοσφαιριστές καθώς κατέβαιναν από το αεροπλάνο.

    [04] ΑΦΙΞΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια σε δηλώσεις μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα πήρε την πρόκριση που ήθελε για να περάσει στην επόμενη φάση.

    Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή εξέφρασε συγκίνηση και υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα.

    Σε ερώτηση τι πριμ θα πάρουν οι παίκτες ο κύριος Παντελή απάντησε ότι θα τους δοθεί ό,τι ζητήσουν γιατί το αξίζουν.

    [05] ΤΑΣΣΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης με το οποίο εξαίρει το σθένος, το ήθος και την ψυχραιμία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, με τα οποία υπηρέτησαν το ευγενές πνεύμα του αθλητισμού.

    Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τον αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και της Τράμπζον-Σπορ.

    [06] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης και ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της, για την πρόκριση της ομάδας της Αμμοχώστου στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Σε μήνυμα ο κύριος Χριστόφιας τονίζει ότι η πρόκριση επί ενός ισχυρού αντιπάλου, όπως η τουρκική Τράμπζον-σπορ, αποτελεί πραγματικό επίτευγμα που ανεβάζει ψηλά την Κύπρο στο διεθνές αθλητικό και ποδοσφαιρικό στερέωμα.

    [07] ΚΟΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Τίτος Χρυστοφίδης δήλωσε ότι η Ανόρθωση έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού καί ευχήθηκε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Χριστοφίδης ανέφερε ότι μια μικρή χώρα έχει αντιπαραταχθεί και έχει νικήσει μια χώρα των 60-70 εκατομμυρίων, με τεράστιες επενδύσεις στο ποδόσφαιρο.

    Με την επιτυχία της, είπε, η Ανόρθωση μάς έχει κάμει υπερήφανους.

    [08] ΚΟΠ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης δήλωσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και της Κύπρου εδώ και πολλά χρόνια.

    Η Ανόρθωση, είπε, μας τίμησε, μας συγκίνησε και μας έκαμε υπερήφανους.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Κουτσοκούμνης ανέφερε ότι το αίσθημα στον κόσμο ήταν ότι αγωνιζόταν η Κύπρος εναντίον της Τουρκίας, γι αυτό και η επιτυχία πανηγυρίστηκε από όλους.

    [09] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 10

    Η Ανόρθωση προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ παρά την ήττα της με 1-0 από την Τράμπζον-σπορ αφού στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με 3-1.

    Ο επόμενος αντίπαλός της είναι η Ρέϊντζερς Σκωτίας.

    Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 ή 10 Αυγούστου στη Λευκωσία και ο επαναληπτικός στις 23 ή 24 Αυγούστου στη Γλασκώβη.

    [10] ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Οι φανατικοί οπαδοί της Τράμπζον-σπορ, έστρεψαν το μένος τους και εναντίον των Τούρκων ποδοσφαιριστών.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Βαγγέλη Αρεταίο, με την έξοδο των Τούρκων ποδοσφαιριστών από το γήπεδο, εξοργισμένοι οπαδοί άρχισαν να λιθοβολούν το λεωφορείο τους, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και να τραυματισθεί ένας από τους βοηθούς του προπονητή.

    Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι ένας οπαδός σκοτώθηκε σε άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, στη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση μαχαιριών και όπλων.

    [11] ΤΚΤ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

    Ο αγώνας Ανόρθωσης -Τράμπζον-σπορ και ο αποκλεισμός της τουρκικής ομάδας από το Τσάμπιονς Λήγκ κυριαρχεί στη σημερινή ειδησεογραφία του τουρκοκυπριακού Τύπου.

    Μεταξύ άλλων η "Κίπρις" με τίτλο "τον αγώνα κέρδισε η Τράμπζον, το γύρο η Ανόρθωση" γράφει ότι οι Τούρκοι ουδέποτε θα χωνέψουν, όπως αναφέρει, την ήττα αυτή.

    Η '' Γενί Ντουζέν '' γράφει ότι η Ανόρθωση πήρε αυτό που ήθελε και βγήκε από την κόλαση του σταδίου, την ώρα που ακουόταν μαγνητοφωνημένη η η φωνή του Αταττούρκ να φωνάζει "τι ευτυχία να λέγεσαι Τούρκος".

    Για νίκη της Ανόρθωσης κάμνει λόγο η Αφρίκα, ενώ οι εθνικιστικές Βολκάν, Γκιουνές και Τζουμχουριέτ αναφέρονται στην ήττα της Τράμπζον-σπορ ειδησεογραφικά.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το δελτίο καιρού.

    Κυρίως αίθριος θα είναι ο καιρός το απόγευμα, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά ως ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 27 στα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 4 August 2005 - 23:08:19 UTC