Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-07

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΟΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΝ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [05] ΑΝΤΡΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [06] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΒΟΛΕΣ
  • [07] ΑΝΑΣΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΜΑΤΣΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΕΟ
  • [10] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  • [11] ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Ακέλ έχει επεξεργαστεί σε βάθος καί σε λεπτομέρειες την απόφαση που πήρε στην παγκύπρια συνδιάσκεψη, ώστε σε περίπτωση νέας προσπάθειας να μπορέσει να συμβουλεύσει τον κυπριακό λαό να τοποθετηθεί θετικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ βουλευτής Αντρος Κυπριανού δήλωσε στο Τρίτο ότι σε συνεδρία του πολιτικού γραφείου αναλύθηκαν τα θέματα ασφάλειας, και τα σημεία επί των οποίων πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ολα αυτά, είπε, θα συζητηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καί με τα άλλα κόμματα, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναντίληψη.

    [02] ΟΗΕ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό θα διεξαχθούν στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.

    Σήμερα συνέρχεται σε κλειστή συνεδρία το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει το θέμα της Ουνφικύπ με τους αντιπροσώπους των χωρών, που διατηρούν στρατιωτικά αποσπάσματα στην Κύπρο, με βάση την έκθεση Αναν για ανανέωση της θητείας της Δύναμης έως τις 15 ερχομένου Δεκεμβρίου.

    Στην έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει ότι σε τρεις μήνες θα προβεί σε επανεκτίμηση της αποστολής, του πλαισίου λειτουργίας και του επιπέδου των δυνάμεων της Ουνφικύπ υπό το φως των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων της εικοστής-τετάρτης Απριλίου.

    Αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει σε ανοικτή συνεδρία για να ενημερωθεί για την έκθεση Αναν για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό.

    Θα ακολουθήσουν κλειστές διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του Σώματος για εξέταση της έκθεσης καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

    Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη επίσημη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για υιοθέτηση ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ για ακόμη έξι μήνες.

    [03] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΝ

    Ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητεί το Κυπριακό, στα χέρια του προέδρου και των μελών του Σώματος θα βρίσκεται η απάντηση που ετοίμασε η ελληνική κυπριακή πλευρά στην έκθεση Ανάν.

    Η απάντηση θα κατατεθεί σήμερα και στοχεύει στη διάλυση των σκιών που προκαλεί η έκθεση του Γενικού Γραμματέα και στην αποκατάσταση της αλήθειας.

    [04] ΑΝΑΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αυστρία, όπου αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της χώρας, στο πλαίσιο της εκστρατείας του κόμματος για διαφώτιση στο κυπριακό.

    Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του έχει αναλάβει την εκστρατεία, στο μέτρο των δυνατοτήτων του με στόχο, από τη μια να δοθεί το στίγμα γιατί ο κυπριακός λαός είπε όχι στο δημοψήφισμα και από την άλλη να τονίσει την αναγκαιότητα να μην ληφθούν τέτοια μέτρα που να δημιουργούν τετελεσμένα και αδυναμίες επίλυσης του κυπριακού, με βάση την επανένωση.

    Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διαφώτιση των ξένων είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι ακριβώς επιδιώκουμε και δεν υπάρχει κοινότητα στόχου.

    [05] ΑΝΤΡΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε τεράστιας πολιτικής σημασίας τις Ευρωεκλογές. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει να βγεί ενισχυμένο από την εκλογική αναμέτρηση, ώστε να μπορεί να προωθήσει πιό αποτελεσματικά το κυπριακό και να υπερασπισθεί και να επεκτείνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    [06] ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΒΟΛΕΣ

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κυριάκος Μαυρονικόλας επανέλαβε σήμερα τις κατηγορίες εναντίον του Δημοκρατικού Συναγερμού υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί το εκλογικό σύστημα προς δικό του όφελος. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Μαυρονικόλας μίλησε για εσωκομματικά παιγνίδια με τη χρησιμοποίηση δύο ψηφοδελτίων στις Ευρωεκλογές, με στόχο να εξασφαλίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Ο λαός, είπε ο κύριος Μαυρονικόλας, πρέπει να τιμωρήσει και τα δύο ψηφοδέλτια του Δησύ καί τόνισε ότι θα ήταν τραγικό για τον τόπο ο Δησύ να εκλέξει τρείς ευρωβουλευτές και να μείνει εκτός η ΕΔΕΚ.

    [07] ΑΝΑΣΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε λύπη για τίς επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του από την ΕΔΕΚ αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Είναι άδικο, είπε, να επιρρίπτονται ευθύνες στην επίσημη ηγεσία του Δησύ, επειδή αποστάτες εποφθαλμιούν την έδρα της ΕΔΕΚ. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι για το καλό της Κύπρου η ΕΔΕΚ θα πρέπει να εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινόβουλιο. Για τον ΔΗΣΥ, ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι κάποιοι προσπαθούν να πλήξουν τη συνοχή και το εύρος του, αλλά ο κόσμος τους κόμματος θα τους δώσει αποστομωτική απάντηση την Κυριακή.

    [08] ΜΑΤΣΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο επικεφαλής του συνδυασμού Για την Ευρώπη Γιαννάκης Μάτσης απέρριψε τις επικρίσεις της ΕΔΕΚ και πρόσθεσε ότι η κίνηση δημιουργήθηκε για να υπερασπισθεί τη σωστή εξέλιξη των πραγμάτων πρός όφελος της Κύπρου. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι τελικά η ΕΔΕΚ θα αντιπροσωπευθεί στην Ευρωβουλή. Σε δηλώσεις επίσης στο Τρίτο ο κύριος Μάτσης ανέφερε ότι στόχος του συνδυασμού είναι η εξασφάλιση τέτοιου ποσοστού ώστε να πεισθεί ο διεθνής παράγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς του εκτρωματικού, όπως το χαρακτήρισε, σχεδίου Ανάν καί ότι πρέπει να προσαρμοστεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [09] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΕΟ

    Πυρκαγιά, η οποία τέθηκε κακόβουλα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα γραφεία και το κτίριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία.

    Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Χατζηγεωργίου σε δηλώσεις στο Τρίτο ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του κτιρίου γεγονός που δείχνει ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε τυχαία. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσία απέτρεψε επέκταση της φωτιάς καί σε άλλους ορόφους.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις πέντε καί πέντε το πρωί και για κατάσβεσή της χρησιμοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

    Ο κύριος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι από την πυρκαγιά προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές τόσο στο εσωτερικό των γραφείων όσο καί στο κτίριο. Είπε επίσης ότι έχουν συγκεντρωθεί ορισμένα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

    [10] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριος Κληρίδης ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα τί έγγραφα έχουν καταστραφεί, παρά τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι στον πρώτο όροφο βρίσκεται το αρχείο της Επιτροπής καί στον Τρίτο το τμήμα των δημοσιοποιήσεων, το τμήμα των ερευνών καί το ηλεκτρονικό αρχείο.

    Ο κύριος Κληρίδης εκτιμά ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέγεια κάποιων που επηρεάζονται.

    Ανέφερε ωστόσο ότι δεν γνωρίζει αν οι δράστες συνδέονται με υπό διερεύνηση υποθέσεις ή άν συνδέονται με υποθέσεις οι οποίες διερευνήθηκαν στο παρελθόν.

    Αποκάλυψε ακόμα ότι σε δύο ημέρες η Επιτροπή θα εγκαθιστούσε στο κτίριο σύστημ,α ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

    [11] ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    Ο Κυριάκος Ιωάννου του ΓΣΟ προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο αγώνισμα του ύψους, με άλμα 2 μέτρων και 27 εκατοστών κατά τους παγκύπριους αγώνες στίβου που έληξαν χθες βράδυ στο στάδιο ΓΣΖ.

    Το άλμα του Ιωάννου αποτελεί ταυτόχρονα νέα παγκύπρια επίδοση ανδρών και νέων.

    Στη τελική βαθμολογία στους άνδρες πρώτος κατετάγη ο ΓΣΠ με 205 βαθμούς και δεύτερος ο ΓΣΟ με 171.

    Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΓΣΟ με 121 βαθμούς και τη δεύτερη ο ΓΣΠ με 111.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών ως τεσσάρων μποφόρ και τοπικά έως δυνατοί, πέντε μποφόρ.

    Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια παράλια, στους 27 στα δυτικά και στους 25 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 7 June 2004 - 13:09:04 UTC