Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-09-01

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΠΟΡΙΣΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  • [03] ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ
  • [04] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΓΚΛΩ
  • [05] ΔΗΣΥ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
  • [06] ΕΔΕΚ ΔΑΣΚΑΛΟΙ
  • [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ
  • [09] ΖΑΚΧΑΙΟΣ ΤΣΙΖΟΦ
  • [10] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΠΕΛΑΣΗ
  • [11] ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΣΕΙΣ
  • [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  • [13] ΑΚΕΛ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ
  • [14] ΕΔΕΚ ΘΕΣΕΙΣ
  • [15] ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΑ
  • [16] ΕΔΕΚ ΣΤΕΦΑΝΙ
  • [17] ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΦΥΤΤΗ
  • [18] ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΛΛΗΨΗ
  • [19] ΜΠΡΟΝΣΟΝ ΤΕΛΟΣ Ν
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ Δευτέρα 1/9/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Συμπληρωματική έρευνα για την κλοπή αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Ευρώπης η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στο θέμα των εγκλωβισμένων και των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων τους

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου φθάνει στην Κύπρο στις 1ο Σεπτεμβρίου για διήμερη επίσκεψη

    Σχέδιο για τουριστική αξιοποίηση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου ετοίμασε το Εβκάφ

    Η νομική προσέγγιση φαίνεται ότι θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της εισδοχής υποψηφίων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου

    Δεν δικαιολογείται αύξηση της τιμής του κρέατος δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου

    Η Αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε δυο νεαρούς που εισήλθαν στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Ιωάννη για να δουν μοτοποδήλατο φίλου τους που κρατείται από την αστυνομία

    [02] ΠΟΡΙΣΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

    Συμπληρωματική έρευνα αναφορικά με την κλοπή αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου. Σε δηλώσεις το μεσημέρι ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις φαίνεται να διαπιστώνεται διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων τόσο από μερικούς από τους επτά αστυνομικούς, οι οποίοι τελούν σε διαθεσιμότητα όσο καί για άλλους. Τη συμπληρωματική έρευνα θα αναλάβει ο ίδιος ερευνών λειτουργός, ο οποίος διενήργησε και την προηγούμενη. Ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι το πόρισμα της συμπληρωματικής έρευνας θα είναι έτοιμο έως την Παρασκευή. Αναφερόμενος στο πόρισμα της ποινικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κύριος Θεοδώρου είπε ότι θα είναι έτοιμο εντός των επόμενων ημερών. Ο κύριος Θεοδώρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί.

    [03] ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ

    Η συμμόρφωση της Τουρκίας στο θέμα των εγκλωβισμένων και των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων τους βρίσκεται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη της Εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε πως η ευθύνη της Τουρκίας προκύπτει από την καταδικαστική απόφασή της στην τέταρτη διακρατική προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναφερόμενος στην εκδίωξη δύο Ελληνοκυπρίων δασκάλων, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε πως το κατοχικό καθεστώς εξακολουθεί επίσης να παραβιάζει τη συμφωνία της Τρίτης Βιέννης. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αντιμετώπιση του θέματος, με παραστάσεις μέσω της Ουνφικύπ. Αναφερόμενος στο θέμα της Αμμοχώστου, ο κύριος Χρυσοστομίδης είπε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό ατού, για τους σκοπούς των δικών του πολιτικών και διπλωματικών χειρισμών.

    [04] ΠΕΥΚΙΟΣ ΕΓΚΛΩ

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάμει ότι είναι δυνατό για να επιλυθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την απόφαση του Ραούφ Ντενκτάς να διώξει από το Ριζοκάρπασο τους δύο δασκάλους, οι οποίοι μετέβησαν εκεί το Σάββατο για να προετοιμάσουν την παράδοση του δημοτικού σχολείου στους νέους δασκάλους. Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε λύπη για τον τρόπο που ενεργεί ο τουρκοκύπριος ηγέτης και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να κλείσει και το δημοτικό Ριζοκαρπάσου.

    [05] ΔΗΣΥ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδίκασε την ενέργεια των δυνάμεων κατοχής να εκδιώξουν το ζεύγος των Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου. Ο πρώτος αντιπρόεδρος και βουλευτής του Δησύ Λευτέρης Χριστοφόρου, ζήτησε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής για να ασχοληθεί με το θέμα.

    [06] ΕΔΕΚ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ με ανακοίνωση του καταγγέλλει ως θρασεία και ληστρική την ενέργεια των δυνάμεων κατοχής να εκδιώξουν το ζεύγος των Δασκάλων που διδάσκουν στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου, και αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει κατάφωρα τόσο τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όσο και τη συμφωνία της Τρίτης Βιέννης. Με ανακοίνωσή της η Εδέκ καλεί όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς να αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην ενέργεια του ψευδοκράτους, η οποία, όπως προσθέτει, αποκαλύπτει το μέγεθος της απάτης εξωραϊσμού της κατοχής με τη δήθεν άρση των περιορισμών στη διακίνηση. Η Εδέκ προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου θα ενημερώσει σχετικά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    [07] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Κύπρο στις δέκα και ένδεκα Σεπτεμβρίου, για να προετοιμάσει την επίσκεψη του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αθήνα στις δεκαέξη Σεπτεμβρίου. Ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ελληνική κυβέρνηση θα είναι οι εξελίξεις στο κυπριακό και κυρίως ο συντονισμός των δύο κυβερνήσεων για το ίδιο θέμα. Ο κύριος Παπανδρέου θα έχει στη Λευκωσία συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Θα συναντηθεί επίσης με τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και με τους αρχηγούς των κομμάτων της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση θα γίνει στην κατοικία του πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία.

    [08] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ

    Ο διευθυντής του Εβκάφ Τανέρ Ντερβίς δήλωσε ότι ετοιμάστηκε σχέδιο για τουριστική αξιοποίηση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου και ότι ελληνοκύπριος επιχειρηματίας εξέφρασε ενδιαφέρον για να προβεί σε επενδύσεις. Ο Ντερβίς είπε ότι το σχέδιο ετοίμασε η διεύθυνση Βακουφίων. Στο σχέδιο, είπε ο Ντερβίς, περιλαμβάνονται τα ακίνητα που, όπως ισχυρίζεται ανήκουν στη διεύθυνση του Εβκάφ και βρίσκονται στην περιφραγμένη περιοχή της πόλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις στόχος του σχεδίου αυτού είναι να προσφέρει στην οικονομία του ψευδοκράτους ξενοδοχεία με 20.000 κλίνες και δυνατότητα απασχόλησης σε 15000 άτομα.

    [09] ΖΑΚΧΑΙΟΣ ΤΣΙΖΟΦ

    Οι διμερείς συμφωνίες της Κύπρου με τη Ρωσία είναι εκ πρώτης όψεως συμβατές με το κοινοτικό κεκτημένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης ή κατάργησής τους ενόψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συμφώνησαν σήμερα κατά τη συνάντηση τους οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Βλαδιμίρ Τσιζόφ και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Σώτο Ζακχαίο. Οπως δήλωσε ο κύριος Ζακχαίος μετά τη συνάντηση, η Κύπρος θα προβεί σε επαναφορά του συστήματος θεωρήσεων διαβατηρίων Ρώσων υπηκόων από τις αρχές του 2004, ενώ ο κύριος Τσιζόφ υπογράμμισε πως η χώρα του θεωρεί την επαναφορά θεωρήσεων ως ένα προσωρινό μέτρο, διότι η Ρωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ενωση για μελλοντική κατάργηση των θεωρήσεων μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων πολιτών.

    [10] ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΠΕΛΑΣΗ

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση όχι μόνον απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα της απέλασης της Τουρκοκύπριας Γκουλσεβίν Σαχ από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, αλλά δίνει την εντύπωση ότι αδυνατεί να συλλάβει το πραγματικό νόημα και τη διάσταση του θέματος. Σε γραπτή δήλωση ο κύριος Παπαπέτρου ανέφερε ότι οι κυβερνώντες δίνουν την εντύπωση ότι δεν κατανοούν τις τεράστιες πολιτικές διαστάσεις του θέματος και το υποβιβάζουν σε ένα απλό υπηρεσιακό, ενδοτμηματικό πειθαρχικό θέμα.

    [11] ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΣΕΙΣ

    Η νομική προσέγγιση φαίνεται ότι θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της εισδοχής υποψηφίων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά την απόφαση της Συγκλητου να μην δεχθεί υποψηφίους κάτω από το όριο βαθμολογίας. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Σταύρος Ζένιος σε δηλώσεις το πρωί στο Τρίτο, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Συγκλήτου και υποστήριξε ότι δεν αποστερήθηκαν τα δικαιώματα από κανένα φοιτητή. Ο κύριος Ζένιος ανέφερε ότι θα ζητηθεί και νομική συμβουλή επί του θέματος και πρόσθεσε το Πανεπιστήμιο θα συμμορφωθεί με νομικές υποδείξεις.

    [12] ΠΕΥΚΙΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

    Εξάλλου ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης χαρακτήρισε άδικο καί σε κάποιο βαθμό παράτυπο τον τρόπο που ενήργησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο είναι αυτόνομο καί μπορεί να παίρνει τις δικές του αποφάσεις, μέσα στα νομικά πλαίσια. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα το κατώτατο όριο και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εισαγωγικές εξετάσεις αλλά για κατατακτήριες.

    [13] ΑΚΕΛ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ

    Το Ακέλ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η εκ των υστέρων απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου να θέσει όριο στη βαθμολογία των εισακτέων φοιτητών στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου, είναι νομικά άκυρη αλλά και πολιτικά απαράδεκτη. Το Ακέλ προσθέτει ότι θεωρεί ότι η επίκληση της αυτονομίας από τις αρχές του Πανεπιστημίου είναι το λιγότερο ατυχέστατη. Το Ακέλ καλεί τις Αρχές του Πανεπιστημίου να κάνουν δεύτερες σκέψεις γιατί, όπως προσθέτει, με τη στάση τους πλήττουν και την αυτονομία αλλά και το κύρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

    [14] ΕΔΕΚ ΘΕΣΕΙΣ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών Εδέκ κάλεσε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κύπρου όπως σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τους φοιτητές να διαθέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις 25 θέσεις της νεοϊδρυθείσας Πολυτεχνικής Σχολής, δίνοντας την ευκαιρία σε 25 παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για απόκτηση πανεπιστημιακού κύκλου. Σε ανακοίνωσή της η Εδέκ αναφέρει ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για διατήρηση υψηλού επιπέδου εκπαιδευτηρίων Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει το δικαίωμα μόρφωσης προς όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη της μελλοντικής τους πορείας.

    [15] ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΑ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου δήλωσε ότι δεν δικαιολογείται αύξηση της τιμής του κρέατος. Σε δηλώσεις στο Τρίτο ο κύριος Χρίστου τόνισε ότι θα αποτελούσε αισχροκέρδεια οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του χοιρινού κρέατος ή αύξηση στην τιμή των βοοειδών πέραν των πέντε σεντ το κιλό. Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνησε ότι το σφαγείο Κοφίνου αύξησε τα τέλη σφαγής μόνο για τα βοοειδή, ενώ στο χοιρινό τα μείωσε. Τα άλλα σφαγεία δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε αναθεώρηση των τελών τους.

    [16] ΕΔΕΚ ΣΤΕΦΑΝΙ

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ τίμησε σήμερα τη μνήμη του ήρωα Γεωργίου Ξάνθου Τσικουρή. Αντιπροσωπεία του Κινήματος με επιεκφαλής τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος και υπουργό Αμυνας Κούλλη Μαυρονικόλα κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του στο πάρκο της λεωφόρου Στασίνου στη Λευκωσία. Ο Τσικουρής σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε πράξη αντίστασης κατά της Χούντας των Αθηνών την πρώτη Σεπτεμβρίου 1970.

    [17] ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΦΥΤΤΗ

    Επτά μέλη της οικογένειας του βουλευτή Κερύνειας του ΔΗΚΟ Σοφοκλή Φυττή υπέβαλαν οικογενειακή προσφυγή στο ΕυρωπαΪκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας για παρεμπόδιση προσπέλασης και αξιοποίησης της περιουσίας των μελών της οικογένειας στη Λάπηθο. Η προσφυγή αποβλέπει στην άσκηση πίεσης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών.

    [18] ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΛΛΗΨΗ

    Η αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε δύο νεαρούς από την Λεμεσό ηλικίας 15 και 17 χρόνων, αντίστοιχα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, εγκληματικής επέμβασης και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση τρεις νεαροί ενώ επιχειρούσαν στη μία μετά τα μεσάνυκτα να εισέλθουν στην αυλή του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη, στη Λεμεσό, μέσω αυλής παρακείμενης αστυνομικής κατοικίας, που εφάπτεται του σταθμού, έγιναν αντιληπτοί από αστυφύλακα που είναι ένοικος ισόγειας αστυνομικής κατοικίας, ο οποίος και καταδίωξε τους δύο από αυτούς. Στο μέρος προσέτρεξαν για βοήθεια άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι κατάφεραν και συλλάβουν τον ένα από τους δύο νεαρούς. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε στην οικία του και ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος και συνελήφθη. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αναζητείται και τρίτος νεαρός, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι κατά την καταδίωξη των νεαρών, αυτοί φαίνεται να προκάλεσαν ζημιά σε οροφή αυτοκινήτου ιδιοκτησία αστυνομικού. Οι δύο νεαροί σε θεληματικές τους καταθέσεις ανέφεραν ότι εισήλθαν στο αστυνομικό σταθμό για να δουν μοτοποδήλατο, το οποίο κρατείται από την αστυνομία και ανήκει στο νεαρό που αναζητείται.

    [19] ΜΠΡΟΝΣΟΝ ΤΕΛΟΣ Ν

    Ενας από τους πιο διάσημους "σκληρούς" του Χόλιγουντ, ο αμερικανός ηθοποιός Τσαρλς Μπρόνσον έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 81 ετών. Ο Τσιαρλς Μπρόνσον που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της έβδομης Τέχνης στις δεκαετίες του '60 και του '70, πέθανε από πνευμονία. Ο Μπρόνσον που έπασχε τα τελευταία χρόνια από τη νόσο Αλτσχάιμερ έγινε διάσημος για τους ρόλους του ως ένας ήσυχος, αλλά σκληρός ήρωας σε ταινίες βίας. Το 1979 κέρδισε το βραβείο του χρυσού σταρ. Ο Τσιαρλς Μπρόνσον πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από εξήντα ταινίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ταινίες "Και οι επτά ήταν υπέροχοι" και " Η μεγάλη απόδραση".

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Συμπληρωματική έρευνα για την κλοπή αυτοκινήτου από την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δώρος Θεοδώρου.

    Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Ευρώπης η μη συμμόρφωση της Τουρκίας στο θέμα των εγκλωβισμένων και των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων τους

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου φθάνει στην Κύπρο στις 1ο Σεπτεμβρίου για διήμερη επίσκεψη

    Σχέδιο για τουριστική αξιοποίηση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου ετοίμασε το Εβκάφ

    Η νομική προσέγγιση φαίνεται ότι θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα της εισδοχής υποψηφίων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου

    Δεν δικαιολογείται αύξηση της τιμής του κρέατος δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου

    Η Αστυνομία Λεμεσού συνέλαβε δυο νεαρούς που εισήλθαν στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Ιωάννη για να δουν μοτοποδήλατο φίλου τους που κρατείται από την αστυνομία

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα ορεινά, τοπικές νεφώσεις δυνατό να φέρουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια, στους 31 στα δυτικά και στους 29 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και αργότερα θα τραπούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα παράλια και στις υψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 1 September 2003 - 20:55:19 UTC