Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-06-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΕΙΣ
  • [02] ΔΗΣΥ ΑΝΑΒΟΛΗ Ν
  • [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [04] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ
  • [05] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ
  • [06] ΤΑΣΣΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗ
  • [07] ΒΙΛΙΕΡΣ ΜΠΛΕΡ
  • [08] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ
  • [10] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • [11] ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • [12] ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004

  • [01] ΙΡΑΚ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Μπαράζ εκρήξεων συγκλόνισαν πριν από λίγο το κέντρο της Βαγδάτης, κοντά στη λεγόμενη πράσινη ζώνη, όπου βρίσκεται το αρχηγείο των αμερικανικών δυνάμεων.

    Την ώρα των εκρήξεων βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του Ιράκ για τη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης που θα αναλάβει καθήκοντα στις τριάντα Ιουνίου.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις και αμέσως μετά είδαν δύο στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από την περιοχή.

    Σε διάστημα είκοσι λεπτών ακολούθησαν νέες εκρήξεις.

    Δεν έχει μεταδοθεί αν σημειώθηκαν θύματα.

    [02] ΔΗΣΥ ΑΝΑΒΟΛΗ Ν

    Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέβαλε για μεθαύριο την εξέταση του αιτήματος του Δημοκρατικού Συναγερμού να απαγορευθεί στον "Συναγερμό για την Ευρώπη" η χρήση του ονόματος '' Συναγερμός ''.

    Η απόφαση για αναβολή ελήφθη αφου ο Δησύ παρέλειψε να υποβάλει ένσταση στα επιχειρήματα του Συναγερμού για την Ευρώπη για ακύρωση διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας που απαγορεύει τη χρήση του ονόματος '' Συναγερμός ''.

    Αν ο Δησύ καταχωρήσει μεθαύριο ένσταση τότε το Ανώτατο Δικαστήριο θα ορίσει ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος του κόμματος.

    Σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

    [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι υπάρχει καί νομικό καί πολιτικό θέμα σε σχέση με τη χρήση του ονόματος '' Συναγερμός '' απο την ομάδα Μάτση.

    Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι για το νομικό θέμα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη καί η απόφασή της θα είναι σεβαστή.

    Για το πολιτικό θέμα είπε ότι δέν είναι σωστό να υφαρπάζεται,κατά την έκφρασή του, το όνομα ενός κόμματος το οποίο ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης και το οποίο διέπεται από αρχές καί καταστατικές διατάξεις.

    [04] ΡΙΚΚΟΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο υποψήφιος του Συνδυασμού '' Συναγερμός για την Ευρώπη '' Ρίκκος Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι δεν ήταν επιθυμία του Συνδυασμού να οδηγηθούν τα πράγματα σε μια δικαστική διελκυστίνδα καί πρόσθεσε ότι αυτό ήταν επιδίωξη άλλων.

    Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κύριος Ερωτοκρίτου απέρριψε τις επικρίσεις ότι υπήρξε προσπάθεια οικειοποίησης του ονόματος του Δημοκρατικού Συναγερμού είτε πολιτικά είτε νομικά και τόνισε ότι όλοι ανήκουν στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

    [05] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΡΙΤΟ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών Λάζαρος Σαββίδης δήλωσε ότι η Υπηρεσία Εκλογών ζητεί όπως το θέμα της χρησιμοποίησης ή όχι του ονόματος '' Συναγερμός '' απο τον '' Συναγερμό για την Ευρώπη '', ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

    Ο κύριος Σαβββίδης προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθεί έγκαιρα η απόφαση, τα χρονικά πλαίσια θα στενέψουν ασφυκτικά.

    [06] ΤΑΣΣΟΣ ΒΟΣΤΩΝΗ

    Στη Βοστώνη βρίσκεται από την Κυριακή ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, για δημιουργία στην Κύπρο διεθνούς κέντρου ερευνών για θέματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει για το Κυπριακό και θα έχει συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και μέλη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

    Αύριο βράδυ ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου την επομένη, θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    [07] ΒΙΛΙΕΡΣ ΜΠΛΕΡ

    Απαράδεκτη χαρακτήρισε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Τερέζα Βίλιερς την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για άρση του λεγόμενου εμπάργκο εναντίον των Τουρκοκυπρίων και απευθείας οικονομικές σχέσεις με το ψευδοκράτος.

    Η άρση του λεγόμενου εμπάργκο, είπε, μπορεί να χαρακτηρισθεί επιβράβευση της δύναμης της εισβολής, ενώ οι απευθείας οικονομικές σχέσεις είναι αντίστοιχες της αναγνώρισης του καθεστώτος στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

    [08] ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι άρχισαν να γίνονται σημαντικά βήματα για τερματισμό της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

    Οι εξελίξεις, είπε, είναι υπέρ της τουρκικής πλευράς, αφού ο κόσμος άρχισε πλέον να την αντικρύζει ως την πλευρά που είναι δίκαιη και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με την '' Κίπρις '', ο Τούρκος Πρωθυπουργός θεωρεί ως θετικές εξελίξεις την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης στο ψευδοκράτος, την επίσκεψη του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις Ηνωμένες Πολιτείες και την πρόσκληση που απηύθυνε στους Τουρκοκυπρίους το Ευρωκοινοβούλιο.

    [09] ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ

    Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, μετά την αιματηρή επίθεση μελών της Αλ Κάιντα, στην πόλη Χομπάρ της Σαουδικής Αραβίας.

    Οι τιμές αυξήθηκαν κατά δύο τοις εκατόν στις σημερινές συναλλαγές στις αγορές της Ασίας.

    Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά εξήντα- δύο σέντ και έφθασε στα σαράντα κόμμα πενήντα δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του βρετανικού Μπρέντ κατά πενήντα-πέντε σεντ και έφθασε στα τριάντα-επτά κόμμα δεκαπέντε δολάρια το βαρέλι.

    [10] ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Στο μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας της Ινδονησίας δήλωσε ότι οι χώρες -μέλη της Οργάνωσης Πετρελαιοπαραγωγών χωρών, γνωστής ως ΟΠΕΚ, θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή τους ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές του πετρελαίου.

    Ο Ινδονήσιος υπουργός είπε ότι αυτή θα είναι και η στάση που θα τηρήσει η χώρα του στη σύνοδο της ΟΠΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στη Βηρυτό.

    [11] ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

    Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι νοσηλευτές σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία τα οποία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

    Το μέτρο ελήφθη μετά την απόφαση της Βουλής να απορρίψει την αναπομπή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της τροπολογίας του νόμου περί ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

    Εάν εφαρμοστεί η τροπολογία, η οποία επιτρέπει την προσμέτρηση των πρακτικών νοσοκόμων στο νοσηλευτικό προσωπικό που πρέπει να εργοδοτούν οι ιδιωτικές κλινικές, οι νοσηλευτές προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

    Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οι νοσηλευτές πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής.

    [12] ΚΑΙΡΟΣ

    Και το Δελτίο Καιρού.

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα είναι θαλάσσιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

    Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα νότια και τ' ανατολικά παράλια, στους 25 στα δυτικά και στους 20 στα υψηλότερα ορεινά.

    Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Tuesday, 1 June 2004 - 13:47:49 UTC