Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 03-08-29

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
  • [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΑΡΩΣΙ
  • [05] ΕΚΠΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • [06] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ
  • [07] ΔΗΣΥ ΠΡΟΤΑΣΗ
  • [08] ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑ
  • [09] ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
  • [10] ΠΣΕΚΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [11] ΑΤΗΚ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΝΕΟ
  • [12] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ
  • [13] ΧΑΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ
  • [14] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ
  • [15] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ
  • [16] ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ
  • [17] ΛΥΣΗ ΝΕΟ
  • [18] ΝΑΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
  • [19] ΜΑΝΙΑΝΙ ΓΙΕΣ
  • [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  • [21] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/08/03

  • [01] ΕΙΣΑΓΩΓΗ

    Με σταθερότητα η ελληνική κυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να επιδιώκει επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν δήλωσε ο Κύπρος Χρυστοστόμίδης

    Τεχνάσματα του Ντενκτάς, για προώθηση διχοτομικών σχεδίων, θεωρεί ο Δημήτρης Χριστόφιας τις προθέσεις για άνοιγμα της Αμμοχώστου

    Στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων η πρόταση του για ποινικοποίηση της συνεργασία με όργανα του ψευδοκράτους, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης,

    Αισιοδοξία για σημαντική άνοδο των ποσοστών του Κινήματος στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Γιαννάκης Ομήρου

    Αυξάνονται από τη Δευτέρα τα τέλη από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό στην Κύπρο και αυξομειώνονται τα τέλη διεθνούς τηλεφωνίας για κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα και προς δορυφορικά συστήματα

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

    [02] ΕΚΠΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η ελληνική κυπριακή πλευρά θα συνεχίσει με σταθερότητα και σοβαρότητα να επιδιώκει επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδιου Ανάν για λύση του Κυπριακού πριν από την πρώτη Μαίου, ανεξαρτήτως των όποιων αποτελεσμάτων στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα και της στάσης της Αγκυρας. Οι θέσεις της ελληνικής κυπριακής πλευράς, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, είναι γνωστές και αυτό που χρειάζεται για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό είναι αλλαγή της πολιτικής της Αγκυρας. Επισημαίνοντας ότι είναι γνωστή η επίδραση του Ραούφ Ντενκτάς στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατό να υπάρξει αλλαγή στο Κυπριακό σε περίπτωση που οι δυνάμεις που τον στηρίζουν, χάσουν τις λεγόμενες εκλογές. Για τους ισχυρισμούς Ντενκτάς ότι η πολιτική του προέδρου Παπαδόπουλου και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είναι να μετατρέψουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μειονότητα, ο εκπρόσωπος απέδωσε τα όσα λέι ο Τουρκοκύπριος ηγέτες σε νευρικότητα, η οποία, όπως παρατήρησε, έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των δημοσκοπήσεων στα κατεχόμενα. Ο κύριος Χρυσοτομίδης απέρριψε ως αναληθή τα δημοσιεύματα περί διαφορών μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας και ότι γι' αυτό το λόγο αυτό είναι που φθάνει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Προβλήματα, είπε ο εκπρόσωπος, δημιουργούνται από τον Τύπο εκεί που δεν υπάρχουν.

    [03] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

    Στο μεταξύ δημοσκόπηση που έγινε στα κατεχόμενα για λογαριασμό του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου καταδεικνύει ότι ποσοστό εξήντα τέσσερα κόμμα πέντε τοις εκατόν θεωρεί αποτυχημένη τη λεγόμενη κυβέρνηση, ενώ ποσοστό εξήντα τέσσσερα κόμμα πέντε τοις εκατόν χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας τις επικείμενες λεγόμενες εκλογές. Το 75 κόμμα 3 τοις εκατόν κρίνει επίσης ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί πριν από την πρώτη Μαϊου του 2004 και οι Τουρκοκύπριοι να ενταχθούν μαζί με τους Ελληνοκυπρίους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το 66 κόμμα 6 τοις εκατόν των ερωτηθέντων λέει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 13 έως τις 23 Αυγούστου με δείγμα 893 άτομα.

    [04] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΑΡΩΣΙ

    Τεχνάσματα του Ραούφ Ντενκτάς και του γιου του Σερτάρ, με στόχο να προωθήσουν τα διχοτομικά τους σχέδια, θεωρεί ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας τις προθέσεις του Σερτάρ Ντενκτάς, για άνοιγμα της Αμμοχώστου, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους Βαρωσιώτες να κλείσουν τα μάτια στα τεχνάσματα, προειδοποιώντας για προσπάθεια του πατρός και του υιού Ντενκτάς να διασπάσουν την ελληνική κυπριακή πλευρά. Προσέθεσε, ακόμη, ότι η Αμμοχωστος είναι ευθύνη της Τουρκίας, βάσει των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Εάν ο Ντενκτάς ήθελε πραγματικά να δείξει καλή θέληση, είπε ο κύριος Χριστόφιας, θα την έδειχνε στις συνομιλίες και θα έπειθαν την Τουρκία να θέσει την Αμμόχωστο υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

    [05] ΕΚΠΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

    Η κυβέρνηση χαιρέτισε το γεγονός ότι δυνάμεις της αντιπολίτευσης υιοθετούν τη θέση ότι δεν είναι σωστό να υπάρξει ποινικοποίηση στο θέμα της προσφυγής Ελληνοκυπρίων στο κατοχικό καθεστώς για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης σχολίαζε την αντίθεση που εξέφρασαν οι Ενωμένοι Δημοκράτες και ο τέως γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης στην πρόταση του ΔΗΣΥ για νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

    [06] ΑΝΑΣΤΑ ΤΡΙΤΟ

    Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η πρόταση νόμου για ποινικοποίηση της συνεργασίας πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας με όργανα του ψευδοκράτους, εντάσσεται στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων. Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Αναστασιάδης τόνισε ότι βασικός στόχος της πρότασης είναι η προστασία των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου και η αντιμετώπιση των ενεργειών του Ντενκτάς ο οποίος επιχειρεί να τορπιλλίσει την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στο σύνταγμα περιέχονται πρόνοιες για το θέμα. Διευκρίνησε ωστόσο ότι στον ποινικό κώδικα δεν προβλέπονται τέτοια αδικήματα. Δεν μπορούμε, είπε, να παρακολουθούμε απαθείς τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα θα πρέπει να ακολουθούμε προληπτική τακτική.

    [07] ΔΗΣΥ ΠΡΟΤΑΣΗ

    Η πρόταση του Δησύ προνοεί φυλάκιση μέχρι και δέκα χρόνων για όσους προσφεύγουν στο ψευδοκράτος για αποζημιώσεις.

    [08] ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑ

    Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης εξέφρασε αντίθεση στην ποινοικοποίηση των προσφυγών σε όργανα του ψευδοκράτους, την οποία επιχειρεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την κατάθεση πρότασης νόμου. Ο κύριος Μαρκίδης δήλωσε στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικό σφάλμα, το οποίο θα ενισχύσει τα επιχειρήματα της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο κύριος Μαρκίδης διαφώνησε επίσης με την άποψη των κομμάτων της συμπολίτευσης ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο για λήψη μέτρων με το υφιστάμενο νομικό σύστημα.

    [09] ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Αισιοδοξία για σημαντική άνοδο των ποσοστών του Κινήματος στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι το Κίνημα συμμετέχει στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία ετοιμάζει το προεκλογικό μανιφέστο. Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΚΙΣΟΣ, ο κύριος Ομήρου ανέφερε ότι σε αυτό θα αποτυπώνεται μια ευρύτατη κοινωνική βάση και δεν απέκλεισε και τη συμπερίληψη τουρκοκυκυπρίων. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το δεύτερο παγκύπριο συνέδριο του Κινήματος θα γίνει στις 15 και 16 Νοεμβρίου και ανέφερε ότι αυτό θα αποτελέσει σταθμό και αφετηρία νέων αγώνων. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ποινικοποίηση των προσφυγών σε όργανα του ψευδοκράτους, ο κύριος Ομήρου είπε ότι είναι αχρείαστη γιατί υπάρχει ήδη επαρκές νομικό πλαίσιο το οποίο καθιστά αδίκημα την υποβολή αιτήσεων στα όργανα αυτά.

    [10] ΠΣΕΚΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του δέκατου τρίτου Παγκόσμιου Συνεδριου Αποδήμων Κυπρίων. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε το πρωί τονίστηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την επίλυση του κυπριακού και της επαναπροσέγγισης με τους Τουρκοκυπρίους. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόσο ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ όσο και ο πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Χάρης Σοφοκλείδης διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν στις χώρες όπου ζουν, να συμβάλλουν στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

    [11] ΑΤΗΚ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΝΕΟ

    Σε αυξήσεις στα τηλφωνικά τέλη από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό στην Κύπρο και σε αυξομειώσεις τελών της διεθνούς τηλεφωνίας για κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα και προς δορυφορικά συστήματα προχωρεί από την ερχόμενη Δευτέρα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, στο πλαίσιο της πολιτικής της για αναθεώρηση των τελών των υπηρεσιών της με βάση το κόστος τους. Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΤΗΚ Πάρης Μενελάου το νέο τέλος κλήσης στην Κύπρο, από σταθερό προς κινητό, αυξάνεται από ένα κόμμα οκτώ σεντ το λεπτό σε δύο κόμμα δύο σεντ το λεπτό, με την ελάχιστη χρέωση να παραμένει στα δύο σεντ. Στη διεθνή τηλεφωνία επηρεάζονται για τις κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα τα τέλη προς είκοσι μία χώρες, όπου οι τροποποιήσεις αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους μειώσεις που κυμαίνονται από έξι έως και εξήντα πέντε τοις εκατόν. Στα τέλη κλήσεων προς την Ελλάδα, τη Βρετανία και τη Γερμανία δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Για τις κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα επηρεάζονται τα τέλη προς 28 χώρες. Σε είκοσι χώρες, περιλαμβανομένων της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, θα σημειωθεί μείωση των τελών που θα κυμαίνεται από πέντε μέχρι και εξήντα οκτώ τοις εκατόν, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες τα τέλη θα αυξηθούν από έξι έως και σαράντα ένα τοις εκατόν. Ο κύριος Μενελάου διευκρίνησε ότι οι αυξομειώσεις δεν απαιτούν την έγκριση της Βουλής, γιατί αφορούν τέλη για υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον κύριο Μενελάου οι τηλεφωνικές κλήσεις στην Κύπρο είναι οι πιο φθηνές σε όλη την Ευρώπη.

    [12] ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας. Ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία της τρίτης κατανομής θέσεων ταυτόχρονα με την ειδική κατανομή των 707 θέσεων οι οποίες δεν είχαν προκηρυχθεί. Είπε επίσης ότι από την τρίτη αλλά και την ειδική κατανομή θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους, που είτε πήραν ήδη θέση είτε όχι να διεκδικήσουν κάποια από τις προσφερόμενες θέσεις. Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι δικαίωμα δήλωσης ενδιαφέροντος για την ειδική κατανομή των 707 θέσεων που δεν διατέθηκαν έχουν όλοι οι υποψήφιοι που έχουν παρακαθήσει στις εξετάσεις του 2003 και εξετάστηκαν στα μαθήματα του κύκλου στον οποίο διεκδικούν θέση. Εξ άλλου ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων Ντίνος Θεοδότου είπε ότι με βάση τη δεύτερη κατανομή, 63 υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει θέση για πρώτη φορά, 209 υποψήφιοι έχουν βελτιώσει τη θέση την οποία κατείχαν ενώ 1158 υποψήφιοι παραμένουν στην αρχική τους θέση. Για την τρίτη και ειδική κατανομή θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παραλάβουν αιτήσεις από συγκεκριμένα κέντρα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και να τις παραδώσουν συμπληρωμένες προσωπικά και όχι ταχυδρομικά το αργότερο μέχρι την Παρασκευή πέντε Σεπτεμβρίου. Aιτήσεις για την τρίτη και ειδική κατανομή μπορούν να υποβάλουν όλοι οι υποψήφιοι που έχουν παρακαθήσει στις εξετάσεις του 2003 στους αντίστοιχους κύκλους σε κάθε θέση, ανεξάρτητα αν αυτοί έχουν εξασφαλίσει ή όχι οποιαδήποτε άλλη θέση από την πρώτη ή δεύτερη κατανομή.

    [13] ΧΑΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ορκίστηκε ότι θα εκδικηθεί το θάνατο μέλους της που σκοτώθηκε στη διάρκεια χθεσινοβραδυνής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα. Οι Μουντζαχεντίν, αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της, θα γίνουν μάρτυρες το συντομότερο δυνατό, για να υποχρεώσουν τους σιωνιστές να πληρώσουν το τίμημα.

    [14] ΜΕΣΗ ΝΕΚΡΟΣ

    Στο μεταξύ ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε και δεύτερος τραυματίστηκε στο βόρειο τμήμα της Ραμάλας, στη Δυτική Οχθη. Σύμφωνα με το Ισραηλινό ραδιόφωνο παλαιστίνιοι μαχητές άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί.

    [15] ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και αλλοι τρεις τραυματίστηκαν το πρωί από επίθεση αναρτών εναντίον αυτοκινητοπομπής βόρεια της Βαγδάτης. Οι αντάρτες έβαλαν εναντίον έξι οχημάτων στα οποία επέβαιναν αμερικανοί στρατιώτες κοντά στην πόλη Μπακούπα, που αποτελεί προπύργιο Σουνιτών οπαδών του Σάνταμ Χουσέιν.

    [16] ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

    Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία σημειώθηκαν επιπλέον 11,435 θάνατοι στη διάρκεια του θερμού δεκαπενθημέρου του Αυγούστου όταν οι θερμοκρασίες έφθασαν στους σαράντα βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανέφερε ότι οι επιπλέον θάνατοι αναφέρονται στην περίοδο από πρώτης μέχρι δεκάτης πέμπτης Αυγούστου.

    [17] ΛΥΣΗ ΝΕΟ

    Ο Δήμος Λύσης οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για να τιμήσει την Ημέρα Λύσης με τη συμπλήρωση εικοσιεννέα χρόνων από την κατοχή της κωμόπολης από τον Αττίλα. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Τοφιάς δηλωσε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπογραφεί η αδελφοποίηση των Δήμων Λύσης και Δοϊράνης. Οι εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις έξι Σεπτεμβρίου και σ' αυτήν θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών και Δήμαρχοι αδελφοποιημένων δήμων από την Ελλάδα. Σην κοινότητα Ακρίτας του Δήμου Δοϊράνης υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου.

    [18] ΝΑΚΟΣ ΚΗΔΕΙΑ

    Τελείται το απόγευμα δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Νάκου Πρωτόπαπα, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 76 ετών από ανακοπή καρδίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία του το πρωί με τη σύζυγο και τα παιδιά του εκλιπόντος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπάθεια του ιδίου και της κυβέρνησης. Τα συλληπητήρια τους εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας και άλλοι παράγοντες. Εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστεί στην κηδεία ο υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας. Η κηδεία θα γίνει στις πέντε το απόγευμα στην εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

    [19] ΜΑΝΙΑΝΙ ΓΙΕΣ

    Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ακοντισμού Μιρέλα Μανιάνι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο σημερινό τελικό, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στο Παρίσι. Στα προκριματικά του αγωνίσματος, η Μανιάνι κατέλαβε την πρώτη θέση στη σειρά της, με βολή 62 μέτρων και 48 εκατοστών. Το ΡΙΚ Ενα θα μεταδόσει απόψε αγωνίσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου από τις εννέα και δεκαπέντε μέχρι τις έντεκα και δεκαπέντε

    [20] ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Με σταθερότητα η ελληνική κυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να επιδιώκει επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν δήλωσε ο Κύπρος Χρυστοστόμίδης

    Τεχνάσματα του Ντενκτάς, για προώθηση διχοτομικών σχεδίων, θεωρεί ο Δημήτρης Χριστόφιας τις προθέσεις για άνοιγμα της Αμμοχώστου

    Στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων η πρόταση του για ποινικοποίηση της συνεργασία με όργανα του ψευδοκράτους, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης,

    Αισιοδοξία για σημαντική άνοδο των ποσοστών του Κινήματος στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Γιαννάκης Ομήρου

    Αυξάνονται από τη Δευτέρα τα τέλη από σταθερό τηλέφωνο προς κινητό στην Κύπρο και αυξομειώνονται τα τέλη διεθνούς τηλεφωνίας για κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα και προς δορυφορικά συστήματα

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής θέσεων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

    [21] ΚΑΙΡΟΣ

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι μέτριοι, τεσσάρων μποφόρ και τοπικά έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους τριάντα έξη βαθμούς στο εσωτερικό, στους τριάντα δύο στα νότια παράλια, στους τριάντα ένα στα δυτικά και στους εικοσιεννέα στα υψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, τοπικά όμως, κυρίως στα παράλια, θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη έως λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 στα υψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σέ όλες τις περιοχές.
    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 1 September 2003 - 6:23:59 UTC