Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-08-06

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ
  • [02] ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΟΛΑ
  • [03] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ
  • [04] ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  • [05] ΔΗΚΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
  • [06] ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΑΝΩ
  • [07] ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [08] ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΡΙΚ
  • [09] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004

  • [01] ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ

    Ο πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε πλήρως για τις χθεσινές επαφές του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ταυτόχρονα, είπε, θα αποστείλει στον Πρόεδρο και γραπτό υπόμνημα. Ο Πρόεδρος του Δησύ είπε ότι εισηγήθηκε στον πρόεδρο Παπαδόπουλο να συναντήσει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι ο Ταλάτ θέλει να τον συναντήσει. Ο κύριος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές ότι κατά τις επαφές του στα κατεχόμενα δεν υποκαθιστά ούτε υποσκάπτει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ούτε διεξάγει διαπραγματεύσεις. Αυτό τόνισε, είναι καθήκον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του Δησύ ανέφερε ότι το κόμμα του προσπαθεί να κτίσει γέφυρες συνεννόησης και επικοινωνίας.

    [02] ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΟΛΑ

    Η Ελλάδα προειδοποίησε την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της κατά παράβαση του πνεύματος συνεργασίας που επιδιώκεται μεταξύ των δυο χωρών και της Ολυμπιακής εκεχειρίας την οποία υπέγραψε πρόσφατα η Τουρκία εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων. Την προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι τέτοιες συμπεριφορές από την Τουρκία δεν συνάδουν με το πνεύμα συνεργασίας, το οποίο ήδη έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ούτε με το πνεύμα των ημερών που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σχολίαζε την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στην περιοχή της Λήμνου προχθές από δύο τουρκικά αεροπλάνα Τύπου Εφ -4, τα οποία πετούσαν σε ύψος μόλις πεντακοσίων ποδών. Για τις παραβιάσεις αυτές η Ελλάδα προέβη και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική Κυβέρνηση. Ωστόσο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για το ελληνικό διάβημα και τις έντονες ελληνικές διαμαρτυρίες, έξι νέοι σχηματισμοί τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών προέβησαν σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Φιρ Αθηνών.

    [03] ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ

    Ενα βήμα πριν από την λήψη μέτρων βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ηδη οι συντεχνίες έχουν προειδοποιήσει τους ξενοδόχους ότι εάν μέχρι τις δεκαέξι Αυγούστου δεν υπάρξει θετική εξέλιξη για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα. Οι συντεχνίες επέδωσαν χθες βράδυ στην μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου Εγασίας επιστολή με τις προθέσεις τους. Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας ξενοδοχουπαλλήλων της ΣΕΚ Νίκος Επιστηθίου μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ εξέφρασε λύπη για την εξέλιξη αυτή, αλλά πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν έχουν άλλη επιλογή. Ταυτόχρονα επέκρινε την εργοδοτική πλευρά ότι δεν προσήλθε σε ουσιαστικό διάλογο, ούτε υπέβαλε αντιπροτάσεις στα αιτήματα των ενοδοχοϋπαλλήλων, τα οποία υποβλήθηκαν από τον Μάρτιο.

    [04] ΖΑΧΑΡΙΑΣ

    Ο Γενικός Διευθυντής του Πασυξέ Ζαχαρίας Ιωαννίδης δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να εξαγγέλλονται δυναμικά μέτρα σε περίοδο αιχμής και να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία. Αυτό θα είναι καταστροφικό καί θα οδηγήσει την ξενοδοχειακή βιομηχανία καί γενικότερα την οικονομία σε περιπέτειες, είπε ο κύριος Ιωαννίδης. Ταυτόχρονα επανέλαβε την ετοιμότητα του Πασυξέ για διάλογο καί κάλεσε τη συνδικαλιστική πλευρά να πράξει το ίδιο ώστε να αποφευχθεί η κρίση.

    [05] ΔΗΚΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

    Το Δήκο με ανακοίνωσή του καλεί για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου να προσδώσει σαφή αντικατοχικό χαρακτήρα στις φετινές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της κατάληψης της πόλης του Ευαγόρα από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Αμφιβόλου χαρακτήρα δικοινοτικά φεστιβάλ και χαλαρής μνήμης εκδηλώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση του Δήκο, δεν συνιστούν μορφές αγώνα και διεκδίκησης των δικαίων και των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.

    [06] ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΑΝΩ

    Η τιμή του αργού πετρελαίου πλησίασε σήμερα στα 45 δολάρια το βαρέλλι. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου έφτασε στα 44 και 73 δολάρια το βαρέλλι, καθώς αυξήθηκε κατά 32 σεντ από χθες το απόγευμα. Στο Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ έφτασε στα 41 κόμμα 35 δολάρια το βαρέλλι, τιμή που αποτελεί ρεκόρ από το 1988. Τις νέες αυξήσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού πυροδότησε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε διϋλιστήριο στο Τέξας, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τιμή του αργού πετρελαίου έχει αυξηθεί πάνω από 30 τοις εκατόν από την αρχή του χρόνου, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Οπέκ είναι η ψηλότερη από το 1979.

    [07] ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Οι επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου συγκλονίζουν τη διεθνή οικονομία και προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι οι αυξημένες τιμές θα πλήξουν τα κέρδη των εταιρειών και ιδιαίτερα εκείνων που χρησιμοποιούν πετρελαιοειδή. Ενδεικτικό των ανησυχιών αυτών είναι η πτώση των αξιών των μετοχών σε όλα τα χρηματιστήρια διεθνώς. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Νίκεϊ έπεσε κατά ένα σχεδόν τοις εκατό. Πτώση παρατηρήθηκε σήμερα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ιδιαίτερα στις τιμές των μεοχών των αεροπορικών εταιρειών. Στο Λονδίνο ο δείκτης Φούτσι άνοιξε μειωμένος κατά μηδέν εξήντα τρία τοις εκατό. Με πτώση κατά μηδέν κόμμα 27% άνοιξε και το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

    [08] ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΡΙΚ

    Το Θεατράκι του Ρικ μετονομάζεται σε "Θεατράκι Ανδρέα Χριστοφίδη" προς τιμή του αείμνηστου πρώην γενικού διευθυντή του Ρικ Ανδρέα Χριστοφίδη. Την εισήγηση υπέβαλε το Συμβούλιο Διευθύνσεως του Ρικ και υιοθέτησε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Ανδρέας Χριστοφίδης διετέλεσε καθηγητής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, Γενικός Διευθυντής του Ρικ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπουργός Παιδείας και Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ηταν επίσης λογοτέχνης και ιστορικός-μελετητής. Πέθανε το Ιούνιο το 1998. Ο αείμνηστος Ανδρέας Χριστοφίδης είχε πρωτοστατήσει μαζί με άλλα στελέχη του ΡΙΚ για τη δημιουργία το 1969 του θεάτρου, το οποίο ανακαινίστηκε το 2003.

    [09] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια έως ισχυροί, πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια παράλια, στους 30 στα δυτικά και στους 28 στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 6 August 2004 - 11:05:30 UTC